Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anula']Może też nie słyszeć przez chore uszy.ZuziaM pisała,że jedno uszko jest całe opuchnięte.Na pewno ma szum w uszach i bolesność.Słyszałam,że całkowite wyleczenie uszów trwa trzy tygodnie i może nawracać,a więc trzeba pilnować tych uszów i zaglądać,czy coś się nie dzieje po wyleczeniu aby nie dopuszczać do następnego stanu zapalnego.[/QUOTE]
Właśnie ja też to czytałam, może faktycznie ten obrzęk blokuje słyszenie :roll: ale długi stan zapalny też może prowadzić do głuchoty :shake:, więc musimy czekać, najważniejsze, że jest bezpieczny i leczony:loveu:

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kora78']

No to Denisku zdrowiej nam i pokazuj, ze jestes fajnym psem, bo nim byles odkad sie urodziles :)[/QUOTE]

Właśnie Denisku!! Oby było coraz lepiej!

Posted

Mnie się wydaje, że jeżeli leki działają prawidłowo, to już po 2 dniach Denis się zmienia, bo go wreszcie nie boli. Daleko pewnie jeszcze do ideału, ale może nie nęka go już taki straszliwy ból, czy szum :)
Oczywiście czekam i życzę z całego serca Deniskowi prawdziwej metamorfozy i pełnego powrotu do zdrowia. Bardzo wierzę, że jeszcze nam chłopak pokaże różne swoje dobre oblicza :)

Posted

Chciałam się podzielić - ja kiedyś miałam swojego psiaka który nabawił się pałeczki ropy błękitnej, jak trzepnął łebkiem, bryzgał ropą po ścianach, nic nie działało a wręcz było gorzej :-( ( właściwie nie do wyleczenia :shake:) miał leczone ucho lekami ale zawsze przed wkropleniem leku vet kazał przemywać płynem dezynfekującym ( wtedy chlorhexydyna)
teraz jest oktenisept. Robiłam to regularnie, ku zdziwieniu veta do którego chodziłam na początku, ucho się wyleczyło :loveu::loveu::loveu: i nigdy nie było nawrotu a dożył słusznego -wieku 15 lat :loveu:. Jeżeli byłaby potrzeba Oktenisept podaruję Deniskowi ;)

Posted

[quote name='haliza']Chciałam się podzielić - ja kiedyś miałam swojego psiaka który nabawił się pałeczki ropy błękitnej, jak trzepnął łebkiem, bryzgał ropą po ścianach, nic nie działało a wręcz było gorzej :-( ( właściwie nie do wyleczenia :shake:) miał leczone ucho lekami ale zawsze przed wkropleniem leku vet kazał przemywać płynem dezynfekującym ( wtedy chlorhexydyna)
teraz jest oktenisept. Robiłam to regularnie, ku zdziwieniu veta do którego chodziłam na początku, ucho się wyleczyło :loveu::loveu::loveu: i nigdy nie było nawrotu a dożył słusznego -wieku 15 lat :loveu:. Jeżeli byłaby potrzeba Oktenisept podaruję Deniskowi ;)[/QUOTE]

Tak,tak ja teraz miałam na tymczasie Filipka i miał zapalenie ucha wet przepisał maść Oridermil i do przemywania uszów Vetriderm i kazał przez trzy tygodnie raz dziennie wpuszczać do ucha maść a przed podaniem maści przemyć ucho płynem Vetridermem.Stan zapalny już minął po tygodniu czasu ale dalej była prowadzona kontynuacja leczenia.

Posted

Denisek cos tam slyszy, bo zywo reaguje kiedy wszystkie psy nagle zaczynaja szczekac.
Ale to musi byc naprawde cos glosnego, zeby uslyszal.

Jest rzeczywiscie niedobry dla innych psiakow. Wczoraj nawarczal na stara Dercie, ktora sie pojawila w poblizu.
Ale to moze przez rozdraznienie. W ogole to on jest potwornie pobudzony i czesto w kojcu ( a szczegolnie po powrocie ze spaceru ) wyzywa sie na swoim kocu.
Albo go wtedy gryzie albo gwalci.....

Wczoraj wieczorem na uszku byla jeszcze swieza krew. Dzisiaj po nocy znow jest sucho.
Wydaje mi sie, ze dzisiaj do drugiego ucha udalo mi sie wpuscic krople glebiej. Wlecialy do srodka do ucha.
Mozliwe wiec, ze i tu opuchlizna zaczyna schodzic.
Denisek dzisiaj bardzo spokojnie zniosl zabieg. Kiedy mu zalozylam kaganiec i go przypielam smyczka, to sie polozyl i pozwolil sobie najpierw wycierac ucho w srodku gaza, a potem zakropic.
Bez najmniejszego jekniecia .... to jest fantastyczny i bardzo dzielny chlopczyk.
Czekam na informacje od pani doktor, ktora przepisywala leki dla Deniska.
Na ulotce wyczytalam, ze te krople do uszu stosuje sie przez 5 dni, ale moze w zaleceniach lekarza jest inaczej.
Ola juz mi je wyslala poczta.

