Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No ja również się witam :loveu: Ale dziś mam pracę poza kompem... :( Z tym, że robota nie zając, najpierw trza dogo ogarnąć :evil_lol:

W NDM może będę, wszystko zależy czy Kasia z Tira Vento będzie, bo ja sama to tak średnio z wystawianiem mojego konika :eviltong: Chyba, że bardzo mi się będzie chciało i się poświęcę ;)

Jari po wczorajszej uczcie obudził mnie o 2:30 bełtem z trawy pod drzwiami :diabloti: Ja oczywiście szaleństwo w oku i wypatruje skrętu, ale skończyło się tak, że on się pokręcił i poszedł spać, a ja jeszcze przez godz. wyczekiwałam czy nic się nie dzieje więcej :p Ale wszystko OK, zrobił rano kupkę twardą bardzo, aż sam był zdziwiony, że tak kiepsko mu idzie :lol: zjadł miarkę RC na śniadanie i tyle.

Za to jamnice też miały bobki twarde, z tym, że ich nic nie bierze i jeszcze im się opłaciło, bo dostały extra dolewkę oliwy do karmy ;)

Posted

Tessi&Tola napisał(a):
no to dowaliłaś teraz:mad: był piękny tydzień, miałam 4 dni wolnego a wczoraj wrócił obrażony małżonek i do tego czekają mnie 3 kolejne 12 h dni w pracy:angryy: no nie wiem, za co tu dziękować:shake:

a będzie ktoś w Opolu w niedzielę? bo może się wyrwę na godzinkę przynajmniej... w sobotę nie ma bata, nie dam rady...:-(

ale generalnie, nie ma tego złego - nadrobię zaległości na dogo:evil_lol:

ja dzięuję bogu bo zasmarkana chodzę od poniedziałku w sumie, i dziwię sie sama sobie, że dotrwałam do piątku :shake: teraz mam 2 dni na dojscie do siebie i potem majóweczka :cool3:

Posted

Tyna21 napisał(a):
A ja na Discovery oglądałam niedawno mafię Amiszów :D o Amiszach którzy żyją ponad prawem hahaha

Na TLC o 22.30 dziś lecą zbuntowani Amisze:evil_lol:To jest dopiero czaderskie.

Posted

[quote name='Amber']No ja również się witam :loveu: Ale dziś mam pracę poza kompem... :( Z tym, że robota nie zając, najpierw trza dogo ogarnąć :evil_lol:

W NDM może będę, wszystko zależy czy Kasia z Tira Vento będzie, bo ja sama to tak średnio z wystawianiem mojego konika :eviltong: Chyba, że bardzo mi się będzie chciało i się poświęcę ;)

Jari po wczorajszej uczcie obudził mnie o 2:30 bełtem z trawy pod drzwiami :diabloti: Ja oczywiście szaleństwo w oku i wypatruje skrętu, ale skończyło się tak, że on się pokręcił i poszedł spać, a ja jeszcze przez godz. wyczekiwałam czy nic się nie dzieje więcej :p Ale wszystko OK, zrobił rano kupkę twardą bardzo, aż sam był zdziwiony, że tak kiepsko mu idzie :lol: zjadł miarkę RC na śniadanie i tyle.

Za to jamnice też miały bobki twarde, z tym, że ich nic nie bierze i jeszcze im się opłaciło, bo dostały extra dolewkę oliwy do karmy ;)

Jakbym czytała o sobie:lol: jak moje piesiuńcie mają srakę lub bełty nocne to oczywiście nie śpię calutką noc:roll: i z biciem serca nasłuchuję czy zaraz nie będę musiała lecieć na sygnale na dwór.
Ostatnio moja pomysłowa suka otworzyła drzwi do łazienki i zżarła 2,5kg mięsa, które rozmrażało się dla piesków na obiad. Oczywiście nie muszę chyba wspominać, że w nocy, ponieważ żołądek nie przerabiał już, łaziła i rzygała na potęgę (muszę wspominać jak bardzo to śmierdziało?). Zasnęłam dopiero ok. 5 rano, bo wtedy się uspokoiła, a wstawałam do pracy 5.50:diabloti:. Za to mój Tz spał w najlepsze, mimo moich bluzgów, świecenia światła, trzaskania drzwiami:loveu:.

Posted

Hehe teraz to już nie pamiętam kiedy ostatnio się budziłam przez "nocnego bełta albo kupkę" ale zanim zaczęłam dawać RC to często miewałam nocne wycieczki.

