Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ARKA']
I wtedy tylko w UM zglasza sie poprostu taka akcje-zgoda powinna byc niemalze od reki...tzn. mysle,ze jak Fundacja tam gdzie sie da wysle e-mail, podajac imie nazwisko- dane osoby/osob zbierajacych podpisy-wolontariusza, to wystarczy.[/quote]

Umiesz zrobić taką akcje to ja zrób. Ja po raz pierwszy biore w czymś takim udział i nie wiem od czego mam zacząć szczególnie, ze nie mam sie nawet z kim podzielic obowiazkami(no poza 3 osobami).

A moze w siedzibie ToZu mozna by zbierac podpisy?

• Replies 692
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Moskva']
A moze w siedzibie ToZu mozna by zbierac podpisy?[/quote]
można chyba zapytać, a poza tym może jeszcze w oddziała ZK, tam przeważnie są ludzie z którymi idzie sie dogadać.

Posted

Tez mysle że plakietki, to kwestia na razie na bok.. Nie ma osób.
Jestem w Gdyni - zgłaszają się osoby z Gdańska - musiałabym występować i tu i tam do UM, nie mam aż tyle wolnego czasu, aby jechać godzine w drugą strone do Gdańska... Czemu nas tak mało, gdzie są wszyscy.. gdzie "Dogomaniacy" ??? Ilu nas jest w tej chwili, dwudziestu?
Potrzebujemy koordynatora [B]w każdym mieście[/B] plus co najmniej 10 osób współpracujących..
Chciałabym aby się ktoś znalazł na [B]Gdansk[/B], ktoś pełnoletni! Nie jestem w stanie jeździć po całym Trójmieście..
Poza tym, podpisy powinno się najlepiej zbierać w kilku miejscach, na to też jeszcze nie ma ludzi. Jutro będę dzwonić do Toz-u, jest też w Gdyni jakiś Dogtor, zobaczymy co z tego wyjdzie, jak na razie to znajomi sami przyznają że nie są tak za zwierzętami jak ja, poza tym nie mają czasu itp..

Posted

[quote name='Moskva']Umiesz zrobić taką akcje to ja zrób. Ja po raz pierwszy biore w czymś takim udział i nie wiem od czego mam zacząć szczególnie, ze nie mam sie nawet z kim podzielic obowiazkami(no poza 3 osobami).

A moze w siedzibie ToZu mozna by zbierac podpisy?[/quote]

Nie bardzo rozumiem skad taki ton u Ciebie. Masz glowe ta nia rusz-kazdy musi miec ten pierwszy raz-to zadne usprawiedliwienie i powod...

No jasne ze mozna byc moze w TOZ, tylko trzeba z nimi ustalic i naglosnic medialnie, ze beda podpisy zbierane..

Najlepiej wybrac takie miejsce w miescie, gdzie dla kazdego bedzie wygodny dojazd, uczeszczane miejsce przez wroclawian-w sobote/niedziele np. ZOO?:razz:

Posted

[quote name='ARKA']Nie bardzo rozumiem skad taki ton u Ciebie. Masz glowe ta nia rusz-kazdy musi miec ten pierwszy raz-to zadne usprawiedliwienie i powod...

No jasne ze mozna byc moze w TOZ, tylko trzeba z nimi ustalic i naglosnic medialnie, ze beda podpisy zbierane..[/quote]

To nagłośnij medialnie - masz głowe to nia rusz i mojej nie zawracaj...

[quote]
Najlepiej wybrac takie miejsce w miescie, gdzie dla kazdego bedzie wygodny dojazd, uczeszczane miejsce przez wroclawian-w sobote/niedziele np. ZOO?:razz:[/quote]

Otóz Zoo niestety nie jest obecnie dobrym miejscem bo dojazd na biskupin jest utrudniony przez remonty, które sie blisko ZOO odbywają. Od tygodnia nie kursują tam juz tramwaje. Po za tym jest zimno i ludzie co Zoo już raczej tłumnie nie przybędą.

Posted

Ja powiem tylko tak, wielu z Was oferowało się z pomocą...
I gdzie ta pomoc jest???? jeśli nie możecie pomóc nie wzbudzajcie nadziei..., niektóre osoby jednak tu walczą... Starają się ze wszystkich sił i praktycznie nie mają swojego życia...

Posted

Mało osób zna historię Ozzy'ego. Dziś rozmawiałam z koleżanką. Ma znajomych w całej Polsce, liczę więc, że dzięki temu zgłosi się do poszczególnych koordynatorów choc kilka osób więcej. Ustaliłyśmy, że napiszę maila, krótko naświetlając o co chodzi. Oto on, możecie go wysyłać do wszystkich, oby dało to jakiś skutek!

