Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam tez dzisiaj dobra nowinke...rozmawialam wlasnie z wlascicielem Polskiego sklepu,ktory jest u mnie w miescie z zapytaniem czy moglabym wstawic u niego skarbonke i plakat z prosba o pieniezne wsparcie dla pieskow w Polsce potrzebujacych takiego wsparcia...i Pan bez problemu sie zgodzil...!!!Nawet nie wiecie jak barzo sie ucieszylam bo dzieki temu mogla bym pomoc Deniskowi i innym bidom.Tylko mam problem z tym plakatem bo sama nie potrafie go zrobic a chcialabym aby byly w nim oprocz tekstu jeszcze 2-3 fajne zdjecia z metamorfoz...tak to sobie uwidzialam...czy ktos moze mi w tym pomoc?

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Bogusik']Ja mam tez dzisiaj dobra nowinke...rozmawialam wlasnie z wlascicielem Polskiego sklepu,ktory jest u mnie w miescie z zapytaniem czy moglabym wstawic u niego skarbonke i plakat z prosba o pieniezne wsparcie dla pieskow w Polsce potrzebujacych takiego wsparcia...i Pan bez problemu sie zgodzil...!!!Nawet nie wiecie jak barzo sie ucieszylam bo dzieki temu mogla bym pomoc Deniskowi i innym bidom.Tylko mam problem z tym plakatem bo sama nie potrafie go zrobic a chcialabym aby byly w nim oprocz tekstu jeszcze 2-3 fajne zdjecia z metamorfoz...tak to sobie uwidzialam...czy ktos moze mi w tym pomoc?

Bogusik, plakatu to nie umiem robić, ale gdybyś napisała ogłoszenie Deniskowi na tablicy.pl to tam jest opcja wydrukuj plakat, wydrukuje Ci się plakat-ogłoszenie z jednym zdjęciem i karteczkami do odrywania. Te karteczki możesz odciąć. Tylko, że to już nie to, o co pytasz.

Posted

Dzieki Elinka za podpowiedz...ale to musi byc w formie plakatu i to format A4 i musialabym go jakos oprawic by go postawic tuz przy ladzie gdzie bedzie widoczny dla kupujacych a tam za duzo nie ma miejsca...popytam jeszcze wsrod znajomych...

Posted

Bogusik napisał(a):
Dzieki Elinka za podpowiedz...ale to musi byc w formie plakatu i to format A4 i musialabym go jakos oprawic by go postawic tuz przy ladzie gdzie bedzie widoczny dla kupujacych a tam za duzo nie ma miejsca...popytam jeszcze wsrod znajomych...

Bogusik w sprawie plakatu napisz do Scooby_Doo, w poscie 606 Scooby proponowala ze moze zrobic banerki na wsparcie Deniska, moze i ładny plakacik zrobi? ;)

Posted

tak - oczywiście - zrobię plakat - ale w Poznaniu będę 9 w nocy więc 10 moge usiąść i przygotowac plakat od razu wysłać -poproszę o maila-teraz nie mam przy sobie swojego komputera -a u mamy u której teraz jestem nie ma photo shopa -ale spoko

-PLAKAT BĘDZIE 10 SIERPNIA-POPROSZĘ O MAIL NA ADRES :[email protected]
jeśli o chodzi o bazarek banerkowy - nie umiem robic bazarków...moge się zadeklarować do stworzenia banerków - ale nie do prowadzenia bazarku...moze połączyć to z najnowszym ciuchowym???gdybyście poczekały chwilę to od 10 będę mogła banerki porobic...i wszystko byłoby w jednym...ciuchy i banerki???

