Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 442
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

shanti napisał(a):
Pobieżnie tylko przejrzałam, ale utwierdziłam się jedynie w przekonaniu, że nie wydam żadnego psa na DT, chyba że to będzie super pewny i sprawdzony, lub też o rzut beretem żeby często sprawdzać.:shake: W schronie luksusów psy nie mają, ale mam je na oku, wiem co dostają jeść i czym są leczone.

shanti ja bym nie generalizowala w sprawie DT
to nasza dogomaniakow wina że na dogo dzieje sie jak u AlinyS czy Arktyki , bo gdyby byly niezapowiedziane wizyty to takie hotele nie mialyby racji bytu
ja juz to pisalam po wielu takich aferach i co?
nastepne wylazą jak grzyby po deszczu ...

Schronisko to nie miejsce dla żadnego psiaka
a tu jeszcze jak dobrze pamietam Zgredzić nie widzi/ czy niedowidzi
taki pies wymaga szczególnej uwagi z uwagi na kalectwo a w schronie sama wiesz jak jest
i musi miec poczucie bezpieczeństwa bo sam węch to za mało
nawet najlepszy schron tego mu nie zapewni no bo i jak ?

Posted

Wiem jak jest w naszym schronie, bo tam pracuję;)
Nasze dwa psy są na DT i jest dobrze. Do niedawna jeszcze była Suska u Alinki. Były szczeniaki u Halbiny, u Dineh, u mnie też ciągle coś bywało. Był colak u Oli. Kostek u mnie, to też była masakra:shake: I wiele innych psów. Dzięki temu te psy żyją. Były też niemiłe doświadczenia. AlinaS koniecznie chciała naszego psa, nie daliśmy - i bardzo dobrze, choć wtedy miałam lekki niedosyt, że odbieram psu szansę. Doczekał się jednak DS.
Nie wydam psa na płatny DT, jeśli nie będzie takiej koniecznej potrzeby, jeśli nie będzie zagrożenia życia lub zdrowia. O to chodzi.
Jestem jak najbardziej za DT i o to walczę przy każdej okazji, ale tu, na miejscu. Możemy zapewnić darmową opiekę naszego weta, pomoc w zakupie specjalnej karmy, darmowe sterylki. To się już powoli przyjmuje. Sonia jest takim najlepszym przykładem. Często wydaję szczeniaki na DT, bo zazwyczaj są wyrzucane i w takim przypadku okres kwarantanny tylko naraża je na złapanie jakiegoś schroniskowego paskudztwa. Ale mam nad tym kontrolę, bo wiem że bywają u naszego weta, są przez DT zaszczepione, zaczipowane. Te DT najczęściej stają się DS.:lol:

Moje wywody dotyczą tylko naszej jastrzębskiej sytuacji. Nie mówię o innych schronach, gdzie jest masakra. :shake:

My dbamy o psy, bo nam zależy, a nawet jakby tak nie było, to te dogomaniaczki jastrzebskie, które u nas bywają dały by nam do wiwatu:evil_lol:
Mamy już sporą grupkę Ciotek plus jeszcze wolontariuszki. Oj, pilnują nas i dobrze! :evil_lol:

Posted

Witam Was, słodki staruszek z śleputka Zgredka... A można więcej info- jaki on jest duży, jak dogaduje się z innymi psami/ kotami? Ja "niestety" mam już 4 psy u siebie i 2 u rodziny, ale popytam, poszukam... Piękne, smutne oczy piesia złapały mnie za serce.

Posted

arielka186 napisał(a):
Witam Was, słodki staruszek z śleputka Zgredka... A można więcej info- jaki on jest duży, jak dogaduje się z innymi psami/ kotami? Ja "niestety" mam już 4 psy u siebie i 2 u rodziny, ale popytam, poszukam... Piękne, smutne oczy piesia złapały mnie za serce.

Super Arielko, dziękujemy.

Posted

Cioteczki, która z Was zamieszczała Korusia na psiegranemarzenia.pl? Może warto podmienić mu fotkę na nieco korzystniejszą?:cool3: Na tych ostatnich zdjęciach wygląda wyjątkowo przesłodko:loveu:

Posted

Już wiem! Wchodzi się na swoje konto, panel użytkownika, w spisie piesków przy wybranym klika sie "edytuj" a potem tylko podmienia link do zdjęcia i na koniec klika edytuj

Posted

[video]http://w427.wrzuta.pl/plik/4kKw8iQf2iG/dscn0686_1[/video]

Osz cholera jasna, ktoś mi poprzestawiał coś w aparacie i nagrane dwa filmiki na kompie mi się nie odtwarzają. :angryy:
Widać coś?

Posted

Dostałam zapytanie w sprawie Korusia z allegro. Zainteresowana pytała, czy Koruś zgodzi się z innymi psami i kotami. Odpisałam, że z sukami raczej tak, z psami jak to z psami róznie, ale raczej nie będzie uległy- tak jest? czy inaczej? A o koty mam zapytać- więc pytam:) Można to sprawdzić? Chociaz wiem, ze te schroniskowe testy nie zawsze są wymierne. Stres, inna sytuacja i psiak reaguje albo nie reaguje wcale. W domu potem wieeeeelka niespodzianka...w tą lub w inną;)

edit: nie ma co sprawdzac. Chętna już nie chce.