A tutaj to nie dość, że zjadł kość to jeszcze się trawy nażarł jak głupi i to trawą rzygał... A na popołudniowym spacerze też jej sporo było w kupce, która już bynajmniej twarda nie była :p No i bączki oczywiście. Ale powinno mu przejść do jutra... albo pojutrza :eviltong:

Też zawsze bardzo ciekawe jest to, że kłopoty żołądkowe psy miewają zwykle między 2 a 6 rano - to wręcz idealna pora na te dolegliwości :loveu: :evil_lol:

Posted

TV jest na strasznie złym poziomie po prostu... Jedyne co się da oglądać to powtórki na TVP HD, a to chyba niezbyt dobrze... No bo te Ukryte Prawdy, Szpitale, Rozmowy w Toku, Malanowscy, M jak Miłość itp. to jakaś porażka... Do tego strasznie wulgarnie się zrobiło, nie pamiętam, żebym jak była mała z TV leciały słowa na k i na p, a teraz lecą i nikomu to nie wadzi?

To co wartościowego leci w TV mogę oglądać w necie, toteż skorzystam z tego, a resztę rynsztoka pomijam.

Posted

Amber napisał(a):
No bo te Ukryte Prawdy, Szpitale, Rozmowy w Toku, Malanowscy, M jak Miłość itp. to jakaś porażka...

E TAM :diabloti: ja bardzo lubię takie głupotki :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
E TAM :diabloti: ja bardzo lubię takie głupotki :evil_lol:

No właśnie, ale to są głupoty. Zamiast tracić czas na bzdury lepiej obejrzeć coś wartościowego. Np. lubię programy podróżnicze Cejrowskiego (nie samego Cejrowskiego :evil_lol:) albo kulinarne Makłowicza, bo są ciekawe i rozwijające. Z głupot ulegam tylko Gesslerowej ale oglądam w necie jak mnie najdzie ochota ;)

Nie przepadam natomiast za Discovery, bo tam lecą programy pseudonaukowe. Nawijają o czymś przez 45 min. co jakiś czas pokazując te same ujęcia i paplą o jednym w 8464846 ujęciach. Ten sam materiał można by streścić w 5 min. zamiast w 45. Czuje, że ktoś tu ze mnie robi durnia. Bleh.

Posted

ja tam mam ze skrajności w skrajność... i szczerze różne mam napady wielbienia , rodzaju oglądanego idioctwa :evil_lol:
lubię i m jak miłość , bo to już z przyzwyczajenia .... tyle lat człowiek to śledzi , to żal tak nie wiedzieć kto z kim się bzyka aktualnie ;) lubie dobry dokument , różnej treści i opowieści ... kulinarne programy uwielbiam i oglądam co znajdę ;)
Cejrowskiego też lubię , za jego specyficzne poczucie humoru.
Katuje też X Factror i Top Models , w sumie ciężko mi powiedzieć , przy którym szybciej zasypiam :diabloti:

wsio oglądam w necie , bo to ten luksus , że ja wybieram kiedy i co chcę oglądać.

przez Was :mad: oglądam te vlogerki , bo se zapisałam kilka i one kręcą te filmy i kręcą ... i to jest jak z m jak miłość :evil_lol:

Posted

A mi jest szkoda na to czasu po prostu, bo gdy mam w jednym momencie obejrzeć Cejrowskiego albo Dlaczego Ja?, to wiadomo co wybiorę ;) Dlaczego nie łączyć przyjemnego z pożytecznym? A jak nic nie ma, to lepiej wyłączyć TV i oszczędzić prąd niż nabijać oglądalność tym bzdurom, bo gdyby ludzie nie oglądali to może co innego by puszczali, a tak niestety popyt kształtuje podaż.

Czytałam gdzieś w necie, że mają skasować program prof. Miodka o słownictwie, który był puszczany na cały świat i np. używany przez nauczycieli polskiego jako pomoc naukowa na lekcjach, bo... brak funduszy. A kurna na Dlaczego Ja? jakoś jest... Oczywiście to komercyjna TV, ale przykro patrzeć na upadek obyczajów.

Te programy na TVN i Polsacie traktuję jak muzykę disco-polo - co za dużo to niezdrowo. Mięsny Jeż był nawet śmieszny, ale oglądać go na wszystkich kanałach pomiędzy 14-18 nie mam zamiaru. Tak samo na dźwięk "Ona tańczy dla mnie" w radio miałam odruch wymiotny i przełączałam szybko kanał. Są granice.

I dlatego też kocham internet, bo wolność Tomku w swoim domku, mogę sobie oglądać co chce i kiedy chce.

Posted

ee, ale ja nie chcę, żeby przestali puszczać Dlaczego ja, bo oglądam i cieszę się, że inni też :eviltong: widocznie ludzie lubią takie rzeczy. wcale mnie to nie dziwi w tym absurdalnym kraju ;)

Posted

Disco-polo też dużo ludzi lubi, ale wolałabym żeby nie zaczęli nagle puszczać tego we wszystkich stacjach radiowych. Ja serio, przez te programy przestałam w ogóle oglądać TV, bo nie ma czego oglądać. Najlepsze kawałki z Dlaczego Ja itp. i tak lądują w necie, a naprawdę wolę sobie choćby w tym czasie muzyki posłuchać niż oglądać 4653 odcinek o tym, że mąż zdradza Beatkę z Justynką.

