Jump to content
Dogomania

Cecylka - poprzez DT u Anuli już w DS :) powodzenia czarnulko!!!

Recommended Posts

Posted

Jak chcecie , to za jakiś czas umówię się z panią i podjadę.
Przerwy między prętami nie są takie duże , yorczek by się zmieścił ,ale pudel miniaturka raczej nie , chyba ,że bardzo chudzieńki.Ja też rozmawiałam z panią o balkonie. Mieszkanie jest na parterze.
Anulka, to normalne co czujesz. Ja też zawsze się cieszę ,że sunia znalazła domek i możemy pomagać następnej, ale serce i tak krwawi.Chodzimy rozbici nieraz i kilka dni , chyba że po kilku godzinach przyjeżdża następna bida i nie ma czasu na rozmyślania.

• Replies 801
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Poker']Jak chcecie , to za jakiś czas umówię się z panią i podjadę.
Przerwy między prętami nie są takie duże , yorczek by się zmieścił ,ale pudel miniaturka raczej nie , chyba ,że bardzo chudzieńki.Ja też rozmawiałam z panią o balkonie. Mieszkanie jest na parterze.
Anulka, to normalne co czujesz. Ja też zawsze się cieszę ,że sunia znalazła domek i możemy pomagać następnej, ale serce i tak krwawi.Chodzimy rozbici nieraz i kilka dni , chyba że po kilku godzinach przyjeżdża następna bida i nie ma czasu na rozmyślania.[/QUOTE]

Pokerku-szczerze mówiąc bardzo ucieszyła mnie Twoja propozycja odwiedzenia Pani.Ja nie miałam śmiałości prosić Cię o nią bo i tak już bardzo wiele zrobiłaś dla Cecylki.Dziękuję.

Posted

Nie wytrzymałam już dłużej i zadzwoniłam do Pani z zapytaniem-jak minął dzień Cecylki z nową Pańcią.Cecylka po naszym wyjeździe była na spacerku i jak oszalała szukała nas.Noc przespała spokojnie w koszyczku,nic nie je,jadła trawę i to co pozostało w żołądku zwymiotowała,ma lekkie rozwolnienie,jest smutna.Pani Aldona powiedziała jak to jej nie minie to w poniedziałek pójdzie do weterynarza.A więc wiadomości niezbyt pocieszające-na dzień dzisiejszy jednym słowem załamka.Umówiłam się z Panią,że zadzwonię w poniedziałek.

Posted

[quote name='moni12']Aniu nie zamartwiaj się , wiem , że tęsknisz za małą jak diabli i serce Ci krwawi, ale wszystko będzie dobrze. Cecylka pewno tak stres odreagowuje.[/QUOTE]

Myślę też tak samo,że Cecylka jest w stresie i tak reaguje.Dwa razy była porzucona.Raz przez tego cholernego właściciela a teraz przeze mnie.To wszystko jest straszne.Siedzę i buczę.

Posted

Zadzwoniłam do pani.Mam nadzięję ,że nie dostanę od Was OPR za wtrącanie się.
Cecylka dostała nowe imię - Calinka. Wczoraj miała biegunkę i wymiotowała, brzuszek był napięty , ięc poszła do weta. Dostała jakiś zastrzyk i tabletki do domu. Jest już dobrze.Wczoraj nie chciała jeść , dziś już zjadła. Bardzo lubi chodzić na spacerki.Pani wyszła na 2 godziny , a Cecylka po powrocie bardzo się cieszyła.
Wetka oceniła wiek suni na 10 lat, ale zdementowałam to.
Pani powiedziała ,że Anula może dzwonić codziennie, chętnie jej opowie o suni.Ponownie dostałam zaproszenie.

Posted

Bardzo się cieszę,że trochę lepiej jest Cecylce-może się jakoś unormuje.Jeżeli chodzi o wiek Cecylki to na to wygląda,że każdy wet inaczej określa wiek.W schronisku określono ją chyba na 8 lat,mój wet określił ją na pięć lat i pamiętam dokładnie jego słowa,że zęby i wygląd jeszcze nie świadczą o wieku psa,do tej pory zastanawia mnie po czym on określił wiek?No a wetka Pani określiła Cecylkę na 10 lat.Pani Aldona ma wszystkie karty informacyjne odnośnie choroby Cecylki-myślę,że wzięła ze sobą.Szkoda,że Pani Aldona nie ma internetu-wszystkie informacje by były na bieżąco,chociaż zainteresowała się internetem jak oglądała w moim laptopie zdjęcia Cecylki.Jutro zadzwonię do Pani.Nie chcę jej niepokoić codziennie bo może pomyśleć,że baba jakaś nawiedzona nie daje jej spokoju.

