Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Majówka, ach majówka... Do mojego "teścia" przybłąkała się młodziutka suka w typie jagdterriera... Nie ma tatoo ani chipa :roll: Ale za to jest bardzo w typie, uszy w klapki, ogonek krótki, zwężający się pysk... Wypisz, wymaluj http://duch.mimuw.edu.pl/~hubert/pic/glowna_strona_800x600.jpg Młode toto może z 6-8 miechów. Teść ma problem bo jutro z samego rana wyjeżdża i do sob. go nie będzie. Ja jej też nie mam jak wziąć (dość, że jak wróciłam, to Jari sfiksował na sam zapach na moich spodniach :p ) i w ogóle to zabawne, że zna się tyle "psiarzy" ale niczego to nie ułatwia, bo tak naprawdę każdy jest zapsiony po brzegi i nikt nie może nigdy wziąć nic nadprogramowego jak jest potrzeba... :eviltong:

Posted

walnij ją z 3razy młotkiem ,dźgnij nożem ,przejedź autem(masz doświadczenie) to zaraz się dogociotki znajdą :diabloti:

A tak na poważnie to może napisz na jakimś myśliwskim forum może ktoś się skusi ,chociaż nie wiem jak u nich z braniem takich psów homoniewiadomo.

Posted

[quote name='Amber']Tak, to zdjęcie wygląda jak ustawione w PS - czego na nim nie ma? :eviltong:

ni wim właśnie :lol!:

[quote name='Korenia']Pamiętam jak wracałam ze szkoły i na TVN można było zobaczyć jakąś fajną bajkę, teraz tylko jakieś pseudodokumenty typu 'Dlaczego ja', a potem człowiek się dziwi, że dzieciaki z gimnazjum nie wiedzą ile dni ma rok czy kto jest nazywany wieszczem narodowym...
Oooo, widzę że widziałyśmy ten sam filmik :evil_lol::evil_lol: A tak serio to ręce mi opadły jak go obejrzałam.

[quote name='Rinuś']A u Kuby ostatnio była Doda i muszę przyznać, że chyba się ciuteczkę zmieniła ,spoważniała i nawet wzbudziła we mnie lekką sympatię do siebie :evil_lol:
A wiesz że ja też tak pomyślałam po obejrzeniu tego odcinka ;)

Ja w sumie mało oglądam na zwykłej telewizorni. Mam weeb.tv u siebie w pokoju na kompie i tam oglądam. Wszystkie kanały które chciałam to mam, więcej mi nie potrzeba:evil_lol: Lubię MjM, Cejrowskiego, niektóre filmy na TLC, TvnStyle, Wojewódzkiego to powtórki oglądam na jego stronie :eviltong:

Super te foty z sarenkami :evil_lol:

Amber, wszystkiego najlepszego!! :new-bday:

Posted

Poszłam wczoraj się "zdrzemnąć" o 21 z zamiarem wstania o 23 i wyjścia z psami. Czasem tak robię. Wczoraj mi się nie udało, bo obudziłam się o 5:30 dopiero :evil_lol: Ale jaki spokój na ulicy, minęłam 1 człowieka, 2 samochody i autobus ;)

Posted

Amber napisał(a):
Ale jaki spokój na ulicy, minęłam 1 człowieka, 2 samochody i autobus ;)

to w końcu mnie rozumiesz , dlaczego śmigam po wawie w nocy :loveu:

jak jadę w dzień , to jestem w szoku :evil_lol:

Posted

Ja też jeżdżę po nocy, ale nie w celach zarobkowych ;)

Dziś w ogóle jak wszyscy do ojców wrócili, jeździ się dużo lepiej :p Byłam w lesie, ale ludzi niestety sporo więc Jari w kagańcu i kolcach pozował. Nie można mieć wszystkiego ;)

Posted

[quote name='Aleks89']Cortina jeszcze grubsza niż była:diabloti:
Grubsza? Na pewno nie ;)

