Lidan Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Zaglądam niecierpliwie i trzymam mocno kciuki za naszego ślicznego szaraczka oraz czekam na wieści gdy już będzie po wizycie zainteresowanej Szantą pani :kciuki: Quote
tripti Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 to tak jeszcze do 18-19 proszę trzymać mocno kciuki :) Quote
Nutusia Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Ło matko - będziem trzymać - choćby nam miały podrętwieć na amen :) Quote
tripti Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 [quote name='Nutusia']Ło matko - będziem trzymać - choćby nam miały podrętwieć na amen :)[/QUOTE] niech drętwieją - w słusznej sprawie przecież:) Quote
Nutusia Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 A czy ja narzekam?!?!?! Ani trochę! Trzymam i czekam :) Quote
obraczus87 Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='Astaroth']no to pojechała :)[/QUOTE] A jak Twoje wrazenia??:) SUper, bardzo fajnie, ze Szanta znalazla domeczek! A jak AWIT GO sprawdzila to juz jestem spokojna! Quote
tripti Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 no to pojechała... oby jej się wiodło jak najlepiej! ważne, że się spodobała, może nową Panią namówimy do zalogowania się na dogo :)? Astaroth - dziękujemy za opiekę nad sunią, za bezpieczną przystań dla niej. Smutno Ci troszkę bez Szanty ;)? Jeszcze proszę o informacje jak to wygląda pod względem finansowym, to Magda przeleje pieniążki. Dziękujemy również wszystkim zaangażowanym w pomoc Szancie, dzięki Wam Szanta mogła bezpiecznie poczekać na swój domek i dzięki Waszym ogłoszeniom znalazł się ten domek :) To co, zmieniać tytuł? czy jeszcze nie zapeszać? Quote
obraczus87 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Wstrzymaj sie ze zmiana tytulu tak do poniedzialku badz wtorku :) niech Pani zapozna sie z Szanta dokladnie :) itd :) Rowniez wszystkim dziekuje za pomoc, a Astaroth za przyjęcie Szanty pod swój dach :) Quote
malagos Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Przypominam i zapraszam o jutrzejszym Dniu Zimei na Polach Mokotowskich :) Spotykamy się przed południem w alejce organizacji pozarzadowych! My robimy loterię na rzecz psów Joli Boczkowskiej. Zawiadomcie znajomych i krewnych królika, zrobimy zlocik dogo :) Quote
Lidan Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Astaroth']Szanta wraca[/QUOTE] Co się stało? Kogoś ugryzła? Nasikała do łóżka? Przestała się podobać? Quote
tripti Posted May 7, 2011 Author Posted May 7, 2011 [quote name='obraczus87']Wstrzymaj sie ze zmiana tytulu tak do poniedzialku badz wtorku :) niech Pani zapozna sie z Szanta dokladnie :) itd :) Rowniez wszystkim dziekuje za pomoc, a Astaroth za przyjęcie Szanty pod swój dach :)[/QUOTE] tak, to był dobry pomysł.... niestety Szanta wróciła, więcej dobrze by było gdyby napisały osoby, które miały z Panią bezpośredni kontakt. Ja nie chcę niczego pomylić. Szanta przestraszyła dziecko córkę Pani, tak mniej więcej. Quote
tusinka22 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='tripti']tak, to był dobry pomysł.... niestety Szanta wróciła, więcej dobrze by było gdyby napisały osoby, które miały z Panią bezpośredni kontakt. Ja nie chcę niczego pomylić. Szanta przestraszyła dziecko córkę Pani, tak mniej więcej.[/QUOTE] niestety radość nie trwała długo, z relacji telefonicznej wiem że Szanta wystraszyła córkę, córka strasznie płakała i bała się wyjść z pokoju, Pani Agnieszka myślała,że może rano będzie lepiej, niestety córka cały czas wystraszona....Szanta wróciła i znów szuka domu:(:( Quote