[FONT=Arial][SIZE=2][B]PRZECZYTAJ[/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]W sierpniu b.r. miał miejsce bestialski [B]mord[/B] na bezbronnym psie. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Ozzy, golden retriever, znaleziony przez jedną z uczestniczek portalu Dogomania szukał domu. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Zgłosiła się dziewczyna, 20-letnia Agnieszka. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Wydawało się, że pies trafi do domu z ogrodem, do kochającego opiekuna.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Jednak po 3 dniach okazało się, że pies nie żyje. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]Dogomaniacy[/B] (uczestnicy forum dogomania.pl ) [B]wstrząśnięci[/B] tą wieścią, pojechali na miejsce pochówku, które wskazała dziewczyna. Zdążyli psa pokochać, chcieli dla niego jak najlepiej - tymczasem opiekunka juz wcześniej nie odbierała telefonów. Zaczęli coś podejrzewać.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Gdy odkopali psa, jego ciało było zmasakrowane. [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Na własny koszt zlecili wykonanie sekcji, wykazała ona brak środku usypiającego w organiźmie. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Psa bito tępym narzędziem. Zwyczajna [B]egzekucja[/B]. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Pies odszedł po paru godzinach, być może został zakopany jeszcze gdy żył...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2](dziewczyna twierdziła że pies został uśpiony, jej wersje i linie obrony zmieniały się)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Sprawa, nagłośniona przez [B]media[/B], jest w tej chwili rozpatrywana przez prokuraturę, osoby najbardziej zaangażowane w sprawę złożyły wniosek o popełnieniu przestępstwa. Liczymy, iż ta historia szybko znajdzie swój koniec a winni zostaną ukarani.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Za taki czyn, zabicie zwierzęcia ze szczególnym okrucieństwem, prawo przewiduje najwyżej 2 lata więzienia. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Sądy jednak często zawieszają wyroki. W tej chwili przystępujemy do działania - stworzyliśmy projekty plakatów, ulotek oraz tekst petycji do rządu o zaostrzenie kar dla ludzi znęcających się nad zwierzętami.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]W każdym wiekszym mieście[/B] znajdzie się koordynator i ludzie pomagający mu rozwieszać plakaty w lecznicach, uczelniach, firmach; Ludzie pomagający zbierać podpisy pod petycją. Od 16 września.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]TY TAKŻE MOŻESZ POMÓC ![/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Jeżeli nie jest Ci obojętny los zwierząt, zgłoś się. Jeżeli nie jest Ci obojętny los ludzi - także się zgłoś. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Ludziom zabijającym zwierzęta niewiele brakuje, aby za drugim razem zabić człowieka. [/SIZE][/FONT]
[B]Osoby chętne[/B][COLOR=black][SIZE=3] do rozprowadzania plakatów, ulotek i zbierania podpisów pod petycją do Rządu, dotyczącą "bestialskiego traktowania zwierząt, zaostrzenia kar dla ich oprawców i poprawienia bytu zwierząt" - bardzo proszę o kontakt:[/SIZE][/COLOR]
[LIST]
[*][FONT=Arial][SIZE=2]strona [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380[/COLOR][/URL][/SIZE][/FONT]
[*][FONT=Arial][SIZE=2]gg: [SIZE=3][B]7338690 [/B]lub[B] 2586888[/B][/SIZE][/SIZE][/FONT]
[*][FONT=Arial][FONT=Times New Roman]telefon:[/FONT] [B]0 603 647 237[/B]
[/FONT][SIZE=2][/SIZE][/LIST][SIZE=2][FONT=Arial][B]Proszę[/B], [B]prześlij tę wiadomość[/B] do swoich przyjaciół i znajomych. [/FONT]
[FONT=Arial]Jeżeli kochają i posiadają zwierzęta, jest prawdopodobne, że uzyskamy od nich wsparcie. [/FONT]
[FONT=Arial]Dziękuję.[/FONT]
[/SIZE]

Posted

[B]Kacha wawa[/B] --> robię co mogę, mam adresy, telefony (jutro, pojutrze dzwonię) wysyłam wiadomości na gg i mail... Zeby tylko było więcej chętnych do pomocy....!!

Posted

[quote name='Moskva']Nie wiem co z petycją, musiałabym odwiedzic kilkadziesiat szkół ....[/quote]

Pamiętajcie, że podpisy mogą składać osoby pełnoletnie więc jeśli uczniowie szkół, to tylko ci,którzy skończyli 18 lat.

Posted

[quote name='Iza i Fidel']Hmm,ja nie mam w domu corela i nie moge otworzyc plakatow.Slyszalam ,ze sa swietne.
Czy jest inna mozliwosc,abym mogla dostac te pliki?
Czy moze byc format A4? Takie pomoga mi druknac i powielic dobrzy ludzie.No i najlepiej czarno-biale....[/quote]

Jak napisałem w podanym linku, są różne formaty, rozdzielczość po pobraniu i przed wydrukiem można przecież także sobie dowolnie zmieniać.
Na wątku informacyjnym są wszystkie potrzebne materiały (bez tekstu petycji, który zamieścimy mam nadzieję-dzisiaj) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29900&page=8[/URL] Bardzo proszę o dokładniejsze czytanie i nie powielanie pytań które już były.

