Alicja Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Zmiany są typowo tarczycowe , z przebarwieniem skóry . Ile wybuliłaś za badania ?? Nasz wet wysyła do Niemiec , ale teraz nawiązał kontakt z innym labem i czekam czy współpraca się sprawdzi i badamy piesa . Quote
mira_c Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Słodki nietoperz :evil_lol: Zdrówka dla Was :) Super, że fajnie weekend spędziliście. Jak on ma mniej ważyć jak go na grillowanie wyciągasz ;) Quote
mira_c Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Jagoda1 napisał(a):...to od zapachów...;) Jakże by inaczej :D Ja mam tak samo :D Quote
marta0731 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 Alicja napisał(a):Zmiany są typowo tarczycowe , z przebarwieniem skóry . Ile wybuliłaś za badania ?? Nasz wet wysyła do Niemiec , ale teraz nawiązał kontakt z innym labem i czekam czy współpraca się sprawdzi i badamy piesa . Nie tak dużo ;) Cholesterol i inne podstawowe u nas w przychodni ludzkiej 65zł Próbka we Wrocławiu typowo na tarczycę - też 65zł. A bałam się, że więcej ;) Mizio pozdrawia ciociunie:loveu: i odezwiemy się na pewno po kontroli u weta przed świętami PS: ja swojego Piesia na grilu nie faszeruję kaszanką:mad: No może tylko flaczek...:evil_lol::eviltong: Quote
Alicja Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 marta0731 napisał(a):Nie tak dużo ;) Cholesterol i inne podstawowe u nas w przychodni ludzkiej 65zł Próbka we Wrocławiu typowo na tarczycę - też 65zł. A bałam się, że więcej ;) Mizio pozdrawia ciociunie:loveu: i odezwiemy się na pewno po kontroli u weta przed świętami PS: ja swojego Piesia na grilu nie faszeruję kaszanką:mad: No może tylko flaczek...:evil_lol::eviltong: ja miałam szykować 250 -350 zł , a ten inny lab ma w tej cenie co ty płaciłaś więc widać to nie ściema Na grilu dobrze skrzydełka z kurczaka i pierś smakuje ;) Ozzy potwierdza :) Quote
kora78 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 Jagoda1 napisał(a)::razz:... to może kurczaka z grila a moze monciaka z grilla ;D Quote
marta0731 Posted March 26, 2012 Author Posted March 26, 2012 kora78 napisał(a):a moze monciaka z grilla ;D Dlatego nie oddam Ci Montka jak będę jechała na urlop:eviltong::eviltong::eviltong: Quote
kora78 Posted March 26, 2012 Posted March 26, 2012 no, zarlo na tydzien by bylo ;) a co z majowka? zadzwon do mnie. Quote
wykrywka Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Kora78 chce zjeść nam Montka :placz: Nic z tego :mad: Quote
kizimizi Posted March 27, 2012 Posted March 27, 2012 Ciotki zostawcie montka! On taki tłusty to niezdrowy. Zreszta takie stare mięso ile musialoby sie gotować? -hahaha Marta mnie zabije zaraz :) a tak na serio to wyczytalam ze sa tu tarczycowe ciotki, nie tylko ich psy. Pozwole sie podpytac jak sie zyje z niedoczynnoscia bo mi wykryto i teraz czekam na wizyte u lekarza i na leki zdaje sie .... Quote
mira_c Posted March 28, 2012 Posted March 28, 2012 marta0731 napisał(a): PS: ja swojego Piesia na grilu nie faszeruję kaszanką:mad: No może tylko flaczek...:evil_lol::eviltong: Rozumiem, że to rzucone w przestrzeń miało być, a nie kogos konkretnego dotyczyć :D Ja nie faszeruję, Laki sam się częstuje :D Ale tylko swojską kaszanką, bo innej u nas nie ma :) Quote
