olalolaa Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 holmina napisał(a):Czy ktos mi odpowie? łącznie na badanie Deniska dostałam 50zł - 30 od Dagi i 20 od Terry. Na razie bakteriologia kosztowała 35zł, ale myślę że konieczne jest jeszcze zrobić wymaz drugi raz na grzyby, mam 15zł więc dowiem się ile to kosztuje, jak będę odbierać Deniska ze schronu zrobię wymaz i oddam do laboratorium, na ten wynik niestety możemy czekać trochę dłużej, bo oni 'hodują' grzyba. Myślę że możesz to przelać do mnie, najwyżej jak coś zostanie zwrócę na konto do Asi. Ja niestety nawet nie mam za co założyć na paliwo - proszę o jakaś wpłatę najpóźniej w poniedziałek do południa żebyśmy mogli jechać.. Myślałam że uda się w poniedziałek, ale moja mama musi iść do pracy i wolne dostanie dopiero wtorek/środa. Bo sama przecież w taką drogę nie pojadę. Dzwoniłam do kierownika - wie o wynikach i ew. antybiotykach, myślę że coś tam mu już będą podawać. Zgodził się bez problemu na zabranie Denisa do hotelu. Chyba nie ma sensu żebym Wam tutaj pisała nazwy bakterii, są 4 rodzaje, niestety moja wetka powiedziała że są ciężkie do wyleczenia, a co gorsza lubią co jakiś czas wracać.. Na razie powiedziała, że spróbowała by tylko zkrpiac antybiotyki do uszu, jesli w ciagu kilku dni nie byłoby poprawy to niestety konieczny będzie antybiotyk dodatkowo w tabletkach. Lepiej zrobić tak, bo być może się uda i po pierwsze psiak nie będzie obciążony tabletkami - jest starszy - no i koszty będą dużo mniejsze, taka tabletka kosztuje ok. 5 zł a on waży tez sporo. Sugerowała zrobić tez morfologię jeśli będzie nas na to stać (tak na marginesie jak go wezmę ze schronu to może pobierzemy u niej krew - pewnie zrobi to za darmo - no i mam znajomą która być może załatwiła by takie badania za darmo - jak kiedys miałam robić swojej suczce to z próbami watrobowymi i nerki wychodzi około 80zł... ) więc jakby się udało to myślę ze warto. Antybiotyki które może dostawać to gentamycyna (którą miał zakrapianą w schronie - tak mówił kierownik) i ciprofloksacyna. Aha, tak na oko koszty wyglądały by mniej wiecej tak: genta. kosztuje okolo 3zł do tego dicortineff (razem w granicach 15zł by było) no i ta ciproflo. 35zł krople weterynaryjne do uszu. Dodatkowo będzie na pewno potrzeba dużo gazików i jakiegoś odkażacza do przemywania tych uszów.. Quote
Noemi1 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Odwiedzam Deniska i cieszę się, że psiaczek wreszcie ma sznasę na normalne życie :) Quote
Scooby_Doo Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 ja jak by co potwierdzam gotowość do zrobienia plakatu - Denis do góry - i pozdr!!! Quote
Anula Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Dzisiaj poszedł przelew Bogusik -30zł i mój - 50zł - deklaracje stałe.Denisku trzymaj się już nie długo skończy się twoje koszmarne życie a zacznie się nowe o wiele piękniejsze,którego przez 5 lat nie zaznałeś. Quote
asia-s Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Anula napisał(a):Dzisiaj poszedł przelew Bogusik -30zł i mój - 50zł - deklaracje stałe.Denisku trzymaj się już nie długo skończy się twoje koszmarne życie a zacznie się nowe o wiele piękniejsze,którego przez 5 lat nie zaznałeś. Anulka i Bogusik - Denisek SERDECZNIE DZIEKUJE :-) Quote
asia-s Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 [quote name='olalolaa']łącznie na badanie Deniska dostałam 50zł - 30 od Dagi i 20 od Terry. Na razie bakteriologia kosztowała 35zł, ale myślę że konieczne jest jeszcze zrobić wymaz drugi raz na grzyby, mam 15zł więc dowiem się ile to kosztuje, jak będę odbierać Deniska ze schronu zrobię wymaz i oddam do laboratorium, na ten wynik niestety możemy czekać trochę dłużej, bo oni 'hodują' grzyba. Myślę że możesz to przelać do mnie, najwyżej jak coś zostanie zwrócę na konto do Asi. Ja niestety nawet nie mam za co założyć na paliwo - proszę o jakaś wpłatę najpóźniej w poniedziałek do południa żebyśmy mogli jechać.. Myślałam że uda się w poniedziałek, ale moja mama musi iść do pracy i wolne dostanie dopiero wtorek/środa. Bo sama przecież w taką drogę nie pojadę. Dzwoniłam do kierownika - wie o wynikach i ew. antybiotykach, myślę że coś tam mu już będą podawać. Zgodził się bez problemu na zabranie Denisa do hotelu. Chyba nie ma sensu żebym Wam tutaj pisała nazwy bakterii, są 4 rodzaje, niestety moja wetka powiedziała że są ciężkie do wyleczenia, a co gorsza lubią co jakiś czas wracać.. Na razie powiedziała, że spróbowała by tylko zkrpiac antybiotyki do uszu, jesli w ciagu kilku dni nie byłoby poprawy to niestety konieczny będzie antybiotyk dodatkowo w tabletkach. Lepiej zrobić tak, bo być może się uda i po pierwsze psiak nie będzie obciążony tabletkami - jest starszy - no i koszty będą dużo mniejsze, taka tabletka kosztuje ok. 5 zł a on waży tez sporo. Sugerowała zrobić tez morfologię jeśli będzie nas na to stać (tak na marginesie jak go wezmę ze schronu to może pobierzemy u niej krew - pewnie zrobi to za darmo - no i mam znajomą która być może załatwiła by takie badania za darmo - jak kiedys miałam robić swojej suczce to z próbami watrobowymi i nerki wychodzi około 80zł... ) więc jakby się udało to myślę ze warto. Antybiotyki które może dostawać to gentamycyna (którą miał zakrapianą w schronie - tak mówił kierownik) i ciprofloksacyna. Aha, tak na oko koszty wyglądały by mniej wiecej tak: genta. kosztuje okolo 3zł do tego dicortineff (razem w granicach 15zł by było) no i ta ciproflo. 35zł krople weterynaryjne do uszu. Dodatkowo będzie na pewno potrzeba dużo gazików i jakiegoś odkażacza do przemywania tych uszów.. olalolaa - wyslalam do Ciebie pw z prosba o nr. konta na jaki przelac pienizaki za podroz i jaka kwote, jak tylko bede miala dane - zrobie przelew Podaje rowniez telefon do ZuziM ( Gosia - 695555221 ) Quote
fochu Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 wydarzenie na FB póki co http://www.facebook.com/event.php?eid=142530162497850 Quote
asia-s Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 WAZNE: ZMIANA KONTA DLA WPŁAT NA DENISKA Cioteczki od dzisiaj natapila zmiana konta dla wpłat na Deniska. Wszystkim zainteresowanym Cioteczkom wyslalam pw z wyjasnieniem, Jesli ktoras ciotka nie dostala pw - prosze o info - przesle jeszcze raz, Nie moglam wyslac do Dogo07 i li1 - poniewaz maja pelne skrzynki, prosze o info o wolnej skrzynce - przesle pw Quote
KropeczkaJ Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 jestem na zaproszenie poproszę o nr konta Quote
asia-s Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 KropeczkaJ napisał(a):jestem na zaproszenie poproszę o nr konta DENISEK SERDECZNIE DZIEKUJE za wsparcie :-) Nr. konta do wpłaty wyslalam na pw Quote
Scooby_Doo Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 ODNOŚNIE PLAKATU- POPROSZĘ O MAILA DO OSOBY KTÓREJ MAM GO PRZESŁAĆ -(ewentualnie jeszcze plus tekst -jeśli nie wymyślę jakiś sama -spoko) DO 9 SIERPNIA- 10 CHCE GO ZAPROJEKTOWAĆ I WYSŁAĆ -wszystko mailem : [email protected] -ponieważ przez rozjazdy w jakich jestem nie dam rady zaglądać tak często do dogo jeśli mam zrobić coś jeszcze np.nowy banerek itd. to też mailem- pozdr! Quote
kora78 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Coja widze? Ale szczescie! Denis jedzie do zuzim? Super! Szkoda,ze znow kojec, ale coz. Wazne,ze dostanie szanse. Ja mam dicortinef w donu,Le moglabym wyslac do zuzim dopiero w srode, jak worce do domu. Inie wiem,ile zostalo. Tez po jakims psie.i gentamycyne te mam po psie. Ustalcie,czy mozna czekac. Ja cos na stale dorzu e do denisa, ale musze sie z rozliczeniami ogarnac, bo moje psy na ds pojechaly ostatnio. Pozdrawiam wszystkich nadmorsko. Quote
Bogusik Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='asia-s'] WAZNE: ZMIANA KONTA DLA WPŁAT NA DENISKA Cioteczki od dzisiaj natapila zmiana konta dla wpłat na Deniska. Wszystkim zainteresowanym Cioteczkom wyslalam pw z wyjasnieniem, Jesli ktoras ciotka nie dostala pw - prosze o info - przesle jeszcze raz, Nie moglam wyslac do Dogo07 i li1 - poniewaz maja pelne skrzynki, prosze o info o wolnej skrzynce - przesle pw Asiu!Musze powiedziec,ze super prowadzisz Deniskowa ksiegowosc...na wszystko zwracasz uwage i na bierzaco o wszystkim powiadamiasz...moje uznanko...!!! Quote