Posted

Medar link ktory podalas nie dziala :shake: Prosze powiedzcie gdzie mozna znalezc wzor ulotek do wydrukowania, szefostwa nie ma dzis w robocie wiec hulaj dusza :lol: Niestety nie mamy corela, a lnk podany do ulotki w pdf nie dziala- tzn otwiera sie puste biale okno.

Kiedys bralam udzial w pikiecie przeciw sprzedazy psow w sklepach Anna Zoo, moze warto by rozwazyc zbiorki pod wiekszymi hipermarketami? Teraz zaczyna sie szkola wiec hipery przezywaja oblezenie :razz:

Posted

[URL]http://www.mediazone.pl/plakat[/URL]
tu sa do pobrania w roznych formatach w tym jpg i pdf!!!
link ktory podal medar ([URL]http://nero.mediazone.pl/plakat8.jpg[/URL]) tez dziala ale plakat plik ten jest malych rozmiarow i w niskiej rozdzielczosci!!

Posted

Potrzebuję nr gg do Kachy, czy ktoś może mi pomóc? Nie mogę znaleźć tych namiarów. Nagrałam się Jej na sekretarkę, ale nie wiem, kiedy odsłucha, a sprawa jest pilna.

Posted

[quote name='bmj']Potrzebuję nr gg do Kachy, czy ktoś może mi pomóc? Nie mogę znaleźć tych namiarów. Nagrałam się Jej na sekretarkę, ale nie wiem, kiedy odsłucha, a sprawa jest pilna.[/quote]
prosze...7338690 Kasiula pewnie z pracki wraca

Posted

[quote name='medar']Jak napisałem w podanym linku, są różne formaty, rozdzielczość po pobraniu i przed wydrukiem można przecież także sobie dowolnie zmieniać.
Na wątku informacyjnym są wszystkie potrzebne materiały (bez tekstu petycji, który zamieścimy mam nadzieję-dzisiaj) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=29900&page=8[/URL] Bardzo proszę o dokładniejsze czytanie i nie powielanie pytań które już były.[/quote]

Wiem Medar,ze mozesz byc zmeczony odpowiadaniem na setki pytan,ale...
Ja rowniez zyje ostatnio w biegu.Probuje zalatwic darmowy druk plakatow i pomimo wielu znajomosci okazuje sie ,ze nie jest to takie latwe.Nie jestem alfa i omega w informatyce,nie mam czasu,aby chodzic z moim problemem do kogos.Chce pomoc,ale naprawde nie wiem jak to zrobic! Prosilam o czarno-bialy plakat-NIE MA.Ponoc ten,do ktorego link powyzej podales jest kiepskiej rozdzielczosci...[B]Czy ktos,kto ma czas moze mi na [/B][EMAIL="[email protected]"][B][email protected][/B][/EMAIL][B] wyslac plakat CZARNO-BIALY w formacie A4?[/B]
Wybacz Medar,ale nie jestem w stanie pracowac,zajmowac sie domem i dziecmi itd oraz czytac wszystkie watki.Chociazby do koordynatorow ktos moglby wyslac plakaty na @.
Chce zrobic akcje jak nalezy.Z Legnicy ludzie maja do w d...(wlasnie przeczytalam na gazecie),wet czeka na plakat ,aby troche podrukowac,a tu nic nie mam...

Sorry,ale naprawde mam mnostwo obowiazkow i problemow.
Spokojnie prosze o pomoc :)

