EVA2406 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 ....i 200 psów pojechało nie niemiec i na dodatek do miasta,które nie istnieje.......i nikogo to nie dziwi???? Quote
Ada-jeje Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 EVA2406 napisał(a):....i 200 psów pojechało nie niemiec i na dodatek do miasta,które nie istnieje.......i nikogo to nie dziwi???? Chyba nie czytalas linka ktory wkleilam a wypadalo by zeby mozna na ten temat dyskutowac. cytatat W świetle okoliczności podniesionych przez skarżącego, iż brak jest w Niemczech miejscowości o nazwie „Noise", gdzie prowadzone ma być wg. dyrektorki schronisko, dokąd rzekomo wywieziono 200 psów z Celestynowa zapisując jej w ewidencji jako „adoptowane", należy tą kwestię także wyjaśnić. Quote
EVA2406 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Ada-jeje napisał(a):Chyba nie czytalas linka ktory wkleilam a wypadalo by zeby mozna na ten temat dyskutowac. cytatat W świetle okoliczności podniesionych przez skarżącego, iż brak jest w Niemczech miejscowości o nazwie „Noise", gdzie prowadzone ma być wg. dyrektorki schronisko, dokąd rzekomo wywieziono 200 psów z Celestynowa zapisując jej w ewidencji jako „adoptowane", należy tą kwestię także wyjaśnić. No o tym właśnie napisałam, że to ze schroniska, którego kierowniczka tak bardzo płakała w TV, że chce poprawić los psów znajdujących się tam i że tak bardzo zależy jej na tych biedakach.........jestem w szoku ................już chyba nikomu nie można wierzyć........:( Już kolejny raz zarzucasz mi, że nie umiem czytać ze zrozumieniem.............kończyłam "starą" szkołę i uczono nas tego ;). I wierz mi, że zrozumiałam co przeczytałam......... Quote
Ada-jeje Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 EVA2406 napisał(a):No o tym właśnie napisałam, że to ze schroniska, którego kierowniczka tak bardzo płakała w TV, że chce poprawić los psów znajdujących się tam i że tak bardzo zależy jej na tych biedakach.........jestem w szoku ................już chyba nikomu nie można wierzyć........:( Już kolejny raz zarzucasz mi, że nie umiem czytać ze zrozumieniem.............kończyłam "starą" szkołę i uczono nas tego ;). I wierz mi, że zrozumiałam co przeczytałam......... z twojego wpisu wywnioskowalam ze nie przeczytalas postanowienia Sadu, bo nie powolujesz sie na niego a jest to miedzy innymi sprawa do wyjasnienia przez prokurature co tez zarzuca Sad prokuraturze. Quote
EVA2406 Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Z tego właśnie tekstu te informację zaczerpnęłam, bo nie wiedziałam o tym i w swej naiwności myślałam, że kogo jak kogo, ale schroniska TOZ u nie można podejrzewać o takie draństwo. Jak widzę przed oczami tę kobietę płaczącą w TV, to nóż w kieszenie się otwiera :angryy:. Pamiętam jak wielokrotnie widziałam ją w programach prowadzonych przez pana redaktora M. O. Tak bardzo zawsze starał się pomóc.......,. Nie chcę nawet myśleć jak skończyły te psy.....:( Jestem przeciwnikiem eutanazji, ale uważam, że lepiej uśpić psy u nas niż wysyłać w takich ilościach na .............poniewierkę......bo chyba już nikt nie wierzy w to, że te psy trafiają na niemieckie kanapy....... Quote
tanitka Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 (edited) Nie ma miejscowości Noise w Niemczech, bo to jest zapis fonetyczny miejscowości, której zapis po niemiecku jest inny. Zapewniam Was, że psy te nie poszły na "poniewierkę" i że są "na niemieckich kanapach". Wstawić tu zdjecia? Przedstawiciele tej organizacji byli na kilku spotkaniach w Zarządzie TOZ, razem z tłumaczami, architektami, prawnikami i pieniędzmi które oferowali na budowę nowego schorniska w Celestynowie i co????..... i wielkie G..... i obciach....... !!!! TOZ nie potrzebuje żadnej pomocy, psy mają sie tam świetnie i opływaja w dostatki!!!! Edited March 24, 2012 by tanitka Quote
