Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

Posted

Nie zazdroszę ale widzialam niejedno biuro w schronisku, i dlatego to mnie zastanawia - nic więcej.
Które biuro masz na myśli gdzie nie byłam?
biura w schronach co widzialam byly pelne zwierząt, karmy i innych rzeczy niezbędnych psom! nie byly sterylnie czyste, z dywanami, kanapami i regalami - to mnie wlaśnie zdziwiło.I ani jednego zwierzęcia w nim , nawet śladu sierści....
byłeś tam?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

werty>;9406949 napisał(a):

Martwi mnie tylko, że takie osoby jak ty enia, zwracają bardziej uwagę na rzeczy materialne, niż dobro zwierząt. Zazdrościsz? Nie ma czego! Zapraszam do biura, bo w nim nie byłaś i zobaczysz, jak dokładnie wygląda.

Nie wiem kim Ty jestes ale czytaj proszę ze zrozumieniem . Enia , zupełnie co innego napisała .

Posted

myślę, że powinno się ustanowić taką "kuratelę" nad takimi schronami jak w przypadku "kryminalistów" - wiadomo, ze schronu tak łatwo się nie zamknie, ale jeśliby czuli oddech organizacji prozwierzęcej na plecach to by już było coś...ale pewnie nie ma u nas w polskim prawie czegos takiego jak ustanowienie kuratora ds zwierząt w schronach...no ale zawsze mozna coś zmienić!

Posted

werty>;9406636 napisał(a):

Czy ktoś to widział? Czy w jakis sposób było zarejestrowane to zdarzenie (film, foto)?
Aby coś w takiej sprawie zrobić trzeba mieć niezbite dowody, bo inaczej się wykręcą. Wykorzystywanie w ten sposób zwierząt jest formą znęcania i stanowi przestępstwo.
Ale muszą byc dowody!!! Świadkowie, zdjęcia, filmy) itp.
Dlatego, jeżeli widzicie tego typu zdarzenia, jakąkolwiek formę znecania sie nad zwierzętami, dokumentujcie to!
Wykorzystajcie aparaty w telefonach, aby zrobić zdjęcie, czy nawet film. może jakość bedzie słaba, ale będą tam szczegóły, które mogą bardzo przydać sie w postępowaniu.

był film jak tłucze mo głowach psy i morduje je-ostre zabijanie-puścili to w telewizji-Księżpolska mówiła, że ludzie mówili, że to Lach a to nie Lach tylko tamten-bo Lach przecież nie robi w Chrcynnem-to był film robioy ukrytą kamerą.

Posted

andzia69 napisał(a):
myślę, że powinno się ustanowić taką "kuratelę" nad takimi schronami jak w przypadku "kryminalistów" - wiadomo, ze schronu tak łatwo się nie zamknie, ale jeśliby czuli oddech organizacji prozwierzęcej na plecach to by już było coś...ale pewnie nie ma u nas w polskim prawie czegos takiego jak ustanowienie kuratora ds zwierząt w schronach...no ale zawsze mozna coś zmienić!

A czy nie można powierzyć prowadzenia tego schroniska komuś innemu?
Jaki interes mają władze lokalne w popieraniu pana Lacha?

Posted

maggiejan napisał(a):
A skarbówka nie może się tym zająć? Jeśli Lach ma lewe dochody ze schroniska, to przecież Urząd Skarbowy może żądać wyliczeń, jak zarobił?

Zdobąź dowody i zanieś do US, anonimy nic nie dadzą.......

Posted

Jeśli władze lokalne i weterynarz powiatowy lekceważą prawo to trzeba złożyć doniesienie, jeśli prokurator sie tym nie zajmie to skargę na niego o niedopełnieniu obowiązków służbowych. I do skutku! Choćby do W-wy! Przecież wszystkich urzędników nie kupi!

Posted

maggiejan napisał(a):
Jeśli władze lokalne i weterynarz powiatowy lekceważą prawo to trzeba złożyć doniesienie, jeśli prokurator sie tym nie zajmie to skargę na niego o niedopełnieniu obowiązków służbowych. I do skutku! Choćby do W-wy! Przecież wszystkich urzędników nie kupi!

z tego co wiem to już nie pierwsza sprawa p. L.
wiec nie wiem czy mamy sie łudzić co do odpowiedniego wyroku......:shake:

Posted

Władze lokalne mają ustawowy obowiązek zapewnienia psom bezdomnym opieki. Jeśli tego nie robią łamią prawo. Pieniądze publiczne muszą być wydawane w określony sposób. W przeciwnym razie jest to niegospodarność lub sprzeniewierzenie i to jest przestępstwo.

