tripti Posted April 13, 2011 Author Posted April 13, 2011 Astaroth napisał(a):Tydzień minie dopiero w piątek. Lepiej odczekać dwa, nie ma chyba po co panikować, nie wiem wprawdzie jakie są przepisy dotyczące znalezionego na ulicy psa, ile jest wtedy czasu na szczepienie, ale dla jej dobra lepiej było podać najpierw szczepionkę na wirusy. Poza tym napewno nie zaszczepiłaby jej obu na raz, nie tak młodemu psu i nie po przebytej niedawno chorobie. Astaroth to bardzo proszę o izolację jej od osób obcych do czasu szczepień, tak aby nie miała szans kogoś ugryźć, chociaż nie ma na pewno takich zamiarów, ale to tylko pies, po ostatnich wydarzeniach z pudelkiem (który na szczęście miał szczepienia) lepiej dmuchać na zimne. Astaroth i to nie chodzi tutaj o nas, tylko o to, że pies ma status szukającego domu czyli bezdomnego, a fizycznie jest pod Twoją opieką i to żebyś Ty nie miała problemów. Quote
obraczus87 Posted April 17, 2011 Posted April 17, 2011 Bylam wczoraj u Natalii dosłownie 5 minut. Niestety zdjec nie porobilam, bo nie mialam kompletnie czasu. Natomiast na swoja odpowiedzialnosc :evil_lol: poprosilam o wypuszczenie Szanty do ogrodu. dziewczynka jest drobniutka, bardzo wesola, podgryza po rekach dla zachety do zabawy. JEst bardzo ladna. I bardzo ruchliwa. Wszedzie Jej pelno. Mam tylko jedno zdjecie: Acha jak Natalii sie uda, to jutro podjedzie zaszczepic mala na wscieklizne. Jesli ktoraś z Was ma czas to zapraszam do odwiedzenia Szanty u Natalii. Przydadza sie nowe zdjecia. Zobaczycie czy Szanta urosla... Quote
tusinka22 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 [quote name='obraczus87']Bylam wczoraj u Natalii dosłownie 5 minut. Niestety zdjec nie porobilam, bo nie mialam kompletnie czasu. Natomiast na swoja odpowiedzialnosc :evil_lol: poprosilam o wypuszczenie Szanty do ogrodu. dziewczynka jest drobniutka, bardzo wesola, podgryza po rekach dla zachety do zabawy. JEst bardzo ladna. I bardzo ruchliwa. Wszedzie Jej pelno. Mam tylko jedno zdjecie: Acha jak Natalii sie uda, to jutro podjedzie zaszczepic mala na wscieklizne. Jesli ktoraś z Was ma czas to zapraszam do odwiedzenia Szanty u Natalii. Przydadza sie nowe zdjecia. Zobaczycie czy Szanta urosla... jak bym tylko miała czas z chęcią bym pojechała, jednak nie jest to blisko, druga rzecz mam małe dziecko, piszę pracę magisterską i czasem nie starcza mi czasu nawet dla dziecka. Quote
tripti Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 a ile ona teraz waży tak z ciekawości? ja ją pamiętam taką maleńką... a na fotkach to prawie teraz tak jak moja Diana. Quote
Aleksa. Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 obraczus87 napisał(a):Moim zdaniem wazy jakies 5 kg :) nie możliwe !? mój Benio waży 6 .:D Quote
obraczus87 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Aleksandra95 napisał(a):nie możliwe !? mój Benio waży 6 .:D Naprawde tyle wazy. Nie mam wagi w dloniach ale Ona drobniutka jest i bardzo lekka :) Quote
Nutusia Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Trzeba jej koniecznie zrobić zdjęcia z jakimś odnośnikiem wielkościowym, bo na zdjęciach wygląda na o wiele, wiele większą! Mój Lesio waży 12 kg, a jest całkiem niedużym psiakiem... Quote
tusinka22 Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Nutusia napisał(a):Trzeba jej koniecznie zrobić zdjęcia z jakimś odnośnikiem wielkościowym, bo na zdjęciach wygląda na o wiele, wiele większą! Mój Lesio waży 12 kg, a jest całkiem niedużym psiakiem... no właśnie kilka zdjęć gdzie będzie widać wielkość by się przydało. Quote
obraczus87 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 Ale Szanta ma zdjecia i przy nodze, i na rekach. http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szanta-sliczna-mloda-sunia-do-adopcji-adoptuj-W0QQAdIdZ270515328 Quote
tusinka22 Posted April 19, 2011 Posted April 19, 2011 [quote name='obraczus87']Ale Szanta ma zdjecia i przy nodze, i na rekach. http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Szanta-sliczna-mloda-sunia-do-adopcji-adoptuj-W0QQAdIdZ270515328 tak to prawda jednak na tych zdjęciach jest smutna, nie ma w niej radości, może jednak udało by się zrobić kilka weselszych zdjęć. Quote
