weszka Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 Ale się tu temat rozwinął! Lubię to ;) bo ja też jestem z tych co wolą nie zjeść niż zjeść byle co i zwracam uwagę na to i skąd jem. Od 10 lat nie jem mięsa ale jem nabiał i ryby. Niestety gubi mnie słabość do chleba ale za to ostatnio sama piekę na zakwasie więc chociaż zdrowszy. Poza tym jednak sporo zdrowego rozsądku jest potrzebne i tez nie ma co popadać w skrajności. Jak od czasu do czasu wtrąci się coś mniej zdrowego to świat i zdrowie się nie zrujnuje. Moje najnowsze odkrycie na nie to syrop glukozowo-fruktozowy lub występujący pojedynczo. Polecam uwadze i eliminacji, a jest nawet tam gdzie się go nie spodziewamy. http://natemat.pl/46117,odpowiedzialny-za-tycie-slodki-i-bardziej-zdradziecki-niz-cukier-syrop-glukozowo-fruktozowy-jest-wszedzie Powiedziałam o tym Kijowi kiedyś, a w sumie to podsłuchał rozmowę i o dziwo 6,5 latek tak się przejął że zrezygnował z połowy słodyczy, lodów, ciastek itp. rzeczy a jak idzie do sklepu to każe sobie czytać wszystkie etykiety czy nie ma tego składnika! To się nazywa świadomy młody konsument :) Quote
WATACHA Posted June 17, 2013 Posted June 17, 2013 [quote name='weszka']Ale się tu temat rozwinął! Lubię to ;) bo ja też jestem z tych co wolą nie zjeść niż zjeść byle co i zwracam uwagę na to i skąd jem. Od 10 lat nie jem mięsa ale jem nabiał i ryby. Niestety gubi mnie słabość do chleba ale za to ostatnio sama piekę na zakwasie więc chociaż zdrowszy. Poza tym jednak sporo zdrowego rozsądku jest potrzebne i tez nie ma co popadać w skrajności. Jak od czasu do czasu wtrąci się coś mniej zdrowego to świat i zdrowie się nie zrujnuje. Moje najnowsze odkrycie na nie to syrop glukozowo-fruktozowy lub występujący pojedynczo. Polecam uwadze i eliminacji, a jest nawet tam gdzie się go nie spodziewamy. http://natemat.pl/46117,odpowiedzialny-za-tycie-slodki-i-bardziej-zdradziecki-niz-cukier-syrop-glukozowo-fruktozowy-jest-wszedzie Powiedziałam o tym Kijowi kiedyś, a w sumie to podsłuchał rozmowę i o dziwo 6,5 latek tak się przejął że zrezygnował z połowy słodyczy, lodów, ciastek itp. rzeczy a jak idzie do sklepu to każe sobie czytać wszystkie etykiety czy nie ma tego składnika! To się nazywa świadomy młody konsument :) Godne pochwały :).Niestety większość rodziców bardzo rozpieszcza dzieci słodyczami.Dobrze, że nie mam dzieci, bo miałyby przechlapane :) Quote
marako Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Dzieci, jeśli w ich rodzinach rozmawia się na temat tego, co jest niezdrowe i jada się uważnie, są wbrew pozorom bardzo radykalne i bardziej konsekwentne niż niejeden dorosły. Nasz wnuk nie jada słodyczy, a zaczynało się od tego, że nie jadał będąc u nas lub w ogóle przebywając z ojcem, a u swojej mamy i w przedszkolu jadł. Teraz on wymógł na mamie niekupowanie mu słodyczy i bardzo pilnuje tego, co jest zdrowe, a co nie. Tak w ogóle to nie myślałam, że wśród dogomaniaków/sznauceromaniaków jest tyle osób niejedzących mięsa! A tu na każdym kroku ujawnia się kolejna osoba. Quote
Tekla64 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 my jemy duzo miesa i moje psy tez jedza rozne rzeczy ja tam czekam na zdjecia noych psow Sandry z niecierpliwoscia a to juz w zasadzie nie dlugo Quote
WATACHA Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Mięso nie jest najgorsze szczególnie "swoje".Najbardziej "mordują nas" tymi dodatkami do wszystkiego, szczególnie żarcia i wody. Właśnie się naczytałam o fluorze:evil_lol:.Czym człowiek więcej wie tym gorzej się czuje :lol:. Jeszcze mięso to by u mnie przeszło (ale nie mam nawet za bardzo ochoty), ale wędliny...co tam jest to porażka.Specjalnie jeszcze drukują małe literki i porozmazywane, żeby człowiek się nie doczytał :cool3: A Fixsik to ile już ma miesiączków?Ja to nie mam poczucia czasu także przepraszam najmocniej , że nie wiem :oops: Quote
Saththa Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 [quote name='Tekla64']my jemy duzo miesa i moje psy tez jedza rozne rzeczy ja tam czekam na zdjecia noych psow Sandry z niecierpliwoscia a to juz w zasadzie nie dlugo[/QUOTE] no w sobote się wybierają na wizyty :) [quote name='WATACHA'] A Fixsik to ile już ma miesiączków?Ja to nie mam poczucia czasu także przepraszam najmocniej , że nie wiem :oops:[/QUOTE] jakieś 7-8 :) i był wczoraj na szkoleniu ze starszym bratem :) w koncu wrócilismy do tego co dobre ;) po 30 minut na psa miałam ładnie w grupie ;) Tj chwilami jak Tazz siedział pod krzaczkiem i się rozjączył to Fix MOCNO i NATYCHMIAST chciał do niego ;) Tazzman natomaist bardzo się wczuwał ze Fix jączy sam przywiązany ( urwał smycz tak btw) ze z komendy siad zostan sobie wstał i poszedł do niego :lol: GŁUPEK OPR dostał i potem już łaził ładnie ;) To małe Głupie rzuca sie do psów... ale już nie długo Cholera jedna. Natomiast Tazzmanek dał sie wymiziac wszytkim facetom na placu :loveu: to tyle co u nas. I prosze dalej sobie o zarciu gadajcie;) Quote
