Jump to content
Dogomania

SZANTA 8 kg mini wilczek szary - powoli poznaje swój DS!!!:) dziękujemy!

Recommended Posts

Posted

dzięki Astaroth :) na Bakusiu wygląda pięknie :) takie dwa szaraczki. Fajnie, że dogaduje się z psami, podrosła też trochę, albo Bakuś taki mały :)
Ciekawe czy polubiła wodę dzięki tej kąpieli niechcący.
To paskuda mała z tym dywanem, ale dobrze, że to sporadycznie. Czyli taka adopcyjna psinka już, tylko coś odzewu z ogłoszeń nie ma :(

A jeszcze Twoim zdaniem z dziećmi nie będzie z jej strony żadnych problemów?

Skoro tak przyjaźnią się z Bakusiem, to może w "pakiecie" do adopcji :)

• Replies 401
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pisałam do Tusinki na PW - jutro Natalia moze zabrac Szantę do weta na szczepienie. Jesli sie zdecydujecie, to trzeba podajc decyzje czy najpierw wscieklizna czy wirusy.

Natomiast musicie podjac decyzje tez odnosnie sterylki. Czy chcecie teraz sterylizowac?? Czy najpierw szczepienia? Od szczepien trzeba odczekac 2 tygodnie i potem mozna ciachac. Bo rozumiem, ze chcecie ciachac przed pierwsza cieczka.

A o Bakusia tez telefonow brak... a sadzilam, ze szybko znajdzie domek :(

Posted

z braku czasu tusinka nie odczytała jeszcze pw, ale po rozmowie telefonicznej uzgodnione zostało, że:
1) szczepienia na wirusy
2) później wścieklizna
3) później sterylka.

Czy ktoś się na taki układ nie zgadza?

Posted

obraczus87 napisał(a):
Super, ze najpierw szczepienia. :)

:)
no tylko gdzie ta własna chata ... Innym idzie do adopcji po 5 psów w dwa tygodnie...

Posted

fajnie, a na co to szczepienie? wirusówki i czy wścieklizna? kwota bardziej pasuje do wścieklizny, co po doświadczeniach z ostatnich dni byłoby zbawienne. Żadnego więcej oglądania psa bez szczepień na wściekliznę przez zainteresowanych ludzi nie ma!

Posted

tripti napisał(a):
fajnie, a na co to szczepienie? wirusówki i czy wścieklizna? kwota bardziej pasuje do wścieklizny, co po doświadczeniach z ostatnich dni byłoby zbawienne. Żadnego więcej oglądania psa bez szczepień na wściekliznę przez zainteresowanych ludzi nie ma!

Nie wiem co masz na myśli.. ale zgodnie z prośbą Tusinki Szanta została zaszczepiona na wirusy teraz.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Nie wiem co masz na myśli.. ale zgodnie z prośbą Tusinki Szanta została zaszczepiona na wirusy teraz.

kurcze, to jakaś dobra cena jak za wirusy, to teraz trzeba czekać dwa tygodnie na wściekliznę chyba, nie wiem, jakby nie trzeba było czekać to zaszczepić Szantę jak najszybciej, to tylko pies, zawsze może kogoś ugryźć.

Posted

tripti napisał(a):
kurcze, to jakaś dobra cena jak za wirusy, to teraz trzeba czekać dwa tygodnie na wściekliznę chyba, nie wiem, jakby nie trzeba było czekać to zaszczepić Szantę jak najszybciej, to tylko pies, zawsze może kogoś ugryźć.

SZanta nie ma oznak wścieklizny. Natomiast w Hotelu nie wszystkie psy są zawsze zaszczepione, bo fizycznie nie ma takiej możliwości. Można poprosić Natalię, aby podczas wizyt osób trzecich zamykała Szantę w drugim pokoju.

Posted

Ja słyszałam, że można szczepić wirusy i wściekliznę jedno po drugim u dorosłych psów. Tylko u szczeniaków musi być obowiązkowo 14 dniowa przerwa... No i szczepienie na wściekliznę jest obowiązkowe - pod karą administarcyjną...

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja słyszałam, że można szczepić wirusy i wściekliznę jedno po drugim u dorosłych psów. Tylko u szczeniaków musi być obowiązkowo 14 dniowa przerwa... No i szczepienie na wściekliznę jest obowiązkowe - pod karą administarcyjną...

A mnie wszyscy weci ZAWSZE doradzają robienie dwóch tyg przerwy (jak można to zalecaja nawet miesieczną, ale w przypadku bezdomniaków to raczej nie wchodzi w grę) pomiędzy wirusami (które bardzo osłabiaja organizm) a wścieklizną. Juz miałam jeden przypadek szczepienia za jednym zamachem suki ze schronu... do ładu z Nia dojść w żaden sposób nie mogłam. Tym bardziej, że te psy są niewiadomego pochodzenia i nikt nie wie na ile ich organizmy są osłabione.

Tym bardziej w przypadku Szanty, u której dopiero co skonczył sie kaszel ( wg wetów- była to resztka kaszlu kennelowego).

Posted

No - my z naszymi psiakami i tymi na tymczasie też zawsze czekamy. Raz się zdarzyło, że wydaliśmy bez szczepienia na wirusówki i to szczepienie sunia miała już w swoim domku docelowym. Za to bez wścieklizny, w razie jakiegokolwiek problemu, podróży czy nie daj Boże ugryzienia - ani rusz...

Posted

Nutusia napisał(a):
No - my z naszymi psiakami i tymi na tymczasie też zawsze czekamy. Raz się zdarzyło, że wydaliśmy bez szczepienia na wirusówki i to szczepienie sunia miała już w swoim domku docelowym. Za to bez wścieklizny, w razie jakiegokolwiek problemu, podróży czy nie daj Boże ugryzienia - ani rusz...

Oczywiście, że bez wścieklizny pies wydany nie może być.
Nie ma o tym mowy. Natomiast wydaje mi się, że ze względu na nadchodzącą wiosnę dobrym wyborem było zaszczepienie na wirusy najpierw.

Jak coś zawsze można poprosić o przyspieszenie szzczepienia na wściekliznę.

Ale myslę, że na razie nie mamy co się martwic na przyszlosc. :)

Posted

Tydzień minie dopiero w piątek. Lepiej odczekać dwa, nie ma chyba po co panikować, nie wiem wprawdzie jakie są przepisy dotyczące znalezionego na ulicy psa, ile jest wtedy czasu na szczepienie, ale dla jej dobra lepiej było podać najpierw szczepionkę na wirusy. Poza tym napewno nie zaszczepiłaby jej obu na raz, nie tak młodemu psu i nie po przebytej niedawno chorobie.