bric-a-brac Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 Tanitko, ale zakup szczepionek chyba będzie dobrym pomysłem, prawda? Tym bardziej, że mówiła o tym ta Pani, najprawdopodobniej dyrektorka. Poza tym przy takiej ilości zwierząt zawsze znajdzie się coś fizycznego, co można kupić. A swoją drogą gdzie się kupuje szczepionki? Bo w lecznicach to pewnie będą najdroższe? Quote
tanitka Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 zakup szczepionek chyba będzie dobrym pomysłem z pewnością do dobry pomysł, ale myślę, że taki produkt mogą zakupic tylko weterynarze z hurtowni. Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 Na alegro jest aukcja charytatywna nr 84389306.Zysk z niej jest przeznaczony właśnie na Celestynów. I tam w Celestynowie jest biednie,potrzeby ogromne,że gdyby nieto,że mówią,,prawdziwy mężczyzna nigdy nie płacze,prawdziwy mężczyzna nie wie co łzy,,to naprawdę usiadłbym i gorzko zapłakał. I te zdjęcia... Ja niestety do 10 nie mam już-licytowałem na koty w Opolu.. Od żony ,,wycyganię,,kilka srebrnych wyrobów i przekaże do wystawienia.. Jeśli chodzi o Celestynów-miałem możliwość w tv zobaczyć panią z tego schroniska.Przyprowadzała chyba-jeśli dobrze pamiętam-do programu,psy.W ten sposób szukała domów.Widziałem wielką wrażliwość,dobre serce i oddanie... waldi481 Quote
ARKA Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 [quote name='bric-a-brac']Arka, masz rację :fadein: Chodzi tylko o to, że nie powinno się odrzucać jakiejkolwiek pomocy:roll: Jeśli ja zbieram kasę na dary No i dobrze,ze zbierasz na dary. Przeciez mozesz przy wplacie zaznaczyc, ze to kasa na zakup szczepionek np. Sama szczepionek nie zakupisz i ponownie, schronisko moze je zakupic po cenie hurtowej z hurtowni lekow weterynaryjnych. Z tego co pamietam, to p.Iza mi mowila ze jedzenie jak zakupuje to naprawde grosze placi. Mozna wiec moze oplacic taki zakup karmy, ze wskazanego miejsca prze nia. Poza tym zakupuje tzw. zwierzeta 'pozaubojowe', takie niestety zycie, i za to placi sie np. cos moze,moze ok.1zl/kg Quote
ARKA Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 ASICA napisał(a):kiedyś bardzo chętnie brali karme,przyjmowali wszelką pomoc i wszyscy byli mili i zadowoleni-teraz już mają lepiej to karma jest be? Chyba poprostu NIC nie rozumiesz z tego co pisze. Gdybym ja prowadzilo schronisko i miala dostep do taniego jedzenia dla zwierzat a na reszte gotowki bym nie miala, to tak samo zrobila bym jak p.Iza. Co jest w tym nagannego, ze ja z Twojej zlotowki moge zrobic 2 zl? Trzeba byc gospodarnym, bo w takim schronisku kazda zlotowka jest na wage ZYCIA psa, tzn. dni przezytych. Po co mialaby byc karma po 3-5 zl za kg, kiedy rownie a nawet bardziej wartosciowsze jedzenie moge miec za 1zl? Czyli moge miec tych kilogramow 3-5!! Moze maja, napewno musza miec, jakos rezerwe tez i suchej i nie MAJA miejsca odpowiedniego aby ja trzymac? Trzeba sie dokladnie wypytac dlaczego tak a nie inaczej,wlasnie. A nie domysly, a moze to a moze bzdzio.;) Quote
bric-a-brac Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 Chodzi o to, że osoby, które wpłacały kasę będą chciały zobaczyć skan faktur, nie każdy zgodziłby się na przekazanie schronisku gotówki. Ale jak zadzwonię jeszcze raz, to ustalimy co możnaby kupić, nie ważne czy ja sama czy jakoś za pośrednictwem schroniska, aby był jakiś dowód wpłaty waldi481, odpisałam na maila, bo tamta aukcja to właśnie moja:) Dzięki wszystkim! A ja, gapa, myślałam, że sama kupię szczepionki:oops::eviltong: Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 1, 2006 Posted February 1, 2006 Sorry,nie zauwazyłem wcześniej,że bierzesz udził w dyskusji bric-a-brac Wyjaśnim,że tylko w taki sposób możemy oboje z żoną pomóc. waldi481 Quote
ASICA Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 ARKA ja właśnie mam dostęp do taniego mięsa dla psów(po 0.80gr/kg)i bardzo chetnie zakupie dla schroniska jedzenie. niech powiedzą ile i na kiedy -wole tak pomóc niż dać gotówke. o to mi chodziło!:roll: ja nie chce nikogo do niczego przymuszać-poprostu po obejrzeniu programu postanowiłam zorientowac sie jaka jest sytuacja w schronisku. jesli potrzebne sa szczepionki to chyba tylko lekarze maja mozliwośc kupowania w hurtowniach-nie wiem na pewno. Quote
