Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zadra napisał(a):
Maupa przyslała nowe hasło dla Toli.Juz jej wysłałam.Jak Tola wróci z pracy spróbuje się zalogować.

No to czekamy:lol:

Malutka ma problemy z wypróżnianiem?
Marlena a Nelka nie miała mieć parafiny podawanej?
Mizianko dla maleńkiej:loveu:

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Energy napisał(a):
No to czekamy:lol:

Malutka ma problemy z wypróżnianiem?
Marlena a Nelka nie miała mieć parafiny podawanej?
Mizianko dla maleńkiej:loveu:

Mozna jej podac LACTULOSUM-mozna kupić w aptece bez recepty.Nie jet do drogi preparat.

Posted

Narazie nie ma problemów z wypróżnianiem, nie dostaje więc parafiny, ani innych środków. Obserwujemy, jeśli zajdzie taka potrzeba to zaczniemy stosować :)
Dzięki zadra, jak tylko zaczną się problemy spróbujemy ;)
Mam nadzieję, ze Tola do nas wróci jak najszybciej. :) :) :)

Posted

zadra napisał(a):
Mozna jej podac LACTULOSUM-mozna kupić w aptece bez recepty.Nie jet do drogi preparat.

Parafina podrażnia jelita, fakt:shake:
A jeśli chodzi o len to ja łyżeczkę zalewam szklanką ciepłej wody i po wymieszaniu czekam aż napęcznieje. Taką dodaję do karmy, albo daję do picia dosmaczając np. mlekiem.

Edit
Marlena to dobrze, że nie trzeba, a len można jako łagodzący dla jelit i troszkę ułatwiający wypróżnienia:lol:

Posted

Marlena:) napisał(a):
To wypróbujemy, ale resztę narazie sobie odpuszczamy :)

Tylko taka porcja to na cały dzień:lol:moje suczydła piją bardzo często, bo jedna miała wzdęcia:cool3:a len oczywiście mielony;)

Posted

Energy napisał(a):
Tylko taka porcja to na cały dzień:lol:moje suczydła piją bardzo często, bo jedna miała wzdęcia:cool3:a len oczywiście mielony;)

No, lepiej nie więcej, bo jednak len zawiera substancje cyjanogenne, które aktywizują się po zmieleniu ziaren. Ewentualnie zalać gorącą wodą - wtedy ponoć cyjanogeneza nie zachodzi, bo się jakiś enzym rozkłada.

Posted

Sunia ma się świetnie, humor dopisuje, tylko niecierpliwi ją ten kennel.. Staramy się jej razem z psami wynagrodzić to więzienie, ale myślę, że największą radością będzie brak bólu po zabiegu ;)
Buziaki dla ciotek od Neli!

Posted

Operacja pewnie około 10-go stycznia. Wcześniej musimy zrobić jeszcze badania krwi zalecone przez dr.Sternę, a to dodatkowe koszty...
Oczywiście wszystko zależy od tego, jaki będzie stan miednicy.

Bardzo dziękujemy za wpłaty :)
Na które konto wpłacałyście? Moje, czy Fundacyjne?

Co do podkładów - jedno opakowanie 5 szt. kosztuje około 7,40.. Czasami jedno starcza na około 12 godzin, więc idą 2 na dobę - ale to zależy do tego jak mała szybko go zamoczy..

Tolka aktualizuj proszę pierwszy post. Zdjęcia są już z kliniki nie z czasu kiedy była zdrowa, kennel już mamy, potrzebujemy więc głównie pomocy finansowej, ale mile widziana również wszelka pomoc - np. jakieś gryzaki dla zmieniajacej zęby łobuzicy, zabawki, żeby umilić jej czas mieszkania w klatce, noi oczywiście porady zawsze mile widziane ;)

Posted

ja wpłaciłam na konto fundacji, bo innego nie znalazłam :) a koleżanka wpłaciła na moje, ja jutro zrobię przelew, jeśli mam wpłacić na inne konto to podaj mi na prv ;) wyślij też adres gdzie jest mała, niedługo będę robić małe zakupy dla mojego psioka to kupię też coś dla Nelki ;)

Posted

[quote name='Tola']Jestem po przerwie i ja u Neli.
Cały czas mam nadzieje, ze sunia w najblizszej przyszłości będzie radosnie brykac...
Bo innego zakonzcenia nie przewiduję.
Zapraszam jednozcesnie do odwiedzanai wątku siostry Neli
http://www.dogomania.pl/threads/198030-6-miesięczna-czarna-Luna-szuka-domku!?p=15938762#post15938762

A jak tam sprawy się mają z allegro cegiełkowym?

jeszcze chwilka, mam goracy okres w pracy i chwilami nie wiem jak sie nazywam. Ale może dzisiaj uda sie nie zaryć nosem i skończyć