Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Lucyja napisał(a):
Holminko dostałam zaproszenie na bazarek, ale link w zaproszeniu nie działa.

o matko ,taka widzisz ze mnie gapa,jesli chodzi o komputerowe sztuczki ...sprobuje jeszcze raz ,ale ten link jest tu gdzie wyzej sa 2 fajne bazarki!!!

a Denisek bidul baaaaaardzo potrzebuje wsparcia

Posted

Ponieważ narazie fizi nie ma, więc opisałam aktualną sytuację w drugim poście, gdyby ktoś nowy wszedł na wątek Deniska żeby wiedziała co się aktualnie dzieje i czego psiak potrzebuje. I bardzo prosze, rozsyłajmy wątek. Denisek potrzebuje pomocy.

Posted

Dzięki serdeczne! Już przeklejam te informacje do pierwszego postu.

Zastanawiam się na jaki zmienić temat wątku, żeby przyciągał uwagę...

Biedny Denis :(

Ja mam jeszcze 80 zł od Kingi i Piotrka - myślę, że Denisowi mogą się bardzo przydać

Posted

Dostalam zapytanie na PW o miejsce dla Deniska.
Mam wolny kojec od 7 sierpnia. Psiak moze przyjechac, jesli takiego czegos, jak hotel mu szukacie.

Mam juz u siebie suczke Deri staruszke, ktora tez miala potwornie chore uszka ... ropa sie wylewala i smierdzialo niemilosiernie.
Juz jest wyleczona i na szczescie choroba nie wrocila.
To musi potwornie bolec .... nawet sobie trudno to wyobrazic. Biedny psiak ....

Jesli bedzie taka potrzeba, prosze dzwonic 695 555 221.

Koszt za psiaka - 330,- zl , z moja oczywiscie karma.

Posted

Na fb Anna Gawron zadeklarowała 10 zł miesięcznie na Deniska :) :)

pojawiła się też taka wiadomość:

Beata Banaszek też mam PONa i też ma problemy z uszami ... to jest typowe dla oklapniętych uszów ... ale mój Wet - bardzo dobry przepisał mi środek o nazwie Vagothyl - kosztuje niecałe 20 zł i można go nabyć w zwykłej aptece - bo to ginekologiczny środek dla kobiet! trzeba też kupić małą strzykawkę i pobrać 2 cm płynu na 2 cm wody. wymieszać w strzykawce i wpuścić w ucho, zamknąć uszko i rozmasować ... nie pomoże za pierwszą aplikacją ale jest skuteczny. osusza ucho. no i ważne żeby usuwać regularnie włosy w uszach. a na oko najlepsza jest bratek - w saszetkach jak herbata. Przykłada się namoczony, ociekający wacik, koniecznie dobrze ciepły do oka. przechodzi po 2-4 razach.

Posted

ZuziaM dziękujemy za informacje. Może umieścić to w tytule, że bolące śmierdzące uszy starego psa, a miejsce w hoteliku czeka , jeszcze tylko 220zł deklaracji.

Jeśli chodzi o oklapnięte uszy to jest to sprawa indywidualna, mój tez ma takie klapciate uszyska a do tej pory nie miał problemów.
Ale napewno warunki schroniskowe i wiek Deniska przyczyniły się że jest tak a nie inaczej, teraz ważne to żeby mu pomóc.

Posted

zuziaM napisał(a):
Mam wolny kojec od 7 sierpnia. Psiak moze przyjechac, jesli takiego czegos, jak hotel mu szukacie.

Mam juz u siebie suczke Deri staruszke, ktora tez miala potwornie chore uszka ... ropa sie wylewala i smierdzialo niemilosiernie.

Zuziu, jako, że masz już doświadczenie z ociekającymi uszami Twoja oferta wydaje się ciekawą, jednak jak na razie mamy zbyt mało stałych deklaracji:

50zł daga31081980
50zł asia-s
10zł Anna Gawron

Czyli brakuje jeszcze 220zł. Gdyby ktoś zaoferował się co miesiąc robić na taką kwotę bazarek ogłoszeniowy to Denisek mógłby już do Ciebie pojechać, ale kogo tu poprosić o takie zobowiązanie? Robienie ogłoszeń to bardzo dużo pracy.

Posted

fizia napisał(a):
Plus jeszcze te 80 zł jednorazowo od Kingi i Piotrka jest.

Jednorazowych przy planowaniu hoteliku nie można brać pod uwagę. To muszą być stałe deklaracje. Te 80zł bardzo przyda się na leki bądź transport.

Posted

Nie wiem, jak to u Was w schronisku jest mozliwe, ale poniewaz przy tak zainfekowanych mocno uszkach ( bol pewnie straszny ), to nie pomoze zadne smarowanie czy zakrapianie. Tu musi byc podany natychmiast antybiotyk.
Moja hotelowa Deri miala ucho potwornie chore ... cieknaca ropa, czarna smolowata smierdzaca wydzielina .....
Najpierw zakrapialam kroplami Surolan, ale choc sa bardzo dobre, nie daly nic.
Dopiero podawanie po 1,5 tabletki antybiotyku MARBOCYL P - 1 x dziennie przez 10 dni poskutkowalo i Derci uszko juz jest zdrowe.
W przypadku Deniska dawka bedzie taka sama potrzebna, bo Dercia jest jego wielkosci.
Uwazam, ze jak najszybciej trzeba zaczac mu to podawac.
Czy ktos moze kupic u weterynarza i czy jest mozliwosc zeby regularnie ( nawet co do godziny, bo przy antybiotyku to niemal konieczne ) mu to podawac.
Boziuniu, przeciez ten psiak cierpi ........
Dziewczyny, prosze .....

Posted

zuziaM napisał(a):

Dziewczyny Denisek u Zuzi miałby raj - lepiej nie moglby trafic, szkoda jesli miejsce mialoby przepasc, jesli Denis pojedzie do Zuzi ja zaplace za dwa pierwsze miesiace czyli sierpien i wrzesien w calosci, musimy sie zmobilizowac z deklaracjami i bazarkami przez ten czas, wypowiedzcie sie prosze co o tym myslicie
na dzien dzisiejszy stalych deklaracji jest jesli sie nie myle 2 x 50 zl + 10 zl + bazarek perfumkowy
a no i sprawa kastracji jak juz wczesniej pisalam ja juz na kastracje Denisa i Burka na konto schroniska przelalam pieniadze w 2007 r - pies nadal jest nie wykastrowany, czy psiak teraz w takim stanie moze byc kastrowany przed ewentualnym wyjazdem do hotelu?