Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam właśnie z ZuziaM- czeka na nas we wtorek.
Jest jeszcze dziewczyny kwestia leków - w hoteliku Gosia wolałaby mieć je od razu.
Myślę czy jeszcze rano nie zahaczyć o weta, żeby zobaczyła te uszy dokładnie i wypisała recepty, wykupię najwyżej cokolwiek już.
No i czy może pobrać tą krew do badania?
Pytam i chcę tak może wszystko na raz, dlatego że u Gosi weterynarz jest w odl. 20km, to będą kolejne koszty, nie wiadomo tez kiedy będzie mógł pojechać a tak to leki już by miał od razu. Co o tym myślicie?

• Replies 2.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

olalolaa napisał(a):
Rozmawiałam właśnie z ZuziaM- czeka na nas we wtorek.
Jest jeszcze dziewczyny kwestia leków - w hoteliku Gosia wolałaby mieć je od razu.
Myślę czy jeszcze rano nie zahaczyć o weta, żeby zobaczyła te uszy dokładnie i wypisała recepty, wykupię najwyżej cokolwiek już.
No i czy może pobrać tą krew do badania?
Pytam i chcę tak może wszystko na raz, dlatego że u Gosi weterynarz jest w odl. 20km, to będą kolejne koszty, nie wiadomo tez kiedy będzie mógł pojechać a tak to leki już by miał od razu. Co o tym myślicie?

Olu - zajedz jeszcze do weta i wykup leki, takze pobierz krew do badania - jak wykupisz leki i zaplacisz za badanie - zrob rozliczenie na watku - przeleje zwrot na Twoje konto.

Lepiej zeby Denisek od razu mial leki u Zuzi.

A i jeszcze kora78 pisala - strona 26 watku - ze zostaly jej jakies leki i ze moze wyslac w srode do Zuzi - skontaktuj sie z kora78

Posted

Jestem tego samego zdania.Denisek musi miec leki aby jak najpredzej wyleczyc jego chore uszeta!Przy okazji zrob mu to badanie krwi...oby wszystko pomyslnie sie udalo...i znowu czekanko do wtorku...

Posted

Ale super, że wszystko tak się pomyślnie składa :). Ja też myślę, że jeśli jest taka możliwość to niech wetka olalolaa na własne oczy zobaczy psiaka, wypisze potrzebne recepty, kupi się wszystkie leki, ewentualnie gdyby to były jakieś co ma kora78 to można by od niej wziąć, no i od razu by wziąć krew i może jeszcze wymaz z uszu tym razem na grzyby, na badania, żeby już wszytko było załatwione na wstępie. Bo Denisek w hoteliku to dobrze jakby miał czas i spokój na aklimatyzację, spacery i opiekę ZuziM a nie na ganianie po lekarzach.

Posted

No i fajnie że się rozumiemy ;)
Z tego co pamiętam (bo nie mogę znaleźć tego posta) ze kora ma gentamycyne chyba, to i tak są małe pojemniczki, takie kropelki, więc i tak nie jedno opakowanie pójdzie a więcej..

Posted

Tak dogo, wczasuje sie, mam podpisa o tym w sygnaurce, czy awatarku,czy jak to tam sie zwie..hehe

Mam gentamycyne i to dtugie cos, o czym pisalyscie. Sprawdze to w domu we wt wieczorem. Wyslalabym w sr. Pisalam o tym strone wczesniej, wiec idzcie do weta, wezcie recepty, jak to za minimalna kwote lub za free, a zawsze warto nie kupowac we wt, tylko do sr poczekac na moja wysylke, bo to wiadomo, kasa dogomaniakow, kazda zlotowka na wage zlota. Jednak gentamycyna to 3zl to w sumie grosze. A ja nie mam pewnosci, ile tego mi zostalo. No i pewnie denis wkecej,niz 1op bedzie potrzebowal.
Szkoda,ze jedzie tak daleko, ze tyle km i tyle kasy za transport. A domek zostaje. Po drugiej stronie kraju w ogole. Jakby potem mial tam jechac to z 500zl za transport znow bedzie. A co nie wyszlo z hotelem u ulki kolo czestochowy? Pytal jej ktos o dt??
I szkoda, ze we wt jedziecie, bo ja mam od 2mcy papugi do przewiezieniia z wrocka do gliwic, a to po drodze. ..a ja wracam z urlopu dopiero we wt wlasnie i musialabym je do wrocka dowiezc. Szkoda, bo czekam juz z papugami tyle czasu....

Posted

Potwierdzam wpłate na konto paypal od Pani Elzbieta G. K. z Canady
Kwota 50 dolarow CAD - 2.25 CAD prowizja paypal = 47.75 CAD
automatycznie przeliczone na złotowki przez paypal - 47.75 CAD = 134.18 zl

DENISEK SERDECZNIE DZIEKUJE :-)

Posted

Denisku, już jutro twój los się odmienie, będziesz sobie wąchał trawkę, bawił pluszakami i co najważniejsze będziesz miał wreszcie leczone uszka i będziesz codziennie głaskany :).

Posted

Cioteczki, przepraszam, że się wtrącam w losy Deniska, bo rzadko tu zagladam, ale mając na wzgledzie, jak przebiega leczenie u innego psiaka, mam taką jedną sugestię, żeby potem koszty nie rosły. Zróbcie mu (koniecznie przed podaniem leku) badania krwi i wymaz z uszu na wszelakie cuda. Nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, ale wetka na pewno będzie wiedziała. A potem pewnie będzie potrzebny mykogram, czyli badanie na co grzyb reaguje.
Wiem, że krew zarządziłyście i chyba wymaz też, i naprawdę warto to zrobić :)

Posted

Właśnie dlatego uważam i pisałam to kilka postów wcześniej, że trzeba od razu zrobić wszystkie konieczne badania, żebyśmy wiedzieli na czym stoimy i żebyśmy mogli jak najlepiej pomóc Deniskowi. Cieszę się, że się podzielacie moje zdanie :).

