Marlena:) Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Cena orientacyjna to koło 600-700 zł, tak sądzę - wieczorem dowiemy się szczegółów. Podkłady to wchłanialny materiał, to coś w rodzaju pieluszek rozkładanych w kennelu - sunia załatwia się na nie, a one wchłaniają. Koszt jednej to około 1,60. Quote
sacred PIRANHA Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 ja dla swojego szczeniaka kupuje podkłady takie z apteki dla ludziow:-) zalezy w jakiej aptece oczywiscie ale za te same podklady (ja kupuje 60na 90cm) w jednej placilam 1,65 za sztuke a w innej 1,10zł:-) takze warto poszukac napewno takiej tanszej, niby roznica niewielka ale jak sie uzywa tego na stałe to idzie tego oj idzie... Quote
Energy Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Marlena trzymam kciuki:thumbs: Wczoraj zrobiłam przelew, powinnaś już go mieć. Obawiam się, że cena za zabieg może być jednak wyższa... Quote
Isadora7 Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 [quote name='Isadora7'][B]A ja mam pytanie czy jest ktoś w stanie pomóc Neli i Marlenie i dowieźć z Konstancina 15 kilo karmy dla Nelli?[/B][/QUOTE] [CENTER][SIZE=4][COLOR=Blue][B]Cena za zabieg, nie wiadomo ile jeszcze za leczenie. Dlatego powracam do pytania czy ktoś ma możliwość przewieźć Marlenie 15 kilo dobrej karmy dla suni z Konstancina?[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Blue] [/COLOR][/CENTER] Aha i dzisiaj w nocy w moich ulubionych godzina allegro wypieło się (po godzinie 1) czyli była przerwa techniczna :) Quote
Pchela Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Zalogowałam się dopiero dzisiaj, choć do tej pory stale śledziłam Nelkę. Biedactwo tak się nacierpi:( A na zdjęciu jest maleńka Nelka. Miała wtedy kilka tygodni. Quote
Pchela Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Podobno zdjęcia nie widać:( No cóż, dopiero raczkuję na tej stronie. Quote
Marlena:) Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Prześlij mi na maila [email][email protected][/email] ;) Quote
Marlena:) Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 Nela - wpis z kartoteki Klinika BEMOWO: Pies ma około 6 m-cy. Tydzień temu potrącona przez samochód. W badaniu RTG cechy złamania miednicy i głowy k udowej. Zalecono miesiąc w ograniczeniu ruchu i resekcję resztek stawu biodrowego. Pies chodzący. 38,8 st.C , tt 104/min , Pies chodzi z kulawizną lkm. Wyczuwalna deformacja - wystawanie krętarza. Przy próbach ruchu lkm - wyraźna krepitacja w okolicy stawu biodrowego. Kanał miednicy drożny dla palca ze znacznym zapasem. W dostarczonym RTG złamanie miednicy obustronne ze złamaniem szyi po lewej stronie. Przedstawiony plan działania jest prawodłowy. Przed decyzją o operacji wskazane podstawowe badania krwi. Zalecono - tymczasowo dolagis 2xdz 1/4 tab Dr. Sterna podejmie się operacji Neli. Orientacyjny koszt to 1000zł. Dzisiejsza wizyta - po miłej rozmowie (jak poradziła Energy wziełam go na ładne oczy i miły uśmiech :lol:) - wyniosła 76zł - tak więc dużo mniej niż miała wynieść. Dziękujemy! :loveu: W transporcie suczki pomógł nam nasz przyjaciel Darek - za co baardzo mu dziękujemy w imieniu Neli! Quote
zadra Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Marlena:)']Nela - wpis z kartoteki Klinika BEMOWO: Pies ma około 6 m-cy. Tydzień temu potrącona przez samochód. W badaniu RTG cechy złamania miednicy i głowy k udowej. Zalecono miesiąc w ograniczeniu ruchu i resekcję resztek stawu biodrowego. Pies chodzący. 