Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak Marta ma Montkowi nie dać jak sama je jak oni jeden organizm stanowią? Jedno bez drugiego żyć nie może :)
Widzę, że nie tylko ja taka "niedobra",że psiakowi nie dam jak sama jem. I dzieciaki u mnie też nauczone,że ze stołu nie wolno dawać i są pory karmienia psów.Pomimo dwóch żebraków (Lakiego i Songa).I wcale nie wzrusza mnie ich patrzenie wzrokiem wygłodniałego dziecka.Aż mi lżej na sercu,że nie jestem sama :)I spać w łóżku też nie pozwalam.Ech, chyba jednak jestem niedobra.

Posted

ja tez nie pozwalam spac w lozku, w poscieli nigdy w zyciu. pies to pies, lazi lapami po roznych rzeczach na spacerach, lapy sie myje rzadko. czlowiek do poscieli sie przebiera i w kapciach nie wchodzi.
sa zasady
i ja jestem chyba twarda baba jednak ;) dlatego znosze dzielnie dt, nie rozpaczam po kazdym psie oddawanym.

takie podkarmianie konczy sie tak, ze n u rodzicow pies szura obslinionym pyskiem po lawie, na ktorej leza kanapki, ciasto, itp. mnie to razi bardzo.
a dzis, zywy przyklad, pies chcial dziecku z widelca schabowego zdjac. :shake: akurat mial tak na wysokosci pyska ;) przy dziecku o tyle rzeczy trzeba sie martiwc, ze nie potrzebuje jeszcze pilnowac, by pies mu obiadu nie zjadl

rozpieszczuchy i tyle, niewychowane.

wiadomo,ze czasem cos sie da. ale czasem, a nie za kazdym razem.

a dzis co u Montka? na imprezce z panciostwem u rodzicow. wspolny spacer z psem rodzicow, a teraz... chodza razem za kazdym do kuchni kto niesie talerz. :cool3:

Posted

Dzisiaj Korusia to sama karmiłaś Montka i Lorda schabowym z widelca:eviltong:
A Montek nie dostaje zawsze przy stole, widziałaś dzisiaj ekstremalne sytuacje u rodziców:cool3::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Poza tym on naprawdę nigdy nie będzie chudziutki, bo jest "grubej kości", taką ma budowę, chociaż trochę odchudzić rzeczywiście go trzeba...:oops: tylko on już nie jest młodzik, szybko się męczy, to i ruchu nie ma tyle

A tu dwa żebraki, to fakt:evil_lol:

Posted

Marta normalnie Cię kocham :D Dzięki Tobie znalazłam wytłumaczenie na moje nadprogramowe 20 kg - przecież ja "grubej kości" się nagle stałam :D
"Dzisiaj Korusia to sama karmiłaś Montka i Lorda schabowym z widelca" - lepsze to niż "u rodzicow pies szura obslinionym pyskiem po lawie, na ktorej leza kanapki, ciasto".
A psiaki wpatrują się w kanapkę i hipnotyzują jedzącego :D Biedne, zagłodzone kanapeczkę zobaczyły i pilnują co by za mało dla nich nie zostało :D :D :D

Posted

A to "cóś" na talerzu to kanapki? :crazyeye:Z wędlinką pewnie? Bo w pierwszej chwili pomyslałam,że to może jakieś, smakowicie wyglądające ,ciasto...Co zresztą psiuki też bardzo lubią!:)

Posted

jostel5 napisał(a):
A to "cóś" na talerzu to kanapki? :crazyeye:Z wędlinką pewnie? Bo w pierwszej chwili pomyslałam,że to może jakieś, smakowicie wyglądające ,ciasto...Co zresztą psiuki też bardzo lubią!:)

też mysłałam że to torcik:lol::lol::lol:

Posted

Mysza2 napisał(a):
Ale się obśmiałam z tych jedzeniowych przepychanek i rodzinnych dyskusji na temat zasad:):):).
A psiaki cudowne:):)

Z Naszą Kochaną Korusią zawsze wesoło :D:D:D

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Dawno Monti nie pozdrawiał swoich kochanych cioteczek :) pędzi to naprawić :loveu:

Nie mam co śmiesznego napisać, bo Mondziołek to stateczny pies ;) ale ostatnio tak szaleliśmy na spacerze, że niezłego orła wywinęłam...:diabloti:
Zdrówko (odpukać) dopisuje. Tylko tak go próbowałam odchudzić karmą light&senior, że się teraz w swój kubrak nie mieści...:crazyeye::roll:

Posted

Z przypadkowo spotkanym kolegą (już coraz mniej sytuacji, że się z jakimś po drodze nie polubi):multi:
A jedną koleżankę to ma taką, że zawsze Mizi w trawie albo śniegu ląduje, tak go zalata młodziutka

Posted

andegawenka napisał(a):
Jesteśmy spokojne bo wiemy że jest szczęśliwy i ma swojego człowieka....Marteczko:calus:

Podpisuję się pod słowami Nineczki i również ściskam :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

U nas brak śniegu :multi:

• 2 weeks later...
Posted

to ja zmusze marte niejako.
marta, napisz co u weta sie dowiedzialas ostatnio. to watek montka, to masz obowiazek obywatelski pisac tu kobitkom, co slychac u motka. jak jego zdrowie.