[quote name='Luzia']http://i883.photobucket.com/albums/ac37/Abelsonite/Jarhead 3/DSC_3251_zps0549ebfc.jpg
to maja być kolce? chyba kolcunie :evil_lol:

https://lh5.googleusercontent.com/-wGB5_7yyG2w/UQQacOUEG1I/AAAAAAAAKiQ/hWgpQY-nZUM/s576/DSCN3199.jpg
:diabloti:
Nie wielkość świadczy o kolcach tylko ich położenie ;)

Posted

Ja niedługo będę zamawiać nowe kolce i nie śpię już nocami martwiąc się czy się nie zerwą :shake: :eviltong:

Btw będąc wczoraj w lecznicy przed nami była babka z 2 dzieci i jakąś 7-8 miesięczną suką ONką. Albo ten pies był rąbnięty, niesocjalizowany albo źle wychowany... A może wszystko na raz... W każdym razie czegoś takiego jeszcze nie widziałam. Sukę trzymała cała rodzina, była w kagańcu, darła ryja, skakała, chodziła prawie po ścianach chcąc dorwać wszystkie pieseczki obok. I nie była to chęć zabawy, ale maxymalne pobudzenie, które, gdyby ją puścić, było by fatalne w skutkach. Po minie matki widziałam, że marzenia o Szariku się nie sprawdziły ani trochę :eviltong:

W sumie sobie pomyślałam, że gdybym dała wejść na łeb Jariemu to wyglądałoby to podobnie, bo on w lecznicy też się "nudzi" i próbuje akompaniamentu sztuczek np. wchodzić mi na kolana, kręcić się w kółko i drzeć ryja. Z tym wchodzeniem na kolana, to ludzie wręcz uważają, że to słodkie i trochę się krzywią jak dostaje za to strzała z kolców, ale wolę to niż żeby mieli się przyglądać na taką scenkę jak ja wczoraj, a było to doprawdy mocne :p

Posted

Etna ostatnio będąc w dużym psim towarzystwie też zachowywała się jak debil i była strasznie pobudzona, ale wystarczyło jej przypominać, że ma leżeć, a nie świrować ;) a na kolana pozwalamy jej wchodzić, bo to jest słodkie :eviltong: Jari to by się raczej nie zmieścił, ale zdolności pakowania się Etny też są zaskakujące ;)

Posted

Rinuś napisał(a):
Dzień doberek :loveu:
a ja mam bardzo grzecznego pieseczka i u weterynarza sobie grzecznie leży :diabloti:

tak mi się przypomniało, jak kiedyś byliśmy u weta i przyszedł pan z goldenem, który bardzo bardzo chciał zostać z Etną, a nie iść do gabinetu, więc się położył i nie szło go zabrać :evil_lol:

Posted

Unbelievable napisał(a):
Gram jak wchodzi do gabinetu to jest najszczęśliwszym psem na świecie :evil_lol: Brum też, bo pogłaszczą i smakołyki rozdają :diabloti:

Etna woli iść do weta niż do sklepu zoologicznego :evil_lol:

Posted

Kaja wchodzi do weta i siedzi ,albo szczeka jak inne psy też szczekają:diabloti:za to na stole ze słodkiego pieska ciuciuciu co sie mizia ze wszystkimi zamienia się w szczerzącą zęby bestie.A Lucas?Lucas jest tak tępy ,że nie ogarnia nic:evil_lol:
Czarek zawsze chował się pod krzesła i trząsł ,a potem wjeżdżał ciągnięty do gabinetu:evil_lol:

Posted

Rety jak można mieć psa z którym sie sobie nie radzi-i jak można nic z tym nie zrobić? Albo iść na porządna tresurę albo oddać w ręce które potrafią sobie radzić z takimi psami. ALe nie-bo dzieci kochaja pieska :diabloti: :p