Tola Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='basiek8']Czy nikt nie wpłaca dalej, szkoda żeby taki śliczny piesek nie miał szansy na normalne życie. Jest trochę wpłat na allegro http://allegro.pl/kalendarza-z-sunia-nel-na-rok-2011-na-leczenie-i1395564166.html Rozsyłajcie wsród znajomych, aukcja trwa jeszcze 10 dni. Marlena - gdzie jestes:cool3: Quote
Isadora7 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 [quote name='Tola']Jest trochę wpłat na allegro http://allegro.pl/kalendarza-z-sunia-nel-na-rok-2011-na-leczenie-i1395564166.html Rozsyłajcie wsród znajomych, aukcja trwa jeszcze 10 dni. Marlena - gdzie jestes:cool3: Mile zdziwiona jestem. Ale przydałoby się ruszyć aukcją, jakiś nowy niusik, fotka, informacja. Quote
Tola Posted January 6, 2011 Author Posted January 6, 2011 [quote name='Isadora7']Mile zdziwiona jestem. Ale przydałoby się ruszyć aukcją, jakiś nowy niusik, fotka, informacja. Ja tez jestem mile zaskoczona:lol: Ziarnko do ziarnka...:cool3: Z niusikami i fotkami czekamy na Marlenę. Quote
Energy Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 No przecież to takie cudo, czemu się dziwicie?:cool3: Quote
Isadora7 Posted January 6, 2011 Posted January 6, 2011 Nie blokowałam wpłąt od niezarejestrowanych w allegro i "juniorów" miejmy nadzieję że nie będzie problemu. O JUNIORZE nic nie wiem natomiast mam potwierdzenie że wpłaty od dwóch "niezarejestrowanych" już poszły tylko czekać jak się pokażą na koncie. Trochę jest problem z tym (pierwszy raz ćwiczę, ta aukcja pokaże czy ostatni) bo z niezarejestrowanymi jest problem bo brak kontaktu. A jeden z nich wpłącił za przesyłkę ... 2 zł (teraz chyba zwykły list kosztuje więcej). A jest w aukcji ze 8 zł. Pomyślałam ze to osoba która mi zadała pytanie ile więcej kosztuje jak ktoś chce więcej niż jeden kalendarz. Odpisałam że po 2 zł od sztuki i że to cena wydruku cyfrowego JEDNEGO egzemplarza (na grubym papierze lux). To chyba jasne ze 8 zł + ilość dodatkowych sztuk razy 2 zeta. Quote
Isadora7 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='zadra']Marlena perwnie odrabia lekcje!!! uprzejmie donoszę, że Marlena ma dzisiaj urodziny i to takie okrągłe :):):):) Marlena 100 lat [video=youtube;Q-6SMdDMKl0]http://www.youtube.com/watch?v=Q-6SMdDMKl0[/video] Quote
Marlena:) Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Dziękuję kochani :). Byłam w trasie, totalnie nie miałam jak dodać niusów i zdjęć, nius wyskrobię wieczorem, ogarnę tylko dom, a ze zdjęciami poczekam do jutra ;) Quote
Tola Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 [quote name='Isadora7'][B] uprzejmie donoszę, że Marlena ma dzisiaj urodziny i to takie okrągłe To w zupełności tłumaczy nieobecnść na dogo:cool3: Świętuj Marlena, świętuj:lol: Wszystkiego najlepszego:loveu: Quote
Marlena:) Posted January 8, 2011 Posted January 8, 2011 Dziękuję Energy :) Stan suni wydaje się już nie poprawiać - cały ciężar opiera na przednich kończynach - zarówno podczas siadania, jak chodzenia. Suczka nie jest już zamykana w klatce, gdyż występuje duże zagrożenie zanikami mięśni - już teraz są one znacznie osłabione, ale po zabiegu - gdy już przestanie odciążać w tak dużym stopniu tylne kończyny - wszystko w niedługim czasie powinno wrócić do normy. Bolesność w dużym stopniu ustąpiła. W najbliższych dniach udamy się na nowe RTG, by ocenić stan kośćca i możliwość wcześniejszego zabiegu resekcji. Pozatym Nela jest wspaniałym psem i mamy nadzieję, że znajdzie wspaniały dom, do którego wniesie tyle radości, co do naszego - od porozrzucanych zabawek po skradzione skarpetki :) Quote
