Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

troche sie pogubilam,obiecalam wplate 20zl na badanie Deniska/po 5.08/
czy to nadal jest z waszej strony aktualne czy juz nie,nie ma tego rozliczenia na badanie
nie dlugo bede wplacac,czy mam przelac na konto olalali/bo wylozyla/czy na inne konto do skarpety?

Posted

Dziękuję za odwiedziny na wątku Deniska.

Niestety nie mam dobrych wieści :(.

Olalala kontaktowała się ze mną,
są już wyniki badania.
Jest sporo bakterii, pewnie i gronkowiec.
Olalala dzwoniła do swojej wetki i próbowała jej coś tam poczytać z tego diagramu ale same wiecie jak to jest z wynikami badań, takie nazwy i terminy że się człowiek nie może połapać o co chodzi.
W każdym razie pani wet powiedziała że będzie potrzebne dłuższe leczenie.
Jutro wieczorem olalala będzie u niej z wynikami Deniska więc potem wszystko napisze na wątku albo poda przeze mnie.
Jest ten antydiagram też więc od razu będzie wiadomo na jakie leki psiak pójdzie. No i olalala ma też popytać wetki o leczenie, o to czy jest sens antyszczepionki i w ogóle jak to wszystko będzie wyglądać z tymi uszami.
Także jutro wieczorkiem będzie, mam nadzieję, wszystko wiadomo.

No i olalala też myślała żeby dzwonić do schroniska że są plany zabrania psiaka na dt (hotelik), i w poniedziałek żeby go już tam zabierać.

To tyle.

Edit.
Jeśli chodzi o koszt badania to może jutro olalala napisze. Bo 35zł miało być tylko nie wiem czy to całość z antydiagramem czy bez tego.

Posted

holmina napisał(a):
troche sie pogubilam,obiecalam wplate 20zl na badanie Deniska/po 5.08/
czy to nadal jest z waszej strony aktualne czy juz nie,nie ma tego rozliczenia na badanie
nie dlugo bede wplacac,czy mam przelac na konto olalali/bo wylozyla/czy na inne konto do skarpety?

Czy ktos mi odpowie?

Posted

jesli chodzi o finanse to moge pomóc tak jak zaproponowałam czyli poprzez sprzedaż przez np banerków które zaprojektuję dla innych piesków...cos takiego wyczytałam -że w ten sposób też zbiera się aby pomoc psiaką plus sprzedaż obrobionych zdjęć ala stara fotografia...ale tez nie miałam odpowiedzi ...więc nie wiem czy mam się do tego przymierzac.............???ps2.moge wykonać takie banerki ale nie wiem jak je sprzedawac...tym musialaby zająć sie osoba która się na tym zna,,,ja jestem od nie dawna na dogo - więc nie wiem jakie są tu "mechanizmy.,,fajnie by było gdyby ktoś mi odpisał :) bo widze że mam taki sam problem z tym jak holmina...

Posted

holmina napisał(a):
Czy ktos mi odpowie?

Holmina, mysle ze te pieniazaki trzeba przeslac bezposrednio do olalala, poniewaz ona zakladala za badania Deniska, ale moze niech olalala sie wypowie,

Posted

asia-s napisał(a):
Holmina, mysle ze te pieniazaki trzeba przeslac bezposrednio do olalala, poniewaz ona zakladala za badania Deniska, ale moze niech olalala sie wypowie,

ok dzieki,to czekam na odp.Olalali i 5 wplace tam gdzie mi wskaze /numer jej konta mam/

Posted

[quote name='Scooby_Doo']jesli chodzi o finanse to moge pomóc tak jak zaproponowałam czyli poprzez sprzedaż przez np banerków które zaprojektuję dla innych piesków...cos takiego wyczytałam -że w ten sposób też zbiera się aby pomoc psiaką plus sprzedaż obrobionych zdjęć ala stara fotografia...ale tez nie miałam odpowiedzi ...więc nie wiem czy mam się do tego przymierzac.............???ps2.moge wykonać takie banerki ale nie wiem jak je sprzedawac...tym musialaby zająć sie osoba która się na tym zna,,,ja jestem od nie dawna na dogo - więc nie wiem jakie są tu "mechanizmy.,,fajnie by było gdyby ktoś mi odpisał :) bo widze że mam taki sam problem z tym jak holmina...

