Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przed chwilą dostałam smsa, że Dumka wróciła na posesję po której ją goniliśmy w niedzielę.
I to nie w krzaki, tylko przemaszerowała Pani przez taras uruchamiając wszystkie lampy z czujnikiem ruchu.

Jutro wystawiamy tam klatkę - łapkę.

Zastanawiam się czy porozrzucać tam po ogrodzie moje ubrania.
Ona podchodzi w miejsce gdzie stałam samochodem i gdzie ją goniłam.
Nie wiem czy mój zapach ją przyciąga czy płoszy :shake:
Żeby nie pogorszyć ...

Posted

Biafra napisał(a):
Przed chwilą dostałam smsa, że Dumka wróciła na posesję po której ją goniliśmy w niedzielę.
I to nie w krzaki, tylko przemaszerowała Pani przez taras uruchamiając wszystkie lampy z czujnikiem ruchu.

Jutro wystawiamy tam klatkę - łapkę.

Zastanawiam się czy porozrzucać tam po ogrodzie moje ubrania.
Ona podchodzi w miejsce gdzie stałam samochodem i gdzie ją goniłam.
Nie wiem czy mój zapach ją przyciąga czy płoszy :shake:
Żeby nie pogorszyć ...

Może lepiej jakieś szmatki z zapachem Maczki ? To może ja bardziej przyciagnać.

Posted

Złapcie ją,błagam:shake: tak bardzo się martwię o nią. Cały czas kręcę się za zamianą mieszkania w bloku na jakiś domek z ogródkiem.Jak ją zobaczyłam nie mogłam sobie poradzić. Tak bardzo chciałam ją mieć. niestety mam cztery koty i psa i alergię na sierść. Odczulam się od 3 lat, i mam nadzieję...... wciąż mam nadzieję

Posted

Dumka wraca do Państwa na taras jak robi się ciemno. Na szczęście Państwo mają lampy z czujnikiem ruchu dzięki czemu udało się Dumkę przyuważyć.
Wczoraj nawet zwinęła puszkę z suchą karmą, którą dla niej zaniosłam.
Klatka jest wystawiona i wypchana wedzonym boczkiem. Mam nadzieję, że się skusi i wejdzie.

W ciągu dnia Dumka robi sobie obchód :shake:
Cały czas w tym samym miejscu. Biega na polanie na ktorej pierwszy raz została zauważona, a później biegnie na drugą stronę wąwozu i kręci się przy Dworze.

Maczka je ale bez euforii. Całe dnie spędza zwinięta w kłębek .

Posted

A to podwórko to nieogrodzone?
Bo mój sąsiad przywióżł sobie kiedys podrosniętego już onka. Jak wysiadał z nim z samochodu, pies mu nawiał. Trzymał się jednak okolicy.gosciu zostawiał u siebie otwarta furtkę zaopatrzona w długi sznurek, żarełko na podwórku i czatował....Trochę to trwało, kilka dobrych dni, ale w końcu złapał w ten sposób psa u siebie na podwórku....
Ważne,że wiadomo gdzie jest i że trzyma się tego miejsca.:roll:

Posted

To jest teren wiejski. Lasy i pola . Tam gdzie jest większe zagęszczenie domów i ludzi Dumka wogóle się nie zbliża.
Biega po otwartych przestrzeniach- dlatego nie możemy jej złapać