Astaroth Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 okazało się że dziecko (chyba 4 letnie ale nie pamiętam) bardzo się boi psa, dziecko zaczęło piszczeć, Szanta się przestraszyła (podobno była bardzo zestresowana w nowym miejscu) i ogólnie Pani w nocy nie spała bo uspokajała najpierw jedną potem drugą, w rezultacie Szanta spała z nią w łóżku. Niestety Pani nic nie wspomniała o próbie oswajania córki z Szantą tylko odrazu się poddała. Mówiła że może mniejszego psa córka by się nie bała bo ich znajomi mają małego jamnika i jego dziecko lubi. Ogólnie ludzie w porządku przywieźli worek karmy i frontliny dla psów. Może ktoś ma w Warszawie na tymczasie małego psiaka (do 5kg), najlepiej 2-3letniego ale może być młodszy byle nie szczeniak. Dom byłby fajny ale wydaje mi się że trzeba by najpierw kilka razy zorganizować spotkanie dziewczynki z psiakiem najlepiej gdzieś na spacerze. Nie znam się na "oswajaniu" dzieci może ktoś miał takie doświadczenia. Quote
tusinka22 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 edit: już wszystko wytłumaczone. Dziękuje Astaroth że Szanta mogła wrócić do Ciebie. Quote
tusinka22 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='Astaroth']pisałyśmy w tym samym momencie :)[/QUOTE] właśnie zauważyłam:) Quote
obraczus87 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Napisze swoje zdanie. Nie wiem czemu kobieta nie zdecydowała się zapoznac wczesniej córki z psiakiem tym bardziej ze mała podobno boi się psów... w kazdym bądź razie warto pamiętać o tym, aby jesli psiak jest w miare blisko - organizowac spotkania dzieci z psem. Dla mnie Szanta jest małym psem, ale małe dziecko inaczej reaguje na psy niż dorośli. Poza tym Pani od razu się poddała. No nic. Szukamy dalej domu dla ślicznotki. :) dzięki Astaroth ze przyjęlas Ją z powrotem. Tusinka, czy masz mozliwosc wstawienia zdjec Szanty ktore wysylalam? Moze Lidan moglaby je wtedy wstawic do allegro. Quote
tusinka22 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='obraczus87']Napisze swoje zdanie. Nie wiem czemu kobieta nie zdecydowała się zapoznac wczesniej córki z psiakiem tym bardziej ze mała podobno boi się psów... w kazdym bądź razie warto pamiętać o tym, aby jesli psiak jest w miare blisko - organizowac spotkania dzieci z psem. Dla mnie Szanta jest małym psem, ale małe dziecko inaczej reaguje na psy niż dorośli. Poza tym Pani od razu się poddała. No nic. Szukamy dalej domu dla ślicznotki. :) dzięki Astaroth ze przyjęlas Ją z powrotem. Tusinka, czy masz mozliwosc wstawienia zdjec Szanty ktore wysylalam? Moze Lidan moglaby je wtedy wstawic do allegro.[/QUOTE] no właśnie tu jest problem, nie bardzo mi to wychodzi, a w domu to już zapewne nie załaduje mi zdjęć. Czy mogę komuś wysłać zdjęcia na e'mail i poprosić o wstawienie? Quote
obraczus87 Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 [quote name='tusinka22']no właśnie tu jest problem, nie bardzo mi to wychodzi, a w domu to już zapewne nie załaduje mi zdjęć. Czy mogę komuś wysłać zdjęcia na e'mail i poprosić o wstawienie?[/QUOTE] Ja mam zapchany fotosik wiec niestety nie pomoge. Ale moze ktos chetny nam pomoze??? :) prosimy :) zdjecia jakie są, takie są. Ale warto powstawiac do ogloszen :) Quote
Awit Posted May 7, 2011 Posted May 7, 2011 Właśnie przeczytałam. Przykro mi bardzo, tym bardziej, że z Panią rozmawiałyśmy o dzieciach i o kontaktach z psem. Pani sama mi mówiła o oswajaniu córki. Kurcze. Obraczus masz rację, jak są dzieci dobrze by było aby miały wcześniej kontakt z psiakiem. Quote
Recommended Posts