marta0731 Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Mój Piesek Leszek (jak truchtem biegnie to tak mu fajnie uszy podskakują i jakoś tak stąd piesek leszek sama nie wiem skąd:p) czuje się nienajgorzej, jeśli tak mogę nazwać... Lubi sobie pobiegać, i wcale go nie muszę w tym celu ciągnąć za sobą :eviltong: ale czasem na spacerze nawet się tak zatoczy, że się przewraca:shake: jak jest bardzo gorąco, wtedy ograniczam spacery do niezbędnego minimum a wieczorem jak jest chłodniej wypuszczamy się na trochę dłużej Albo mi się wydaje, albo z powodu mniejszej ilości ruchu zaczyna tyć:crazyeye: Jak skończę obecny worek karmy, zamówię mu jakąś jeszcze bardziej mniej kaloryczną. Jakieś propozycje, sugestie...? Teraz ciągle jadł royal maxi mature dla psów powyżej 5 lat, bo tak naprawdę nie mam pojęcia ile on ma lat... Skąd to wiedzieć...? Dziękuję wszystkim ciociom za wsparcie!!!:loveu::loveu::loveu: Quote
nombre Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Martus , Miziołek cudny. Od mojego ostataniego postu u nas tez sie wiele pozmieniało, Fred przeszedl tydzien temu bardzo ciezka operacje wyciecia polipowatego tworu z pecherza moczowego. Byl placz i nerwy, bo to druga operacja w odstepie pol roku, -wczesniej kastracja. zmiana miala 2 cm, czekamy ze strachem na wyniki histopatologi, istnieje niestety ryzyko ze to nowotwor zlosliwy. poki co nie mysle o tym. Fredek bardzo dzielnie zniosl operacje i juz dwa dni pozniej biegal. Z karm moge ci z czystym sumieniem polecic te ktorymi ja karmilam Acane, Nutre nuggets light and senior-ciezo ja teraz dostac,oraz obecna Belcando light and senior, bardzo dobrze odciazyla zoładek i trzustke Torze i obnizyla kreatynine u Fredzia, bez stosowania lekarstw, ma bardzo fajne proporcje,odpowiednia ilosc bialka, obnizony poziom fosforu i sodu zeby nerki i watrobe odciazyc no i jest light, ale psy nie maja po niej ataku glodu:). Chwilowo Fred dostaje Royal Hepatic, zeby watroba po narkozie troche sie pozbierala Quote
marta0731 Posted June 8, 2011 Author Posted June 8, 2011 nombre napisał(a):Martus , Miziołek cudny. Od mojego ostataniego postu u nas tez sie wiele pozmieniało, Fred przeszedl tydzien temu bardzo ciezka operacje wyciecia polipowatego tworu z pecherza moczowego. Byl placz i nerwy, bo to druga operacja w odstepie pol roku, -wczesniej kastracja. zmiana miala 2 cm, czekamy ze strachem na wyniki histopatologi, istnieje niestety ryzyko ze to nowotwor zlosliwy. poki co nie mysle o tym. Fredek bardzo dzielnie zniosl operacje i juz dwa dni pozniej biegal. Nombre ja z czystym sumieniem i bardzo szczerze ściskam kciuki za zdrowie Twojego Fredka... Masz rację, nie myśl za dużo i się nie martw, bo to w niczym nie pomaga a tylko psuje nasze nerwy... Łatwo powiedzieć, co.....:roll: Będzie dobrze!!!:thumbs::thumbs::thumbs: Quote
kizimizi Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Marta możesz rozwinąć skrót, że ci sie czasem pies zatacza ? :D Quote
jostel5 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 [quote name='andegawenka']Montuś, co tam u Ciebie grubasku?[/QUOTE] Też bym chciała wiedzieć....Martwię się. Quote
kora78 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 nie ma o co :) Montek, grubas, wciaz sie leni. Nadstawia wciaz d.. do glaskania- a ja nie bede robic tego, co on chce, na mnie taka presja nie dziala, wlasnie, ze nie bede! i sie prosi, jak czlowiek cos je, grubas jeden. Quote
jostel5 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 Dziękujemy za cudną wiadomość!:) Kamienisko wielkie spadło mi z serca!:) Quote
kora78 Posted July 6, 2011 Posted July 6, 2011 cudna parówa z niego :D zaraz Marta wpadnie bronic swojego pieszczoszka :D Quote
marta0731 Posted July 6, 2011 Author Posted July 6, 2011 Kora Ty siostro wyrodna obraziłam się:eviltong: Własnie musze wyłączyć nie mój komp, ale jutro coś skrobniemy z moim pieskiem Quote
kora78 Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 no i nic nie naskrobala, marta sie zapuscila z dogo strasznie, ciuś ciuś pomozecie podnosic bazarek ciuchowy, z dochodem na inne nasze psy? [url]http://www.dogomania.pl/threads/210734-LETNIE-Ciuchowisko-dla-mlodszych-i-starszych-do-22.07-na-3-psy-w-pdt?p=17207634#post17207634[/url] Quote
