oktawia6 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 epe napisał(a): Znałam chłopaka,który był paint ballista. Oni się gdzieś zrzeszają,możnaby poszukać w necie,jako klub jest w tamtym rejonie! A ciekawa jestem czy pan właściciel ma pozwolenie na broń? Oczywiście ostrą! Czy zakup naboi do broni palnej jest rejestrowany? Chyba,że skubany należy do koła łowieckiego,to trudno będzie coś sprawdzić! nie wiem jak też w Chrcynnem ale Lach jest ponoc byłym wojskowym-sprawia wrażenie bystrego w sumie-nie jest jakimś śmierdzącym pijakiem, utytłanym-ale tacy są najostrzejsi właśnie. Quote
epe Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Znalazłam ciekawy link,jeśli iść tropem strzelania: http://orzel.org.pl/phpbb/viewtopic.php?t=1324 Oktawia! Pan były wojskowy,ten klub Orzeł- zawody w Chrcynnem! To facet ma nieziemskie kontakty i układy! Tym razem to chyba nie damy rady!! Za małe jesteśmy! Lach to przy nim jest mrówką lub nikim! Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Z nim to jest wiekszy problem - on nie ma skrupułów i barier. Quote
oktawia6 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Beata_Dorobczyńska napisał(a): Z nim to jest wiekszy problem - on nie ma skrupułów i barier. tacy ludzie powinni byc jakoś resocjalizowani-choc jeśli im to sprawia podnietę to nic z tego. Facet w tym wieku powinien pojedźic po klubach nawet niemieckich i pobawic się po ludzku a nie tłuc psy:angryy::angryy::angryy: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Od 15 lat nie wierzę w resocjalizacje - skorzystaj z mojego doświadczenia. Quote
epe Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Oktawio! Moze my mamy wybujałą wyobraźnie? Poczytam sobie o tym klubie Orzeł,bo to klub z Łodzi,ale zawody urzadzaja w Chrcynnym i piszą coś o strzelnicy! Szkoda,że tak daleko mieszkam,bo chetnie obadałabym to Chrcynno,co tam jest itd.. Ale w internecie jest dosć dużo linków,to pogrzebię! Paint ballowcy tez tam urzadzaja zawody- wiem,że były organizowane 31 lipca 2007! Quote
lavinia Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 dziewczynki, ja znam p Krzysztofa osobiście, miły, sympatyczny człowiek, kocha zwierzęta......tak jak i ten drugi pan w Krzyczkach....... jeśli chcecie sobie popisać o czymś ciekawym , to najlepiej na pw, szczególnie gdybyście miały jakieś plany czy coś takiego...... wiem, bo sama widziałam, że chętnie zaglada się na dogo, aby popatrzeć na miłe słowa pod swoim adresem...to takie rozbrajające jest...każdego dnia , w ciągu dnia, czy też wieczorem mozna sobie poczytać...takie ciekawe rzeczy....i wtedy wszystko się wie...... Quote
oktawia6 Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 tak wiem Lavinio.....ale co poderżnie mi gardło? wywiezie tam do lasu? Beata -ja również nie wierzę w resocjalizację.:shake: Quote
epe Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Dzięki za info Lavinia! A pan lubi sobie poczytać,bo tak mu zostało z dawnych czasów,tych przed 1990??:evil_lol: Quote
maggiejan Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 epe napisał(a):Znalazłam ciekawy link,jeśli iść tropem strzelania: http://orzel.org.pl/phpbb/viewtopic.php?t=1324 Oktawia! Pan były wojskowy,ten klub Orzeł- zawody w Chrcynnem! To facet ma nieziemskie kontakty i układy! Tym razem to chyba nie damy rady!! Za małe jesteśmy! Lach to przy nim jest mrówką lub nikim! A może laleczka voodoo by pomogła...?:roll: Quote
epe Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 Pomysł wart przemyślenia z tą laleczką:evil_lol: A nuż coś by z tego wyszło??? Quote
maggiejan Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 epe napisał(a):Pomysł wart przemyślenia z tą laleczką:evil_lol: A nuż coś by z tego wyszło??? Warto spróbować: jeśli nie zaszkodzi to przecież i tak nie pomoże im...:cool3: Quote
oktawia6 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 maggiejan napisał(a): A może laleczka voodoo by pomogła...?:roll: to się nazywa wanga:diabloti:trzeba tylko kęp kudłów miec lub kawałek ubrania:razz:może byc też paznokiec ewentualnie ząb Quote
Olga132 Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 osoby zainteresowane rozklejaniem plakacików - nie tylko ale w sczególnosci gminy warszawskie i podwarszawskie - oraz reszta woj maz i pozostałe województwa prosze o przysyłanie mi swoich maili na pw - plakacik bede przesyłała drogą mailowa. PILNE!!! mysle że czas aby nie tylko miłosnicy psów dowiedzieli sie jak wygladaja Polskie schroniska. Quote
maggiejan Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 oktawia6 napisał(a):to się nazywa wanga:diabloti:trzeba tylko kęp kudłów miec lub kawałek ubrania:razz:może byc też paznokiec ewentualnie ząb Widzę, że teorię masz opanowaną...:razz: Czy bez rekwizytu nie zadziała? Quote