Zdjecia jest mu bardzo ciezko zrobic, bo jest bez przerwy w ruchu. i wciaz z glowka i noskiem w trawie ...
Ale zrobilam dzisiaj jedno .... jego malzowinki usznej

Bede wdzieczna za przeslanie Octeniseptu.
Znam ten srodek, bo go stosowalam u suni z odlezynami. Dziala cuda !

daga31081980 ( jesli to data Twoich urodzin, to moja mama ma urodziny w ten sam dzien ).... jestem kilka razy w tygodniu w Zgorzelcu w Carrefourze, wiec jesli masz ochote, to mozemy sie kiedys umowic i pojedziesz za mna do nas.
Zapraszam bardzo serdecznie !!!!
Moj telefon w podpisie.

Posted

Ja tak sobie myślę, że dla Deniska wszystko jest nowe, przecież przez tyle czasu siedział tylko w klatce, a teraz ma tyle różnych bodźców. Może też z niego wychodzić nagromadzony stres i energia.
A na spacerkach jest spokojny ? Czy szarpie się na smyczy ? Widział już Aniczka ;) ?

Posted

Dzisiaj przelalam pieniadze ZuziM:
1. za hotel za sierpien za 23 dni od 9 sierpnia do 31 sierpnia - 245 zl,
2. za tabletki na odrobaczenie - 20 zl

Zuzia, kto ma przeslac ten Octeniseptu ? Czy Olalalaa ? Tak sie umawialyscie ? czy ktos z nas ma kupic i wyslac?

Posted

[quote name='zuziaM']Denisek cos tam slyszy, bo zywo reaguje kiedy wszystkie psy nagle zaczynaja szczekac.
Ale to musi byc naprawde cos glosnego, zeby uslyszal.

Jest rzeczywiscie niedobry dla innych psiakow. Wczoraj nawarczal na stara Dercie, ktora sie pojawila w poblizu.
Ale to moze przez rozdraznienie. W ogole to on jest potwornie pobudzony i czesto w kojcu ( a szczegolnie po powrocie ze spaceru ) wyzywa sie na swoim kocu.
Albo go wtedy gryzie albo gwalci.....

Wczoraj wieczorem na uszku byla jeszcze swieza krew. Dzisiaj po nocy znow jest sucho.
Wydaje mi sie, ze dzisiaj do drugiego ucha udalo mi sie wpuscic krople glebiej. Wlecialy do srodka do ucha.
Mozliwe wiec, ze i tu opuchlizna zaczyna schodzic.
Denisek dzisiaj bardzo spokojnie zniosl zabieg. Kiedy mu zalozylam kaganiec i go przypielam smyczka, to sie polozyl i pozwolil sobie najpierw wycierac ucho w srodku gaza, a potem zakropic.
Bez najmniejszego jekniecia .... to jest fantastyczny i bardzo dzielny chlopczyk.
Czekam na informacje od pani doktor, ktora przepisywala leki dla Deniska.
Na ulotce wyczytalam, ze te krople do uszu stosuje sie przez 5 dni, ale moze w zaleceniach lekarza jest inaczej.
Ola juz mi je wyslala poczta.

Zdjecia jest mu bardzo ciezko zrobic, bo jest bez przerwy w ruchu. i wciaz z glowka i noskiem w trawie ...
Ale zrobilam dzisiaj jedno .... jego malzowinki usznej

Bede wdzieczna za przeslanie Octeniseptu.
Znam ten srodek, bo go stosowalam u suni z odlezynami. Dziala cuda !

daga31081980 ( jesli to data Twoich urodzin, to moja mama ma urodziny w ten sam dzien ).... jestem kilka razy w tygodniu w Zgorzelcu w Carrefourze, wiec jesli masz ochote, to mozemy sie kiedys umowic i pojedziesz za mna do nas.
Zapraszam bardzo serdecznie !!!!
Moj telefon w podpisie.

ZiziM tak to data moich urodzin,miło mi że twoja mama też obchodzi w ten dzień.
Bardzo chętnie kiedyś Was odwiedzę,umówimy się telefonicznie.

Posted

[quote name='Dogo07']Widziałam że haliza pisała kilka postów wyżej, że ma ten lek i mogłaby podarować go dla psiaczka.[/QUOTE]
Oczywiście, oferta aktualna ;)

Posted

[quote name='Noemi1']Ależ biedulek :(
Po tym praniu wygląda 1000 razy lepiej :)
Nie wiedziałam, że są takie myjnie/łaźnie dla piesków.[/QUOTE]
No nie? :) Taki puchaty ładniutki..
No mamy taka samoobsługowa myjnię dla psów :)

na tym zdjęciu ostatnim z kąpieli widać jakie ma pazurzyska długie..