ARKA Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 [quote name='ASICA']ARKA ja właśnie mam dostęp do taniego mięsa dla psów(po 0.80gr/kg) A XwegaX wie o tym? Moze dla Pani Marzeny byloby to bardzooo przydatne. A gdzie odbior takiego miesa? Chodzi o transport:( Quote
Therion Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Asica jakby dało sie załatwic to dla p. Marzeny byłoby super, tylko transport ? Quote
XWegaX Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 XWegaX wie o tym :) P. Marzena także ma dostęp do taniego jedzenia- ok. 400 zł za mięso na cały miesiąc, poza tym nie za bardzo ma jak odbierać mięso :( swoją drogą cały czas zbieramy dla niej w Warszawie karmę :) która średnio co 2 tygodnie jedzie do schroniska :cool1: Quote
ASICA Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Mam znajome 2 sklepy mięsne(były 3 ale w jednym pani kierowniczka ma focha obecnie:angryy: )w których moge kupić mięso (korpusy z kurczaka)w tej cenie. normalnie są po 1.80kg więc korzystam czasami z dobrego serca właścicielek lubiących psy.zapytam w poniedziałek-jakby co w pobliżu Warszawy moge dowiezć-nie ma sprawy:p Quote
Kora Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 bric-a-brac, po rozmowie z Iza sprawa wyglada tak: Twoja aukcja jest bardzo potrzebna i w momencie kiedy zbierzesz jakas ostateczna sume Iza podpowie Ci, jakie sa potrzeby. Arka ma racje w przypadku Celestynowa jedzenia nie brakuje, sa inne potrzeby prad, opal, sloma, szambo:roll: bo co z tego ze psy beda najedzone kiedy beda marzly lub bez opalu, pradu nie bedzie mozna gotowac, operowac! Iza Twoja inicjatywe przyjela z nadzieja, nie podobala sie jej jednak propozycja ze zbiorkami w szkolach przez zupelnie jej nieznane osoby. Miala przykre doswiadczenia i ja sie jej nie dziwie:roll: ! Szkoly sama w swoim zakresie organizuja akcje i to wystarczy dzieci osobiscie przekazuja dary to dla nich wielkie przezycie bardzo pouczajace. Pomysl czy nie sprawi Ci satysfakcji ze pieniadzmi z aukcji zaplacisz za ktores z tych wymienionych medii, Ty je bedziesz wplacac i jako osoba wplacajaca bedziesz widniala na wplacie jako sponsor! Quote
XWegaX Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 ASICA napisał(a):Mam znajome 2 sklepy mięsne(były 3 ale w jednym pani kierowniczka ma focha obecnie:angryy: )w których moge kupić mięso (korpusy z kurczaka)w tej cenie. normalnie są po 1.80kg więc korzystam czasami z dobrego serca właścicielek lubiących psy.zapytam w poniedziałek-jakby co w pobliżu Warszawy moge dowiezć-nie ma sprawy:p Tyle że to jest 80 km od Warszawy... :oops: Quote
bric-a-brac Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 [quote name='Kora']bric-a-brac, po rozmowie z Iza sprawa wyglada tak: Twoja aukcja jest bardzo potrzebna i w momencie kiedy zbierzesz jakas ostateczna sume Iza podpowie Ci, jakie sa potrzeby. Arka ma racje w przypadku Celestynowa jedzenia nie brakuje, sa inne potrzeby prad, opal, sloma, szambo:roll: bo co z tego ze psy beda najedzone kiedy beda marzly lub bez opalu, pradu nie bedzie mozna gotowac, operowac! Iza Twoja inicjatywe przyjela z nadzieja, nie podobala sie jej jednak propozycja ze zbiorkami w szkolach przez zupelnie jej nieznane osoby. Miala przykre doswiadczenia i ja sie jej nie dziwie:roll: ! Szkoly sama w swoim zakresie organizuja akcje i to wystarczy dzieci osobiscie przekazuja dary to dla nich wielkie przezycie bardzo pouczajace. Pomysl czy nie sprawi Ci satysfakcji ze pieniadzmi z aukcji zaplacisz za ktores z tych wymienionych medii, Ty je bedziesz wplacac i jako osoba wplacajaca bedziesz widniala na wplacie jako sponsor! Kora, dzięki za wiadomość:) I małe sprostowanie - nie było mowy o zbiórkach w szkołach!!! Nawet nie mam takiej możliwości. Może ktoś jeszcze dzwonił w tym samym czasie, ale ja nie mówiłam o szkołach. Sama wystawiam aukcje na allegro i trochę pomagają mi znajomi. Nie zależy mi na byciu sponsorem, bo to nie ja nim jestem;), ja tylko zbieram pieniądze. I chodzi o to, że potem mam nie wpłacać gotówki na konto, ale coś za to kupić. Ale ta słoma czy opał brzmi nieźle:lol: :lol::lol: Pewnie niedługo skontaktuję się ze schroniskiem i wspólnie coś wymyślimy:) Dzięki! Quote
