Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tfu tfu tfu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Oby nie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kora okropna jesteś, chciałam najpierw iść do innego weta

Chodzi o to, że Montkowi zaczynają się robić łyse placki, bez sierści, po dwóch stronach na bokach. Zaraz dodam dla zobrazowania jakieś zdjęcie. Najpierw miał z jednej, był jakis strupek, sierść wylazła, potem to się zrobiło trochę większe, potem z drugiej strony też
Byłam kilka dni temu z tym, i zaszczepić p/wśc. ale u innego weta, niż zawsze chodziliśmy, bo wydawał mi się fajny i jest bliżej. Ale on nie ma żadnego zaplecza... żadnych badań nie robi, nic
Obejrzał po prostu i stwierdził na podstawie oględzin, że to może być Cushing (tfu tfu). Bo sierść wychodzi SYMETRYCZNIE i skóra jest czarna
Wziął też pod uwagę ewentualne zmiany guzowate na nerkach (tfu tfu)
Nic nie stwierdzi, bo potrzebne badania, a to nie wiem czy ma z książek czy co
Muszę iść do naszego wcześniejszego weta
A ciocie proszę o :modla: żeby to nie był Cushing!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

sama nie piszesz, to co ja bede czekac na Ciebie? jak sie tak rzadko pojawiasz, to i przez miesiac bys nie napisala. a dziewczynom sie ta wiedza nalezy.

tutaj zawsze sie cos wymysli, zawsze ktos rada wspomoze, dobrym slowem.

i przestan tak TFUkać, bo mam caly ekran zapluty! :D

Posted

Pluje pluje, bo nie chcę sobie nawet tego Cushinga wyobrażać... Andegawenka, byłyśmy na wątku Bruna
[*]................ :(
Mój Mizi miał już za dużo przejść, chorób i zabiegów, ja chcę żeby był zdrowy i żył 100lat!

Posted

[quote name='marta0731']Pluje pluje, bo nie chcę sobie nawet tego Cushinga wyobrażać... Andegawenka, byłyśmy na wątku Bruna
[*]................ :(
Mój Mizi miał już za dużo przejść, chorób i zabiegów, ja chcę żeby był zdrowy i żył 100lat![/QUOTE]

Zapomniałam i chyba sama Cię tam zaciągnęłam....no ale Brunek to ogromne zaniedbanie...Trzeba mysleć pozytywnie, jeszcze nic konkretnego nie wiesz.

Posted

[quote name='andegawenka']Zapomniałam i chyba sama Cię tam zaciągnęłam....no ale Brunek to ogromne zaniedbanie...Trzeba mysleć pozytywnie, jeszcze nic konkretnego nie wiesz.[/QUOTE]

Dokładnie... Miałam nadzieję, że to jakiś brak witamin albo jakaś maść pomoże...
Muszę iść do dawnego weta, oni chociaz jakies zeskrobiny skóry badali od razu, ten nic
A do niego chodziłam ostatnio tylko po tablertki karsivan, taki miły był ten wet, i mnie zmyliło. Pójdę do dawnego, to napiszę

Posted

[quote name='Jagoda1']Poproś o sprawdzenie poziomu TSH (hormon tarczycy), może to być niedoczynność.
Symetryczne "wyłysienia", ropniaczki, kłopoty z sercem, może to być własnie problem z tarczycą. Leczenie nie jest skomplikowane, podaje sie najczęściej euthyrox.
Trzymam kciuki!

http://www.vetopedia.pl/article75-1-Niedoczynnosc_tarczycy_u_psow.html

to byśmy sobie z Monteczkiem łapkę podali;)

Posted

[quote name='Jagoda1']Poproś o sprawdzenie poziomu TSH (hormon tarczycy), może to być niedoczynność.
Symetryczne "wyłysienia", ropniaczki, kłopoty z sercem, może to być własnie problem z tarczycą. Leczenie nie jest skomplikowane, podaje sie najczęściej euthyrox.
Trzymam kciuki!

http://www.vetopedia.pl/article75-1-Niedoczynnosc_tarczycy_u_psow.html

Jagódko no święta racja. Kurcze Marta dopóki jest nei zdiagnozowany, NIE WOLNO!!!! nawet tak myśleć :mad::mad::mad: i dobrych ludzi straszyć:cool3::cool3::cool3::placz:!!!

Następne wiadomości natychmiast chcemy bez gadania i to same dobre!!!:happy1:

Posted

Zaciskamy:kciuki:

Robiłaś badanie TSH ?? na Cushinga jest specjalny test tylko jest to dość drogie interesowałam się bo też miałam czarną wizję ale póki co sie wyciszyło

Posted

Nie byłam wcześniej, bo miałam mały sajgon w domu, tzw. remoncik:angryy:

Byliśmy dziś u naszego wcześniejszego weta. Nie mówiłam oczywiście, że byłam u innego
Od razu pierwsze co - powiedział, że konieczne badanie tarczycy, jutro idziemy pobrać krew. Pobrał zeskrobinę z tych łysych placków (teraz już są większe:-() i nic tam nie wyszło,żadnych pasożytów
Pytał, jak to przy podejrzeniu tarczycy, czy zaczął więcej pić (zaczął) mam jutro mierzyć ile wody pije w ciągu dnia, czy bardziej osowiały (bardziej), czy je tyle samo a tyje (ważył 26kg, karmię lightem a waży 32kg:crazyeye:)

Także trzymajcie ciocie kciuki:modla: żeby to była mniej straszna wersja, czyli tarczyca (którą mówił że normalnie się zalecza) niż C.................
Jutro badanie krwi, wyniki czwartek-piątek