obraczus87 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Zrobienie zdjec Szancie jest naprawde trudne. Gdy czlowiek pojawia sie na horyzoncie Ona biegnie jak szalona, kręci sie, tańcuje. Quote
tusinka22 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 obraczus87 napisał(a):Zrobienie zdjec Szancie jest naprawde trudne. Gdy czlowiek pojawia sie na horyzoncie Ona biegnie jak szalona, kręci sie, tańcuje. nie twierdze, że nie ale może jednak by się udało, zawsze im ładniejsze zdjęcia tym większa szansa na znalezienie domku. Quote
obraczus87 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 To prawda. Ale akurat Astaroth robi jedne z najładniejszych zdjec jakie ktokolwiek może zrobić. Po prostu Szanta taka już jest. A przytrzymywanie na siłe Szanty do wykonania zdjecia jest bez sensu, bo i mina jej bedzie wystraszona. Ale poproście Natalię - może zdziała cuda :) albo wrzuci mała do stawu to i od razu mina bedzie weselsza :D chyba Szanta jeszcze w stawie nie kąpała sie ;) Quote
Nutusia Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Jeśli taki ma motorek w zadku, może trzeba filmik nakręcić i wstawić w ogłoszeniach. Któryś psiak z dogo właśnie dzięki filmikowi ekspresowo domek znalazł :) Quote
obraczus87 Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Nutusia napisał(a):Jeśli taki ma motorek w zadku, może trzeba filmik nakręcić i wstawić w ogłoszeniach. Któryś psiak z dogo właśnie dzięki filmikowi ekspresowo domek znalazł :) Nie wiem czy Natalia ma taka mozliwosc. Ale mozna zapytac :) Ma motorek. Biega, szaleje, chce byc blisko czlowieka a jednoczesnie ganiać za psiakami. :) to taka slodka pociecha :) gryzaca po rekach :) Quote
tusinka22 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 ok to zadzwonię do Natalii, tylko poproszę o numer na pw. Quote
Vasco Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Wczoraj poznałam Szantę. Jest piękna i tak, jak już pisałyście żywe srebro - wszędzie jej pełno, łasi się, zaczepia. Naprawdę jest przeurocza i malutka. Quote
tusinka22 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 Vasco napisał(a):Wczoraj poznałam Szantę. Jest piękna i tak, jak już pisałyście żywe srebro - wszędzie jej pełno, łasi się, zaczepia. Naprawdę jest przeurocza i malutka. rozbrykała się mała, tu w lesie podchodziła do człowieka, jednak mimo to nie wskakiwała na ręce tak jak Tula. Widocznie poczuła się bezpiecznie malutka. Quote
obraczus87 Posted April 23, 2011 Posted April 23, 2011 Dzisiaj byłam w Hotelu. Szanta - biega, szaleje, zaczepia do zabawy, pieknie bawi się z Bakusiem. Czlowieka podrgyza w dłonie. Natalia mowila, ze juz raz sie wykapała w stawie ;) Generalnie trzeba Jej na CITO szukac domu. Trzeba wykorzystac to, że Szanta zachowuje sie jak prawdziwy szczeniak - wesoła, wszedzie Jej pełno. Aaaaaa uwielbia kopac doły ;) Porobiłam zdjęcia. Wysłałam Tusince i Tripti na maila. Potrafie robic tylko takie zdjecia. Jak uznacie, ze sie nie nadaja to niestety nie jestem w stanie więcej pomóc. Acha Szanta wazy 9 kg, pomimo tego, z ekompletnie tego po niej nie widac. Ma chudziutke łapki i jest bardzo wysoka. Mam nadzieje ze na zdjeciach to będzie widoczne. Ponadto ma mięciutką siersc.. naprawde kochana i słodka! A to tak na dobry poczatek: A tak wyglada Szanta po kilku godzinach szalenstw w ogrodzie :) Reszte zdjec wgraja dziewczyny :) Quote
tusinka22 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 dzięki wielkie za zdjęcia, są bardzo ładne i Szanta taka wesoła. Po świętach ruszamy dalej z ogłoszeniami naszej małej. Mam nadzieję że domek się znajdzie dla ślicznotki! Quote
obraczus87 Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Ciesze sie, ze zdjecia sie podobaja. Bo ja ani talentu, ani umiejetnosci, ani sprzetu odpowiedniego nie mam. :) Quote
magdajedral Posted April 24, 2011 Posted April 24, 2011 Szanta jest przepiękna :) Przed chwilką zrobiłam przelew do hoteliku za kolejne 10 dni pobytu od 11.04 do 20.04. Maleńka musi szybko szukać domku bo kasa niestety się powoli kończy.... Quote
Recommended Posts