Jump to content
Dogomania

>>>KRZYCZKI-obóz śmierci dla psów-WIELKI SUKCES- zapadł precedensowy wyrok !!!<<<

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sprawy Krzyczek w sadach tocza sie od 2003 roku...
Sprawa Korabiewic - umorzona
Sprawa Wolomina - umorzona
i co z tego, ze ewidencja nie zgadza sie bagatela o kilkaset psow...

Ustawa bez odpowiednich aktow wykonawczych jest ustawa martwa. Jak widac.

pzdr
GreenEvil

Posted

GreenEvil napisał(a):

Ustawa bez odpowiednich aktow wykonawczych jest ustawa martwa. Jak widac.

pzdr
GreenEvil

;) A jakich Ci aktow wykonawczych brakuje?

Posted

ARKA napisał(a):
;) A jakich Ci aktow wykonawczych brakuje?

stwierdzajacych jednoznacznie, ze gmina jest odpowiedzialna za zwierze takze po jego odlowieniu. I ze w schronach ewidencja powinna sie zgadzac...
orzecznictwo wskazuje, ze sa tu nieeeeeeeeeezle dziury.

pzdr
GreenEvil

Posted

Arko!
Ten raport NIK-u jest budujący!!
Czyli jak się chce,to się da zrobić!
Widzę,że byłby to jakiś kierunek naszych działań?!
Obawiam się tylko,że zabrali się za to,bo nie wypadało,aby w stolicy taki schron był!
A Polska "powiatowa" może ich nie obchodzić-choć mówia "proście,a bedzie wam dane"!

Posted

maggiejan napisał(a):
Tak, skarga na weta powiatowego do weta wojewódzkiego i do prokuratury o niedopełnienie przez weta obowiązków służbowych.

Proponowałabym też skargę do Okręgowej Izby Lekarsko Weterynaryjnej właściwej dla tego terenu(tu warszawska chyba)- do rzecznika odpowiedzialności zawodowej:
http://www.wilw.waw.pl/
(Z powiadomieniem np.równoczesnie jednostki nadrzędnej)
Jednostką nadrzędną dla okręgówki jest Krajowa ILW
http://www.vetpol.org.pl/
Izby mają możliwość ukarania lekarza- do pozbawienia prawa wykonywania zawodu włącznie.

Posted

GreenEvil napisał(a):
no patrz, a czemu poradzil sobie z tylko jedynm schronem w Polsce?

pzdr
GreenEvil

Byl z tego okresu-przy tej okazji tez raport ze wszyskich schronisk..jakos go w necie nie moglam odszukac...A wtedy to jeszcze nie bylo Krzyczek itp, zobacz date tego raportu

Posted

ANETTTA napisał(a):
dziewczyny zdradzacie wszytkie asy z rekawa piszcie sobie pewne cenne wskazówki na pv wróg czyta i sie uczy

Nie przesadzaj, czego moze sie nauczyc?

Posted

kasiaNDM napisał(a):

dziewczyny moja kuzynka szuka szczeniaczka.
pierwsze kroki stawiamy do Krzyczek... bo tam potrzebują pomocy. Czy są tam jakieś maluchy które urosną nie duze ?

zapraszam do mojego banerka: JAcuś i Agatka-uratowałąm je z Krzyczek-są u mnie na tymczasie-kontakt jest podany na wątku do mnie.
dom bez dzieci, szczeniaczki jak to szczeniaczki siczkujące, będą malutkie.

Posted

Sadze ze Chrcynno dziala na zasadzie umowy otrzymania terenu w uzytkowanie wieczyste (lub uzyczenia) na dzialalnosc "sportowa", za rozwiazanie problemu bezdomnosci na tamtym terenie, czyli prowadzenie "Schroniska".
Cos za cos.

Posted

Czy jest jakiś "gotowiec" pisma do wojewody maz. ? Jeśli tak, to proszę o podnie linku, trzeba ich zasypać listami, niech do nich dotrze co się pod ich nosem wyprawia!

W zeszłym roku, jak wynikła sprawa Ligoty (dolnośląskie), to dużo pomógł szum w mediach - lokalnych i ogólnop., no i wojewoda też został zasypany meilami, do tego też pisały międzynarodowe organizacje (np. z Francji).
NApiszmy do "Europy", niech zrobi się jak największy szum, to może wojewoda ruszy d... i głową, żeby zamknąć to miejsce i wogóle się tym zainteresować

Posted

Popieram wypowiedź elvissa!
Nie można tego tak zostawić! Już nie!! Widzieliście filmiki i zdjęcia Octawii?
Są na wątku założonym przez ARKĘ,kto ma jakieś materiały niech też tam zamieści!
Nie spałam po obejrzeniu tego!
Sądzę,że gdyby Octawia miała broń przy sobie,będąc tam,to niektórzy pracownicy już by padli,jak te zdychające tam psy:angryy:

Posted

epe napisał(a):
Popieram wypowiedź elvissa!
Nie można tego tak zostawić! Już nie!! Widzieliście filmiki i zdjęcia Octawii?
Są na wątku założonym przez ARKĘ,kto ma jakieś materiały niech też tam zamieści!
Nie spałam po obejrzeniu tego!
Sądzę,że gdyby Octawia miała broń przy sobie,będąc tam,to niektórzy pracownicy już by padli,jak te zdychające tam psy:angryy:

Tylko moge apelowac, to wazne!