Posted

Aniu a ja uważam , ze lepiej jak zadzwonisz do pańci Cecyli raz dziennie i porozmawiasz jak małej minął dzień , niz sie stresowac. Pani zrozumie , ze włozyłas w Cecylkę ogromne pokłady serca i miłości i za nawiedzoną napewno Cię nie wezmie, aTobie będzie dużo dużo lżej. Pokerku dzięki Ci za to ,ze zadzwoniłas i nas a zwłaszcza Anule uspokoiłas.

Posted

[quote name='Poker']
Pani powiedziała ,że Anula może dzwonić codziennie, chętnie jej opowie o suni.[/QUOTE]
przecież pani już się wypowiedziała

Posted

Dzwoniłam do Pani.Cecylka ma się lepiej,dwa razy zjadła.Pani Aldona była z Cecylką w odwiedzinach u swojej mamy.Cecylka woli jak jest więcej osób wokół niej-tak stwierdziła Pani.Vetoryl dotarł-dziękuję-Agnieszka.Wiem,że wątek umrze śmiercią naturalną no ale jeszcze będę dzwonić do Pani i dostarczać informacji o mojej niuni.

Posted

[quote name='Poker']Czyli sytuacja powoli się normalizuje. A Ty biedna Anulo pewnie ciągle o niej myślisz. Będzie dobrze.[/QUOTE]

Kochane Cioteczki-serdeczne dzięki za wpadanie na wątek mojego Cudeńka.Nie dziwcie się,że tak odreagowałam na adopcję,ale ja ją pokochałam,była priorytetem w naszym domu,cieszyłam się z każdego włoska,który wyrastał,TZ nazywał ją cherlaczkiem jak kaszlała,oczywiście żartobliwie,można jeszcze dużo wymieniać i może stąd to takie przywiązanie.Teraz potrzeba trochę czasu aby przejść do porządku dziennego.Zaczynam się pomału cieszyć,że Calinka ma opiekę i ta opieka będzie dobra.Pani Aldona jutro idzie do pracy-ciekawe jak zniesie te 9 godzin nieobecności Pani.Zadzwonię jutro wieczorem do Pani.

Posted

Mam nadzieję, że wątek będzie jednak żył! Cieszę się bardzo, że Cecylka/Calinka ma kochający domek (choć w głębi serca cichutko marzyło mi się, że zostanie jednak u Anuli :oops:). Pewnie wszyscy z radością będą oglądać fotki szczęśliwej suni :lol:

Posted

Calinka... Śliczne imię dla Cecylki. :)

Dobrze, że sunia znalazła dom we Wrocławiu i jest możliwość kontrolowania tej adopcji. Myślę, że wszystko będzie dobrze. Anula, głowa do góry. Miałaś możliwość przekonać się jak to jest być DT i jak bardzo przeżywa się rozstanie z podopiecznym. Nie każdy to wytrzymuje...

Posted

[quote name='hop!']Calinka... Śliczne imię dla Cecylki. :)

Dobrze, że sunia znalazła dom we Wrocławiu i jest możliwość kontrolowania tej adopcji. Myślę, że wszystko będzie dobrze. Anula, głowa do góry. Miałaś możliwość przekonać się jak to jest być DT i jak bardzo przeżywa się rozstanie z podopiecznym. Nie każdy to wytrzymuje...[/QUOTE]

No właśnie nie sądziłam,że coś takiego u mnie zaistnieje no ale jest coraz lepiej.

Posted

[quote name='hop!']Anula, są jakieś nowe wieści?[/QUOTE]
Dzisiaj wieczorem będę dzwonić do Pani - i napiszę co u naszego Cudeńka słychać.Przeglądam jej zdjęcia i nie mogę się na nie napatrzeć - ona taka śliczna i kochana.

Posted

Dziewczyny- ze swojego skromnego doświadczenie (jedne tymczasowiczka Nutka już w domku) mogę powiedzieć że brak wiadomości... jest dobrą wiadomością. Kiedy Nutka poszła do DS też na początku dzwoniłam codziennie, denerwowałam się, w końcu odpuściłam i Pani która wzięła Nutkę sama dzwoniła co tydzień zapewnić że wszystko OK. Jak mi mówiły dziewczyny z fundacji, proces adaptacyjny w nowym domu może się zacząć od początku, trwa za to kilka razy krócej... Tak było z Nutką, i być może z Waszą dziewczynką- dajcie jej trochę czasu. A dobre domki nie mogą się marnować!