betty_labrador Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Amber napisał(a): I już po urodzinkach :( :eviltong: Niebawem kolejna 18! :diabloti: Quote
Okamia Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Amber napisał(a):5 w jakości wykonania się nie umywa do 4. 4 to kawał telefonu, z metalową obudową, można go sobie postawić na stole i stoi ;). A 5 mam wrażenie zaraz mi się złamie w ręce. Gdyby 5 była w stylu 4, już bym go miała, a tak... Poczekam na 6, może pójdą po rozum do głowy ;) Też nie lubiłam dotykowych, aż nie dostałam w łapki dotykowego no i ten tego... Sobie już nie wyobrażam mieć klawiszy ;). Czy ja wiem. 5 jest lżejsza to fakt ale aż tak źle nie jest. Dla mnie wszystkie one są jakieś takie tandetne. Nie to co porządny telefon z klawiaturą - taka nokia 3330 :evil_lol: Miałam telefon dotykowy przez 2 tygodnie i za chiny nie mogłam się przyzwyczaić - nie ma to jak dobre qwerty :loveu: Gdyby zrobili mi ipcia z qwerty biorę od razu ... Co do urodzin to don't worry za rok będą następne :diabloti: A ja mam niedługo imieninki :loveu: Quote
Korenia Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 Widzę, że tutaj pomieszkuje rasowy hipsteręłę :D Quote
Vectra Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 dotykowe telefony , to jest masakra ... ja jestem telefomaniak , dla mnie telefon służy do rozmów , a nie oglądania zdjęć ;) miałam dotykowy , ale po pierwszej podróży z nim w nocy , gdzie musiałam wysłać smsem zamówienie ... dostałam szału. Na drugi dzień , pojechałam do euro i kupiłam najprostszą nokie jaką mieli :diabloti: miała mieć 4 funkcje , dzwonić i odbierać rozmowy .... no i smsy i klawisze Inna sprawa , że u mnie telefony palą się w rękach ... ten co mam spadł już z piętra przez okno , spadł ze schodów , wpadł mi do wiadra z wodą ... i nie ma dnia , by nie uczył się latać :evil_lol: Quote
Korenia Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Zależy czego potrzebujesz od telefonu :P Z internetu nie skorzystasz w najprostszej nokii ;) także to jest duża wygoda posiadać dotykówkę z dużym wyświetlaczem ;) Quote
Vectra Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 telefonu nie używam do tego by bawić się w internet ;) a moja nokia z klawiszami , mimo że stara z modelu ... ma całkiem niezły internet ... czasem muszę w mieście coś znaleźć w sieci , stąd wiem że działa :diabloti: ale to już kto co lubi , nie lubię bezdotykowców i nie polubie ... fajna zabawka na chwilę , do życia nie zdatna DLA MNIE nie zdatna. duży ekran , to pojęcie względne :evil_lol: Quote
Aleks89 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Ja mam zwykłego samsunga galaxy pocket i to je trwałe prawie jak nokia j....nął o podłoge w tym beton X razy ,przeszedł po nim Lucas i tel dalej żyje:multi:Mógłby mieć tylko większy ekranik ,ale przynajmniej moge być dzięki niemu twentiforałers na fellow:diabloti: Quote
kalyna Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Wszystkiego dobrego :BIG: ino ciut spóźnione, ale 3 dni przed i 3 dni po :evil_lol: Wiem, ze to już nudne, ale fantastyczne fotki :loveu: Quote
Okamia Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Vectra napisał(a):Inna sprawa , że u mnie telefony palą się w rękach ... ten co mam spadł już z piętra przez okno , spadł ze schodów , wpadł mi do wiadra z wodą ... i nie ma dnia , by nie uczył się latać :evil_lol: To jak u mnie :evil_lol: BlackBerry już przeszło chrzest bojowy - po za tym qwerty to dla mnie magia. Net to u mnie głównie do maili w telefonie potrzebny, czasem fcb. I tyle ... tylko minus jest taki, że muszę mieć wszędzie aparat przy sobie :roll: Quote
Amber Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Dokładnie, zależy do czego używasz tel. Dla mnie to urządzenie multimedialne. Oprócz dzwonienia i wysyłania smsów mam chociażby funkcję imessage, która w zasięgu wifi z drugim iPhonem pozwala na bezpłatne wysyłanie smów i mmsów, z czego korzystam codziennie z moją przyjaciółką w stanach. Dzięki temu jesteśmy w stałym kontakcie, a wolałabym nie wiedzieć ile byśmy wydawały na głupie smsy ze sobą normalnie. Do tego wifi to wiadomo i ze Skypa można korzystać, a dzięki wbudowanej kamerze można sobie robić wideoczat, co akurat dla mnie przy braku kamerki w laptopie jest fajne. Jest też GPS, co prawda gorszy niż choćby TomTom ale już kilka razy ratował mi tyłek. No i stały dostęp do netu, który też nie powiem ile razy mi się przydał na mieście jak potrzebowałam nr. tel albo sprawdzić adres, bądź godz. dyżuru jakiegoś profesora. No i oczywiście odbieranie maili. O zaawansowanym aparacie i kamerze nie wspomnę. Do tego mnóstwo dodatkowych aplikacji, jak choćby głupia latarka, pomiar tętna albo pogoda ;) No i oczywiście iPhone zastąpił mi iPoda, można na nim oglądać i słuchać wszystko. Ja i tak jestem lamus i pewnie nie używam 30% możliwości tego urządzenia, ale to już na pewno nie jest tel. tylko mały komputerek, który ma nawet więcej funkcji niż zwykła puszka. kalyna napisał(a):Wszystkiego dobrego :BIG: ino ciut spóźnione, ale 3 dni przed i 3 dni po :evil_lol: Wiem, ze to już nudne, ale fantastyczne fotki :loveu: Wcale nie nudne, zachwycać się proszę :evil_lol: Quote
