Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dumiszon też miała sypiać w klatce. Ale ona jest niestandardowa i mimo usilnych moich starań klatki nie zaakceptowała. To jest wolny duch i tyle ;). Miała mieć legowisko jak normalny pies, ale w sumie i legowiska nie ma- śpi wszędzie ,gdzie ma ochotę.

Posted

eria napisał(a):
Dumiszon też miała sypiać w klatce. Ale ona jest niestandardowa i mimo usilnych moich starań klatki nie zaakceptowała. To jest wolny duch i tyle ;). Miała mieć legowisko jak normalny pies, ale w sumie i legowiska nie ma- śpi wszędzie ,gdzie ma ochotę.

:lol: to jak Mój Tamiś;) tj z tym legowiskiem :) zeżarł 3 i stwierdzilismy, ze i tak oprócz zjadania nie słuzy do niczego innego;)

Posted

Jakie podziwiam, u mnie nie ma co podziwiac, bo klatka byla pragmatycznym wyjsciem. Poprostu, obywalo sie bez zniszczen, srania i moglam spokojnie, bez szalu w oczach wychodzic i wracac do domu - bo przezylam pare bojek i balam sie ze psy sie zetnal jak mnie nie bedzie.
Z tym ze ja mam troche jak Zerduszko u mnie porzadek musi byc i nie ma to tamto :evil_lol:

Posted

Sandra źle patrzysz na klatkę, serio :) Ja miałam chwile załamania przy Avril, a klatka bardzo nam pomogła. Nie wiem jakim innym sposobem tak szybko i tak łatwo pozbylibyśmy się problemu.
Dziś już jej nie zamykam, bo nie muszę. A Kurcia naprawdę kocha swoją klatkę, Tekila też. Tak jak Iwan kocha swoją budę, to jest ich azyl, ich schronienie.
Jeśli podejdziesz do klatki racjonalnie to nie ma takiej opcji, by klatka była dla psa karą. No i zamykanie jednego, a drugiego nie też nie jest niczym złym, pies nie będzie czuł się pokrzywdzony, uwierz. Zawsze dla wszystkich psów będziesz miała te same zasady? Bo psy są różne różniaste i czasem bywa tak, że jeden coś może a drugi już nie i to nie jest złe, to są zasady, które dobrze wychowany pies przyjmuje na klatę i nie robi z tym problemów.

Poczytaj sobie jeszcze o crate games, może się przekonasz :)
Nie że namawiam, każdy ma prawo sam decydować o tym, jak swoje psy wychowuje i jak do nich podchodzi, ale czasem nie taki wilk straszny i sama pomyśl, czy chcesz skutecznie pomóc swojemu psu, czy dalej kombinować podczas, gdy on ma ze sobą problem.
Pamiętam, jak to jest, gdy pies ma problem. Pamiętam też, że bardzo chciałam pomóc Avril czy Iwanowi. Pomogłam :) O wiele lepiej się żyje psu bez problemów :razz:

Posted

dopóki sie nie przekonam, ze to nie ejst chorobowe zadnej klatki. Jak pisałam. jak Tazzman zaczał mi niszczyć to wtedy rowazałam klatke. a sie oakzało ze ejst chory. co by był ogdybym go "włozyła" w klatke? a nie suzkała powodu.

Ja nie patrze na klatke źle. wiem ze pomaga i to cały czas próbuję Wam uzmysłowić. JA jej po prostu nie akceptuję i tyle. JA a nie mój pies. jesli będzie trzeba i okaże się ze to nie ejst chorobowe gdzie potzrebne sa leki. wtedy przemyślę. nie wcześniej. I bardzo proszę już wystarczy tego tematu.

Posted

Majkowska napisał(a):
Witamy się :)

Mmmm jaki piękny czarnuch.
Jedna z ras którą rozważaliśmy przy wyborze psa.
Jaki on fajny skoczny.
Będziemy zaglądać :)

A przepraszam, przegapiłam.

Witamy i zapraszamy :)

Posted

Saththa napisał(a):
dopóki sie nie przekonam, ze to nie ejst chorobowe zadnej klatki. Jak pisałam. jak Tazzman zaczał mi niszczyć to wtedy rowazałam klatke. a sie oakzało ze ejst chory. co by był ogdybym go "włozyła" w klatke? a nie suzkała powodu.

Jak co by było? Chyba i tak by wyszło, że to chorobowe?
Nie da się psa wsadzić w klatkę i tyle. To jest proces i tak czy siak klatka nie przeszkadza w namierzeniu problemu.

Ale z jakiego powodu nie akceptujesz klatki? Z czystej ciekawości.

Posted

[quote name='omry']Jak co by było? Chyba i tak by wyszło, że to chorobowe?
Nie da się psa wsadzić w klatkę i tyle. To jest proces i tak czy siak klatka nie przeszkadza w namierzeniu problemu.

Ale z jakiego powodu nie akceptujesz klatki? Z czystej ciekawości.

Zamieszczone przez Saththa

w cudzysłowiu jest.

Posted

Bylimy na szkoleniu dzis;)

no i jko, ze Tazz odpicowany to zdjęcia z Bratem mamy ;)

Poker - Ipo Dyas ;)

100% brat, ale młodszy ;)

Broda :loveu: jestem w szoku:)

Posted

eria napisał(a):
oo Ipo też razem z łapami obcięty, on na wystawach bywał chyba bo skądś kojarzę imię
fajne rodzinne fotki :loveu:

Bywał bywał i bywac będzie ;)

teraz odpuścili na chwile;)

Posted

Sandra, ja Cię rozumiem z tą awersją do klatek, bo też nie lubię takiego sprzętu. Rozumiem argumenty przemawiające "za", ale byłoby mi trudno zdecydować się na to żelastwo w domu. Jakoś bardziej pasują mi psy chodzące po domu luzem. Już chyba wolałabym szmacianą/drewnianą budę w pokoju jako azyl dla psa, ale bez zamykania. Ale jakbym miała duże kłopoty z niszczeniem, czy jakimiś lękami (małe mam, bo rzucają się na drzwi, jak przychodzę i mam poobdzierane), to bym może jednak wymiękła.

Posted

Wiem, ale nie potrzebuję, myślę, że moim psom jest dobrze na kanapach i w ogóle wszędzie, gdzie chcą, nawet na ich legowiskach zwykłych z kołder w powłoczkach.

Nie mam kasy na dodatkowe dogadzanie i kupowanie "budek", mówię tylko, że klatek nie lubię, a azyl to jak dla mnie nie musiałby być w klatce, ale np. w budzie, nawet szmacianej, jeśli pies woli być pozasłaniany, bo źle się czuje odsłonięty.

Posted

Dobry azyl musi być zamykany. Nie tylko po to żeby psa tam zamknąć, ale żeby miał poczucie, że nic mu z zewnątrz nie grozi. Ja zamykam psy, jak jakieś niewychowane dzieciaki przychodzą i teraz psy same lecą do klatek jak widzą niektóre ;) Miszczem w tym był Swiss, on nienawidził dzieci i był agresywny do nich. A w klatce spał nawet jak dzieciaki latały tuż obok. Ja niestety muszę mieć klakę rozłożoną, bo psy cierpią z powodu jej braku. Spią na poisłaniach, kanapach, lóżku, ale klatka musi stać. Wpychają się tam po 3 + kot też lubi :crazyeye: Wszystko to jest w naszej głowie, a dla grzecznych piesków są materiałówki.