mania1979 Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 i ja o Nim myślę jak o Zgredziku:lol: DOBRANOC MALUTKI Quote
monika55 Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 Zgredzik jest przymilny, chce być przy człowieku. Zgrywus z niego niezły - na spacerze udaje ze go łapki bolą i każe sie nosić. Byle się przytulić. Quote
JakisNick Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Razem z partnerem szukamy starego psiaka, któremu choć na starość moglibyśmy podarować indywidulaną opiekę etc. napisałam już w wątku 2 psiaczków, wątek Zgredzika jest 3, piszę o tym by nie czuć się jakoś nielojalnie :) i ew. nie robić 100% nadziei... Mieszkamy w Nakle nad Notecią -więc daleko, szukamy "naszego staruszka" gdzieś bliżej, ale ku zaskoczeniu- jest to trudne. Chodzi nam o takiego typowego dziadzia, jakim właśnie jest Koruś... więcej o propozycji DS u nas można poczytać tu: http://www.dogomania.pl/threads/205215-DS-malutki-stary-zagubiony-w-schronie-ciężko-znoszący-schron-uległy-pies(-samiec) Znam naszą sunię i po filmikach na których jest Koruś, jego reakcji na ekspansywną jamniczkę :) śmiem twierdzić , że dogadał by się z naszą o 10 razy mniej ekspansywną suczką, niedawno mielismy u siebie psiaczka o podobnej energii jak Koruś- Zgredzio i się dogadali, więc to nasze warunkowe DT na 90% było by tylko umowne,ale niestety jest jakieś ryzyko ,że nasza zołza go nie zaakceptuje :/ Nie chcielibysmy fundowac atmosery terroru nowemu psiakowi- ktory zasługuje na spokojną starość, a nie scycje w nowym domku... naszej suni i nam też nie chcielibyśmy tego zafundować. trudno mi sobie nawet wyobrazić ,że psiaczek taki jak Koruś ma scysje z naszą Misią...ale nie jesteśmy w stanie przewidzieć na 100% reakcji dwóch zwierzaków. Z chęcią odp. na wszelkie pytania :);) Quote
mania1979 Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 jest nadzieja...oby..2 lata temu wzięłam na tzw "dożywocie" sunię,teraz ma ok 16 lat. szanse na adopcję miała w sumie zerowe..i była ta najlepsza decyzja w moim życiu,taki pies potrafi oddać całe swoje serce,całą miłość..i Zgredzik też odwdzięczy się Państwu całym swoim maleńkim serduszkiem:loveu: Adelkę jak brałam też zaznaczyłam ze mam sunię ,do tego synka z astmą ,adopcja była przemyślana ale nie wiedzieliśmy co nam życie przyniesie...w razie jakichkolwiek niepowodzeń sunia miała bez problemu wrócić do swojego dt. Ale zycie przyniosło nam wspaniałego psa i duuuuuużo miłości pomimo ogromnego trudu,bo Adelka była psem bardzo wycofanym. Udało sie i warto nieraz podjąć takie ryzyko dla dobra pieska :loveu: Quote
shanti Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='JakisNick']Razem z partnerem szukamy starego psiaka, któremu choć na starość moglibyśmy podarować indywidulaną opiekę etc. napisałam już w wątku 2 psiaczków, wątek Zgredzika jest 3, piszę o tym by nie czuć się jakoś nielojalnie :) i ew. nie robić 100% nadziei... Mieszkamy w Nakle nad Notecią -więc daleko, szukamy "naszego staruszka" gdzieś bliżej, ale ku zaskoczeniu- jest to trudne. Chodzi nam o takiego typowego dziadzia, jakim właśnie jest Koruś... więcej o propozycji DS u nas można poczytać tu: http://www.dogomania.pl/threads/205215-DS-malutki-stary-zagubiony-w-schronie-ciężko-znoszący-schron-uległy-pies(-samiec) Znam naszą sunię i po filmikach na których jest Koruś, jego reakcji na ekspansywną jamniczkę :) śmiem twierdzić , że dogadał by się z naszą o 10 razy mniej ekspansywną suczką, niedawno mielismy u siebie psiaczka o