Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cena orientacyjna to koło 600-700 zł, tak sądzę - wieczorem dowiemy się szczegółów. Podkłady to wchłanialny materiał, to coś w rodzaju pieluszek rozkładanych w kennelu - sunia załatwia się na nie, a one wchłaniają. Koszt jednej to około 1,60.

• Replies 556
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja dla swojego szczeniaka kupuje podkłady takie z apteki dla ludziow:-)
zalezy w jakiej aptece oczywiscie ale za te same podklady (ja kupuje 60na 90cm) w jednej placilam 1,65 za sztuke a w innej 1,10zł:-) takze warto poszukac napewno takiej tanszej, niby roznica niewielka ale jak sie uzywa tego na stałe to idzie tego oj idzie...

Posted

[quote name='Isadora7'][B]A ja mam pytanie czy jest ktoś w stanie pomóc Neli i Marlenie i dowieźć z Konstancina 15 kilo karmy dla Nelli?[/B][/QUOTE]

[CENTER][SIZE=4][COLOR=Blue][B]Cena za zabieg, nie wiadomo ile jeszcze za leczenie. Dlatego powracam do pytania czy ktoś ma możliwość przewieźć Marlenie 15 kilo dobrej karmy dla suni z Konstancina?[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Blue]
[/COLOR][/CENTER]

Aha i dzisiaj w nocy w moich ulubionych godzina allegro wypieło się (po godzinie 1) czyli była przerwa techniczna :)

Posted

Zalogowałam się dopiero dzisiaj, choć do tej pory stale śledziłam Nelkę. Biedactwo tak się nacierpi:(
A na zdjęciu jest maleńka Nelka. Miała wtedy kilka tygodni.

Posted

Nela - wpis z kartoteki Klinika BEMOWO:
Pies ma około 6 m-cy. Tydzień temu potrącona przez samochód. W badaniu RTG cechy złamania miednicy i głowy k udowej. Zalecono miesiąc w ograniczeniu ruchu i resekcję resztek stawu biodrowego. Pies chodzący.
38,8 st.C , tt 104/min , Pies chodzi z kulawizną lkm. Wyczuwalna deformacja - wystawanie krętarza. Przy próbach ruchu lkm - wyraźna krepitacja w okolicy stawu biodrowego. Kanał miednicy drożny dla palca ze znacznym zapasem. W dostarczonym RTG złamanie miednicy obustronne ze złamaniem szyi po lewej stronie. Przedstawiony plan działania jest prawodłowy. Przed decyzją o operacji wskazane podstawowe badania krwi.

Zalecono - tymczasowo dolagis 2xdz 1/4 tab

Dr. Sterna podejmie się operacji Neli. Orientacyjny koszt to 1000zł. Dzisiejsza wizyta - po miłej rozmowie (jak poradziła Energy wziełam go na ładne oczy i miły uśmiech :lol:) - wyniosła 76zł - tak więc dużo mniej niż miała wynieść. Dziękujemy! :loveu:

W transporcie suczki pomógł nam nasz przyjaciel Darek - za co baardzo mu dziękujemy w imieniu Neli!

Posted

[quote name='Marlena:)']Nela - wpis z kartoteki Klinika BEMOWO:
Pies ma około 6 m-cy. Tydzień temu potrącona przez samochód. W badaniu RTG cechy złamania miednicy i głowy k udowej. Zalecono miesiąc w ograniczeniu ruchu i resekcję resztek stawu biodrowego. Pies chodzący.
38,8 st.C , tt 104/min , Pies chodzi z kulawizną lkm. Wyczuwalna deformacja - wystawanie krętarza. Przy próbach ruchu lkm - wyraźna krepitacja w okolicy stawu biodrowego. Kanał miednicy drożny dla palca ze znacznym zapasem. W dostarczonym RTG złamanie miednicy obustronne ze złamaniem szyi po lewej stronie. Przedstawiony plan działania jest prawodłowy. Przed decyzją o operacji wskazane podstawowe badania krwi.

Zalecono - tymczasowo dolagis 2xdz 1/4 tab

Dr. Sterna podejmie się operacji Neli. Orientacyjny koszt to 1000zł. Dzisiejsza wizyta - po miłej rozmowie (jak poradziła Energy wziełam go na ładne oczy i miły uśmiech :lol:) - wyniosła 76zł - tak więc dużo mniej niż miała wynieść. Dziękujemy! :loveu:

W transporcie suczki pomógł nam nasz przyjaciel Darek - za co baardzo mu dziękujemy w imieniu Neli![/QUOTE]
Dzisisiaj wysyłam marlenie pieniadze na podkłady i reszte kasy za poprzednią wizyte i konsultację u sterny.na operację musimy nazbierać.my juz bez grosza.Tola nadal nie może się zalogować.Napisałam do moderatora maupa...ponownie z prośba o pomoć.Bez toli nie zmienimy tyt.watku.

Posted

Karmę mogę przewieżć. Poproszę tylko adresy skąd dokąd i numery telefonów.
Net mam tylko w pracy więc podaję telefon gdybym nie potwierdziła PW - 600 953 938. Joanna

Posted

[quote name='Jo37']Karmę mogę przewieżć. Poproszę tylko adresy skąd dokąd i numery telefonów.
Net mam tylko w pracy więc podaję telefon gdybym nie potwierdziła PW - 600 953 938. Joanna[/QUOTE]

Super to zdzwaniaj się bo ja juz kolejny dzień przeciągam żeby zatrzymać dla Marleny :):):)

Posted

Luna chodziła w tym tygodniu trochę na smyczy, już się do niej zaczyna przyzwyczajać. Boi się niestety samochodów i dużych psów. Chciałam zapytać, czy oswajanie Luny z miastem jest jutro aktualne?
Proszę o odpowiedź.
Gośka

Posted

Pcheła zapraszam na wątek Luny, macie moze aktualne foty?
nie zasmiecajmy tutejszego watku, przejdzmy z rozmowami na prywatny watek Luny

[url]http://www.dogomania.pl/threads/198030-6-miesięczna-czarna-Luna-szuka-domku!?p=15906816#post15906816[/url]

Posted

[quote name='Marlena:)']Jeszcze raz baaardzo prosimy moderatora o zmianę tytułu: Nelka - połamany szczeniak błaga o wsparcie finansowe i porady! Operacja to 1000zł !![/QUOTE]

Napisałam prośbę do Szamanki.