Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Tahoma]Od paru miesięcy bezskutecznie próbowaliśmy szukać pomocy dla dwu szczeniaków od bezdomnej dzikiej suczki. Pomimo ogłoszeń nikt nie zadzwonił. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Szczeniakami opiekuje się kobieta, maja schronienie w budynku gospodarczym. [/FONT]
[FONT=Tahoma]No i wczoraj jeden ze szczeniaków wpadł pod samochód:placz:[/FONT]
[FONT=Tahoma]Ma złamaną miednicę i łapkę, cierpi. [/FONT]
[FONT=Tahoma]W Zamościu nie można małej pomóc, konieczna jest operacja w Lublinie. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Dzięki niej sunia może odzyskać pełną sprawność. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Zadra dzwoniła dzisiaj do kliniki na Głęboką w Lublinie, w każdej chwili można maleńką przywozić. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Nie mamy jednak pieniędzy ani na operację, ani na leczenie. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Jesteśmy w trakcie oczekiwania na rejestrację w sądzie nowej zamojskiej organizacji [FONT=Tahoma]Fundacjji dla Zwierząt i Środowiska ZEA,[/FONT]przed nami ciężki czas, mam nadzieję, ze niedługi - oczekiwania na status organizacji OPP.[/FONT]
[FONT=Tahoma]Błagamy o pomoc, o nawet najmniejsze wpłaty. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Nela w kilinice w Lublinie[/FONT]
[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]

[FONT=Tahoma][/FONT]

Nelka przebywała na obserwacji w klinice w Lublinie 7 dni.
Została wypisana bez wykonania zdjęcia RTG.
Prowadzący lekarz nie zauważyl niczego niepokojącego...

Nela przebywa obecnie w DT w Warszawie.
Wynik ostanich badań:
[quote name='Marlena:)']Wielomiejscowe, poważne złamanie miednicy i główki kości udowej.
Sunia nie może chodzić, czeka ją kennel aż do czasu zrośnięcia się miednicy, a za jakieś 2 miesiące operacja usunięcia odłamanej kości główki udowej (to skomplikowana operacja, dużo szarpaniny, co jest wykluczone przy tak skomplikowanym urazie miednicy).
O 16 mamy konsultację z dr.Stokłosą (chirurgiem), zobaczymy co powie - teraz Nelkę badał nasz lekarz (pracownik dr.Stokłosy) i to on wydał powyższą diagnozę.

Nelka odczuwa dużą bolesność (zapewne stąd to smutne spojrzenie), obecnie wybudzona po badaniu (wykonano 3 zdjęcia) jest silnie zestresowana podróżą, odpręża się.
Kończyny są całe, ale miednica wygląda tragicznie. Przy takim urazie sunia nie powinna dać rady się ruszyć, a ona chodzi - to niezwykłe.. ale i dogłębnie durne, bo niestety już kulawizna pozostanie do końca.

Potrzebujemy kennela, podkładów i pomocy finansowej...

09.12.2010 konsultacja u dr Sterny
[quote name='Marlena:)']Nela - wpis z kartoteki Klinika BEMOWO:
Pies ma około 6 m-cy. Tydzień temu potrącona przez samochód. W badaniu RTG cechy złamania miednicy i głowy k udowej. Zalecono miesiąc w ograniczeniu ruchu i resekcję resztek stawu biodrowego. Pies chodzący.
38,8 st.C , tt 104/min , Pies chodzi z kulawizną lkm. Wyczuwalna deformacja - wystawanie krętarza. Przy próbach ruchu lkm - wyraźna krepitacja w okolicy stawu biodrowego. Kanał miednicy drożny dla palca ze znacznym zapasem. W dostarczonym RTG złamanie miednicy obustronne ze złamaniem szyi po lewej stronie. Przedstawiony plan działania jest prawodłowy. Przed decyzją o operacji wskazane podstawowe badania krwi.

Zalecono - tymczasowo dolagis 2xdz 1/4 tab

Dr. Sterna podejmie się operacji Neli. Orientacyjny koszt to 1000zł. Dzisiejsza wizyta - po miłej rozmowie (jak poradziła Energy wziełam go na ładne oczy i miły uśmiech :lol:) - wyniosła 76zł - tak więc dużo mniej niż miała wynieść. Dziękujemy! :loveu:

Potrzebujemy kennela, podkładów i pomocy finansowej

Zdjęcie Neli zrobione w Warszawie

Bazarek dla Neli

http://www.dogomania.pl/threads/199008-Cegiełki-serduszka-na-operacje-2-kalekich-suczek-Kup-serduszko-pomóż!-do-10.01.?p=15999737

Wpłaty dla Neli

grudzień

do Marleny:)
Energy - 50,
Zamość - 190,
filadendron - 20,
p. Gosia z Zamościa - 50,

Razem - 310,

Wpłaty na operację Neli

de _sade - 50, (konto Emir)
basiek8 - 100, (konto Emir)
brat de _sade - 30, (konto Emir)
p. Mirosław W. - 50, (konto Emir)
razem: 230,

Konto Jo37

p. Iwona - 35,
p. Barbara K. z Zamościa - 100,
p.Emilia T. - 80,

de_sade - 30,
bazarek Toli - 122.50,
Razem: 367.50,

Wypłata 122 zł dla Mareleny:) na dług za sterylkę, która opłaciła z własnych pieniedzy.