Scooby_Doo sprzedaz banerkow i obrobionych zdjec to swietna sprawa :-),Denisek bardzo potrzebuje wsparcia. Najlepszym rozwiazaniem bedzie jesli zrobisz płatny bazarek na Deniska w dziale bazarki - na okreslony czas, w tytule bazarku " info o sprzedazy banerow i obrobce zdjec" oraz cena za banerki i zdjecia, pieniazki mozesz zbierac na swoje konto a pozniej calosc dochodu z bazarku banerkowego przelac na konto Deniska. Bazarek w pierwszym poscie powinien zawierac informacje: na jakiego psa, watek, od kiedy do kiedy bazarek, cene, przykladowe banerki, moze rozne ceny banerkow w zaleznosci od wielkosci ect. Zerknij na bazarki ogloszeniowe lub inne jak cioteczki prowadza. Bardzo dziekujemy jesli zdecydujesz sie zrobic taki bazarek na Deniska :-) Jesli mialabys jeszcze jakies pytania, pytaj :-)

EDIT: Scooby tutaj podsylam watek do takiego bazarku uslugowego " ogloszenia" jak to wyglada: http://www.dogomania.pl/threads/210701-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-30-og%C5%82osze%C5%84-za-5-z%C5%82.-dla-Neli-na-HOTEL-I-D%C5%81UG-Zako%C5%84czony-Robimy
Twoj bazarek rowniez bylby uslugowy: "banerki i obroba zdjec"

Ja rowniez myslalam nad zrobieniem dla Deniska bazarku uslugowego "ogłoszenia", ale moge go dopiero rozpoczac po 20 sierpnia....

Posted

Denisek jest staruszkiem potrzebujacym pomocy...a przede wszystkim domu...i nie powinien odststraszac jego wiek.Dlaczego?Troche napisze z "wlasnego podworka"Od 3 lat mam Yorkisie gdy ja wzielam miala 10 lat...teraz 13...byla z hodowli ale nie naszczescie "pseudo"Przed trzema latami dostala raka macicy,ktora zostala usunieta...i wlascicielka uznala ze jest juz dla niej tylko zbednym balastem.Tyle dobrego jesli chodzi o wlascicielke,ze szukala jej dobrego domu...i tak po krotce trafila do mnie.Dala i daje mi tyle radosci,ze trudno to sobie wyobrazic...I nie wazne jest to ze ma rodowod,z papierami...wazne jest to,ze wtedy podjelam sluszna decyzje po prostu nie wyobrazam sobie bez niej zycia a ona to wie i odwzajemnia ta moja milosc tymi swoimi psimi gescikami...To tyle o mojej Niuni Moja stala deklaracja to 30zl tyle moge Asiu wyslij nr konta do Anuli ona wplaci na sierpien za mnie pieniazki a na moje pw prosze o te 2nr kont...musze to sprawdzic

Posted

Bogusik napisał(a):
Denisek jest staruszkiem potrzebujacym pomocy...a przede wszystkim domu...i nie powinien odststraszac jego wiek.Dlaczego?Troche napisze z "wlasnego podworka"Od 3 lat mam Yorkisie gdy ja wzielam miala 10 lat...teraz 13...byla z hodowli ale nie naszczescie "pseudo"Przed trzema latami dostala raka macicy,ktora zostala usunieta...i wlascicielka uznala ze jest juz dla niej tylko zbednym balastem.Tyle dobrego jesli chodzi o wlascicielke,ze szukala jej dobrego domu...i tak po krotce trafila do mnie.Dala i daje mi tyle radosci,ze trudno to sobie wyobrazic...I nie wazne jest to ze ma rodowod,z papierami...wazne jest to,ze wtedy podjelam sluszna decyzje po prostu nie wyobrazam sobie bez niej zycia a ona to wie i odwzajemnia ta moja milosc tymi swoimi psimi gescikami...To tyle o mojej Niuni Moja stala deklaracja to 30zl tyle moge Asiu wyslij nr konta do Anuli ona wplaci na sierpien za mnie pieniazki a na moje pw prosze o te 2nr kont...musze to sprawdzic

Bogusik - Denisek dziekuje i my tez za stala deklaracje :-) Nr. konta wysylam na pw do Anula a do Ciebie paypal i ten sam nr. konta Deniskowego tyle tylko ze z iban ect do ewentualnych wpłat z zagranicy :-)

Posted

Czyli w takim razie w niedzielę lub poniedziałek Denisek mógłby jechać do ZuziM.