Kapsel Posted July 9, 2011 Posted July 9, 2011 kora78 napisał(a):no i nic nie naskrobala, marta sie zapuscila z dogo strasznie, ciuś ciuś pomozecie podnosic bazarek ciuchowy, z dochodem na inne nasze psy? http://www.dogomania.pl/threads/210734-LETNIE-Ciuchowisko-dla-mlodszych-i-starszych-do-22.07-na-3-psy-w-pdt?p=17207634#post17207634 Martuś słuchaj starszej siostry, ona ma zawsze rację :-D:-D:-D:-D:-D Quote
fiorsteinbock Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 Przepraszam za spamowanie na watku, ale pilna pomoc potrzebna innemu boksiowi, ktory błaka sie po ulicach w Sobieszewie: http://www.dogomania.pl/threads/211127-Przera%C5%BCony-bokser-w-Sobieszewie Quote
kora78 Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 pregsek w sobieszewie, to nad morzem. moze sie zgubil komus na urlopie, moze go tam porzucili,zeby do domu nie mial jak trafic. czy w trojmiescie jest silna grupa bokseromaniakow??? wiem,ze boksie na ds jezdzily do trojmiasta, moze go ktos potymczasuje tam? kto moze napisac do kogos w tamtych rejonach i podpytsac, poprosic o pomoc?? Quote
andegawenka Posted July 14, 2011 Posted July 14, 2011 o matko pręguś!! może sie zgubił? ale jest zbyt chudy:shake::-( Quote
Alicja Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Dziewczyny jakiś czas temu zamawiałam ogłoszenia dla jakiegoś boxia , dziś otrzymałam od Hitoshi , która te ogłoszenia robiła takie PW ....czy kojarzycie psiaka ?? Jakiś czas temu zamawiałaś u mnie pakiet ogłoszeń dla boksera Borysa dzisiaj dostałam na jedno z nich odpowiedź. Kopiuję ją poniżej. Jak mogłabyś to napisz do tej Pani :smile: "Witam serdecznie. Trafiłam na Pani ogłoszenie na morusek pl. Jestem w stanie dać nowy dom Borysowi. Potrzebuję jednak więcej informacji o jego usposobieniu, szczepieniach - jest to dla mnie ważne ponieważ w domu są dzieci. Pozdrawiam Natalia" Jej email : [email protected] Quote
andegawenka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Był jakiś Borys http://www.dogomania.pl/threads/186593-Mieszanka-boksia-i-asta-Borys-za-dwa-tygodnie-trafi-do-schronu-w-Mys%C5%82owicach!Pomocy?highlight=bokser+borys Quote
andegawenka Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 i nastepny http://www.dogomania.pl/threads/185412-Fundacja-Boksery-w-Potrzebie-Borys-mix-ju%C5%BC-tak-d%C5%82ugo-czeka-na-domek...-A-lata-lec%C4%85?highlight=Borys+bokser Quote
Alicja Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='andegawenka']i nastepny http://www.dogomania.pl/threads/185412-Fundacja-Boksery-w-Potrzebie-Borys-mix-ju%C5%BC-tak-d%C5%82ugo-czeka-na-domek...-A-lata-lec%C4%85?highlight=Borys+bokser już mam wskazówkę ...chodzi o tego chłopaka http://www.sosbokserom.com.pl/index.php/component/psy/?task=pokaz&pies_id=756 czy ktoś potrafi coś więcej o nim tej pani napisać ?? wysłałam póki co maila do Germaine Quote
Kapsel Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Borys jest już w nowej rodzinie, choć są niestety z nim pewne problemy, echhh Boksery mają słaaaaaaaaabą psychikę :shake: Quote
andegawenka Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 Tym razem pręgusia http://www.dogomania.pl/threads/211589-Ira-bez-szczepien-ksiazeczki-zdrowia-i-bez-domu-pomocy-to-jeszcze-dzieciak Quote
Kapsel Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Marta, a co to za niedbalstwa z Twojej strony, żadnej aktualizacji o Montusiu, co???:cool3::cool3::cool3::mad::mad::mad: Quote
kora78 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 monti znow na wakacjach. tydzien, od dzis. nad jeziorem. a pogoda do bani. Quote
marta0731 Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Przepraszam Cioteczki, witam pourlopowo, już wracam do swiata DOGO ;) Bylismy z moim Mizi Mizi nad zalewem, w górzystym leśnym terenie. Odmówilam sobie morza, bo 7 godzin jazdy autem to dla niego za duża meczarnia:roll: biorąc pod uwagę to, że on w aucie za chole.ę się nie położy, pierdoła jedna... ;) Tydzień sobie na tarasie grillowałem, jadłem kielbaski, robiłem potem duże qupy:razz:, chodziłem do lasu na grzyby, beze mnie nic by przeciez nie znalezli..., wąchalem dziwne stworzenia zwane krowy, łapalem muchy, raz mnie próbowali utopić żeby sprawdzic czy umiem pływać (umiem, ale mi się nie chcialo i szybko uciekłem...). Poza tym mialem w domku swój własny fotel (jak nie jak tak), Pancia miała kuchnię żeby mi mięsko gotować, bo suche za bardzo przy upałach kłulo w ząbki:eviltong:, i ogólnie miałem spacer 12 godzin w ciągu doby Czyli chyba mi się podobało:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Foto dokument kiedy indziej:lol: Quote
Recommended Posts