marta0731 Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 No i wystrzeliło w kosmos opis, jak to się znów kąpaliśmy z Montkiem razem w wannie :D I zdjęcie Andegawenki, jak musiał Montek wyglądać siedząc tyłkiem w tym strumieniu ;):D I wszystkie życzenia itp itd:angryy: Byliśmy wczoraj u weta wreszcie, ma dawkę Eltroxinu zwiększoną z 1,5 tabletki 2xdziennie na 3 tabletki 2xdziennie Kolejna kontrola za miesiąc, wtedy już z badaniem krwi, jak leki działają na cholesterol Ogólnie ja to widzę, i Kora też to widziała, że te placki to się mniejsze nie robią, a wręcz przeciwnie :( ALe wet powiedział, że zanim cała kuracja zacznie działać..., to nie jest to powodem do obaw. Przy tej chorobie nie jest tak, że się zacznie podawać leki, i nagle wszystkie objawy ustępują Także prosimy o ciepłe myśli, tradycyjnie :) Quote
marta0731 Posted April 14, 2012 Author Posted April 14, 2012 A ja swoją drogą zapraszam PONOWNIE:angryy: na mój bazarek, który wystrzeliło w kosmos :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/225724-Wróciliśmy!!!-P-drive-notesy-kalend-WYSYŁKA-GRATIS-GADŻET!!!dla-Kuby-do-17-04-12 Quote
mira_c Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Oczywiście cieplutkie myśli do Was kieruję :) Pozdrowionka. Quote
Jagoda1 Posted April 14, 2012 Posted April 14, 2012 Trzymamy mocno kciuki! A jak z serduszkiem u chłopaka? Quote
marta0731 Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 Jagoda1 napisał(a):Trzymamy mocno kciuki! A jak z serduszkiem u chłopaka? Myślę, że dobrze. Zachowuje się normalnie, tylko jak jest wyjątkowo gorąco, to sapie na spacerach, ale wet mówi, że to od nadmiernej wagi... Jak go osłuchuje, to jest ok Ja nie wiem, jak go odchudzić.....:oops: Quote
andegawenka Posted April 15, 2012 Posted April 15, 2012 marta0731 napisał(a): Ja nie wiem, jak go odchudzić.....:oops: mam ten sam problem ze sobą:p Quote
marta0731 Posted April 15, 2012 Author Posted April 15, 2012 andegawenka napisał(a): mam ten sam problem ze sobą:p no ze sobą to kazdy ma ;) Ale jak psa odchudzić......??? Karma light, przecież mu nie kupię bieżni :niewiem::painting: Quote
wykrywka Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 Najważniejsze żeby zdrowy był, to znaczy by dobrze się czuł :p. W pewnym wieku i przy wielu schorzeniach organizm nie funkcjonuje już tak jak należy, zakłócony jest metabolizm i ograniczenie jedzenia nie zawsze powoduje oczekiwany spadek wagi :shake:. Mimo wszystko uważaj, by nie przytył za dużo, szkoda serducha i stawów, karma light jak najbardziej i ruch na miarę jego możliwości. Trzymam kciuki za kurację, żeby placki nie tylko zmniejszyły się, ale zniknęły całkowicie, by miał dobre wyniki krwi :kciuki: Quote
Jagoda1 Posted April 16, 2012 Posted April 16, 2012 marta0731 napisał(a):no ze sobą to kazdy ma ;) Ale jak psa odchudzić......??? Karma light, przecież mu nie kupię bieżni :niewiem::painting: Przy niedoczynnosci tarczycy jest spowolniona przemiana materii, jak poprawia sie wyniki, to i pewnie waga ruszy "w lewo".;) Quote
marta0731 Posted April 18, 2012 Author Posted April 18, 2012 Nie to, żebym się chciała pochwalić:B-fly: swoją pierwszy raz ugotowaną zupą bobkową (czytać fasolową nie szparagową) :eviltong: Ale jak dałam Montkowi kość wędzoną z zupy, to chłopak nie wiedział, gdzie się z nią schować:crazyeye: :D Raczej nie daję mu kości, (ewentualnie chrząstki z nóg kurczakowych obgryza) bo i zębów ma mało:roll: i wogóle..., ale ta... taka duża:cool3:... pachnąca:cool3:... Tak sobie myślę " chociaż sobie pomlaska" ;) No to ją prawie rozpracował, nie chciał oddać chol..a jedna :-x:hmmmm: Powinnam mu dawać czy nie...? Bałam się, że za duzy kawał odgryzie i połknie, bo on wszystko połyka....... Smaczki też prawie łyka w całości, pazerny taki... ;) Quote
Alicja Posted April 18, 2012 Posted April 18, 2012 Ja Ozzy'emu daję Royal Canin Obesity ale średnio nam idzie to odchudzanie ...a siebie nie potrafie :( Quote
Recommended Posts