Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Donka5 napisał(a):
Proszę o karmę dla Spajkiego .Nie dostałam w pażdzierniku.....a więc za pażdziernik i na listopad.

Jutro zamówię na Allegro.
Przepraszam, ale ja nie mam nawet teraz czasu wchodzić na Dogo, bo straszny sajgon w robocie.
Donka, pisz po prostu wcześniej, jak już się karma będzie kończyć ;)

Posted

mala_czarna napisał(a):
Jutro zamówię na Allegro.
Przepraszam, ale ja nie mam nawet teraz czasu wchodzić na Dogo, bo straszny sajgon w robocie.
Donka, pisz po prostu wcześniej, jak już się karma będzie kończyć ;)

Dobrze,dobrze...ja też ciągle zaganiana jestem.Dlatego rozumiem:-)

Posted

Wobec sytuacji jaka zaistniała z Foczką (powrót do hotelu z DS), nie mogę niestety podzielić pieniędzy Foczkowych na Spajka, nawet chłopaczki od Kini u Astaroth nic nie dostaną, bardzo mi przykro :(

Posted

Kama to nie Twoja wina więc się nie przejmuj
Co do Spajkolińskiego mam nadzieję,że jak najszybciej chłopak pojedzie do nowego domu
Cały czas trzymam kciuki za to
Kama czy mogłabyś powiedzieć czy ja mam wpłaconą deklarację dla niego za listopad? Bo szczerze to z Twoich rozliczeń nic nie potrafię zrozumiec:oops:

Posted

nicolaczek napisał(a):
Kuźwa ale on jest zarąbisty.

Kamila: rozliczenie jak najbardziej ok \o/

Niestety sytuacja się komplikuje - moja mama nie jest już taka skora jak na początku do adoptowania Spajka;/ boi się, że się nie przyzwyczai, że będzie agresywny itp. ale ja nie ustaje w namowach - zobaczymy.

Spajki nie ma świadomosci, ze jest duzym chłopcem..jest słodkim dzieciakiem ale ma 2 metry wzrostu i duze stopy...
dogaduej sie ze wszystkimi psami - nie jest domiante
ludzi - KOCHA!
jak widac - piłeczki uwielbia....

Jedna moja rada - chcesz dać dom psu - powiedz mamie, ze jedziesz do dentysty i przyjedź z psem...
ja tak robie i mam rotacje jako tymczas
ostatnio mamie zwiozłam szczyla goldena!!nie chciała oddać, przezyła nawet mega smród w aucie!!!bo pies zabrany ze schroniska fiołkami nie pachnie...
płakała jak oddałam psa...
to jej wziełam ze schroniska innego DT...ZAPIERAŁA SIĘ, że nie chce już NIC...żadnych psów, ze moje jej starcza...
i co...pojechałam do schronu - wziełam psa i przywiozłam...postawiłam w domu i....
mama znowu powiedziała, ze go do adopcji nie odda...a ja juz szukam kolejnego na dt bo ten cudok zabrany już ma potencjalny dom :)

oto ON - TREVOR - tez bawił sie ze Spajkim...

bo mamy takie sa - jak sie im w drzwiach nie postawi to się nie zdecydują :)
moja już beczy, ze Trvora ma oddac i zapowiada, że JUZ NIC NIE WEŹMIE!!!
no jak to nie weźmie :))) jak ja już mam 3 kandydatów :)
w kłębie mają podobnie ok 60 cm :P

Spajki to spoko pies...
na smyczy nie ciagnie...do innych psów super...piłeczką sie bawi..ładnie wygląda...a ZA CZŁOWIEKIEM JEST TAK, że w ogień by poszedł...wiec nie mówmy o agresji z jego strony

FOCZKA z ds do hotelu..CO TY MÓWISZ>>>> a nasza MufA? ??? ide na fb poczytać bo nie jestem w temacie:(( czyli co - znalazła się???

Posted

Anita: uwierz mi, że notorycznie mi to chodzi po głowie:) jakbym miała bliżej do Spajka, to na pewno bym to już wcieliła w życie;)

mała czarna: o nie! jak to?! dlaczego? biedna Foczka;/ Jeśli chodzi o finanse Spajkiego, to tak jak już ci mówiłam, ja mogę na niego zadeklarować jakąś kwotę miesięcznie, pytanie ile by pomogło?

Posted

Anita, ja jestem tak zdechła od wczoraj, że w skrócie powiem tylko tyle: Foczka się znalazła, cała, zdrowa, dzięki dwóm dobrym kobietom, które kochają psy :)
Nicolaczek, no daj spokój, ja już widziałam ile Ty płacisz na psy!!!

Posted

Atomowka napisał(a):
Kama to nie Twoja wina więc się nie przejmuj
Co do Spajkolińskiego mam nadzieję,że jak najszybciej chłopak pojedzie do nowego domu
Cały czas trzymam kciuki za to
Kama czy mogłabyś powiedzieć czy ja mam wpłaconą deklarację dla niego za listopad? Bo szczerze to z Twoich rozliczeń nic nie potrafię zrozumiec:oops:

Nie, za listopad nie mam od Ciebie :)
Mam od Aga35 i Ewa Marta.