Posted

maggiejan napisał(a):
Władze lokalne mają ustawowy obowiązek zapewnienia psom bezdomnym opieki. Jeśli tego nie robią łamią prawo. Pieniądze publiczne muszą być wydawane w określony sposób. W przeciwnym razie jest to niegospodarność lub sprzeniewierzenie i to jest przestępstwo.

wladze pozbywaja sie psa ze swojego terenu za 900 zl oddajac do schronu, dalej maja gleboko w d.... co sie z nim dzieje......
ludzie dzwonia, hycel łapie, pies w schronie- wladze zrobily co do nich należy.
nikt tego prawie nie kontroluje czy pies zyje tam , czy poszedl do adopcji, nie ma takich info miedzy gmina a schronem w K.
i dlatego jest to BIZNES.

Posted

enia napisał(a):
wladze pozbywaja sie psa ze swojego terenu za 900 zl oddajac do schronu, dalej maja gleboko w d.... co sie z nim dzieje......
ludzie dzwonia, hycel łapie, pies w schronie- wladze zrobily co do nich należy.
nikt tego prawie nie kontroluje czy pies zyje tam , czy poszedl do adopcji, nie ma takich info miedzy gmina a schronem w K.
i dlatego jest to BIZNES.

Gmina ma obowiązek zapewnić opiekę psom ze swojego terenu. Nie wystarczy pozbyć się psa - TRZEBA ZAPEWNIĆ MU OPIEKĘ! Pozbywanie się psa jest sprzeczne z Ustawą!

Posted

maggiejan napisał(a):
Gmina ma obowiązek zapewnić opiekę psom ze swojego terenu. Nie wystarczy pozbyć się psa - TRZEBA ZAPEWNIĆ MU OPIEKĘ! Pozbywanie się psa jest sprzeczne z Ustawą!

To tylko teoria.........
a jak jest każdy wie.....:-(

Posted

To na gminie spoczywa obowiązek kontroli, czy pies ma właściwą opiekę.
Jeżeli ta opieka nie jest właściwa to znaczy schron nie wywiązuje się z warunków umowy i trzeba umowę rozwiązać - inaczej gmina sama łamie porawo o ochronie zwierząt!

Posted

enia napisał(a):
To tylko teoria.........
a jak jest każdy wie.....:-(

Jeżeli będziemy tak myśleć - nigdy nic się nie zmieni i degenaraci pokroju p.L. będą kabzę zbijać na okrucieństwie i własnej dewiacji!

Posted

Trzeba zmusić władze, prokuraturę i sąd do przestrzegania prawa! Doniesienia o przestępstwie, petycje, akcje protestacyjne! Przecież ci ludzie też muszą przestrzegać prawa! Zmusić ministra do wydania przepisów szczegółowych do ustawy, itd.

Posted

maggiejan napisał(a):
To na gminie spoczywa obowiązek kontroli, czy pies ma właściwą opiekę.
Jeżeli ta opieka nie jest właściwa to znaczy schron nie wywiązuje się z warunków umowy i trzeba umowę rozwiązać - inaczej gmina sama łamie porawo o ochronie zwierząt!

maggiejan zadzwon do jakiejś gminy związanej z K. umową i spytaj czy wiedzą co sie dzieje z psami odłowionymi, ile siedzi w schronie, ile poszlo do adopcji, ile umarło z chorób itp.
oni to mają w d.......
ja też kiedyś myslalam podobnie, ustawa , przepisy itp.
a tu d. blada, psy masowo giną.........

Posted

maggiejan napisał(a):
Trzeba zmusić władze, prokuraturę i sąd do przestrzegania prawa! Doniesienia o przestępstwie, petycje, akcje protestacyjne! Przecież ci ludzie też muszą przestrzegać prawa! Zmusić ministra do wydania przepisów szczegółowych do ustawy, itd.

No i dobrnęliśmy - zmiana ustawy i przepisów to podstawa, bez tego nic nie wskóramy.....
Greenevil właśnie o tym krzyczala....;)