agula Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 [quote name='Tiger'] A ten program to będzie na TVP3 na ogólnopolskiej , czy na regionalnej - krakowskiej tylko ???? no właśnie, gdzie dokładnie? Jak pomyślę, ze bedą jeszcze bardziej makabryczne zdjecia to nie mam ochoty tego oglądać.:-( Całkowicie popieram decyzję o wykupie Nurii, kto wie może jeszcze by przeżywała horror.W jej sytuacji kożdy kolejny dzień zwłoki to koszmar. Quote
Ulka18 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Biafra napisał(a):W piatek program o Nurii, na zywo w TVP3 o 18.30 W studio będzie Wójt, także nagrany wywiad z Inspektorem Tozu, który nie przyjąl zgloszenia od mieszkańców wsi, wywiad z Powiatowym Lekarzem Weterynarii i rozmowa z czlowiekiem , który ze zdjęciem skatowanej Nurii biegal od drzwi do drzwi wszelkich instytucji i nikt mu nie pomógl w sprawie tego konia. Polecam wszystkim, którzy pisza do mnie maile, że jestem nienormalna, ze odkupilam tego konia zamiast spróbować zgodnie z prawem go odebrać. Bedzie też zdjęcie zrobione na świeżo pod mleczarnią zaraz po tym jak ją pobil. Ja go jeszcze nie widzialam. Uslyszalam tylko, ze się przewrócę jak je zobacze. Biafra, jestes jak najbardziej normalna, szkoda, ze takich normalnych nie ma wiecej. To w piatek w Kundlu bedzie material o Nurii? I bedziesz ze szczeniaczkami? Quote
Biafra Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 kiwi napisał(a):biafra a bedziesz w kundlu? dasz rade wziac twoje szczeniaki? ile ci jeszczez ostalo? W kundlu będę, ale za kamerami :evil_lol: Ja się nie moge pokazywać publicznie, bo wtedy juz nie udaloby mi się robić kreciej roboty ;) Chodzi glównie o handlarzy końmi i moich sąsiadów , którzy nic nie wiedzą. myslą , że przeprowadzilam się na wieś bo lubię zwierzątka . Oni sami handluja konmi więc ukrywam się jak moge. A odnosnie szczeniaków to mam 3 :placz: Jednego moglabym przywieźć, tylko Magda mnie chyba zabije jak sie dowie, że je chcę czwarty raz pokazać:roll: W sumie pokazywany byl tylko material, na zywo jest inaczej , może by go ktoś wziąl :modla: A gdyby bylo wiecej telefonów to zawsze mogę dowieźć reszte ekipy. Quote
ewu Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Biafra napisał(a): Polecam wszystkim, którzy pisza do mnie maile, że jestem nienormalna, ze odkupilam tego konia zamiast spróbować zgodnie z prawem go odebrać. nie przypuszczałam, że ludzie nawet w takiej sytuacji są w stanie pisać takie brednie:mad: ale skoro oni sa 'normalni' to lepiej być nienormalną, niech oni się nacieszą tą swoją normalnością...a tak swoją drogą to kiedyś się dowiedziałam,że kobiety, które zajmują się zwierzętami ( ja mam 3 psy:evil_lol: )to cytuję: ' paszczury, których nikt nie chce' Wypowiedź tą pozostawiłam bez komentarza...szkoda słów i tyle!!!! Biafra nie daj się- jesteś cudowną osobą!!!! A jak sie czuje Nuria?? Quote
tula Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Biafra to co robisz jest wspaniałe, zazdroszczę Ci siły i odwagi. Jeszcze w tym tygodniu wpłacę coś dla Nuri na AFN. Quote
karina1002 Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 Może mi umknęło, to będzie tylko u Was na regionalnej czy w ogólnopolskiej? Znajmomym podsyłam linki, wszyscy by choroba obejrzeli:). Po pierwszym wpłace, ale na konto fundacji bezpośrednio. Quote
kiwi Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 biafra, jutro powinnysmy wiedziec czy bedzie miejsce na jakiegos szczeniora, nasze sa wszystkie za małe, ostatnio szczeniaki ida dobrze w programie wez koniecznie przynajmniej jednego ;) aga kiedys dostala przydzialna 1 psa a przyszla z 6 szczeniakami :lol: Quote
kiwi Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 tvp krakow - tylko regionalnie zawsze w internecie jest fragment programu ale to jest fragment, w ktorym prezentujemy psy do adopcji i te znalezione/zaginione... Quote
