Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej dziewczęta!

Przepraszam Was, że się nie odzywałam tak długo, ale po pierwsze wyjazd a po drugie inne kwestie, które wyniknęły zaraz po nim sprawiły, że nie miałam ani czasu ani głowy ani możliwości;// ale już jestem zwarta i gotowa! Chęć wyrażoną wczesniej oczywiście podtrzymuję, jednak musicie mi dac troche czasu (niedużo, ale trochę), bo mam jeszcze parę spraw do ogarnięcia. Rozmawiałam wczroaj przez tel. z małą czarną - mam nadzieję, że dzięki temu przestanę być w 100% anonimowym nikiem i zyskam choć trochę zaufania w waszych oczach ;). W kazdym razie póki co będę się przyczyniać do utrzymania Spajka (muszę to jeszcze obgadać z Kamilą) i zaczynam działać serio w temacie adopcji. Mam nadzieję, że to ostatni miesiąc (ew. dwa) Spajka w DT.

Posted

Bardzo, bardzo dziękujemy za wieści! Tyle czekaliśmy (a właściwie najbardziej czekał Spajk), że poczekamy wszyscy jeszcze 2 miesiące - byle była nadzieja, że ten piękny psiak w końcu znajdzie bezpieczną przystań na resztę życia. Przecież one dopiero co się zaczęło!...

Posted

Spajkuś to ulubiony pies hotelowy mojej 10-letniej córki....może dlatego,że mimo taki duuuuzy ,to łagodny jak baranek,ba- On nie ma zupełnie świadomości ze swojej wielkości ładuje się na kolana,opiera się o człowieka całym swoim ciężarem....hmmm....ale to zachowanie jest pozytywne i zabawne;-)co do zdjęć zapowiadają ładną pogodę ...postaram się:-)

Posted

Jeżeli chodzi o demolkę - kiedyś kibicowałam pieskowi, który wrócił z adopcji, bo cierpiał na tak silny lęk separacyjny, że zniszczył nawet podłogę. Po jakimś czasie w hoteliku znów trafił do domu i tam - okazał się aniołem!
Nie wiem - może potrzebował tego hotelikowego czasu na ochłonięcie po poprzednim życiu?
Oczywiście nie oznacza to, że jest to regułą.

Posted

Nie no ja myślę, że u Spajka nadal działa (mimo jego słusznych rozmiarów) syndrom szczeniaka :) spoko damy radę, ja już też przeżyłam zjedzenie praktycznie całych drzwi przez dwa CC ;)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Donka, a mozemy liczyc na nowe wieści o Spajkolińskim?? :) może jakieś foteczki??:)

[video=youtube;88NNjdAoCog]http://www.youtube.com/watch?v=88NNjdAoCog[/video]

fotki mam - adre @ poprosze..ale sa hmm...ruszone..bo jego do zdjecia ustawić ...hhe..trzeba by mieć chyba na wysiegniku połowe prosiaka pieczonego z kartoflami z ogniska!

Posted

Ja nie zapomniałam o Spajkim i namawiam rodzinkę na wizytę u niego w ostatni wekend listopada. Kura cały czas molestuję moją mamiczkę (na tapecie ma ustawiony łeb Spajkiego;p) mam nadzieję, że prędzej czy później ją przekonam.

Ahy: Donka jak będziesz mieć chwilę, możesz napisać coś o charakterze tego skriszka?

Posted

Jestem już, dosyć tej laby. Ciężko mi się ogarnąć, bo jak tylko do Wawki przyjechałam to mnie spaliny przytruły. Nie ma jak las, rowerki i kąpiele siarczkowo-mineralne :)
Anita, bardzo dziękuję za filmik, i za zdjęcia, które przesłałaś do Obraczus. Mam nadzieję, że mama nicolaczek w końcu zdecyduje się na naszego wielkiego dziada, bo nie ma to jak Dogomaniacki dom :) Co do rozliczeń i aktualnego konta Spajka to jest tak.
Doszły wpłaty deklaracji stałych od emilak (30 zł), od mojej kumpeli z pracy (10 zł), od kropka 77 (20 zł), i za bazarek od Aldrumki 41 zł. Zostały pieniążki po Foczce z Ostrowi. Jest to dość znaczna kwota, bo aż (a może tylko?) 528,99 zł, i chciałabym zrobić tak: zwrócić Kundelkowej Skarbonce pieniądze za zakup karmy dla Spajka - 84 zł, przeznaczyć 100 zł dla Jara i Leszka (pod opieką Kini1984), a reszta zostanie dla Spajka. Co Wy na to?

Posted

Wklejam tylko 4 fotki.. bo padam na pysk ;) od rana w pracy byłam :roll:

Acha skoro jest szansa na to, że chłopak się wzbogaci, to uważam, że powinnaś Kama pomyśleć nad wyróżnionym gumtree dla Niego :)

Posted

Kuźwa ale on jest zarąbisty.

Kamila: rozliczenie jak najbardziej ok \o/

Niestety sytuacja się komplikuje - moja mama nie jest już taka skora jak na początku do adoptowania Spajka;/ boi się, że się nie przyzwyczai, że będzie agresywny itp. ale ja nie ustaje w namowach - zobaczymy.

Posted

No mi nie musisz tego tłumaczyć i to samo powtarzam cały czas mojej mamie... Ale wiesz jak to jest: duży pies, "pies jest jak odbezpieczony rewolwer", "nie wiadomo co mu do głowy strzeli", "trzeba się poważnie zastanowić" i hasła w ten deseń...

Powiem tak: jakby to tylko ode mnie zależało i gdyby to był mój dom, Spajki byłby już dawno u mnie.

Posted

Nicolaczek oczywiście rozumiem Twoją sytuację.

Spajk w stosunku do człowieka to psi anioł. Zresztą świadczy o tym również fakt, że córcia Donki ma z Nim świetny kontakt. :)
I znam przypadki kiedy to mały piesek potrafił nieźle pogryźć swojego Pana.

Posted

To samo powiedziałam mojej mamie :] (o tym pogryzieniu prez małego psa). Poza tym mówiłam też o kontakcie córki Donki ze spajkiem, o tym że jest jej ulubieńcem... No nic, tak jak mówię nie ustaję w namowach.

Posted

Ja zaraz wkleje nowe zdjęcia otrzymane od Anity (dziękujemy :))

I tak jak pisałam wcześniej trzeba by pomyśleć na dwyróżnionym gumtree dla chłopaka. I ogólnie dobrze by było, aby Spajk miał aktualne ogłoszenia :)