ASICA Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 XWegaX pojechało sie z transportem żarcia do Ostrowi(prawie 90km) to i tam tez sie da:evil_lol: ;) niestety nie moge obiecac konkretnego terminu ale jak bedę miala jakieś blade pojęcie kiedy to napewno dam znać:p Quote
Kora Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Wynika z tego ze jeszcze ktos dzwonil, a Tobie sie oberwalo;) ! Sponsor to nie zawsze nadete okreslenie, ale jak sama napisalas ludzie wplacaja wiecej niz cena licytowanych przedmiotow, wiec zebys byla wiarygodna wypada zebys w dziale o Sobie po zakonczeniu aukcji przedstawila dowod wplaty. Quote
bric-a-brac Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 Każdy na każde żądanie dostanie pełne sprawozdanie:))) Wpływy, wydatki, potwierdzenie ze schroniska:) Na stronie o mnie nie chcę nic wklejać, bo nie prowadzę żadnej fundacji czy czegoś takiego i nie chcę mieć kłopotów z US albo TOZ:shake: Ale będę wszytko wysysłać na maila:) Dziękuję!!! Quote
XWegaX Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 ASICA napisał(a):XWegaX pojechało sie z transportem żarcia do Ostrowi(prawie 90km) to i tam tez sie da:evil_lol: ;) niestety nie moge obiecac konkretnego terminu ale jak bedę miala jakieś blade pojęcie kiedy to napewno dam znać:p bardzo będę "dźwięczna" :buzi: :) Quote
Kora Posted February 2, 2006 Posted February 2, 2006 bric-a-brac napisał(a):Każdy na każde żądanie dostanie pełne sprawozdanie:))) Wpływy, wydatki, potwierdzenie ze schroniska:) Na stronie o mnie nie chcę nic wklejać, bo nie prowadzę żadnej fundacji czy czegoś takiego i nie chcę mieć kłopotów z US albo TOZ:shake: Ale będę wszytko wysysłać na maila:) Dziękuję!!! Nie ciesz sie szpiedzy z US sledza transakcje tylko nie tego kalibru;) ! Quote
tanitka Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 ASICA- a do Węgrowa jakos dałoby rade dostarczyć te odpadki mięsne??. Jakby co to moge zorganizowac samochód typu Renault Kangoo, ale nic wiecej.:shake: Quote
TOZ_Gdańsk Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 o ktorej stronie piszecie ? http://www.schronisko.li.pl/ czy http://www.psi-azyl.waw.pl/ Bylem ostatnio w Celestynowie, jedzenia maja duzo ale nie maja kasy na oplaty za energie elektyczna, wode i wywoz smieci. Ciezko jest tez z lekami i szczpionkami. A jakby byly problemy z "malo entuzjastycznym przyjeciem pomocy" zawsze mozna przez Towarzystwo www.toz.pl Quote
ARKA Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 [quote name='TOZ_Gdańsk']o ktorej stronie piszecie ? http://www.schronisko.li.pl/ czy http://www.psi-azyl.waw.pl/ Bylem ostatnio w Celestynowie, jedzenia maja duzo ale nie maja kasy na oplaty za energie elektyczna, wode i wywoz smieci. Ciezko jest tez z lekami i szczpionkami. A jakby byly problemy z "malo entuzjastycznym przyjeciem pomocy" zawsze mozna przez Towarzystwo www.toz.pl Ja troche OT. Skoro tu sie TOZ pojawil na forum to mam pytanie? Czy mozna kazdego inspektora TOZ wspierac indywidualnie, jego dzialania? tak jak np. tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=14519 Quote
TOZ_Gdańsk Posted February 3, 2006 Posted February 3, 2006 Nie ma takiej mozliwosci, zbieranie pieniedzy wymaga zgody MSWiA, wszelkie inne zbiorki sa przestepstwem. Grozi za to kara do 2 lat pozbawienia wolnosci - jest to przestepstwo karno - skarbowe. Mozna przekzaywac darowizny osobom prywtanym - jednakze nalezy od nich zaplacic podatek (darowizna taka stanowi dochod) Ponadto wystepowanie w imieniu Towarzystwa jest zastrzezone statutowa dla Zarzadu Glownego, a inspektorzy sa powolani do ratowania ziwerzat w mysl regulaminu inspektoratu. Quote
Recommended Posts