Energy Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 zadra napisał(a):Maupa przyslała nowe hasło dla Toli.Juz jej wysłałam.Jak Tola wróci z pracy spróbuje się zalogować. No to czekamy:lol: Malutka ma problemy z wypróżnianiem? Marlena a Nelka nie miała mieć parafiny podawanej? Mizianko dla maleńkiej:loveu: Quote
zadra Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Energy napisał(a):No to czekamy:lol: Malutka ma problemy z wypróżnianiem? Marlena a Nelka nie miała mieć parafiny podawanej? Mizianko dla maleńkiej:loveu: Mozna jej podac LACTULOSUM-mozna kupić w aptece bez recepty.Nie jet do drogi preparat. Quote
Marlena:) Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Narazie nie ma problemów z wypróżnianiem, nie dostaje więc parafiny, ani innych środków. Obserwujemy, jeśli zajdzie taka potrzeba to zaczniemy stosować :) Dzięki zadra, jak tylko zaczną się problemy spróbujemy ;) Mam nadzieję, ze Tola do nas wróci jak najszybciej. :) :) :) Quote
Energy Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 zadra napisał(a):Mozna jej podac LACTULOSUM-mozna kupić w aptece bez recepty.Nie jet do drogi preparat. Parafina podrażnia jelita, fakt:shake: A jeśli chodzi o len to ja łyżeczkę zalewam szklanką ciepłej wody i po wymieszaniu czekam aż napęcznieje. Taką dodaję do karmy, albo daję do picia dosmaczając np. mlekiem. Edit Marlena to dobrze, że nie trzeba, a len można jako łagodzący dla jelit i troszkę ułatwiający wypróżnienia:lol: Quote
Marlena:) Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 To wypróbujemy, ale resztę narazie sobie odpuszczamy :) Quote
Energy Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Marlena:) napisał(a):To wypróbujemy, ale resztę narazie sobie odpuszczamy :) Tylko taka porcja to na cały dzień:lol:moje suczydła piją bardzo często, bo jedna miała wzdęcia:cool3:a len oczywiście mielony;) Quote
filodendron Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Energy napisał(a):Tylko taka porcja to na cały dzień:lol:moje suczydła piją bardzo często, bo jedna miała wzdęcia:cool3:a len oczywiście mielony;) No, lepiej nie więcej, bo jednak len zawiera substancje cyjanogenne, które aktywizują się po zmieleniu ziaren. Ewentualnie zalać gorącą wodą - wtedy ponoć cyjanogeneza nie zachodzi, bo się jakiś enzym rozkłada. Quote
Equus Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 dokładnie jak pisze filodendron z lnem trzeba uważać ;) ale można podawać samego "gluta" z lnu - na żołądek bdb! Quote
filodendron Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Czy w tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/196158-Klinika-na-G%C5%82%C4%99bokiej-30-w-Lublinie!! mowa jest o lubelskim lekarzu Nelki? Energy, masz chyba zapełnioną skrzynkę.... (Przepraszam za offa) Quote
MaDi Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='filodendron']Czy w tym wątku: http://www.dogomania.pl/threads/196158-Klinika-na-G%C5%82%C4%99bokiej-30-w-Lublinie!! mowa jest o lubelskim lekarzu Nelki? Energy, masz chyba zapełnioną skrzynkę.... (Przepraszam za offa) Niestety tak..... Quote
Energy Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 MaDi napisał(a):Niestety tak..... A i owszem...:shake: Quote
Tola Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Jestem po przerwie i ja u Neli. Cały czas mam nadzieje, ze sunia w najblizszej przyszłości będzie radosnie brykac... Bo innego zakonzcenia nie przewiduję. Zapraszam jednozcesnie do odwiedzanai wątku siostry Neli http://www.dogomania.pl/threads/198030-6-miesięczna-czarna-Luna-szuka-domku!?p=15938762#post15938762 A jak tam sprawy się mają z allegro cegiełkowym? Quote
Energy Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Tola super, że jesteś:lol:weź się już może nie łącz z mężem co?:cool3: Ja też tylko takie zakończenie biorę pod uwagę, malutka musi być sprawna:lol: Quote
Marlena:) Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Sunia ma się świetnie, humor dopisuje, tylko niecierpliwi ją ten kennel.. Staramy się jej razem z psami wynagrodzić to więzienie, ale myślę, że największą radością będzie brak bólu po zabiegu ;) Buziaki dla ciotek od Neli! Quote
de_sade Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 a kiedy Nela będzie miała operację ?? Quote
de_sade Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 dzisiaj zrobiłam wpłatę, jutro jeszcze bedzie kolejna od mojej koleżanki Sylwii z Poznania :) ona prześle info innym więc może będzie więcej :) Quote
sacred PIRANHA Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 podrzucam sunieczke, potrzebujemy pieniazkow na operacje! Quote
Marlena:) Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Operacja pewnie około 10-go stycznia. Wcześniej musimy zrobić jeszcze badania krwi zalecone przez dr.Sternę, a to dodatkowe koszty... Oczywiście wszystko zależy od tego, jaki będzie stan miednicy. Bardzo dziękujemy za wpłaty :) Na które konto wpłacałyście? Moje, czy Fundacyjne? Co do podkładów - jedno opakowanie 5 szt. kosztuje około 7,40.. Czasami jedno starcza na około 12 godzin, więc idą 2 na dobę - ale to zależy do tego jak mała szybko go zamoczy.. Tolka aktualizuj proszę pierwszy post. Zdjęcia są już z kliniki nie z czasu kiedy była zdrowa, kennel już mamy, potrzebujemy więc głównie pomocy finansowej, ale mile widziana również wszelka pomoc - np. jakieś gryzaki dla zmieniajacej zęby łobuzicy, zabawki, żeby umilić jej czas mieszkania w klatce, noi oczywiście porady zawsze mile widziane ;) Quote
de_sade Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 ja wpłaciłam na konto fundacji, bo innego nie znalazłam :) a koleżanka wpłaciła na moje, ja jutro zrobię przelew, jeśli mam wpłacić na inne konto to podaj mi na prv ;) wyślij też adres gdzie jest mała, niedługo będę robić małe zakupy dla mojego psioka to kupię też coś dla Nelki ;) Quote
Isadora7 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Tola']Jestem po przerwie i ja u Neli. Cały czas mam nadzieje, ze sunia w najblizszej przyszłości będzie radosnie brykac... Bo innego zakonzcenia nie przewiduję. Zapraszam jednozcesnie do odwiedzanai wątku siostry Neli http://www.dogomania.pl/threads/198030-6-miesięczna-czarna-Luna-szuka-domku!?p=15938762#post15938762 A jak tam sprawy się mają z allegro cegiełkowym? jeszcze chwilka, mam goracy okres w pracy i chwilami nie wiem jak sie nazywam. Ale może dzisiaj uda sie nie zaryć nosem i skończyć Quote
agada Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Biedna Nelka..., ale myślę, że finał będzie pozytywny! Quote
Marlena:) Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Kochana płać na Fundacyjne - tylko koniecznie z dopiskiem 'Połamana NELA' ;) Adres już wysyłam na PW :) Jeszcze raz wielkie dzięki! Quote
Recommended Posts