38,8 st.C , tt 104/min , Pies chodzi z kulawizną lkm. Wyczuwalna deformacja - wystawanie krętarza. Przy próbach ruchu lkm - wyraźna krepitacja w okolicy stawu biodrowego. Kanał miednicy drożny dla palca ze znacznym zapasem. W dostarczonym RTG złamanie miednicy obustronne ze złamaniem szyi po lewej stronie. Przedstawiony plan działania jest prawodłowy. Przed decyzją o operacji wskazane podstawowe badania krwi. Zalecono - tymczasowo dolagis 2xdz 1/4 tab Dr. Sterna podejmie się operacji Neli. Orientacyjny koszt to 1000zł. Dzisiejsza wizyta - po miłej rozmowie (jak poradziła Energy wziełam go na ładne oczy i miły uśmiech :lol:) - wyniosła 76zł - tak więc dużo mniej niż miała wynieść. Dziękujemy! :loveu: W transporcie suczki pomógł nam nasz przyjaciel Darek - za co baardzo mu dziękujemy w imieniu Neli![/QUOTE] Dzisisiaj wysyłam marlenie pieniadze na podkłady i reszte kasy za poprzednią wizyte i konsultację u sterny.na operację musimy nazbierać.my juz bez grosza.Tola nadal nie może się zalogować.Napisałam do moderatora maupa...ponownie z prośba o pomoć.Bez toli nie zmienimy tyt.watku. Quote
Jo37 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Karmę mogę przewieżć. Poproszę tylko adresy skąd dokąd i numery telefonów. Net mam tylko w pracy więc podaję telefon gdybym nie potwierdziła PW - 600 953 938. Joanna Quote
Isadora7 Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 [quote name='Jo37']Karmę mogę przewieżć. Poproszę tylko adresy skąd dokąd i numery telefonów. Net mam tylko w pracy więc podaję telefon gdybym nie potwierdziła PW - 600 953 938. Joanna[/QUOTE] Super to zdzwaniaj się bo ja juz kolejny dzień przeciągam żeby zatrzymać dla Marleny :):):) Quote
Marlena:) Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Dzięki Jo - jesteś kochana! :) Wstępnie umówiłyśmy się na jutro, może uda się też przewieźć kennel odrazu! Jeszcze raz dziękuję w imieniu Neli :) Quote
Pchela Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Luna chodziła w tym tygodniu trochę na smyczy, już się do niej zaczyna przyzwyczajać. Boi się niestety samochodów i dużych psów. Chciałam zapytać, czy oswajanie Luny z miastem jest jutro aktualne? Proszę o odpowiedź. Gośka Quote
Energy Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Marlena a co oznacza "ograniczenie ruchu", czy suńka ma być cały czas unieruchomiona w klatce? Super, że dr Sterna potraktował Nelkę ulgowo:lol: Quote
Marlena:) Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Tak, cały czas... Doszło 190,- od Zamościa - dziękujemy! :) Quote
sacred PIRANHA Posted December 10, 2010 Posted December 10, 2010 Pcheła zapraszam na wątek Luny, macie moze aktualne foty? nie zasmiecajmy tutejszego watku, przejdzmy z rozmowami na prywatny watek Luny [url]http://www.dogomania.pl/threads/198030-6-miesięczna-czarna-Luna-szuka-domku!?p=15906816#post15906816[/url] Quote
MaDi Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Zapraszam http://www.dogomania.pl/threads/198026-UWOLNIJ-KO%C5%81TUNA!!!-ZBIERAMY-FUNDUSZE-NA-ZAKUP-MASZYNKI-koniec-2-stycznia-o-20.00 Quote
Marlena:) Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Jeszcze raz baaardzo prosimy moderatora o zmianę tytułu: Nelka - połamany szczeniak błaga o wsparcie finansowe i porady! Operacja to 1000zł !! Quote
Energy Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='Marlena:)']Jeszcze raz baaardzo prosimy moderatora o zmianę tytułu: Nelka - połamany szczeniak błaga o wsparcie finansowe i porady! Operacja to 1000zł !![/QUOTE] Napisałam prośbę do Szamanki. Quote
Marlena:) Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 Kennel i karma dotarły do nas właśnie - dzięki Jo37 :) Baardzo dziękujemy kochana! Quote
sacred PIRANHA Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 mam nadzieje ze sunia nie będzie sie buntowac i zaakceptuje kennel... Quote
Energy Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='sacred PIRANHA']mam nadzieje ze sunia nie będzie sie buntowac i zaakceptuje kennel...[/QUOTE] No na to, że jej się spodoba, to bym nie liczyła:roll: Quote
ciapuś Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 no ja też nie :evil_lol: Chociaż moja Ciapulka leżała bardzo grzecznie Quote
sacred PIRANHA Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 oj nie musi sie jej podobać ...tylko niech nie świruje nic... Quote
Recommended Posts