Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziekuję pięknie wszystkim, którzy pomogli w złapaniu Dumki. Zaglądałam codziennie, ale mieszkam zbyt daleko, więc nie mogłam pomóc w jakikolwiek sposób. Szczególne ukłony dla Biafry. Jest Pani wspaniała. Pozdrawiam bardzo ciepło :)

Biafra napisał(a):
W wielkim skrócie to było tak, że po namierzeniu gdzie Dumka najczęściej przebywa zaczęłam też tam bywać i deptać ile wlezie , bo Dumka interesowała się moją obecnością ale nie zamierzała dać się złapać.

Później, zostawiłam jedzenie i miskę w miejscu gdzie często odpoczywała.
Potem postawiłam tam klatkę łapkę i bardzo mili ludzie , którzy tam mieszkali dosypywali wieczorem jedzenie do miski już w klatce-łapce.
Dumka przychodziła tam wieczorem, lub w nocy wyjadać aż w końcu się zatrzasnęła.

Ogromną robotę odwalili mili ludzie, którzy zauważyli Dumkę w krzakach na swojej posesji i do mnie zadzwonili, a później pilnowali, żeby nie zabrakło jej jedzenia.

Dziękuję bardzo DoPi za poświęcenie czasu, pomoc w rozwieszaniu ogłoszeń i ratunek w postaci koszulek i pinesek-które na wsi są nie do zdobycia a skonczyły mi się wszelkie zapasy. :Rose:
Wtedy byłyśmy już 400 metrów od Dumki . I w sumie 5-8 km od domu. W zależności czy jedzie się drogą czy idzie przez las na przełaj.

Dzięki ogłoszeniom miła Pani zadzwoniła do mnie z wiadomością o Dumce w krzakach.

Dziękuję bardzo Soemie, że jako jedyna przyjechała na akcję łapania Dumki i przeczesywała ze mną jakieś najgorsze dziadostwo z kolczastym wszędobylskim paskudztwem i padliną w tle. :Rose:

Mniej cierpiałam przeczesując wczesniej przez dwa tygodnie 20 hektarów lasu :roll:

Sama Dumka jest mało przejęta sytuacją.Weszła do domu na swoje legowisko tak, jakby wróciła z 15 minutowego spaceru.
Trochę chuda jest, ale żebra jej jeszcze nie wystają.

Posted

Panienki głównie śpią i udają niewiniątka
Zrobiło się bardzo zimno i nawet łaciata włóczęga - bo tak na nią teraz wołam :diabloti:
chodzi na szybkie siku i wraca na legowisko.

Postaram sie wieczorem wkleić jakieś fotki żeby było widać, że są całe i zdrowe :loveu:

Posted

finanse Dumki i Maczki znacznie się pogorszyły, część osób niestety przestała płacić:( z tego co wiem, si czeka jeszcze na odpowiedź od kilku ale widać,że w tym miesiącu nie będzie już z czego opłacić następnego:(

Posted

no a jak tam kwestie adopcyjne Dumki ? Czy ona na tyle "zsocjalizowana" już, że ma szukać domu ... byly jeszcze takie przemyślenia, ze ma wrócić do schronu, ale chyba juz zaaklimatyzowała sie w nowym miejscu ?

Posted

annavera napisał(a):
no a jak tam kwestie adopcyjne Dumki ? Czy ona na tyle "zsocjalizowana" już, że ma szukać domu ... byly jeszcze takie przemyślenia, ze ma wrócić do schronu, ale chyba juz zaaklimatyzowała sie w nowym miejscu ?

oby, mam wielką nadzieję, że jednak doszło do niej że dom to jednak dom

Posted

jak się mają dziewczyny?

dotarło kilka wpłat, serdecznie dziękujemy:
asiakpyziak 50zł
Anashar 20zł
basiek8 20zł
Paweł K. 50zł
suślik 30zł (za listopad i grudzień)

Posted

kolejne, listopadowe, wpłaty:
Bjuta 5zł
__Lara 10zł
si_bcw 5zł
Roland_de 20zł
serdeczne dzięki!

martka, widzę że w rozliczeniu brakuje październikowego 100zł od winter7

niestety na koncie dziewczyn jest za mało, żeby zapłacić za listopad... no i zrobiło się dramatycznie :(

edit: nie jest za mało, jest w sam raz, siedzę i liczę wszystkie wpłaty...

Posted

dziewczyny ja tylko przelotem
chciałam napisać ze Biafra ma problemy z kompem i netem i walczy z tym
rozmawiałam z nia przez tel
mówiła ze ma jakieś zdjęcia dziewczyn ale z w/w powodów nie jest w stanie ich wstawić na watek

Posted

terra napisał(a):
Dumka wcale nie ma ogłoszeń?
U mnie ma kilka, ale ze starym tekstem.
Zrobię kilka ogłoszeń, ale przydałby się nowy tekst.

a nie może być ten z pierwszego posta? wydaje mi się,że on jest aktualny
u mnie ma gumtree kraków, cafeanimal,allegro,tablice, alegratke i moruska

jeśli chodzi o inne, to nie ma, chyba,że ktoś robi ale się nie ujawnia