WATACHA Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='Saththa']no w sobote się wybierają na wizyty :) jakieś 7-8 :) i był wczoraj na szkoleniu ze starszym bratem :) w koncu wrócilismy do tego co dobre ;) po 30 minut na psa miałam ładnie w grupie ;) Tj chwilami jak Tazz siedział pod krzaczkiem i się rozjączył to Fix MOCNO i NATYCHMIAST chciał do niego ;) Tazzman natomaist bardzo się wczuwał ze Fix jączy sam przywiązany ( urwał smycz tak btw) ze z komendy siad zostan sobie wstał i poszedł do niego :lol: GŁUPEK OPR dostał i potem już łaził ładnie ;) To małe Głupie rzuca sie do psów... ale już nie długo Cholera jedna. Natomiast Tazzmanek dał sie wymiziac wszytkim facetom na placu :loveu: to tyle co u nas. I prosze dalej sobie o zarciu gadajcie;)[/QUOTE] Nooooo widać już braciszkowie zżyci :) Quote
AnkaG Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 No muuuszę je zobaczyć po fryzjerku. Jakie dobre serduszko ma Tazzik - mały płacze to biegiem :) Quote
Saththa Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 [quote name='WATACHA']Nooooo widać już braciszkowie zżyci :)[/QUOTE] no coś w tym ejst ;) [quote name='AnkaG']No muuuszę je zobaczyć po fryzjerku. Jakie dobre serduszko ma Tazzik - mały płacze to biegiem :)[/QUOTE] Zapraszam :lol: Quote
3 x Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 [quote name='Saththa'] Zapraszam :lol:[/QUOTE] zdjęcia byś zapodała lepiej :) tak sobie myślę, że Fix to niewiele starszy od Prodziaka i az żal dupę ściska, ze moje jeszcze takie matołowate ;) Quote
zerduszko Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Moje są na szczęście nie zżyte i nie mam takich problemów ;) A to już w ten weekend cięcie? Quote
Saththa Posted June 18, 2013 Author Posted June 18, 2013 [quote name='3 x']zdjęcia byś zapodała lepiej :) tak sobie myślę, że Fix to niewiele starszy od Prodziaka i az żal dupę ściska, ze moje jeszcze takie matołowate ;)[/QUOTE] Zapodam, jak beda :) No mniejsze jakoś szybciej ogarnia pewne kwestie :) [quote name='zerduszko']Moje są na szczęście nie zżyte i nie mam takich problemów ;) A to już w ten weekend cięcie?[/QUOTE] tak ejst ;) Quote
AnkaG Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 A wszystkim dziękuję za obejrzenie moich suczydełek :) Kajcia z dnia na dzień ciut lepiej. Nie wiem na ile zatrucie wpłynie na jej zdrowie "mózgowe". Trzeba cierpliwości i czasu. Sandra jak wymyślę już fanty bazarkowe to wpadnę :) Quote
malawaszka Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 ale super, że z Kajunią lepiej! na zdjęciach wygląda bardzo dobrze! Quote
ania0112 Posted June 18, 2013 Posted June 18, 2013 Suczynki Anki boskie!:loveu: Co do psów ich jedzenia... Brokat jako pies z chorobą wrażliwego jelita to każda zmiana karmy kończy się katastrofą... jak po zabiegu na zęby mama mu kupiła puszki i saszetki to dramat... a one niby miały składniki właśnie dla rekonwalescentów... jak na suchą zmieniamy to dramatu nie ma ale baki sadzi równo... nawet ze smaczkami trzeba uważać bo jak za dużo to też ma problemy, za to jak przystało na domownika to czegokolwiek by nie zjadł z ludzkiego jedzenia ( a ma ochotę na wszystko - na kawe i cappucino ma obsesję) to nic mu nie jest :) Ludzkie wszystko a psie to zawsze problemy... Quote
Fides79 Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Sandra wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia, radości, szczęścia, moc uścisków i samych super chwil z Czarnym i Białym stooo lat, stooo lat, stoo lat... :calus::BIG::cunao::chlup::chlup::chlup: Quote
malawaszka Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 NAJLEPSZEGO Sandra!!! :BIG: :tort: :beerchug: Quote
AnkaG Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Hmmm jaka okazja - zgaduję: urodziny i stoooo lat, stoooo lat .... :) Quote
Małgorzata Noga Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Sto lat i wszystkiego NAJJJJJ :BIG::new-bday::new-bday: Quote
WATACHA Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 Najlepszego, dużo zdrówka i pociechy z dzieci ;) Quote
Recommended Posts