obraczus87 Posted October 19, 2011 Posted October 19, 2011 [quote name='Aldrumka']przelałam utarg z bazarku prosze o potwierdzenie na wątku bazarkowym http://www.dogomania.pl/threads/214790-Zako%C5%84czony!-Bazar-dla-Rudego-i-Spajka-do-5.10! Dziekujemy bardzo, ale Szefowa jest w sanatorium, gdzie nie ma dostepu do internetu. Quote
nicolaczek Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Hej dziewczęta! Przepraszam Was, że się nie odzywałam tak długo, ale po pierwsze wyjazd a po drugie inne kwestie, które wyniknęły zaraz po nim sprawiły, że nie miałam ani czasu ani głowy ani możliwości;// ale już jestem zwarta i gotowa! Chęć wyrażoną wczesniej oczywiście podtrzymuję, jednak musicie mi dac troche czasu (niedużo, ale trochę), bo mam jeszcze parę spraw do ogarnięcia. Rozmawiałam wczroaj przez tel. z małą czarną - mam nadzieję, że dzięki temu przestanę być w 100% anonimowym nikiem i zyskam choć trochę zaufania w waszych oczach ;). W kazdym razie póki co będę się przyczyniać do utrzymania Spajka (muszę to jeszcze obgadać z Kamilą) i zaczynam działać serio w temacie adopcji. Mam nadzieję, że to ostatni miesiąc (ew. dwa) Spajka w DT. Quote
bea100 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Dzięki Nicolaczek, ja bardzo czekam na dobre wieści dot. Spajkusia... Quote
Nutusia Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Bardzo, bardzo dziękujemy za wieści! Tyle czekaliśmy (a właściwie najbardziej czekał Spajk), że poczekamy wszyscy jeszcze 2 miesiące - byle była nadzieja, że ten piękny psiak w końcu znajdzie bezpieczną przystań na resztę życia. Przecież one dopiero co się zaczęło!... Quote
obraczus87 Posted October 20, 2011 Posted October 20, 2011 Donka, a mozemy liczyc na nowe wieści o Spajkolińskim?? :) może jakieś foteczki??:) Quote
Donka5 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Spajkuś to ulubiony pies hotelowy mojej 10-letniej córki....może dlatego,że mimo taki duuuuzy ,to łagodny jak baranek,ba- On nie ma zupełnie świadomości ze swojej wielkości ładuje się na kolana,opiera się o człowieka całym swoim ciężarem....hmmm....ale to zachowanie jest pozytywne i zabawne;-)co do zdjęć zapowiadają ładną pogodę ...postaram się:-) Quote
obraczus87 Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Dziekujemy Donka za wieści :) super :) Quote
nicolaczek Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 :) Ej. Ale nie ostrzegłyście mnie, że nasz Spajki to Pies-Demolka ;D;D;D (przeczytałam cały wąt) też czekam na foty i nie ustaje w "urabianiu" mojej mamiczki;) Quote
jola_li Posted October 22, 2011 Posted October 22, 2011 Jeżeli chodzi o demolkę - kiedyś kibicowałam pieskowi, który wrócił z adopcji, bo cierpiał na tak silny lęk separacyjny, że zniszczył nawet podłogę. Po jakimś czasie w hoteliku znów trafił do domu i tam - okazał się aniołem! Nie wiem - może potrzebował tego hotelikowego czasu na ochłonięcie po poprzednim życiu? Oczywiście nie oznacza to, że jest to regułą. Quote
nicolaczek Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Nie no ja myślę, że u Spajka nadal działa (mimo jego słusznych rozmiarów) syndrom szczeniaka :) spoko damy radę, ja już też przeżyłam zjedzenie praktycznie całych drzwi przez dwa CC ;) Quote
obraczus87 Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 Poza tym odpowiednia dawka ruchu też robi swoje :) Quote
Nutusia Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Lupus w domu - teraz czas na Ciebie, Spajkoliński!!!! ;) Quote
anita_happy Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 obraczus87 napisał(a):Donka, a mozemy liczyc na nowe wieści o Spajkolińskim?? :) może jakieś foteczki??:) [video=youtube;88NNjdAoCog]http://www.youtube.com/watch?v=88NNjdAoCog[/video] fotki mam - adre @ poprosze..ale sa hmm...ruszone..bo jego do zdjecia ustawić ...hhe..trzeba by mieć chyba na wysiegniku połowe prosiaka pieczonego z kartoflami z ogniska! Quote
