malagos Posted November 1, 2008 Posted November 1, 2008 Taka buda to mógłby być awaryjny tymczas. dzieki, przemyślę sprawę :cool3: Quote
Zmysł Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Dlaczego poniższy bazarek wygląda, jak wygląda? http://www.dogomania.pl/forum/f99/kolekcja-barei-na-karmicielke-zwierzat-z-w-wy-do-04-11-godz-18-00-a-123448/#post11172200 Quote
taks Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 [quote name='Zmysł']Dlaczego poniższy bazarek wygląda, jak wygląda? http://www.dogomania.pl/forum/f99/kolekcja-barei-na-karmicielke-zwierzat-z-w-wy-do-04-11-godz-18-00-a-123448/#post11172200 Co chcesz? - całkiem fajny bazarek:p (u mnie wygląda normalnie) Quote
Zmysł Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 taks napisał(a):Co chcesz? - całkiem fajny bazarek:p (u mnie wygląda normalnie) jak ja otwieram, to do połowy strony są dziwne chińskie znaczki, dopiero poniżej znajduje się coś, co sobie utworzyłem Quote
rozi Posted November 3, 2008 Posted November 3, 2008 Właśnie zauważyłąm, że mamy podforum dla zakończonych bazarków. Genialne. Aż mnie skręca, że to nie ja wymyśliłam :megagrin: Quote
Zmysł Posted November 4, 2008 Posted November 4, 2008 rozi napisał(a):Właśnie zauważyłąm, że mamy podforum dla zakończonych bazarków. Genialne. Aż mnie skręca, że to nie ja wymyśliłam :megagrin: popraw się;) Quote
Pianka Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 Macie jakies sugestie/propozycje to zapraszam na ten watek;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/regulamin-propozycje-zmian-124381/#post11202342[/URL] Quote
Viris Posted November 8, 2008 Posted November 8, 2008 [quote name='rozi']Właśnie zauważyłąm, że mamy podforum dla zakończonych bazarków. Genialne. Aż mnie skręca, że to nie ja wymyśliłam :megagrin:[/quote] Czuję się geniuszem :oops: Quote
Perfi Posted November 9, 2008 Posted November 9, 2008 aaaa czemu na tym podforum znajduje sie moj bazarek mimo iz nie zakonczony? :???: Quote
Puma1984 Posted November 10, 2008 Posted November 10, 2008 Moge wystawic bazarek na sterylizacje kotki ktora sie do mnie przybłakała?? Kotka siedzi u mnie w pracy caly czas, w nocy spi w kotłowni... do domu nie moge jej wziasc bo moja puma nienawidzi kotów. Podobno kot jest pewnego mojego sasiada.... tylko jak sie przykał do mnie to byl chudy jak cholera, sam szkielet.... Quote
HebaNova Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Puma, jeśli to kot tymczasowy i szukasz mu domu to tak, jesli jest to kot własny, stały to nie. taki jest ten nowy regulamin Quote
Puma1984 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='HebaNova']Puma, jeśli to kot tymczasowy i szukasz mu domu to tak, jesli jest to kot własny, stały to nie. taki jest ten nowy regulamin[/quote] Sprawa sie skomplikowala.... kot siedzial u mnie w pracy okolo miesiaca,,, dalej siedzi ,,, ale wczoraj moj sasiad twierdzi ze to jego kot. Dziadek ma 88 lat , pije. Kot jak przyszedl do mnie to byl szkielet... wiec juz o sterylizacji mozna zapomniec bo kot nie moj :( Quote
rozi Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 Ja sądzę, że dziadek ściemnia, a kot jest bezdomny. Domu nie ma co mu szukać, skoro radzi sobie tam, gdzie jest, a wysterylizować trzeba :diabloti: Quote
Puma1984 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='rozi']Ja sądzę, że dziadek ściemnia, a kot jest bezdomny. Domu nie ma co mu szukać, skoro radzi sobie tam, gdzie jest, a wysterylizować trzeba :diabloti:[/quote] Tylko dziadek juz kilka dni z rzedu przychodzil po kota, bral go, a kot za chwile juz byl u mnie w kotlowni, a o 12 juz u mnie w pracy.... I kot u mnie w pracy siedziec nie moze bo jak sanepid mi wpadnie to masakra bedzie. Pojde do weta i spytam sie ile sterylizacja i pewnie na nic szczepiony nie byl.... Watek mam mu zakladac jakbym robila bazarek na nia ? w pracy u mnie stoji szklanka z napisem "zbieramy datki na barowe"-bo tak ja nazwalismy, w koncu kot barowy :):) Odpchlona juz jest bo pchly po niej skakaly,,, i w sumie ze szklanki biore kasiorke i kupuje jej karme,,, Quote
Viris Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Puma1984 napisał(a):Moge wystawic bazarek na sterylizacje kotki ktora sie do mnie przybłakała?? Kotka siedzi u mnie w pracy caly czas, w nocy spi w kotłowni... do domu nie moge jej wziasc bo moja puma nienawidzi kotów. Podobno kot jest pewnego mojego sasiada.... tylko jak sie przykał do mnie to byl chudy jak cholera, sam szkielet.... Najpierw zmniejsz podpis ;) Bo masz za duży. Bazarek na taką kotkę będziesz mogła założyć, jednak potrzebne będą faktury/zdjęcia/rozliczenia. Planujemy na dniach zmianę w regulaminie dzięki której właśnie takie bazarki będą mogły być zakładane. Quote
evel Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 a ja mam zapytanie do osób, które robiły bazarki roślinkowe. mam nadzieję, że to tutaj mogę je zadać :eviltong: jak się przesyła rośliny Pocztą Polską? na specjalnych warunkach + priorytet to wcale niemałe 15 zł :roll:, są jakieś inne opcje czy tylko tak się da? nie wiem, czy to nie odstraszy potencjalnych chętnych :oops: Quote