Posted

[quote][FONT=Arial][B]PRZECZYTAJ[/B][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]W sierpniu b.r. miał miejsce bestialski [B]mord[/B] na bezbronnym psie. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Ozzy, golden retriever, znaleziony przez jedną z uczestniczek portalu Dogomania szukał domu. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Zgłosiła się dziewczyna, 20-letnia Agnieszka. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Wydawało się, że pies trafi do domu z ogrodem, do kochającego opiekuna.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Jednak po 3 dniach okazało się, że pies nie żyje. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]Dogomaniacy[/B] (uczestnicy forum dogomania.pl ) [B]wstrząśnięci[/B] tą wieścią, pojechali na miejsce pochówku, które wskazała dziewczyna. Zdążyli psa pokochać, chcieli dla niego jak najlepiej - tymczasem opiekunka juz wcześniej nie odbierała telefonów. Zaczęli coś podejrzewać.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Gdy odkopali psa, jego ciało było zmasakrowane. [/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2]Na własny koszt zlecili wykonanie sekcji, wykazała ona brak środku usypiającego w organiźmie. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Psa bito tępym narzędziem. Zwyczajna [B]egzekucja[/B]. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Pies odszedł po paru godzinach, być może został zakopany jeszcze gdy żył...[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2](dziewczyna twierdziła że pies został uśpiony, jej wersje i linie obrony zmieniały się)[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Sprawa, nagłośniona przez [B]media[/B], jest w tej chwili rozpatrywana przez prokuraturę, osoby najbardziej zaangażowane w sprawę złożyły wniosek o popełnieniu przestępstwa. Liczymy, iż ta historia szybko znajdzie swój koniec a winni zostaną ukarani.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2]Za taki czyn, zabicie zwierzęcia ze szczególnym okrucieństwem, prawo przewiduje najwyżej 2 lata więzienia. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Sądy jednak często zawieszają wyroki. W tej chwili przystępujemy do działania - stworzyliśmy projekty plakatów, ulotek oraz tekst petycji do rządu o zaostrzenie kar dla ludzi znęcających się nad zwierzętami.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][B]W każdym wiekszym mieście[/B] znajdzie się koordynator i ludzie pomagający mu rozwieszać plakaty w lecznicach, uczelniach, firmach; Ludzie pomagający zbierać podpisy pod petycją. Od 16 września.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial][SIZE=2][B]TY TAKŻE MOŻESZ POMÓC ![/B][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Jeżeli nie jest Ci obojętny los zwierząt, zgłoś się. Jeżeli nie jest Ci obojętny los ludzi - także się zgłoś. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Ludziom zabijającym zwierzęta niewiele brakuje, aby za drugim razem zabić człowieka. [/SIZE][/FONT]
[B]Osoby chętne[/B][COLOR=black][SIZE=3] do rozprowadzania plakatów, ulotek i zbierania podpisów pod petycją do Rządu, dotyczącą "bestialskiego traktowania zwierząt, zaostrzenia kar dla ich oprawców i poprawienia bytu zwierząt" - bardzo proszę o kontakt:[/SIZE][/COLOR]
[LIST]
[*][FONT=Arial][SIZE=2]strona [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380[/COLOR][/URL][/SIZE][/FONT]
[*][FONT=Arial][SIZE=2]gg: [SIZE=3][B]7338690 [/B]lub[B] 2586888[/B][/SIZE][/SIZE][/FONT]
[*][FONT=Arial][FONT=Times New Roman]telefon:[/FONT] [B]0 603 647 237[/B]
[/FONT][/LIST][/quote]Czy ten tekst mogę wydrukować, skserować i porozdawać???

EDIT:
Jutro zaczynam "rozpowszechnianie"

Posted

Słuchajcie, na niemieckim forum dotyczącym Praw Zwierząt powiedziano mi, że [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Światowa Deklaracja Praw Zwierząt z 1978 roku nie została przyjęta przez UNESCO, więc te przepisy wg nich w ogóle nie istnieją i nie powinniśmy się na nie powoływać...Co sądzicie?Co na to prawnik?[/FONT][/COLOR]

Posted

ja już się zgłaszałam z chęcią pomocy i jest ona nadal aktualna.Jestem z małego miasteczka więc plakatów nie bedzie potrzeba mi dużo.Podpisy również pozbieram z chęcią;) .
W razie czego moje gg: 5002970

Posted

[quote name='LiNa']ja już się zgłaszałam z chęcią pomocy i jest ona nadal aktualna.Jestem z małego miasteczka więc plakatów nie bedzie potrzeba mi dużo.Podpisy również pozbieram z chęcią;) .
W razie czego moje gg: 5002970[/quote]

Wpisz sie proszę na: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30380&page=12[/URL]

Posted

[quote name='aisaK']Słuchajcie, na niemieckim forum dotyczącym Praw Zwierząt powiedziano mi, że [COLOR=black][FONT=Times New Roman]Światowa Deklaracja Praw Zwierząt z 1978 roku nie została przyjęta przez UNESCO, więc te przepisy wg nich w ogóle nie istnieją i nie powinniśmy się na nie powoływać...Co sądzicie?Co na to prawnik?[/FONT][/COLOR][/quote]

Polska nie podpsala tej deklaracji. Jedynym aktem prawnym w Polsce jest nasza ustawa o ochronie zwierzat z 1997r(zreszta bazujaca na tej deklaracji).

Posted

Gdzie znajde tekst petycji lub gdzie moge ją pobrać?

Mam dzis problemy z komputerem - chyba jest zawirusowany. Jeżeli ktoś jeszcze chce sie zgłosić do zbierania podpisów/roznoszenia ulotek we Wrocławiu to piszcie na PM ale nie obiecuje, że dzisiaj odbiore.
Mam juz 7 osób ale to ciągle za mało.