motyleqq Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 ja jestem gadżeciarą ;) uwielbiam nowe telefony, dotykowe ekrany, możliwość połączenia się z netem zawsze(nawet jak nie ma wifi, mam specjalny pakiecik dla takich jak ja :evil_lol:) ;) jestem uzależniona na maksa. wyłączam laptopa, kładę się do łóżka i jeszcze sprawdzam fejsa na telefonie/tablecie :evil_lol: Quote
Okamia Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Co do gps to ostatnio mi kumpel apke pokazywał - niestety nie pamiętam nazwy ale na tej nawigacji jeździ już od jakiegoś czasu i mówi, że jest fajna właśnie na Ipcia ;) Mi to się marzy jak już to jakiś tablet - najlepiej ajspad :evil_lol: Quote
betty_labrador Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Ja mialam dotykowy poł roku, i z miłą chęcia wróciłam do normalnego typu dotykowego :P niby fajny tamten, ale sms normalnie nie mozna wysłać, niechcący sie wysyła i takie tam. A internet? po co? zeby sprawdzić czy ktoś na fb nic nie napisał? Bo chyba odpisywać na maile lub czytać artykuły to nie bardzo :D No chyba że ktoś jest ualeniony od netu albo ma prace z nim związana :D :) Quote
Amber Posted April 29, 2013 Author Posted April 29, 2013 Ja w ogóle nie mam FB i nie do tego używam netu w komórce. Maile pisać i odbierać można jak najbardziej, tak samo czytać wszystko. Ale najbardziej się przydaje podczas latania po mieście, można sprawdzić adresy, telefony, godz. otwarcia różnych placówek. Tak jak mówię, co komu potrzebne. Mi potrzebne bardzo do pracy. Quote
vege* Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Ja mam dotykowe telefony od kilku lat i nie chce już wracać do normalnych :lol: Quote
motyleqq Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 betty_labrador napisał(a):Ja mialam dotykowy poł roku, i z miłą chęcia wróciłam do normalnego typu dotykowego :P niby fajny tamten, ale sms normalnie nie mozna wysłać, niechcący sie wysyła i takie tam. A internet? po co? zeby sprawdzić czy ktoś na fb nic nie napisał? Bo chyba odpisywać na maile lub czytać artykuły to nie bardzo :D No chyba że ktoś jest ualeniony od netu albo ma prace z nim związana :D :) ja wszystko normalnie robię w telefonie, łącznie z wysyłaniem smsów z bramki :evil_lol: Quote
zaba14 Posted April 29, 2013 Posted April 29, 2013 Mnie się bardziej 5 podoba niż 4s :) ale niestety nie można mieć wszystkiego... :) a co do dotykowych telefonów to zależy jaki mamy... ja 2 lata temu kupilam samsunga i .... to jakas masakra, na windowsie, mam go do dziś jako ekstra telefon ale ani pisać sie na nim nie da... to nie to co iphone :P i długo nie zmienie swojego :P Quote
Justa Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 Sniło mi się, że wyprowadzałam Jariczka na spacer na 1cm tasiemce :diabloti: Quote
Vectra Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 :grins: http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/552612_10151045964601683_331374112_n.jpg http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-prn1/562898_10151045951686683_655665791_n.jpg http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-frc1/255358_10151045963266683_861588881_n.jpg Quote
motyleqq Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 nooo nie stałabym chyba w miejscu jakby takie stado na mnie biegło :evil_lol: Quote
asiak_kasia Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...55665791_n.jpg stado jak stado tam w tle, mistrz drugiego planu jest całkiem całkiem :cool3: Quote
Vectra Posted April 30, 2013 Posted April 30, 2013 [quote name='asiak_kasia']http://sphotos-d.ak.fbcdn.net/hphoto...55665791_n.jpg stado jak stado tam w tle, mistrz drugiego planu jest całkiem całkiem :cool3: ooo to to to właśnie TO .. a nie jakiś sarny :diabloti: Quote
Amber Posted April 30, 2013 Author Posted April 30, 2013 To suczydła same, inaczej stado nie było by takie liczne :evil_lol: A mięśniaka już posiadam :eviltong: Bosz cały dzień na mieście, ledwo żyję :shake: [quote name='Justa']Sniło mi się, że wyprowadzałam Jariczka na spacer na 1cm tasiemce Masz przynamniej pewność, że to na 100% był tylko sen :lol: Quote
Recommended Posts