Posted

No i takie właśnie badania zrobimy, niestety ale krwi nie uda mi się załatwić za darmo.. znajoma już przesadziła w laboratorium i nie chce ryzykować ;)
Kora ja teraz się będę przeprowadzała do Wrocławia i będę kilka razy jeździła, może wezmę wtedy te papugi? Na pewno w przyszłym tygodniu będę we Wrocławiu.

Posted

Zadzwoniłam do laboratorium, morfologia kosztuje 8zł, próby wątrobowe 6zł, kreatynina 7zł.
Wymaz na grzyby tak samo jak na bakterie - 35zł, jest już z antydiagramem.
Z tym że w innym szpitalu płaci się 15 zł chyba, dopiero jak coś 'urośnie' to się dopłaca, dowiem się i oddam tam gdzie wyjdzie taniej..
edit: myślałam że będzie taniej, ale kosztuje tak samo ten wymaz - 35zł.
Ja już dzisiaj nie będę miała dostępu do internetu, trzymajcie kciuki za jutrzejszy dzień, jak ktoś będzie chciał to dzwońcie się zapytać jak tam Denisek ;) (502780120) Najpóźniej o 11 wyruszymy, bo od 10 jest wetka dopiero, wcześniej jedziemy się wykąpać.
Za badania wyjdzie mniej więcej (bo nie wiem, może wetka jeszcze coś doradzi żeby sprawdzić)
wymaz 35
morfologia 8
aspat, alat 6
kreatynina 7
razem 56zł - mam tamte 15zł jeszcze więc proszę jeszcze o przelanie 40zł.
Za leki nie wiem ile wyjdzie, to co u weta to mam nadzieję że da mi na kreche bo nie wiem jak zapłacę, a gentamycyna itp w aptece to są już grosze..

Posted

Potwierdzam wpłaty w dniu 08/08/2011:

1. KropeczkaJ - 40 zl - deklaracja jednorazowa
2. li1 - 20 zl - za sierpien i wrzesien - deklaracja stala
3. bazarek dogo07 przez daga - 40 zl - czesc I za bazarek

DENISEK SERDECZNIE DZIEKUJE :-)

EDIT: pieniazki przelane na konto olalalaa - 40 zl na badania wymienione w poscie 690

Posted

Witajcie cioteczki :) Śliczny ten Denisek... wiem, że to niewiele, ale od września deklaruję 10zł stałej na Deniska (prosiłabym tylko o przypomnienie pod koniec sierpnia, bo z pamięcią u mnie ostatnio kiepsko;) ).

Posted

aniagucio napisał(a):
witajcie cioteczki :) śliczny ten denisek... Wiem, że to niewiele, ale od września deklaruję 10zł stałej na deniska (prosiłabym tylko o przypomnienie pod koniec sierpnia, bo z pamięcią u mnie ostatnio kiepsko;) ).

aniu - denisek serdecznie dziekuje :-) i my tez :-)

Posted

Rozmawiałam króciutko z Olą, bo już jadą z Deniskiem.
Psiaczek bardzo zaniedbany, pazurki ma takie długie podobno, byli u wetki, ale nie udało się pobrać krwi do badań ponieważ samo oglądanie uszu musiało sprawić Deniskowi już sporo bólu i był już bardzo niespokojny. Biedny piesek, został wyciągnięty chyba w odpowiednim momencie, dostał szansę na lepsze życie. Dziękuję Wam wszystkim którzy tutaj jesteście :loveu:. Oraz Oli i jej mamie :loveu:.
Pytałam jeszcze jak Denisek w podróży, narazie dobrze, leży sobie bidoczek.
I jedzie.

Posted

tak jak się zadeklarowałam-przygotowałam plakat - jest dostępny dla wszystkich (nie będę wysyłać go mailem tylko do jednej osoby)każdy może go pobrać i np.umieścić w sklepie w swojej miejscowości-sprawdzę jeszcze wieczorem czy są zapisane wszystkie -ponieważ umieściłam tam parę wersji
1-dla bogusika -z podziekowaniami dla sklepu
2-dla wszystkich
3-w wersji niemieckiej (ale za swój niemiecki nie ręczę więc może mógłby to spraedzić fachowiec...)
4-banerek-który jest też do pobrania z mojej strony
(ale widzę że w galerii nie wyświetlają się wszystkie-ale sprawdzę to i naj wgram jeszcze raz-więc spoko)

na plakacie umieściłam zdjęcia tylko i wyłącznie Denisa-wbrew zalecenią bogusika aby pokazać tam metamorfozy innych zwierząt-bo po pierwsze-zadeklarowałąm się że zrobię plakat dla Denisa,po drugie nie chcę nikogo wprowdzać w błąd (jaki mógłby przy tej okazji wyniknac że np.zbierane są pieniądze na inne psy...) psow ktorych odnosniki do zdjec otrzymałam -nie znam,nie wiem jaka jest ich sytuacja -np.czy nie są już w domach-ale jeśli jeszcze jakiś biedak będzie potrzebował plakatu-to również chętnie-specjalnie dla niego go zaprojektuję,nie bedę umieszczać "hurtowo".
dobra-to wszystko-polecam ściagniecie nowego banerku i pozdrawiam serdecznie :)