rozi Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Ja wysyłałam normalnym priorytetem, porządnie opakowane. No ale one były małe. Quote
evel Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 rozi napisał(a):Ja wysyłałam normalnym priorytetem, porządnie opakowane. No ale one były małe. małe znaczy sadzonki czy troszkę większe sadzonki? a porządnie opakowany prio to jaka cena? :oops: Quote
rozi Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 To tylko od wagi zależy. Nie pamiętam, jakoś około 5-6zł chyba za przyjętą sadzonkę w malutkim pojemniczku. Zajrzyj sobie na mój bazarek, wpisz w wyszukiwarkę "rośliny doniczkowe" to Ci wyskoczy. I dalej tam mnie pytaj, jakbyś coś jeszcze chciała wiedzieć. Quote
BoUnTy Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 A ja mam pytanie do moderatorów - mam kosmetyki na bazarek, nowe - mam na nie faktury, czy w takim wypadku kosmetyki moga być wystawione 'za zwrotem kosztów'? Niestety moja obecna sytuacja finansowa nie pozwala mi na zbytnie 'szastanie kasą' stąd moje pytanie - zawsze jakiś grosz poszedłby na psiaki, a tak to bede zmuszona wystawiac na allegro i psiaki niestety nie zyskają... Quote
Viris Posted November 20, 2008 Posted November 20, 2008 BoUnTy napisał(a):A ja mam pytanie do moderatorów - mam kosmetyki na bazarek, nowe - mam na nie faktury, czy w takim wypadku kosmetyki moga być wystawione 'za zwrotem kosztów'? Niestety moja obecna sytuacja finansowa nie pozwala mi na zbytnie 'szastanie kasą' stąd moje pytanie - zawsze jakiś grosz poszedłby na psiaki, a tak to bede zmuszona wystawiac na allegro i psiaki niestety nie zyskają... Nie, nie mogą. Wystaw na allegro, a jak podreperujesz budżet zapraszamy na bazarki ;) Quote
DG32 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Skąd mam wiedzieć czy bazarek za zwrotem kosztów jest dopuszczony, czy moderator jakoś będzie się wypowiadał na takim bazarku? Bo nie wiem czy mam kupować na takim bazarku czy zostanie on zamknięty? Quote
Pianka Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Najlepiej zapytac moda na pw, czy taki bazarek jest dopuszczony. A jeszcze lepiej jakby osoby zakladajace taki bazar umieszczały informacje w nim, ze bazarek jest dopuszczony i przez jakiego moda. Quote
Bamboo ® Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 witam Mimo, że znam regulamin bazarku, mam jednak parę pytań. 1. Chciałabym wystawić na bazarku kilka kartek świątecznych (własnej roboty). Przewidywana cena-ok 2,5-3 zł/szt. Jednak (i tu zacytuję regulamin): "Zasada jest jedna - wysyłamy zawsze przesyłkami rejestrowanymi. Czyli takimi na które mamy potwierdzenie nadania. " Zatem zgodnie z cennikiem PP na stronie Poczta Polska przesyłka będzie kosztowała od 4,65 zł (ekonomiczna) do 5,30 zł (priorytet). Koszt przesyłki przekroczy prawie 2-krotnie wartość przedmiotu.:-o Czy w takim razie, nie można by wyboru rodzaju przesyłki pozostawić kupującemu (oczywiście przy zaznaczeniu, że na przesyłkę listową i listową poleconą nie dostaną potwierdzenia nadania i robią to na własną odpowiedzialność) a ja ze swojej strony zobowiązuję się pokryć koszty ewentualnej ponownej wysyłki lub zwrócić pieniądze ? 2. Jak rozumieć stwierdzenie: "udokumentuj w wątku fakt dotarcia pieniędzy na cel wskazany w pierwszym poście". Rozumiem, że jeśli wpłacam przez pocztę, to można załączyć skan dowodu wpłaty, ale jeśli robię przelew internetem? Nie mam wtedy żadnego dowodu wpłaty. Na zakończonych bazarkach niejednokrotnie zauważyłam, że brak jest jakichkolwiek rozliczeń, albo widnieją oświadczenia typu: "50 zł - wpłacone na Burka". Nie podejrzewam, że to oszustwo (zwłaszcza w przypadku "sprawdzonych" dogomaniaków), jednak nie wydaje mi się to być przekonującym dowodem jeśli chodzi o wiarygodność nowicjuszy:roll: Quote
Viris Posted November 29, 2008 Posted November 29, 2008 Co do wysyłek nierejestrowanych - na własną odpowiedzialność można wysyłać nawet gołębiem pocztowym. Tylko w przypadku nie dostarczenia przesyłki moderatorzy nie mają możliwości nic zrobić. A sprzedający który wysyłał na prośbę kupującego przedmioty listem zwykłym nie trafi na czarną listę. Jeśli masz coś sprzedawać to daj szansę zdecydować jednak kupującemu jaką przesyłkę chce otrzymać. Ja np zamawiam czasem przeczy po 1 zł a za przesyłkę płacę 5. Przynajmniej mam pewność że ta rzecz została na prawdę do mnie nadana. Niech decyzja pozostanie zatem w rękach kupującego - bo to on powinien płacić za wysyłkę. W przypadku gdy oferujesz na swoim bazarku że pokrywasz koszty wysyłki zaznacz że chodzi o list zwykły ekonomiczny, ale wspomnij też że można za te 4-5 zł poprosić o wysyłkę listem poleconym. Btw ostatnio wysyłałam polecony priorytet za 4,30 zł. Waga tyle co 4 pocztówki. Chyba że znowu coś zmienili z cennikiem... Quote
Recommended Posts