Posted

gdyby ktoś z Was miał zdjęcia Denisa które miałyby trafic na plakat w większej rozdzielczości niż są tu na forum to rowniez poprosze na tego samego maila: [email protected] ps.czy macie wizję tego jak ma on wyglądać?jedno zdjęcie wybiedzonego?czy dwa-ładny kudłaty a obok bida?tekst???polski?angielski???jeśli macie propozycje -też poproszę...będzie szybciej jeśli już wizja się wykrystalizuje i będzie taka aby wszystkim odpowiadało -pozdr

Posted

asia-s napisał(a):
Bogusik w sprawie plakatu napisz do Scooby_Doo, w poscie 606 Scooby proponowala ze moze zrobic banerki na wsparcie Deniska, moze i ładny plakacik zrobi? ;)

dzieki Asiu...zapytam

Posted

elinka napisał(a):
Dziewczyny, jeżeli mogę coś podpowiedzieć to raczej nie komplikujmy sobie dodatkowo sytuacji, już i tak dostatecznie dużo jest tu różnych działań i chyba mamy zadeklarowanych także już kilka kont. Moim zdaniem wszystkie wpłaty powinny wpływać bezpośrednio na konto jednej osoby, która zajmuje się finansami Deniska, czyli w tym przypadku na konto asia-s. Po drugie wpływy z bazarków będą później i wtedy to będzie można je odpowiednio rozdysponować, a teraz pieniądze są pilnie potrzebne na transport Deniska, bo przecież olalolaa za powietrze baku w poniedziałek nie zatankuje.

Mysle ze elinka ma racje, dziewczyny zbierajmy do jednego konta Deniskowego - czy to na hotelik czy na transport, po prostu pieniazki, i z konta- skarpety Deniskowej bedziemy rozdysponowywac na hotel, transport, leki ect, Jesli olalala moze zaplacic za benzyne to niech zaplaci i powie ile wyszlo i ja jej przesle na jej konto zwrot za paliwo, moje 300 juz tez poszlo na konto-skarpete Deniskowa, daga tez juz wplacial 150 i Fizia - 80 a i Bogusik przez Anule takze- jutro albo i dzisiaj bank zaksieguje i pieniazkow troszke juz bedzie w skarpecie, a niedlugo koncza sie bazarki takze i z bazarkow kolejne pieniazki
Natomiast jesli chodzi o bazarki - kazda osoba prowadzaca bazarek - powinna zbierac pieniazki z bazarkow na swoje konto a pozniej po calkowitym rozliczeniu bazaru calosc przelac na konto- skarpete Denisowa.
Jesli ktoras cioteczka np. Dogo - bazarek cegielkowy - nie moze zbierac na swoje konto bo np. nie ma internetowego konta to wtedy pieniazki z bazarku powinny isc na konto Deniskowe a ja bede potwierdzac wplaty na bazarku
Czy sie zgadzacie?

Posted

[quote name='Scooby_Doo']gdyby ktoś z Was miał zdjęcia Denisa które miałyby trafic na plakat w większej rozdzielczości niż są tu na forum to rowniez poprosze na tego samego maila: [email protected] ps.czy macie wizję tego jak ma on wyglądać?jedno zdjęcie wybiedzonego?czy dwa-ładny kudłaty a obok bida?tekst???polski?angielski???jeśli macie propozycje -też poproszę...będzie szybciej jeśli już wizja się wykrystalizuje i będzie taka aby wszystkim odpowiadało -pozdr
Bardzo ci dziekuje,ze podejmiesz sie zrobienia tego plakatu.Napisze jak ja go mniej wiecej widze...w naglowku np.Do milosnikow czworonogow i nie tylko...i dalej Zwracamy sie z prosba...lub Jesli chcesz pomoc...itd.cos w tym stylu.Jesli chodzi o zdjecia to jak pisalam wyzej dobrze bylo by wstawic jakies z "metamorfozy dogomania" Dlaczego bo super wlasnie pokazuja co sie dzieje z pieskami dzieki pomocy ludzo dobrej woli...i na koncu oczywiscie podziekowanie to wiadomo i mozna by bylo podac strone dogo.Co o tym myslicie? Tak jak napisalam te pieniazki beda na Deniska ale tez i na inne bidy w potrzebie wiec plakat musi byc bardziej ogolny...

