Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam za przerwę :oops::oops::oops:
Usterki z powodu ochłodzenia. Ja mam kiepski internet radiowy z anteną i teraz będzie już coraz gorzej.
Potem zacznie padać śnieg i nie będę już miała nawet zasięgu komórki :shake:

Wklejam zdjęcia dziewczynek.
Maczka. Stworzenie domowe, uparte, aroganckie, gryzące :evil_lol:
Pała nienawiścią do wszelkich spacerów i manipulacji przy niej w odległości bliższej niż metr . Doskonale czuje się w towarzystwie własnym i Dumki .
Ekspansywna jak bluszcz. Opanowuje wszystko czego się nie pilnuje. Wnętrze szafy, dywank łazienkowy, łózeczko Emki, fotel, pozostawiony ręcznik, niedopilnowany obiad...itd Nawet kawę jak piję to noszę w ręce i nigdzie nie odstawiam nawet na chwilę :evil_lol:

Posted

Dumka
Świergotek łąkowy. Zamiłowanie do baaaaardzo długich spacerów i spędzania czasu wszędzie, byle nie w domu.
Przeciwieństwo Maczki pod względem wyboru miejsca do przebywania.
Płochliwa, strachliwa, tutaj bez zmian.
Bardzo towarzyska i uwielbia biegać.
Bardzo, bardzo czysta - to także przeciwieństwo Maczki.
Szkoda, że nie reaguje na imię, byłoby milej w kontaktach z nią

Posted

Jak zwykle niezwykle obrazowa charakterystyka psinek :) - lubię Twój styl pisanie Biafro :) Szkoda tylko ,że będzie coraz mniej wieści :(Z drugiej strony zazdroszczę ciszy i spokoju ... też bym się tak gdzieś zaszyła :)

Co do psich arystokratek znaczy, że trzeba wzmóc ogłaszanie ?

Posted

fajne fotki, ale opis Maczki - choć zabawny - nie nastraja optymizmem :( za Dumkę kciuki trzeba trzymać, żeby się przełamała i bać przestała
póki co, jest parę wpłat: Arim 30zł, anetaks4 20zł, DD/Kn 30zł, serdecznie dziękujemy.

Posted

aha, z przykrościa stwierdzam, że co najmniej do wiosny nie mam możliwości wspierania finansowego Dumki ani żadnego innego psiaka :( Było tu zaledwie 15 zł ale i z tego muszę się wycofać na chwile obecną, no chyba, że wykupicie wszystkie moje rękodzieła na prezenty świąteczne, heh :eviltong:
Swoją drogą zapraszam do pooglądania chociaż www.anielskosielsko.pl :cool3:

Posted

Odwiedzam po drodze dziś i Dumkę oraz Maczkę,troche czasu nie zaglądalam,nie bylo mnie ,ale poczytam na dniach zaległe wątki.Swietne te opisy Biafry dotyczące obu panienek -dwu zupelnie rożnych charakterków i zachowań pod każdym względem. Po Dumce można bylo się spodziewac chyba takiej postawy i zachowania ,ale Maczka w schronie wygladala na taką pokorną i ciężko przerażoną wlasnym cieniem a tu proszę -taki niesforny diabelek z wylupiastymi nieco oczkami !!:evil_lol: Zeby choć tak nie demolowala i nie pożerala wszystkiego co jej wpadnie w lapki i pyszczek .:roll: Dumka ma zadatki na cywilizowanego psa i robi postępy jednak ,ale Maczka ? Dzikus jeden niesforny chyba z niej -trudno reformowalny chyba,ale kto wie...Może będzie z niej pies jednak...Dwie aparatki z nich-i tyle .Choć każda zupełnie inna.Na swoj sposób.:razz:

Posted

odnotowuję wpłaty: DD/Kn 80zł, Asencja 10zł
bardzo dziękujemy :)
wraz z annavera odpadły inne osoby deklarujące wpłaty, trzeba chyba znów prosic o deklaracje

Posted

o matko, mało tu się dzieje :(
wpłat mało, dziewczyny mają w tej chwili 460zł wpłat w listopadzie (dziś wpłynęło: 5zł od kazik123 i 5zł ode mnie) a pora płacić za kolejny miesiąc... FATALNIE to wygląda :( na dodatek, adopcja Maczki to chyba marzenie ściętej głowy, co?
jak tam dziewczyny w ciągu ostatniego tygodnia, jakieś zmiany?

Posted

no właśnie. próbowałam skontaktować się z osobami, które nie płacą ale nic z tego nie będzie, nie wiem czy mam je wykreślić czy jak...
będzie trochę z bazarku ale czekam aż spłyną wpłaty,jednak nie dociągniemy do 700zł
czy ktoś jest nam jakoś w stanie pomóc?