zadra Posted January 9, 2011 Posted January 9, 2011 Marlena:) napisał(a):Dziękuję Energy :) Stan suni wydaje się już nie poprawiać - cały ciężar opiera na przednich kończynach - zarówno podczas siadania, jak chodzenia. Suczka nie jest już zamykana w klatce, gdyż występuje duże zagrożenie zanikami mięśni - już teraz są one znacznie osłabione, ale po zabiegu - gdy już przestanie odciążać w tak dużym stopniu tylne kończyny - wszystko w niedługim czasie powinno wrócić do normy. Bolesność w dużym stopniu ustąpiła. W najbliższych dniach udamy się na nowe RTG, by ocenić stan kośćca i możliwość wcześniejszego zabiegu resekcji. Pozatym Nela jest wspaniałym psem i mamy nadzieję, że znajdzie wspaniały dom, do którego wniesie tyle radości, co do naszego - od porozrzucanych zabawek po skradzione skarpetki :) Dzięki za dobre wiadomości. Quote
Isadora7 Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Obawiam się ze aukcja zostanie na takim etapie jak jest, może jeszcze ze dwie cegły ktos kupi. Nie odświeżana żadnymi fotami a to najlepiej przemawia. Ludzie są wzrokowcami i 90 % nie umie czytać ze zrozumieniem. Wstawie to co napisała Marlena ale, przyznam cienko widzę dalszą sprzedaż. Quote
Tola Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 No nic, musimy czekac na Marlenę... Quote
Marlena:) Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Dziewczyny, nie dam rady ze zdjęciami, do 18 nie mam aparatu - nic nie poradzę. Telefoniczne są zupełnie do kitu - próbowałam. Sory. Już teraz ostro zaczynamy akcję szukania Neli domu - nasz pies jest w złym stanie (pod koniec grudnia objawiła się padaczka) , towarzystwo Neli bardzo źle na niego wpływa. Toffik jest bardzo rozchwiany emocjonalnie. TZ jest zły, bo wybór jest prosty - najważniejszy jest Toffik, a wychowując szczyla trzeba na niego czasem krzyknąć, tymczasem nasz pies bardzo źle teraz znosi każdy nawet najmniejszy hałas, a rozbrykana łobuzica już zupełnie wytrąca go z równowagi i tylko pogarsza jego stan :( Prosimy o pomoc.. Quote
Tola Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Czy to znaczy ze po operacji Nela nie będzie miała gdzie wrócic? Quote
Marlena:) Posted January 10, 2011 Posted January 10, 2011 Tolka - nie absolutnie jej nie wyrzucimy, spokojnie ;) Spokojnie, zostanie u nas tyle ile bedzie trzeba, ale lepiej byłoby gdyby coś szybko znalazła - już nie dla nas, a naszego psa. Quote
zadra Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 To się sytuacja skomplikowała jeszcze bardziej. Quote
de_sade Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 czemu u Nelci cisza ?? we wpłatach też się nic nie zmienia...czy faktycznie nikt się Nelą nie przejął ?? ja powinnam dzisiaj dla niej coś wpłacić ale podajcie mi proszę konto na które ta kasa od razu przyjdzie, tak żeby doszła prosto do Nel. Kiedy operacja ?? Quote
Tola Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Co u Nelki? A to wątek siostry neli - Luny - zapraszamy http://www.dogomania.pl/threads/198030-7-miesięczna-duża-czarna-Luna-szuka-domku! Quote
Tola Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Napisał dzisiaj do mnie p. Mirosław W. ([FONT=Arial]nick Mirwyc), ze przelał na konto z allegro pieniązki dla Neli; kalendarza nie chce. [/FONT] [FONT=Arial] Ale cicho u Neli...[/FONT] [FONT=Arial] Marlena - czy wiadomo juz kiedy operacja?[/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] Quote
Energy Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Kto pokocha tą słodką sunieczkę? Termin operacji chyba będzie wyznaczony na wizycie, jeśli dobrze zrozumiałam. A wizyta miała być na początku stycznia? Quote
Tola Posted January 16, 2011 Author Posted January 16, 2011 Energy napisał(a):Kto pokocha tą słodką sunieczkę? Termin operacji chyba będzie wyznaczony na wizycie, jeśli dobrze zrozumiałam. A wizyta miała być na początku stycznia? Rozmawialam z Marleną w ubiegłym tyg to jesz\cze nic nie było wiadomno. Będę znowu zaraz dzwoniła. Quote
Recommended Posts