Posted

asia-s napisał(a):
Mysle ze elinka ma racje, dziewczyny zbierajmy do jednego konta Deniskowego - czy to na hotelik czy na transport, po prostu pieniazki, i z konta- skarpety Deniskowej bedziemy rozdysponowywac na hotel, transport, leki ect, Jesli olalala moze zaplacic za benzyne to niech zaplaci i powie ile wyszlo i ja jej przesle na jej konto zwrot za paliwo, moje 300 juz tez poszlo na konto-skarpete Deniskowa, daga tez juz wplacial 150 i Fizia - 80 a i Bogusik przez Anule takze- jutro albo i dzisiaj bank zaksieguje i pieniazkow troszke juz bedzie w skarpecie, a niedlugo koncza sie bazarki takze i z bazarkow kolejne pieniazki
Natomiast jesli chodzi o bazarki - kazda osoba prowadzaca bazarek - powinna zbierac pieniazki z bazarkow na swoje konto a pozniej po calkowitym rozliczeniu bazaru calosc przelac na konto- skarpete Denisowa.
Jesli ktoras cioteczka np. Dogo - bazarek cegielkowy - nie moze zbierac na swoje konto bo np. nie ma internetowego konta to wtedy pieniazki z bazarku powinny isc na konto Deniskowe a ja bede potwierdzac wplaty na bazarku
Czy sie zgadzacie?

oki.tak może być.Chciałam pomóc dogo udostępniając swoje konto do wpłat,bo myslałam że przesyłając do ciebie ( z bazarku dogo) pojedyncze wpłaty będzie problemem.
Ale jeśli jest wszystko ok to super.Wszystkie wpłaty od razy na kontoo Denisowe.

Posted

ja już odpisałam Dadze -że ja nie dam rady zalozyc i prowadzic bazarku bo jestem w rozjazdach między Poznaniem,Toruniem i Kostrzynem -więc nie dam rady zalozyc go ,prowadzić podnosic i przede wszystkim -nauczyć sie go zakładac-do tego szukam pracy..więc jeśli dostanę cynk że mam zrobić banerki siadam i robię -nawet przez noc.....

Posted

[quote name='daga31081980']oki.tak może być.Chciałam pomóc dogo udostępniając swoje konto do wpłat,bo myslałam że przesyłając do ciebie ( z bazarku dogo) pojedyncze wpłaty będzie problemem.
Ale jeśli jest wszystko ok to super.Wszystkie wpłaty od razy na kontoo Denisowe.

O rany, ale dziewczyny, mieszacie!:mdleje: Tu chodziło o Dogo07 i przerzucanie pieniędzy z transportu na bazarek. Daga, chyba nie zrozumiałaś Asi dobrze, czy Ty chcesz kierować kupujących na Twoim bazarku do Asi? Obawiam się, ze to nie jest dobry pomysł, bo jak uzyskasz pieniądze na wysyłkę fantów? Czy Asia miałaby potem te pieniądze Ci odsyłać? O ile dobrze zrozumiałam, Asi chodziło o to, aby każda z prowadzących bazarek zbierała wpłaty za zakupy na swoim koncie i dopiero po jego rozliczeniu przysłała dochód na konto Deniska, czyli tak jak przeważnie to się odbywa:

[quote name='asia-s']Natomiast jesli chodzi o bazarki - kazda osoba prowadzaca bazarek - powinna zbierac pieniazki z bazarkow na swoje konto a pozniej po calkowitym rozliczeniu bazaru calosc przelac na konto- skarpete Denisowa.

Posted

Tak wyjaśniałyście Dziewczyny że ja już sama nic nie rozumiem :).

Ale wydaje mi się że,
daga będzie za swoje bazarki i za mój w ramach pomocy, zbierać pieniążki, a potem dopiero łącznie przeleje jedną kwotę na konto asia-s.
Również od tej pory co będzie zbierane czy to na transport czy na hotelikowanie czy leczenie Deniska to wszystko powinno być na jednym koncie,
tak ?

Posted

Dogo, Twój bazarek ma być cegiełkowy, nic ludziom (w formie paczek, oczywiście) nie będziesz musiała wysyłać, a zatem od razu możesz im podawać numer konta Asi, na który mieliby dokonywać wpłat. Ty rozliczasz bazarek, a ludziom podajesz konto Asi.Tak by było czytelniej, chociaż może to być również konto Dagi, w sumie to nie ma tak ogromnego znaczenia. Ale nie powinny to być dwa bazarki rozliczane na jednym bazarku. Natomiast Daga lub ja z naszych bazarków (bo są fantowe) powinnyśmy zbierać wpłaty na nasze konta i dopiero po ich zakończeniu przesłać łączny wpływ na konto Asi (oczywiście każda z osobna za swój bazarek). W tym wszystkim chodziło o to, że nie powinnaś łączyć przyszłych wpływów ze swojego bazarku z tymi, które już teraz Daga chce przekazać na transport Deniska, to powinno być niezależne od siebie, nie ma sensu czekać na zakończenie Twojego bazarku, którego nawet jeszcze nie ma. No i tak będzie łatwiej rozliczyć bazarek Dadze, bo nawet nie wiem jak technicznie rozliczać dwa bazarki w jednym??? Przepraszam, ale wydaje mi się, że to nie ma sensu i że tak będzie sprawniej i czytelniej.