obraczus87 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Anita podeślij mi fotki :) [email protected] Quote
nicolaczek Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Ja nie zapomniałam o Spajkim i namawiam rodzinkę na wizytę u niego w ostatni wekend listopada. Kura cały czas molestuję moją mamiczkę (na tapecie ma ustawiony łeb Spajkiego;p) mam nadzieję, że prędzej czy później ją przekonam. Ahy: Donka jak będziesz mieć chwilę, możesz napisać coś o charakterze tego skriszka? Quote
mala_czarna Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Jestem już, dosyć tej laby. Ciężko mi się ogarnąć, bo jak tylko do Wawki przyjechałam to mnie spaliny przytruły. Nie ma jak las, rowerki i kąpiele siarczkowo-mineralne :) Anita, bardzo dziękuję za filmik, i za zdjęcia, które przesłałaś do Obraczus. Mam nadzieję, że mama nicolaczek w końcu zdecyduje się na naszego wielkiego dziada, bo nie ma to jak Dogomaniacki dom :) Co do rozliczeń i aktualnego konta Spajka to jest tak. Doszły wpłaty deklaracji stałych od emilak (30 zł), od mojej kumpeli z pracy (10 zł), od kropka 77 (20 zł), i za bazarek od Aldrumki 41 zł. Zostały pieniążki po Foczce z Ostrowi. Jest to dość znaczna kwota, bo aż (a może tylko?) 528,99 zł, i chciałabym zrobić tak: zwrócić Kundelkowej Skarbonce pieniądze za zakup karmy dla Spajka - 84 zł, przeznaczyć 100 zł dla Jara i Leszka (pod opieką Kini1984), a reszta zostanie dla Spajka. Co Wy na to? Quote
obraczus87 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Wklejam tylko 4 fotki.. bo padam na pysk ;) od rana w pracy byłam :roll: Acha skoro jest szansa na to, że chłopak się wzbogaci, to uważam, że powinnaś Kama pomyśleć nad wyróżnionym gumtree dla Niego :) Quote
nicolaczek Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Kuźwa ale on jest zarąbisty. Kamila: rozliczenie jak najbardziej ok \o/ Niestety sytuacja się komplikuje - moja mama nie jest już taka skora jak na początku do adoptowania Spajka;/ boi się, że się nie przyzwyczai, że będzie agresywny itp. ale ja nie ustaje w namowach - zobaczymy. Quote
obraczus87 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Spajk NIGDY nie był agresywny w stosunku do człowieka. Quote
nicolaczek Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 No mi nie musisz tego tłumaczyć i to samo powtarzam cały czas mojej mamie... Ale wiesz jak to jest: duży pies, "pies jest jak odbezpieczony rewolwer", "nie wiadomo co mu do głowy strzeli", "trzeba się poważnie zastanowić" i hasła w ten deseń... Powiem tak: jakby to tylko ode mnie zależało i gdyby to był mój dom, Spajki byłby już dawno u mnie. Quote
obraczus87 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Nicolaczek oczywiście rozumiem Twoją sytuację. Spajk w stosunku do człowieka to psi anioł. Zresztą świadczy o tym również fakt, że córcia Donki ma z Nim świetny kontakt. :) I znam przypadki kiedy to mały piesek potrafił nieźle pogryźć swojego Pana. Quote
nicolaczek Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 To samo powiedziałam mojej mamie :] (o tym pogryzieniu prez małego psa). Poza tym mówiłam też o kontakcie córki Donki ze spajkiem, o tym że jest jej ulubieńcem... No nic, tak jak mówię nie ustaję w namowach. Quote
obraczus87 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Ja zaraz wkleje nowe zdjęcia otrzymane od Anity (dziękujemy :)) I tak jak pisałam wcześniej trzeba by pomyśleć na dwyróżnionym gumtree dla chłopaka. I ogólnie dobrze by było, aby Spajk miał aktualne ogłoszenia :) Quote
Recommended Posts