Ale to jak mówię, każdy ma swój sposób na spędzanie wolnego czasu. Mi TV nie jest niezbędne jak mam net, choć z nim też jest taka trudność, że trzeba spędzić trochę czasu, żeby znaleźć wartościowe rzeczy, kiedy TV powinna je podawać na talerzu i inspirować. Niestety nie inspiruje mnie kolejnym odcinkiem Szpitalu, który o zgrozo wartość medyczną ma tak samo wielką jak filmową :eviltong:

Posted

różnica między TV a netem jest taka , że ja z neta mam wsio o tydzień szybciej :evil_lol:

nie słyszałam tego kawałka , że coś tam tańczy dla mnie ... w takich kwestiach jestem do tyłu :grins:

Posted

ja serio jestem mega szczęśliwym człowiekiem , bez radia i TV ... i nie muszę słuchać pierdzieleń politycznych.
Nigdy mnie to nie interesowało ... dwa to co oni tam sobie opowiadają , nie ma nic wspólnego z życiem.

Jest tyle w życiu pięknych rzeczy , tyle problemów innych , że szkoda czasu na bzdety ;) i nie warto sobie tym łba zaśmiecać :)

Nie mam pojęcia co się dzieje u nas w kraju :diabloti: ale dobrze mi z tym , moja rodzina ma zakaz donoszenia mi , co tam w TV marudzili.
Będę miała ochotę , w necie jest wsio ;)

Posted

Amber napisał(a):
(...) o tym, że mąż zdradza Beatkę z Justynką.

Ekhm... :diabloti: "Dlaczego ja?" to moja dobranocka, właśnie oglądam na Polsat 2 :eviltong: :diabloti:

Posted

Radia słucham w samochodzie, coby mi smutno nie było, ale czasem też już sobie mp3 włączę, bo katują w kółko te same piosenki do porzygania... Poza tym:

Jest tyle w życiu pięknych rzeczy , tyle problemów innych , że szkoda czasu na bzdety ;-) i nie warto sobie tym łba zaśmiecać :smile:

Zgadzam się w 100%.

Ekhm... "Dlaczego ja?" to moja dobranocka, właśnie oglądam na Polsat 2

Dobór imion był przypadkowy :lol:

Nie lubię TV "na dobranoc", okropnie miga. Wolę poczytać książkę, albo posłuchać muzyki.

Posted

motyleqq napisał(a):
ee, ale ja nie chcę, żeby przestali puszczać Dlaczego ja, bo oglądam i cieszę się, że inni też :eviltong: widocznie ludzie lubią takie rzeczy. wcale mnie to nie dziwi w tym absurdalnym kraju ;)

A mnie to ogromnie zadziwia, że ludzie to oglądają... i ubolewam wielce nad tym, że większość czasu leci takie gówno w TV. Serio, nie rozumiem jak można oglądać program jak facet nasra do bidetu i marnować przy tym godzinę życia... Od czasu kiedy tylko takie coś leci w TV, to przestałam praktycznie oglądać. Włączam tylko discovery, tlc albo pojedyncze programy. Dzieci na normalnym kanale to bajki już nie zobaczą. Pamiętam jak wracałam ze szkoły i na TVN można było zobaczyć jakąś fajną bajkę, teraz tylko jakieś pseudodokumenty typu 'Dlaczego ja', a potem człowiek się dziwi, że dzieciaki z gimnazjum nie wiedzą ile dni ma rok czy kto jest nazywany wieszczem narodowym...

Posted

te programy "Dlaczego ja" doprowadzają mnie do pasji , za sztuczność aktorów :diabloti:
poliester jest bardziej naturalny , niż te cymbały ... dwa to co mnie to obchodzi , kto z kim kiedy i czemu spał , jadł , kradł.
Rozmowy w toku , kiedyś serio były niezłe ... ale to już ewidentne zmęczenie materiału i odcinki są na siłe wymyślane.

Ale Wojewódzkiego Kubusia , to lubię :loveu:
Panią gadżet lubię i wiem co jem lubię ..

Posted

Nikogo to nie obchodzi, ludzie to oglądają, żeby się niby "odmóżdżyć", a mnie samo to słowo niepokoi, bo co jest fajnego w świadomym ogłupianiu? Naprawdę nie lepiej połączyć przyjemne z pożytecznym? Dla mnie to już nawet lepiej iść spać niż spędzać bezproduktywne godz. przed TV :eviltong:

Teraz zaczęłam pracować i ojej, jak mało czasu nagle mam. Muszę wybierać czy obejrzeć film czy posłuchać muzyki wieczorem, bo niestety czuwanie do 4 rano to już przeszłość. I nawet mi przez myśl nie przejdzie oglądanie Dlaczego Ja?