annavera Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='fochu']wydarzenie na FB póki co http://www.facebook.com/event.php?eid=142530162497850 Denis ma już dawno wydarzenie na FB. Chętnie dołączę Cię tam jako administratora :) http://www.facebook.com/event.php?eid=252014611477708 Quote
li1 Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 [quote name='asia-s'] WAZNE: ZMIANA KONTA DLA WPŁAT NA DENISKA Cioteczki od dzisiaj natapila zmiana konta dla wpłat na Deniska. Wszystkim zainteresowanym Cioteczkom wyslalam pw z wyjasnieniem, Jesli ktoras ciotka nie dostala pw - prosze o info - przesle jeszcze raz, Nie moglam wyslac do Dogo07 i li1 - poniewaz maja pelne skrzynki, prosze o info o wolnej skrzynce - przesle pw Wyslalam deklaracje za 2 miesiace na stare konto. Nie wiedzialam o zmianach. Skrzynka jest zapchana czesto, dlatego prosze o wiadomosci na adres mejlowy w podpisie. Quote
Onaa Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Musimy poczekać na asie-s, może ona ma paypala, a jeśli nie to trzeba będzie kogoś z dogomaniaków poprosić o pomoc. Quote
asia-s Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 [quote name='Dogo07']Musimy poczekać na asie-s, może ona ma paypala, a jeśli nie to trzeba będzie kogoś z dogomaniaków poprosić o pomoc. Przepraszam nie bylo mnie - juz jestem, przeslalam konto paypal do piove, DZIEKI :-) Quote
daga31081980 Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 [FONT=Times New Roman]Oto bazarek nr.2 dla Denisa [/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/212337-Wszystko-i-jeszcze-wi%C4%99cej-Dla-Deniska-od-6.08-20.08 [FONT=Times New Roman]Zapraszamy!![/FONT] Quote
asia-s Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 1. Potwierdzam wpłate od Bogusik - 30 zl i od Anula - 50 zl - Denisek SERDECZNIE DZIEKUJE :-) 2. Olalalaa - przelalam na Twoje konto 300 zl na transport Deniska, Rozmawialam dzisiaj z ZuziaM - prosila zebys zadzwonila do niej 3. Denisek SERDECZNIE DZIEKUJE za nowe bazarki Daga31081980 i Dogo07 :-) 4. li1 - wyslalam na maila - dane i nowe kontao dla wpłat na Deniska Quote
asia-s Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 DZIEWCZYNY, Pani Paulina Wojcik na wydarzeniu Denisa http://www.facebook.com/event.php?eid=252014611477708 napisala ze moze pomoc w transporcie Denisa na trasie Wroclaw - Zgorzelec, Olalalaa - moze skontaktuj sie z nia, w ten sposob zaoszczedzimy na transporcie, Ile jest z Czestochowy do Wroclawia? Musialabys dostarczyc Deniska do Wroclawia, moze by sie udalo tak zoraganizowac transport laczony? Quote
olalolaa Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Widzę że napisała tylko o weekendzie, oczywiście jeśli ona nie potrzebuje zwrotu za paliwo to wyjdzie nas taniej i mogę jechać wtedy tylko do Wrocławia. A z mojej strony to tak: we wtorek już na 99% jedziemy, mam załatwioną rano myjnię dla psów w Częstochowie, po drodze się go wykąpie i wysuszy, jak byłam ostatnio był przeokropnie brudny i śmierdzący. Kierownik już powiadomiony, czeka na mnie we wtorek wcześnie rano, mam załatwiona też wielką klatkę kennelową żeby wygodnie i bezpiecznie jechał, będzie miał cały bagażnik i położymy jeszcze siedzenia, mam samochód combi . Quote
asia-s Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 olalolaa napisał(a):Widzę że napisała tylko o weekendzie, oczywiście jeśli ona nie potrzebuje zwrotu za paliwo to wyjdzie nas taniej i mogę jechać wtedy tylko do Wrocławia. A z mojej strony to tak: we wtorek już na 99% jedziemy, mam załatwioną rano myjnię dla psów w Częstochowie, po drodze się go wykąpie i wysuszy, jak byłam ostatnio był przeokropnie brudny i śmierdzący. Kierownik już powiadomiony, czeka na mnie we wtorek wcześnie rano, mam załatwiona też wielką klatkę kennelową żeby wygodnie i bezpiecznie jechał, będzie miał cały bagażnik i położymy jeszcze siedzenia, mam samochód combi . Olu - faktycznie nie pomyslalam ze to weekend. Jedz Ty Olenko we wtorek tak jak wszystko zalatwione, juz nie zmieniajmy. Sorry.., Tak juz wszystko zalatwione i DEnisek bedzie juz we wtorek u Zuzi, Olu zadzwon do Zuzi - prosila o telefon Quote
Recommended Posts