podobnej energii jak Koruś- Zgredzio i się dogadali, więc to nasze warunkowe DT na 90% było by tylko umowne,ale niestety jest jakieś ryzyko ,że nasza zołza go nie zaakceptuje :/ Nie chcielibysmy fundowac atmosery terroru nowemu psiakowi- ktory zasługuje na spokojną starość, a nie scycje w nowym domku... naszej suni i nam też nie chcielibyśmy tego zafundować. trudno mi sobie nawet wyobrazić ,że psiaczek taki jak Koruś ma scysje z naszą Misią...ale nie jesteśmy w stanie przewidzieć na 100% reakcji dwóch zwierzaków. Z chęcią odp. na wszelkie pytania :);) Oj, nasz Zgredzik tylko tak niewinnie wygląda. Nuka do budy także wstępu już nie ma. Jest za gruba i za bardzo się wierci. Dziadziowi ciasno, więc dostała eksmisję do posłanka.:evil_lol: Ja nie wiem jak on to robi, bo agresywny kompletnie nie jest, ale co chce to ma:evil_lol: Inne mu ustępują. Dziękujemy za propozycję, będziemy myśleć i rozwazać co dla Twojej i naszej psinki najlepsze.:lol: Quote
JakisNick Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 jak sobie nie pozwala( nie robiąc przy tym krzywdy innym) to wręcz idealnie, naszej suni tak właśnie trzeba "wytłumaczyć" czekamy zatem na decyzję. Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 shanti to jak? Organizujecie wizytę? JackisNick rozumiem, że rozważacie jeszcze adopcję innych psiaków tak? Quote
JakisNick Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Na razie skupiliśmy się na Zgredziku i Mikusiu Szuwarku, zdajemy sobię sprawę, że to nasze próbne DT może być trudne, tym bardziej dla dziadzia o jakiego się staramy, więc pozwoliłam sobie jeszcze zagadać do Pani prowadzącej wątek Mikusia, no i czekam czy uznacie tą propozycję za godną uwagi czy wogóle nie wchodzi to w rachubę... do czasu Waszej decyzji wstrzymałam szukanie innego psiaka, więc "konkurencją" jest tylko Mikuś Szuwarek, nie dostałam jeszcze odp. od prowadzącej go Pani. Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 JakisNick napisał(a):Na razie skupiliśmy się na Zgredziku i Mikusiu Szuwarku, zdajemy sobię sprawę, że to nasze próbne DT może być trudne, tym bardziej dla dziadzia o jakiego się staramy, więc pozwoliłam sobie jeszcze zagadać do Pani prowadzącej wątek Mikusia, no i czekam czy uznacie tą propozycję za godną uwagi czy wogóle nie wchodzi to w rachubę... do czasu Waszej decyzji wstrzymałam szukanie innego psiaka, więc "konkurencją" jest tylko Mikuś Szuwarek, nie dostałam jeszcze odp. od prowadzącej go Pani. aha. Wszystko więc w rękach Shanti i Waszych:) Trzymam kciuki ...za oba pieski..:( ech...więcej domków trzeba Quote
Jasza Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 No proszę, światełko dla dziadka! ;-) Umawiacie wizytę? Quote
wanda szostek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Charly napisał(a):Dostałam zapytanie w sprawie Korusia z allegro. Zainteresowana pytała, czy Koruś zgodzi się z innymi psami i kotami. Odpisałam, że z sukami raczej tak, z psami jak to z psami róznie, ale raczej nie będzie uległy- tak jest? czy inaczej? A o koty mam zapytać- więc pytam:) Można to sprawdzić? Chociaz wiem, ze te schroniskowe testy nie zawsze są wymierne. Stres, inna sytuacja i psiak reaguje albo nie reaguje wcale. W domu potem wieeeeelka niespodzianka...w tą lub w inną;) edit: nie ma co sprawdzac. Chętna już nie chce. Z kotami uważam, że nie byłoby problemu. Kot nie jest zagrożony a potem to już jest jak swoje stado. Namawiałabym do podania na pierwszej stronie informacji o piesku (wszystko co wiadomo do ogłoszeń), stron gdzie są zdjęcia. Nie jest tu stron wiele, ale też przerzuciłam tylko co niektóre. Jak bym chciała coś pomóc, to nie mam jak bo trzeba by cały wątek przeczytać. Podnoszeń jest zawsze dużo, ale nic nie wnoszą. Dlatego ja wypracowałam sobie inny rozkład na wątku. W mojej sygnaturce są dwa moje wątki, jeżeli ktoś ciekawy zapraszam. Jak nasunie się jakiś pomysł z lepszym rozwiązaniem to proszę o uwagi. Zgredzika podnoszę. Mogę dać coś ogłoszeń, ale nie mam danych (jak napisałam wyżej). Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 tak prosiłam juz kilka razy o wklejenie linków do ogłoszeń pieska w pierwszy post. Myslałam, że są. Moniko please:) shanti w ogole daj prosze coś znać. skontakowałas się już z JN? Ja czekam i przebieram nóżkami z wrażenia. Quote
Aimez_moi Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Ale wiadomosc.......:) Zgredzik Kochaniutki......:) Quote
shanti Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Ciotki, dziś mam sajgon w pracy i nowego zabiedzonego psa na DT, więc wybaczcie. Nie jestem w stanie myśleć. Poczytam dokładnie jutro co napisałyście. Quote
mru Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 a ja przyszłam zarekomendować JakisNick :) - bo znam! znaczy wiem, że wizyta pewnie i tak i umowa jak najbardziej, ale znam JakisNick i polecam gorąco, zobaczycie że dom będzie super :):):) serca na rękach, po prostu szkoda, że my nic dla nich nie mamy ;) jakby ktoś chciał coś więcej to na pw odpiszę :) Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 to dobrze, bo my mamy zgredzika. Tzn schronisko w Jastrzębiu:) thx Magda:) Quote
Charly Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 shanti napisał(a):Ciotki, dziś mam sajgon w pracy i nowego zabiedzonego psa na DT, więc wybaczcie. Nie jestem w stanie myśleć. Poczytam dokładnie jutro co napisałyście. nie czytaj nas- my tylko kciuki trzymamy. Skontaktuj się z JakisNick:) Quote
wanda szostek Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 JakisNick napisał(a):Na razie skupiliśmy się na Zgredziku i Mikusiu Szuwarku, zdajemy sobię sprawę, że to nasze próbne DT może być trudne, tym bardziej dla dziadzia o jakiego się staramy, więc pozwoliłam sobie jeszcze zagadać do Pani prowadzącej wątek Mikusia, no i czekam czy uznacie tą propozycję za godną uwagi czy wogóle nie wchodzi to w rachubę... do czasu Waszej decyzji wstrzymałam szukanie innego psiaka, więc "konkurencją" jest tylko Mikuś Szuwarek, nie dostałam jeszcze odp. od prowadzącej go Pani. Widzicie, że zawsze trzeba mieć nadzieję . Są jeszcze ludzie z sercem do psich biedaków! Który piesek nie pójdzie to będzie dobrze, bo jedna biedulka znajdzie ciepło domowego ogniska. Rekomendacja mru jest bardzo ważna, ale dla zasady warto się spotkać , żeby spokojnie "przy herbatce porozmawiać o sytuacji Zgredzika A ja jeszcze dopytam, czy zgredzik był u weta. Trzeba się wybrać i dopytać o wzrok pieska. Jeżeli to zaćma, a tak może być to jest szansa na przywrócenie mu możliwości widzenia. Quote
JakisNick Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 odp. Pani od Mikusia Szuwarka, odp. że skupię się na Korusiu,a jeśli zdecydujecie że dla dziadzia nie jest dobrym by jechał taki kawał..i to próbne DT- to ponownie się zgłoszę. Cały czas czekamy na jakiś kontakt z nami, decyzję etc. Quote
azalia Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Dziewczyny działajcie szybciutko i rozmawiajcie z JakisNick,żeby Zgredzik nie stracił szansy. Quote
Recommended Posts