Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

paros vanilka na allegro chyba nie jest wystawiana:roll:
jeśli sie nie ylę to może ja jaa wystawię?tylko do kogo dać namiary?:cool3:

qroqiet mam nadzieje ze bedziecie z wedelkiem razem szczsesliwi, bo to naprwde wyjatkowy pies:loveu:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Qroqiet, jeśli będziesz potrzebować wsparcia w postaci rady, albo moralnego (chociaż Wedel zdaje się przynajmniej nie jest taki zbzikowany jak Aksa:evil_lol: ), to zaraz pisz! Albo dzwoń- 609 325 217, niezależnie od pory:evil_lol:

Posted

To może zmienić już tytuł wątku, bo Wedelka narazie nikomu nie mamy zamiaru oddawać, nawet jakby ktoś bardzo chciał:evil_lol: i nawet jeżeli będzie z Austrii:evil_lol:

Posted

Qroqiet - ja również bardzo Ci dziękuję za dom dla Wedelka.
Sądzę, że wszystko się ułoży - masz w sobie tak wiele miłości i chcesz ją ofiarować temu małemu psiakowi - może być tyko dobrze !!!!

W Psim Losie wciąż jeszcze pozostają psiaki:
Vanilka, Diana, Ida.

Dzisiaj na stronie "Kundel Polski" Pan Janusz Orzechowski zamieścił prośbę o pomoc w szukaniu miejsca dla Vanilki, Diany oraz dla Idy.
Vanilcia w żadnym wypadku nie może trafić w złe warunki - z tym się wszyscy zgadzamy. Potrzebny dla małej dom lub dobry tymczas.
Diana w obecnej chwili może już opuścić Klinikę - tak jak wcześniej wspominaliśmy - bardzo prosimy o pomoc w tym względzie.
Los Idy również nie jest nam obojętny, bo to bardzo wrażliwa i delikatna sunia.
Ma swój wątek na Dogo, jednak mało Osób jak do tej pory interesowało się nią. Ta psina - jak to również stwierdził Pan Orzechowski, nie ma dokąd odejść, a już powinna - jej stan jest ustabilizowany.

Bardzo prosimy - pomóżcie wyszukać domy lub tymczasy dla tych psiaków !!!

Posted

Przyjaciel Koni, jeśli absolutnie nic innego się nie znajdzie, to Wanilka jest zaproszona do mojej cioci. Mam wrażenie, że mieszkanie z kanapą i ogródkiem pod domem + opieka starszej, acz żywotnej pani i towarzystwo mikropsa, czyli Piesi to nie jest tak najgorzej:evil_lol: po prostu by mnie trafiło coś, gdyby psina miała trafic do schronu... Aczkolwiek szukajcie, szukajcie... bardzo się ucieszę, jeśli się znajdzie domek dla pannicy:evil_lol:

Posted

[quote name='_beatka_']ulv jestem przekonana ze vanilka bedzie wniebowzieta:loveu:

Jestem tego samego zdania, ale... nie zapominajmy, że to ostateczność ...
Nie powinniśmy na tym poprzestać... domek (przynajmniej DT) dla Vanilki w dalszym ciągu pilnie potrzebny !!!

Posted

Tak samo jak dla Dianki i Idy. To są naprawdę bezproblemowe suńki, zwłaszcza Ida, która mi się niezwykle spodobała, taka spokojniutka pancia mająca w sobie całkiem sporo wdzięku.

Posted

Rozumiem że chodzi o DT ? Sądzę że tak. I chyba nalezy rozumować tak że możemy pokryć koszty wyżywienia. Nie wiem natomiast jak to wygląda alternatywnie czyli czy rozważamy DT jeśli ktoś zaproponuje z kosztem wyższym niż hotelik. Jak rozmawiać ? Skutecznie :-) a poważniej to chyba trochę zalezy od relacji i stopnia znajomości danej osoby. Domek tymczasowy też musi być sprawdzony i wiarygodny.

Posted

Wczoraj po godzinie 18-tej dotarliśmy z Wedelkiem do Jego nowego domku.
W czasie podróży był bardzo grzeczny, aczkolwiek lekko zestresowany. Na miejscu przywitał Go pupil Qroqiet - Qroqiet ;).
Psiaki zaakceptowały sie bez najmniejszego problemu. Kiedy Wedelek poznawał swoje nowe "kąty", Qroqiet, Ania-tygrysiczka i ja, odbyliśmy miłą pogawędkę.
Potwierdziły sie nasze z Anią przypuszczenia, że Wedelek nie mógł znaleźć lepszego domku.
Ok. godz. 20-tej Qroqiet przesłała mi wiadomość następującej treści:

"Wedelek zjadł kolację, ale chyba było mu mało, bo podjął próbę kradzieży paluszków, które leżały zbyt nisko :-). Storpedował tez barykadę do sypialni. Ale z niego numer! :-)..."

Myślę, że wszystko będzie O.K.
Qroqiet obiecała założyć nowy wątek, gdzie będzie zamieszczała na bieżąco istotne informacje i fotki...
Jeśli chodzi o fotki... hmm... normalnie wkleiłbym je, gdybym je ... zrobił... i gdybym miał aparat...
Okazało się, że cały wykąpał się w napoju, który rozlał się w reklamówce.
Musimy zatem poczekać na zdjęcie autorstwa Qroqiet... no i oczywiście na szczegółową relację z pierwszych dni pobytu Wedelka.

W tym miejscu pragnę gorąco podziękować Qroqiet i Jej mężowi, za ogromne serca i zaangażowanie w sprawę pomocy dla bezdomnych zwierząt.

Podziękowania należą się również Ani, która zechciała mi towarzyszyć w tej podróży na odcinku Radom - Kraków. Było bardzo miło i jesteśmy juz wstępnie umówieni na następny transport na tej trasie :p.

Posted

Tak,Wedelek jest w bardzo dobrych rękach.Qroqiet sprawiła,że poczuł się od razu jak u siebie w domu...zwiedził dom,a potem zaczął przysypiać na wózeczku;)
Psiak nie mógł trafić lepiej...
Myślę,że pod czułą opieką qroqiet i Jej męża będzie czuł się szczęśliwy a jego stan zdrowia ulegnie poprawie.
Ponoć miłość czyni cuda-to słowa qroqiet,a ja się w pełni z nimi zgadzam.
Qroqiet-dziękuję Tobie i Twojemu mężowi-przywróciliście mi wiarę w ludzi :Rose:

Tomku,podroz z Tobą to prawdziwa przyjemność i to ja Tobie dziękuję.I za to co zrobiłeś dla Wedelka i innych psiaków :buzi:

Posted

Normalnie siedzę i wyję. Jeszcze nie dokońca mogę uwierzyć, że Wedelek dostał taką szansę!! To prawda, że miłość może zdziałać cuda.

Tomku, Aniu - wielkie dzięki, że towarzyszyliście Wedelkowi w drodze po szczęście!

Teraz czekamy na qroqiet, chociaż spodziewam się, że jest bardzo zajęta, więc uzbrajam sie w cierpliwość