Jump to content
Dogomania

SZANTA 8 kg mini wilczek szary - powoli poznaje swój DS!!!:) dziękujemy!

Recommended Posts

Posted

Zaglądam niecierpliwie i trzymam mocno kciuki za naszego ślicznego szaraczka oraz czekam na wieści gdy już będzie po wizycie zainteresowanej Szantą pani :kciuki:

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Ło matko - będziem trzymać - choćby nam miały podrętwieć na amen :)[/QUOTE]

niech drętwieją - w słusznej sprawie przecież:)

Posted

no to pojechała... oby jej się wiodło jak najlepiej! ważne, że się spodobała, może nową Panią namówimy do zalogowania się na dogo :)?

Astaroth - dziękujemy za opiekę nad sunią, za bezpieczną przystań dla niej. Smutno Ci troszkę bez Szanty ;)?
Jeszcze proszę o informacje jak to wygląda pod względem finansowym, to Magda przeleje pieniążki.

Dziękujemy również wszystkim zaangażowanym w pomoc Szancie, dzięki Wam Szanta mogła bezpiecznie poczekać na swój domek i dzięki Waszym ogłoszeniom znalazł się ten domek :)

To co, zmieniać tytuł? czy jeszcze nie zapeszać?

Posted

Wstrzymaj sie ze zmiana tytulu tak do poniedzialku badz wtorku :) niech Pani zapozna sie z Szanta dokladnie :) itd :)

Rowniez wszystkim dziekuje za pomoc, a Astaroth za przyjęcie Szanty pod swój dach :)

Posted

Przypominam i zapraszam o jutrzejszym Dniu Zimei na Polach Mokotowskich :)
Spotykamy się przed południem w alejce organizacji pozarzadowych! My robimy loterię na rzecz psów Joli Boczkowskiej. Zawiadomcie znajomych i krewnych królika, zrobimy zlocik dogo :)

Posted

[quote name='obraczus87']Wstrzymaj sie ze zmiana tytulu tak do poniedzialku badz wtorku :) niech Pani zapozna sie z Szanta dokladnie :) itd :)

Rowniez wszystkim dziekuje za pomoc, a Astaroth za przyjęcie Szanty pod swój dach :)[/QUOTE]

tak, to był dobry pomysł.... niestety Szanta wróciła, więcej dobrze by było gdyby napisały osoby, które miały z Panią bezpośredni kontakt. Ja nie chcę niczego pomylić.
Szanta przestraszyła dziecko córkę Pani, tak mniej więcej.

Posted

[quote name='tripti']tak, to był dobry pomysł.... niestety Szanta wróciła, więcej dobrze by było gdyby napisały osoby, które miały z Panią bezpośredni kontakt. Ja nie chcę niczego pomylić.
Szanta przestraszyła dziecko córkę Pani, tak mniej więcej.[/QUOTE]

niestety radość nie trwała długo, z relacji telefonicznej wiem że Szanta wystraszyła córkę, córka strasznie płakała i bała się wyjść z pokoju, Pani Agnieszka myślała,że może rano będzie lepiej, niestety córka cały czas wystraszona....Szanta wróciła i znów szuka domu:(:(

Posted

okazało się że dziecko (chyba 4 letnie ale nie pamiętam) bardzo się boi psa, dziecko zaczęło piszczeć, Szanta się przestraszyła (podobno była bardzo zestresowana w nowym miejscu) i ogólnie Pani w nocy nie spała bo uspokajała najpierw jedną potem drugą, w rezultacie Szanta spała z nią w łóżku. Niestety Pani nic nie wspomniała o próbie oswajania córki z Szantą tylko odrazu się poddała. Mówiła że może mniejszego psa córka by się nie bała bo ich znajomi mają małego jamnika i jego dziecko lubi. Ogólnie ludzie w porządku przywieźli worek karmy i frontliny dla psów. Może ktoś ma w Warszawie na tymczasie małego psiaka (do 5kg), najlepiej 2-3letniego ale może być młodszy byle nie szczeniak. Dom byłby fajny ale wydaje mi się że trzeba by najpierw kilka razy zorganizować spotkanie dziewczynki z psiakiem najlepiej gdzieś na spacerze. Nie znam się na "oswajaniu" dzieci może ktoś miał takie doświadczenia.

Posted

Napisze swoje zdanie. Nie wiem czemu kobieta nie zdecydowała się zapoznac wczesniej córki z psiakiem tym bardziej ze mała podobno boi się psów... w kazdym bądź razie warto pamiętać o tym, aby jesli psiak jest w miare blisko - organizowac spotkania dzieci z psem. Dla mnie Szanta jest małym psem, ale małe dziecko inaczej reaguje na psy niż dorośli. Poza tym Pani od razu się poddała. No nic.

Szukamy dalej domu dla ślicznotki. :) dzięki Astaroth ze przyjęlas Ją z powrotem.

Tusinka, czy masz mozliwosc wstawienia zdjec Szanty ktore wysylalam? Moze Lidan moglaby je wtedy wstawic do allegro.

Posted

[quote name='obraczus87']Napisze swoje zdanie. Nie wiem czemu kobieta nie zdecydowała się zapoznac wczesniej córki z psiakiem tym bardziej ze mała podobno boi się psów... w kazdym bądź razie warto pamiętać o tym, aby jesli psiak jest w miare blisko - organizowac spotkania dzieci z psem. Dla mnie Szanta jest małym psem, ale małe dziecko inaczej reaguje na psy niż dorośli. Poza tym Pani od razu się poddała. No nic.

Szukamy dalej domu dla ślicznotki. :) dzięki Astaroth ze przyjęlas Ją z powrotem.

Tusinka, czy masz mozliwosc wstawienia zdjec Szanty ktore wysylalam? Moze Lidan moglaby je wtedy wstawic do allegro.[/QUOTE]

no właśnie tu jest problem, nie bardzo mi to wychodzi, a w domu to już zapewne nie załaduje mi zdjęć. Czy mogę komuś wysłać zdjęcia na e'mail i poprosić o wstawienie?

Posted

[quote name='tusinka22']no właśnie tu jest problem, nie bardzo mi to wychodzi, a w domu to już zapewne nie załaduje mi zdjęć. Czy mogę komuś wysłać zdjęcia na e'mail i poprosić o wstawienie?[/QUOTE]

Ja mam zapchany fotosik wiec niestety nie pomoge. Ale moze ktos chetny nam pomoze??? :) prosimy :) zdjecia jakie są, takie są. Ale warto powstawiac do ogloszen :)

Posted

Właśnie przeczytałam.
Przykro mi bardzo, tym bardziej, że z Panią rozmawiałyśmy o dzieciach i o kontaktach z psem.
Pani sama mi mówiła o oswajaniu córki.
Kurcze.
Obraczus masz rację, jak są dzieci dobrze by było aby miały wcześniej kontakt z psiakiem.