AniaB Posted November 28, 2006 Posted November 28, 2006 kiwi napisał(a):tvp krakow - tylko regionalnie zawsze w internecie jest fragment programu ale to jest fragment, w ktorym prezentujemy psy do adopcji i te znalezione/zaginione... kiwi, ale chodziło chyba nie o Kundla tylko o program o Nurii;) no chyba, ze materiał pokażą w Kundlu... Quote
ewu Posted November 29, 2006 Posted November 29, 2006 Biafra doszedł przelew ode mnie? Pytam bo bank coś namieszał...:oops: Quote
Dianka Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Jak sie czuje Nuria? Wraca do zdrowia? Proszę o odp. Quote
Pianka Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Jutro obejrze sobie ten reportaż o Nurii:-( Quote
Mika26 Posted November 30, 2006 Posted November 30, 2006 Czesc Biafra,jestem pierwszy raz na forum. Historia Nurii bardzo mna wstrzasnela, strasznie to przeżywam. Wpłaciłam 100 zł na leczenie na podane konto. Jak tylko będe mogła wpłacę więcej. Napisz proszę jak sie czuje konik? Czy oprócz wpłaty pieniązków można jeszcze coś zrobić aby pomóc. Napisz proszę. Quote
garys Posted December 1, 2006 Posted December 1, 2006 Muszę wszystkich przeprosić w imieniu Biafry, ponieważ ma urwanie głowy i jak znajdzie chwilke to na pewno zajrzy na forum. Dziękujemy za wsparcie, za kciuki. :Rose: Jestescie :lilangel: :lilangel: Przypominam o dzisiejszym reportażu o Nurii w TVP3 Kraków o 18:30 w "Kundlu burym..." Quote
Mika26 Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Czesc,czy ktos mogłby napisać kilka słów o reportażu? Jestem z Warszawy, niestety nie miałam możliwości obejrzeć :( Jak sie czuje Nuria? Z góry dziekuje Quote
Pluciarz Posted December 5, 2006 Posted December 5, 2006 Już tak długo brak wieści, co u Nurii, jak sobie radzi, jak zdrowie ? Niepokoję się, ale powtarzam sobie powiedzonko "brak wiadomości, to dobra wiadomość". Quote
Tiger Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Biafra......... Chociaż słówko........ Plisssssssss................... Quote
garys Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Wiadomość od Biafry (która nadal ma urwanie głowy :roll: ) Nuria samopoczucie ma średnie. Jest ciekawska, bystra, wie czego od niej chcę w danym momencie. Nie rzuca sie juz na mnie bez powodu. Ale sytuacja musi być dla niej po pierwsze spokojna, po drugie bardzo jasna. Kaszle troche mniej. Jest też spokojniejsza. Śpi sobie w nocy na leżąco. Je z apetytem i chętnie wychodzi na spacery. Wygląda dalej jak obraz nędzy i rozpaczy. Kupyta to proch, który trzyma sie dzięki pleśni...a sierść jest przyklejona na gnoju i to nie wiem z którego roku... Pozdrawiamy cieplutko i dziękujemy za kciuki dla Nurii... Quote
Lucilla Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 [quote name='garys'] Wiadomość od Biafry (która nadal ma urwanie głowy :roll: )Nuria samopoczucie ma średnie. Jest ciekawska, bystra, wie czego od niej chcę w danym momencie. Nie rzuca sie juz na mnie bez powodu. Ale sytuacja musi być dla niej po pierwsze spokojna, po drugie bardzo jasna. Kaszle troche mniej. Jest też spokojniejsza. Śpi sobie w nocy na leżąco. Je z apetytem i chętnie wychodzi na spacery. Wygląda dalej jak obraz nędzy i rozpaczy. Kupyta to proch, który trzyma sie dzięki pleśni...a sierść jest przyklejona na gnoju i to nie wiem z którego roku... Pozdrawiamy cieplutko i dziękujemy za kciuki dla Nurii... ale koń nie powinien leżeć!!! (owszem polegiwać od czasu do czasu przez krótki okres czasu tak) CZY JAK TUTAJ SPAĆ NA LEŻĄCO JEŚLI JEST W TAKIM STANIE A NA POCZĄTKU BYŁA W TRAGICZNYM CZY JAK OBECNIE JESZCZE NIE DOSZŁA DO SIEBIE NIE POWNNA LEŻEC!!! gdyż ucisk masy ciała na organy wewnętrzne jest tak duży, że zagraża to bezpśrednio jej życiu-jeśli nie może stać powinna być podtrzymana na specjalnym szelach i podnośniku:roll: ale może tutaj nikt nie napisał a niepotrzebnie się martwię ona właśnie jest na takim czymś:lol: echh;) i wszystko gra Quote
Recommended Posts