Posted

nicolaczek napisał(a):
Ale Spajk ma u mnie specjalne miejsce i priorytet;p

I jak widać dodanie dóch bannerków w sygnaturze przekracza moje możliwości ;)

Deklaracji stałych na Spajka mam 160 zł (odpadł Cajus, rozliczenie w pierwszym poście). Hotel u Donki to 320 zł.
No i karmę też kupuję.

Posted

anita_happy napisał(a):

Jedna moja rada - chcesz dać dom psu - powiedz mamie, ze jedziesz do dentysty i przyjedź z psem...
ja tak robie i mam rotacje jako tymczas
ostatnio mamie zwiozłam szczyla goldena!!nie chciała oddać, przezyła nawet mega smród w aucie!!!bo pies zabrany ze schroniska fiołkami nie pachnie...
płakała jak oddałam psa...
to jej wziełam ze schroniska innego DT...ZAPIERAŁA SIĘ, że nie chce już NIC...żadnych psów, ze moje jej starcza...
i co...pojechałam do schronu - wziełam psa i przywiozłam...

bo mamy takie sa - jak sie im w drzwiach nie postawi to się nie zdecydują :)

Miałam w życiu straszny rygor, największą dyscyplinę, zawsze musiałam być w domu pół godziny przed zakończeniem dyskoteki szkolnej - nawet jak kończyła się o 20! Żadnych znajomych, tylko nauka, dom, żadnych zwierząt, zeroooooo!!!!!!!! O chomika prosiłam kilka lat! O psa ok 10! W końcu przywiozłam Deniska ze schroniska - 5 lat temu - do dziś mój tata go nie pogłaskał, największy przejaw miłości to jak kilka razy na niego zagwizdał i coś mu tam rzucił. Potem znalazłam przejechaną Majkę... była wojna, ale została... potem znalazłam suczkę wyrzuconą z auta (z powodu ciąży) - była wojna i rozpaczliwe szukanie domu. Ale nikt jej nie chciał, bo brzydka bo to, bo tamto... przeciągało się... została! Teraz mam trzy psy, co prawda muszę CO DZIENNIE wysłuchiwać od taty... ale mama która też była sceptyczna ciągle powtarza " jak myśmy mogli żyć bez naszych dzieci", "dawniej życie było takie smutne"...
Dodam, że mam jeszcze kota, dwie świnki i chomika... :) (po drodze był jeszcze kanarek - też przygarnięty;) )
Gdyby mi ktoś kilka lat temu powiedział, że będę mieć tyle zwierzaków - parsknęłabym śmiechem....

Posted

[quote name='mala_czarna']Nie, za listopad nie mam od Ciebie :)

Teraz już i od wujka Iwana.

Mała czarna- znów mam wór ciuchów (sporo dziecięcych) i trochę chemi.
Ale nie cholery nie mam pomysłu jak to Wam dostarczyć.
Może macie kogoś w mojej okolicy kto zajmuje się bazakami?

Jak zdrowie?
Czytałam,że byczyłaś się w sanatorium- pomogło?
Pozdrawiam!

Posted

mala_czarna napisał(a):
Nie, za listopad nie mam od Ciebie :)

oK Robię właśnie przelew za listopad i grudzień

Kropka może fotki zrób fantów i prześlij Kamili na maila?

Posted

black_sheep napisał(a):
Miałam w życiu straszny rygor, największą dyscyplinę, zawsze musiałam być w domu pół godziny przed zakończeniem dyskoteki szkolnej - nawet jak kończyła się o 20! Żadnych znajomych, tylko nauka, dom, żadnych zwierząt, zeroooooo!!!!!!!! O chomika prosiłam kilka lat! O psa ok 10! W końcu przywiozłam Deniska ze schroniska - 5 lat temu - do dziś mój tata go nie pogłaskał, największy przejaw miłości to jak kilka razy na niego zagwizdał i coś mu tam rzucił. Potem znalazłam przejechaną Majkę... była wojna, ale została... potem znalazłam suczkę wyrzuconą z auta (z powodu ciąży) - była wojna i rozpaczliwe szukanie domu. Ale nikt jej nie chciał, bo brzydka bo to, bo tamto... przeciągało się... została! Teraz mam trzy psy, co prawda muszę CO DZIENNIE wysłuchiwać od taty... ale mama która też była sceptyczna ciągle powtarza " jak myśmy mogli żyć bez naszych dzieci", "dawniej życie było takie smutne"...
Dodam, że mam jeszcze kota, dwie świnki i chomika... :) (po drodze był jeszcze kanarek - też przygarnięty;) )
Gdyby mi ktoś kilka lat temu powiedział, że będę mieć tyle zwierzaków - parsknęłabym śmiechem....

to samo miałam...najpier rybki, które sama ugotowałam bo chcialam aby miały cieplej..potem pare chomików /jednego nawet tata chciał na łapkę na myszy łapac..bo nie wiedział, ze mamy w domu chomiki, a on akurat nawiał..dobrze, ze tata ma ruchyyyyyyyyyyyyyy :)/
potem jakos podstępem pojawił sie w domu PIES - tzn. suczka - jamnik szczota!
no i tak się zaczeło :)
wyszłam z domu na studia wziełam sobie Teklę...jak jestem na swoim to mam TRZY...a rodzine tak wyedukowałam, że bywa u nas i po 2 DT jak trzeba...popaszczą...ale przezyją:)

Tak więc - powodzenia:) SPAJKI