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105111

Posted

Witam serdecznie
Jestem tu nowa, choć zwierzęta kocham od zawsze..
Czasem tu zaglądałam, oglądałam te przerazliwe filmy:-(, ale nigdy nie zabieralam glosu.. Wydawalo mi sie, ze niewiele moge pomoc..
Teraz jednak, kiedy moja sytuacja zyciowa troche sie zmienila, wyszlam za maz, koncze budowac dom pod Poznaniem..mysle, ze mogalbym sie na cos przydac.. Bardzo wzruszyly mnie filmy i zdjecia ze schroniska w miejscowosci Krzyczki.. Wiem, ze nie jestem w stanie dac domu wszytskim tym biedaczkom, a nawet jesli zaadoptuje jednego nie bede pocieszona, wiedzac, ze musialam odmowic przyjecia pozostalych kilkuset.. Widzialam tam wiele psów w naprawde oplakanym stanie, takich ktore potrzebuja intensywnej opieki od zaraz! Myslalam o tym, zeby zabierac stamtad wlasnie te najgorzej wygladajace, bez szans, ze wpadna komus w oko..
Chcialabym zaoferowac im opieke, pomoc weterynarza oraz oczywiscie wygodne spanie na kanapie w cieplym domu.. Kiedy juz psiak dojdzie do siebie, bedzie wygladal piekniej, poszukamy mu domku stalego, a ja zabiore z tego piekla innego... Wykupilam dzis domene www.zaopiekujsiemna.pl i kiedy juz zrobie strone internetowa, chcialabym umiescic na niej mozliwie jak nalwiecej psow i kotow, ktore poszukuja domków.. Nie wiem, jak to działa, ale dołoże wszelkich starań, żeby sie dowiedziec i uczynic cos dobrego.. Prosze o kontakt osob z Poznania, które prowadza podobna dzialalnosc i potrzebuja kogos do pomocy.
Mam tez sporo watpliwosci, poniewaz mamy juz w domciu dwa male rasowe psy, jednego kota i..dziecko.. Nie chcialabym ,zeby stala im sie krzywda, kiedy pies, ktorego przyprowadze okaze sie agresywny.. Prosze o odpowiedz.
pozdrawiam całą załogę. Kasia

Posted

witamy nowa dogomaniaczke ....wiesz dogo jest jak nałóg ...tak w moim przypadku sie stało ......a zaczelo sie od jednego znalezionego na allegro psa mederka benia .....i popłynełam ......jak nałóg

z tymi psami to jest tak ze w sumie nigdy nie wiesz jaka bedzie reakcja .....tu mnóstwo ludzi ma po minimum 2 psy biora inne jest ok ......biora inne jest izolacja jednego od drugiego ....okazuje sie ze sunia nie akcepuje psa ....itd itd dopóki nie sprubujesz nie bedziesz wiedziała jak postapić a potem sie uczysz i okazuje sie to nie ma róznicy

ja mam 3 psy małego satruszka 15 lat kundelka 9 lat i bernardyna prawie 4 lata ,,,,,,,,,,15 latek nie akceptuje benia stało sie to niezupełnie od małego benia który był w naszym domu tylko jak benio maił ok 10 m-cy nagle z dnia na dzień ... ..i odwrotnie do tego stopnia ze dzisiaj ....one nie moga sie widziec ...broń boze spotkac razem na dworze ......trzeba je izolowac uwazac ....i powiem ci jest to do przezycia musi byc ..........nie wydasz 15 latka .....bo zza stary a benia nie bo kochany jak kazdy .....a zyc trzeba ....
soki za wywody

Posted

lovefigaro napisał(a):
Witam serdecznie
Jestem tu nowa, choć zwierzęta kocham od zawsze..
Czasem tu zaglądałam, oglądałam te przerazliwe filmy:-(, ale nigdy nie zabieralam glosu.. Wydawalo mi sie, ze niewiele moge pomoc..
Teraz jednak, kiedy moja sytuacja zyciowa troche sie zmienila, wyszlam za maz, koncze budowac dom pod Poznaniem..mysle, ze mogalbym sie na cos przydac.. Bardzo wzruszyly mnie filmy i zdjecia ze schroniska w miejscowosci Krzyczki.. Wiem, ze nie jestem w stanie dac domu wszytskim tym biedaczkom, a nawet jesli zaadoptuje jednego nie bede pocieszona, wiedzac, ze musialam odmowic przyjecia pozostalych kilkuset.. Widzialam tam wiele psów w naprawde oplakanym stanie, takich ktore potrzebuja intensywnej opieki od zaraz! Myslalam o tym, zeby zabierac stamtad wlasnie te najgorzej wygladajace, bez szans, ze wpadna komus w oko..
Chcialabym zaoferowac im opieke, pomoc weterynarza oraz oczywiscie wygodne spanie na kanapie w cieplym domu.. Kiedy juz psiak dojdzie do siebie, bedzie wygladal piekniej, poszukamy mu domku stalego, a ja zabiore z tego piekla innego... Wykupilam dzis domene www.zaopiekujsiemna.pl i kiedy juz zrobie strone internetowa, chcialabym umiescic na niej mozliwie jak nalwiecej psow i kotow, ktore poszukuja domków.. Nie wiem, jak to działa, ale dołoże wszelkich starań, żeby sie dowiedziec i uczynic cos dobrego.. Prosze o kontakt osob z Poznania, które prowadza podobna dzialalnosc i potrzebuja kogos do pomocy.
Mam tez sporo watpliwosci, poniewaz mamy juz w domciu dwa male rasowe psy, jednego kota i..dziecko.. Nie chcialabym ,zeby stala im sie krzywda, kiedy pies, ktorego przyprowadze okaze sie agresywny.. Prosze o odpowiedz.
pozdrawiam całą załogę. Kasia

foksia z krzyczek szuka DT.
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105011

pzdr
GreenEvil