Pozostało na 27.02.2011: 195,50
Kwota ta 195,50 zł została przekazana dla zamojskiej suni Frajdy , która przebywała w hoteliku u Murki
http://www.dogomania.pl/threads/208385-Maleńka-Frajda-o-niezwykłej-urodzie-zamieszkała-w-Lublinie-)

Allegro Neli od: Isadora7:loveu:

http://allegro.pl/kalendarza-z-sunia...395564166.html

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agusiazet napisał(a):
Boże, taka śliczna sunia i domku nie znalazła:( Tolu podaj numer do wpłat, ja na pewno coś wpłacę!!!

Dzięki Aga - ale najpierw musi znalezc się ktos, kto będzie zbierał pieniądze.
Najpierw zbieram deklaracje..
Mamy czas do poniedziałku, bo pózniej będzie z apózno na ratowanie łapki...

Posted

mogę zbierać kasę na konto -grosik dorzucę -ale warunkiem jest dopisywanie koniecznie że to dla suni bo są u mnie wpłaty Polly i Rozi -a to są czyjeś pieniądze i żeby nie było zamieszania.

Posted

ależ nieszczeście:(

Tola a gdyby tak allegro cegiełkowe wystawić z prośba o pomoc w leczeniu?

A i czy mam napisać coś na aukcji, bo dziewczyny mają obserwatorów

Posted

Na razie nic nie pisz, jak będą telefony w sprawie tej malutkiej, to będe dopiero informowała.
Mam nadzieje, ze chociaz drugi szczenaik znajdzie dom.
Zaraz jedziemy z TZ do kliniki do Lublina, trzymajcie kciuki.
Mała cierpi, nie ma na co czekac, bo moze byc za pózno na pomoc.
Nie wiem co dalej będzie.:shake:
Zadra poprosi dzisiaj Isadorę o cegiełkowe allegro.

Posted

Tolu, ja w finansowaniu nie pomogę, ale co z tym drugim szczeniakiem? Jakiej one będą wielkości, w jakim są wieku? Mają zdjęcia, szczepienia, odrobaczenie? Chodzą na smyczy, nie załatwiają się w domu? Mogłabym tego drugeigo szczeniaka ogłosić..

Posted

[quote name='ladySwallow']Tolu, ja w finansowaniu nie pomogę, ale co z tym drugim szczeniakiem? Jakiej one będą wielkości, w jakim są wieku? Mają zdjęcia, szczepienia, odrobaczenie? Chodzą na smyczy, nie załatwiają się w domu? Mogłabym tego drugeigo szczeniaka ogłosić..
Dzieki Ci bardzo.
Oba szczenaiki mają szczepienia, odrobaczenia.
Urodziły się na przełomie czerwca i lipca.
Mają allegro od jogi, troche ogłaszała je karolciasz28.
Zdjęcia drugiej suni - Luny ma Piranha.
Sunia będzie wieksza niz jej chora sistrzyczka, podobna jest bardziej do matki, myslę, ze będzie sredniej wielkosci suczką.
Zaraz wstawię zdjecie.
Zapytam dzisiaj o załatwianie i smycz, ale mysle, ze na smyczy to nie chodzą, biegają luzem po podwórku.

Posted

[quote name='Tola']Dzieki Ci bardzo.
Oba szczenaiki mają szczepienia, odrobaczenia.
Urodziły się na przełomie czerwca i lipca.
Mają allegro od jogi, troche ogłaszała je karolciasz28.
Zdjęcia drugiej suni - Luny ma Piranha.
Sunia będzie wieksza niz jej chora sistrzyczka, podobna jest bardziej do matki, myslę, ze będzie sredniej wielkosci suczką.
Zaraz wstawię zdjecie.
Zapytam dzisiaj o załatwianie i smycz, ale mysle, ze na smyczy to nie chodzą, biegają luzem po podwórku.

Ok, zdjęcia wezmę od Piranhi w takim razie, a im więcej informacji, tym lepiej - zapytaj, jak one do innych psów, kotów, czy nadają się do domu z dziećmi itd.

Posted

Tola napisał(a):
Na razie nic nie pisz, jak będą telefony w sprawie tej malutkiej, to będe dopiero informowała.
Mam nadzieje, ze chociaz drugi szczenaik znajdzie dom.
Zaraz jedziemy z TZ do kliniki do Lublina, trzymajcie kciuki.
Mała cierpi, nie ma na co czekac, bo moze byc za pózno na pomoc.
Nie wiem co dalej będzie.:shake:
Zadra poprosi dzisiaj Isadorę o cegiełkowe allegro.

szczęśliwej drogi z maluszkiem ,oby wszystko się dzisiaj udało żeby malutka nie musiała cierpieć:(

Posted

Isadora7 napisał(a):
Zaderko mam nadzieję ze będą zdjęcia z kliniki.

Pisałam już pw do Muzzyego czy by mógł pomóc, bo robi bardzo dobre zdjęcia, jeśli nie będzie miał w najbliższych dniach możliwości to ja pojadę zrobić.