Posted

Rozmawiałam z Olalala. Jutro sama wszystko dokładnie napisze, ja dzisiaj tylko tak skrótowo napiszę, że okazało się że Denisek ma bardzo dużo bakterii w tych uszach, i że to może być trudne i długotrwałe do wyleczenia. Gronkowca ma, tego najgorszego niestety. Z antydiagramu wyszły dwa antybiotyki jakie można zaaplikować psiakowi, ale podobno jeden z nich już Denisek dostawał w schronisku ( w postaci kropli do uszu). Ale być może to nie tak często było jak potrzeba, więc podziałało tylko trochę, bo kierownik mówił że było gorzej. A zakraplać można na początku nawet sześć razy dziennie, a wiadomo że w schronisku to jest niemożliwe. Wetka radziła też zrobić badanie na grzyby żeby już całkowicie wyleczyć psiaka i jeszcze mówiła że dobrze byłoby taki badanie podstawowe krwi, nie wiadomo w jakim stanie zdrowia jest w sumie psiak.
To tyle.
Aha, olalala może jechać z Deniskiem we wtorek lub środę.

Posted

A samym Denisku nie, narazie jego uszy są na pierwszym miejscu.
Zastanawiam się jak on na wolności i mniej bolącymi uszkami się będzie zachowywał.

Posted

Potwierdzam wpłate od daga31081980 na sume 150 zl tj. 50 zl - deklaracja stala sierpien + 100 zl - deklaracja jednorazaowa ( transport lub inne ) DENISEK SERDECZNIE DZIEKUJE :-)

EDIT: oraz potwierdzam wpłate od Kingi i Piotrka przez Fizia - 80 zl - jednorazowo - DENISEK SERDECZNIE DZIEKUJE :-)
EDIT: a takze moja wpłata - 300 zl

Posted

Dogo07 napisał(a):
Tak wyjaśniałyście Dziewczyny że ja już sama nic nie rozumiem :).

Ale wydaje mi się że,
daga będzie za swoje bazarki i za mój w ramach pomocy, zbierać pieniążki, a potem dopiero łącznie przeleje jedną kwotę na konto asia-s.
Również od tej pory co będzie zbierane czy to na transport czy na hotelikowanie czy leczenie Deniska to wszystko powinno być na jednym koncie,
tak ?

Dogo tak jak piszesz BEDZIE OK :-)

Daga za swoje bazarki i za Twoj bazarek a potem do skarpety Denisowej calosc po rozliczeniu bazaru - moga byc dwa przelewy - Dagi bazar i Dogo bazar

W przypadku bazarkow innych ciotek - pieniazki bazarkowe kazda ciotka zbiera na swoje konto a pozniej po rozliczeniu bazaru przelewa na konto Deniskowe

Natomiast jezeli jakas cioteczka zrobi bazarek uslugowy czy inny i nie ma konta internetowego - to udostepnie do wpłat konto Deniskowe i bede potwierdzac wpłaty na bazarku - ale w tym wypadku chyba tylko wchodzi w gre bazarek uslugowy - tj. cegielki, ogloszenia, banerki, ect. poniewaz z bazarkiem rzeczowym, moze byc problem poniewaz cioteczka robiaca bazar bedzie potrzebowac pieniazkow na wysylke paczek, a w przypadku bazarku uslugowego jak ogłoszenia, cegiełki, banerki nie ma kosztu wysylki
:-) :-)

INNE wszystkie wpłaty czy to na hotelik, jednorazowe, leczenie, leki, ect do skarpetki - konta Deniskowego :-)