Jeszcze tylko na transport potrzeba ok.300zł:shake: .

Posted

Tak, i myślę, że Denisek powinien pojechać z olalolaa bo nie ma tu co za bardzo liczyć na tańszy transport łączony, nikt nie będzie chciał zabrać do samochodu z ze swoimi psami bagażu bakterii:sad:, a po drugie nawet takiego transportu jak na razie nie ma, a tu liczy się czas.

Posted

Zrobiłabym mały bazarek, tylko potrzebuję żeby ktoś się zajął stroną finansową czyli zbieraniem wpłat z tego bazarku, bo ja nie dam rady, mógłby ktoś pomóc?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Zrobiłabym mały bazarek, tylko potrzebuję żeby ktoś się zajął stroną finansową czyli zbieraniem wpłat z tego bazarku, bo ja nie dam rady, mógłby ktoś pomóc?

Dogo ja też jestem w trakcie robienia drugiego bazarku.To może podeślij mi zdjęcia z opisami a ja je połączę i będzie jeden większy.
Pieniążki będą szły do mnie a ja dam znać żeby wysłać i jakim listem.
Może być?

Posted

To znaczy ja musze zrobić ten bazarek oddzielnie bo to będzie bazarek z ciegiełką :). Nie wiem czy pomysł chwyci ale można spróbować.
To co w takim razie mogę liczyć na Twoją pomoc ? A Ty masz na bieżąco dostęp do konta, pytam bo ja się nie zna na tych internetowych kontach :oops:.
A piszesz że wpłacasz na transport, bo ja miałam na transport robić bazarek, i może jak on wypali to wtedy wpłacisz razem do olalala, jak rozumiem. Co Ty na to ?

Posted

Przelałam 80 zł od Kingi i Piotrka

Może z tym transportem udałoby się coś na fb? już kilka razy w ostatnich miesiącach własnie fb bardzo pomogło w transportach

Ja niestety znowu znikam do niedzieli...

Ale cały czas mocno trzymam kciuki i przepraszam, że tak co chwilę mnie nie ma..

Posted

[quote name='fizia']Przelałam 80 zł od Kingi i Piotrka(...)

[quote name='daga31081980']Wpłacam 100 zł za transport Denisowy do hoteliku i 50 zł stałej deklaracji za sierpień

[quote name='Dogo07']To znaczy ja musze zrobić ten bazarek oddzielnie bo to będzie bazarek z ciegiełką :). Nie wiem czy pomysł chwyci ale można spróbować.
To co w takim razie mogę liczyć na Twoją pomoc ? A Ty masz na bieżąco dostęp do konta, pytam bo ja się nie zna na tych internetowych kontach :oops:.
A piszesz że wpłacasz na transport, bo ja miałam na transport robić bazarek, i może jak on wypali to wtedy wpłacisz razem do olalala, jak rozumiem. Co Ty na to ?

Dziewczyny, jeżeli mogę coś podpowiedzieć to raczej nie komplikujmy sobie dodatkowo sytuacji, już i tak dostatecznie dużo jest tu różnych działań i chyba mamy zadeklarowanych także już kilka kont. Moim zdaniem wszystkie wpłaty powinny wpływać bezpośrednio na konto jednej osoby, która zajmuje się finansami Deniska, czyli w tym przypadku na konto asia-s. Po drugie wpływy z bazarków będą później i wtedy to będzie można je odpowiednio rozdysponować, a teraz pieniądze są pilnie potrzebne na transport Deniska, bo przecież olalolaa za powietrze baku w poniedziałek nie zatankuje.