Ada-jeje Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 tanitka napisał(a):Nie ma miejscowości Noise w Niemczech, bo to jest zapis fonetyczny miejscowości, której zapis po niemiecku jest inny. Zapewniam Was, że psy te nie poszły na "poniewierkę" i że są "na niemieckich kanapach". Wstawić tu zdjecia? Przedstawiciele tej organizacji byli na kilku spotkaniach w Zarządzie TOZ, razem z tłumaczami, architektami, prawnikami i pieniędzmi które oferowali na budowę nowego schorniska w Celestynowie i co????..... i wielkie G..... i obciach....... !!!! TOZ nie potrzebuje żadnej pomocy, psy mają sie tam świetnie i opływaja w dostatki!!!! O tak bardzo prosimy o zdjecia 200 psow na kanapach w nowych domach. Quote
Ada-jeje Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 EVA2406 napisał(a):Z tego właśnie tekstu te informację zaczerpnęłam, bo nie wiedziałam o tym i w swej naiwności myślałam, że kogo jak kogo, ale schroniska TOZ u nie można podejrzewać o takie draństwo. Jak widzę przed oczami tę kobietę płaczącą w TV, to nóż w kieszenie się otwiera :angryy:. Pamiętam jak wielokrotnie widziałam ją w programach prowadzonych przez pana redaktora M. O. Tak bardzo zawsze starał się pomóc.......,. Nie chcę nawet myśleć jak skończyły te psy.....:( Jestem przeciwnikiem eutanazji, ale uważam, że lepiej uśpić psy u nas niż wysyłać w takich ilościach na .............poniewierkę......bo chyba już nikt nie wierzy w to, że te psy trafiają na niemieckie kanapy....... jak mozemy zauwarzyc, bardzo latwo o zla interpretacje naszych wpisow. A swoja droga zwlaszcza schroniska TOZowskie pozostawiaja wiele do zyczenia. Quote
milamini Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 Myślę, że to nie miejsce na moje wywody o w/g mnie i nie tylko mnie pseudofundacji (inaczej tego nazwać nie mogę). Przedstawiciel tejże jest zresztą obecny na Dogo i jest chwalony - my mamy inne doświadczenia niestety. Nie mówię, że Celestynów jest teraz "be", sprawdzałam to schronisko, bo dzieci w szkole robiły zbiórkę, która tam trafiła zresztą. Ogólnie chyba nie ma schronu w Polsce, który by nie miał czegoś "za uszami"- kwestia kiedy i jakich przypadków. I tylko można się starać o poprawę tego stanu. Żmudna to robota, a bez wsparcia "z góry" jeszcze gorsza. Jak się słucha wypowiedzi wetów powiatowych, wojewódzkich, czy samorządów to aż...... Quote
Ada-jeje Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 milamini napisał(a):Myślę, że to nie miejsce na moje wywody o w/g mnie i nie tylko mnie pseudofundacji (inaczej tego nazwać nie mogę). Przedstawiciel tejże jest zresztą obecny na Dogo i jest chwalony - my mamy inne doświadczenia niestety. Nie mówię, że Celestynów jest teraz "be", sprawdzałam to schronisko, bo dzieci w szkole robiły zbiórkę, która tam trafiła zresztą. Ogólnie chyba nie ma schronu w Polsce, który by nie miał czegoś "za uszami"- kwestia kiedy i jakich przypadków. I tylko można się starać o poprawę tego stanu. Żmudna to robota, a bez wsparcia "z góry" jeszcze gorsza. Jak się słucha wypowiedzi wetów powiatowych, wojewódzkich, czy samorządów to aż...... W przeciwienstwie do Ciebie moge sporo schronisk wymienic ktore nie maja nic za uszami, mozna ich za wzor stawiac, mamy nawet schroniska ktore smialo mozna wpisac na liste europejskich a sa to schronisko w Rzeszowie, w Opolu, Szczecinku, Jastrzebie Zdroj, schronisko prowadzone przez org. Osatatnia Szansa i choc w niektorych z nich nie ma warukow o jakich marzymy to w wymienionych schroniskach pracuja ludzie z empatia, dla ktorych zwierze nie jest rzecza, nie jest sztuka ktora przynosi w zebach kilkaset zlotych i musi szybko zrobic mejsce dla nastepnej sztuki. Quote
milamini Posted March 24, 2012 Posted March 24, 2012 To tylko mnie cieszy- no ja mogę jedno, które znam i współpracuję od dłuższego czasu- to Azorek sochaczewski. Quote
Maupa4 Posted March 25, 2012 Posted March 25, 2012 Witam. Na prośbę założycielki wątku wątek zamykam. Oczywiście jeżeli jest ktoś chętny na "przejęcie" wątku to poproszę o info albo na PW albo w dziale Administracja. Wątek przepiszę i ponownie otworzę. Pozdrawiam. Quote
Kłapoucha Posted September 11, 2015 Posted September 11, 2015 Przepraszam,że nie na temat,ale może kiedyś psiak w potrzebie się znajdzie i namiary się przydadą.Rusza nowa fundacja Ostatnia Przystań przeznaczona dla staruszków i psów śmiertelnie chorych.Zapraszam na wątek: http://tnij.at/56147 Quote
Recommended Posts