maggiejan Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Olga132 napisał(a):osoby zainteresowane rozklejaniem plakacików - nie tylko ale w sczególnosci gminy warszawskie i podwarszawskie - oraz reszta woj maz i pozostałe województwa prosze o przysyłanie mi swoich maili na pw - plakacik bede przesyłała drogą mailowa. PILNE!!! mysle że czas aby nie tylko miłosnicy psów dowiedzieli sie jak wygladaja Polskie schroniska. Czy jest jakaś petycja, którą można wysłać do władz w sprawie prowadzenia polskich schronisk? Sytuacji zwierząt, wydawania publicznych pieniedzy, niedopuszczania wolontariuszy? Braku przepisów szczegółowych? Może gdyby zacząć wysyłać do burmistrzów, wojewodów, ministrów w dużych ilościach, to by coś zrobili, widząc, że ludzie interesują się? Quote
werty> Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 oktawia6 napisał(a):Wypuszczane do lasu i strzelają do nich i to jakie fury podjeżdżają:crazyeye:-to PAINTBALL - jakby ktoś nie wiedział. chyba to kumple szef Chrcynna i Krzyczek? Czy ktoś to widział? Czy w jakis sposób było zarejestrowane to zdarzenie (film, foto)? Aby coś w takiej sprawie zrobić trzeba mieć niezbite dowody, bo inaczej się wykręcą. Wykorzystywanie w ten sposób zwierząt jest formą znęcania i stanowi przestępstwo. Ale muszą byc dowody!!! Świadkowie, zdjęcia, filmy) itp. Dlatego, jeżeli widzicie tego typu zdarzenia, jakąkolwiek formę znecania sie nad zwierzętami, dokumentujcie to! Wykorzystajcie aparaty w telefonach, aby zrobić zdjęcie, czy nawet film. może jakość bedzie słaba, ale będą tam szczegóły, które mogą bardzo przydać sie w postępowaniu. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 oktawia6 napisał(a):tak wiem Lavinio.....ale co poderżnie mi gardło? wywiezie tam do lasu? Moze miec inne propozycje dla Ciebie . Proponuje zmienic temat lub tez przejsc tylko na maile. Quote
enia Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Werty a Ty zadarłbyś z mafią? jak dla mnie to śmirdzi jak najwieksze gówno-trwa to tyle czasu i NIKT tego nie utnie....... Ch. jest w lesie, jakieś cholerne bunkry i podziemia, środek lasu, parasole piwne, ławeczki , złota młodzież w moro no i zabawa na całego........... a biuro to lepiej wygląda niz niejedno nasze mieszkanie...... Quote
Neigh Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Faktem jest, szokującym to prawda - że osoba prowadząca schronisko - ma pozwolenie na sprzedaż piwa!!! Quote
ARKA Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 :cool1: PETA itp. jak rozpracowuje laboratoria, firmy farmaceutyczne -z doswiadczeniami na zwierzetach itp. wstawia swoich ludzi jako pracownikow itd. Quote
ARKA Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Neigh napisał(a):Faktem jest, szokującym to prawda - że osoba prowadząca schronisko - ma pozwolenie na sprzedaż piwa!!! Czy ja wiem czy az taki szok? Bardziej szokiem jest mysliwy jako prowadzacy, pracujacy w schronisku..czy tez lek.wet. mysliwy, jak dla mnie. Quote
Aganiok Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Jedno i drugie "schronisko" jest położone w Gminie Nasielsk. Ja bym uderzyła w Gminę. Pisałam już o tym kiedyś. Np "W Gminie Nasielsk zabija się bezdomne zwierzęta" itp i poszłabym z tym do Wójta Nasielska. Jeśli chce mieć taki czarny PR w całej Polsce, a Dogomaniacy są w stanie to zrobić - to niech dalej nic nie robi z tymi przybytkami! Jeśli te tereny są wydane w użytkowanie wieczyste obu Fundacjom to Gmina może wypowiedzieć umowę dzierżawy. Nie jest to jednak takie proste, ale jeśli wykazałoby się że była na nich prowadzona działalność przestępcza - to może jakaś szansa jest. Tylko pytanie - co dalej z tymi psami? Chyba najlepsze rozwiązanie na teraz to doprowadzenie do kontroli jakiejś innej organizacji nad oboma miejscami. NIe jestem prawnikiem i nie wiem jak to zrobić niestety :( A długoterminowo - niestety ale bez zmiany prawa nic się w Polsce nie zmieni i takie miejsca jak Krzyczki etc będą ciągle zbijać kasę na nieszczęściu zwierząt. Najwyższy czas aby zmienić prawo. Quote
werty> Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 enia napisał(a): Werty a Ty zadarłbyś z mafią? jak dla mnie to śmirdzi jak najwieksze gówno-trwa to tyle czasu i NIKT tego nie utnie....... Ch. jest w lesie, jakieś cholerne bunkry i podziemia, środek lasu, parasole piwne, ławeczki , złota młodzież w moro no i zabawa na całego................ a biuro to lepiej wygląda niz niejedno nasze mieszkanie...... Każdą mafię można ruszyć, potrzebne są tylko dowody. Im więcej osób będzie o tym mówiło otwarcie i zdecyduje sie wystąpić przed sądem w charakterze świadka, tym lepiej. W ilości jest nasza siła, aby zwierzęta miały lepiej. Ale niestety społeczeństwo jest bardzo zatraszone, z obawy o swoje życie i zdrowie, a do zeznań nikogo nie można zmuszać. Miałem z różnymi przestępcami (w tym z mafii) do czynienia w mojej kilkunastoletniej pracy zawodowej. Martwi mnie tylko, że takie osoby jak ty enia, zwracają bardziej uwagę na rzeczy materialne, niż dobro zwierząt. Zazdrościsz? Nie ma czego! Zapraszam do biura, bo w nim nie byłaś i zobaczysz, jak dokładnie wygląda. Quote
Recommended Posts