Vectra Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 brazowa1 napisał(a):OKtawia,oczka Jacusia wygladaj rewelacyjnie. a ja tak sie zastanawiam-jak przekonal sie TZ do tylu psow w domu? bo pewnie tego nie planowal?:cool3: Mój też nie planował :evil_lol: :evil_lol: brał mnie z jednym psem :diabloti: i moją miłością do psów :cool3: więc pewnie u Oktawii to samo , widziały gały co brały :evil_lol: :evil_lol: Quote
oktawia6 Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='Vectra'] Mój też nie planował :evil_lol: :evil_lol: brał mnie z jednym psem :diabloti: i moją miłością do psów :cool3: więc pewnie u Oktawii to samo , widziały gały co brały :evil_lol: :evil_lol: ależ tak! kiedyś powiedział, że jak wezmę DRUGIEGO psa to się wyprowadza-i jakoś do tej pory nie może:evil_lol: w takim razie jak ulubione moje dziołszki są na posterunku to proszę:loveu:: to Danduś był drugi:cool1:: Quote
Korenia Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 http://img378.imageshack.us/img378/9991/tnp5240446nl0.jpg On jest boski :loveu: Mału OT: Quote
kacha_wawa Posted May 24, 2008 Posted May 24, 2008 Oktawio ogromne buziaki i pozdrowionka z Belfastu i uśmiech mojego Synka dla całej Waszej gromadki :)http://img144.imageshack.us/img144/832/dsc01100fb8.jpg Quote
oktawia6 Posted May 24, 2008 Author Posted May 24, 2008 [quote name='kacha_wawa'] Oktawio ogromne buziaki i pozdrowionka z Belfastu i uśmiech mojego Synka dla całej Waszej gromadki :)http://img144.imageshack.us/img144/832/dsc01100fb8.jpg :crazyeye:ach Ty!!! tak dawno Cię nie było! a jednak wyprowadziłaś się do Irlandii:evil_lol: i już masz potomka! ciekawe czy lukałaś wcześniej:cool3:co się u nas działo Korenia: przed momentem byłam u tej suni:roll: Quote
Vectra Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Mój TZ powiedział NIGDY dwóch psów :evil_lol: :evil_lol: i ja dotrzymuje obietnicy :evil_lol: :evil_lol: bo przecież nie ma dwóch ;) nie mówił o trzech , czterech , pięciu czy sześciu ;) tylko że nigdy dwóch !!!! :diabloti: Quote
kacha_wawa Posted May 25, 2008 Posted May 25, 2008 Już od jakiegoś czasu mam straszne problemy z dogo :( Udaje mi się wejść tylko przez bramki proxy, ale też nie zawsze. Nie mogę wklejać fotek, tylko same linki, emotki też coś za bardzo nie wchodzą.Mój Synalek ma już prawie pół roku, dokładnie 3 czerwca skończy ;) Potwierdziły się przypuszczenia lekarzy o zespole downa, ale jakoś dajemy radę. Prawdę mówiąc to jest ok i jestem strasznie zakochana w moim Oliśku :DCzekamy teraz na operację serduszka, bo ma dwie dziurki w sercu, ale wiem, że musi być dobrze ;) Innego wyjścia przecież nie ma :) Strasznie doskwiera mi tęsknota za moją Tigruśką... Jest teraz u moich rodziców razem z dwiema ich suczkami i ojciec nie chce mi jej oddać. Twierdzi, że to jest Jego córcia, bo wszędzie za nim łazi, przynosi mu ubrania i śpi z nim w łóżku. Wszystkie papiery ma już pozałatwiane, a tu tatuś mi stanął na przeszkodzie. Biada mu jak po operacji przyjedziemy z Młodym do Polski. Normalnie Tigrusię w walizkę chyba wsadzę i porwę ;) Może to śmieszne, ale jak gadam z rodzicami przez telefon to jestem niewzruszona, ale jak Tigrę usłyszę to od razu mnie ściska ;) Z drugiej strony wiem, że jej się żadna krzywda nie dzieje, ba tylko coraz bardziej rozpieszczona jest ;) Ciekawa też jestem jak na Oliverka zareaguje, fakt, że jak byłam w ciąży to się wtulała w mój brzuch jakby coś czuła ;) Kurcze, kiedy to dogo zacznie normalnie pracować, bo pochwaliłabym się moim łobuziakiem ;)Ale wklejam póki co link do Jego galerii http://picasaweb.google.com/k.chorchos Quote
oktawia6 Posted May 25, 2008 Author Posted May 25, 2008 no to faktycznie masz życiowe doświadczenie:roll: daję Wam jeszcze Dyziunia-weterana Krzyczek-seniora mojego skarba w małej wariacji-CZAS: Quote
oktawia6 Posted May 26, 2008 Author Posted May 26, 2008 i znów znalazłam mnóstwo Jacusiów: ID: 1270/08 Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samica ] Masc: czarna,biały żabocik Waga: 18,000 Skad: z UL. gen.Zajączka ID: 1321/08/P Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] Masc: czarny Skad: z ul. Pory Znaki: uszy klapnięte, ogon długi ID: 1353/08/P Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] Masc: czarna Skad: SM z Wołoskiej Znaki: biała gwiazdka ID: 1369/08/P Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] Masc: czarna biały krawat białe końcówki łap Waga: 10,000 Skad: SM z Dworca Centralnego ID: 1377/08/P Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ] Masc: czarna Waga: 15,000 Skad: SM z Wąwozowej / Al. KEN Znaki: biały krawat i pazurki, ogon długi, uszy załamane chciałam dodac że Jacusie są tylko z kwarantanny-widziałam wiele takich samych poza kwarantanna czekających na dom:roll: na dogo są kolejne Jacusie też Quote
oktawia6 Posted May 27, 2008 Author Posted May 27, 2008 a to mój Jacuszek krzyczkowski: właśnie tak mi się udało go uchwycic:loveu: Quote
oktawia6 Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 [quote name='halbina'] :-( Jacuszek - szczęściarz... oj mówię Ci Halbino-przeglądałam ostatnio statystyki również w USA-czy Wiesz że tylko 30% udaje się wyjśc ze schronu? 30% - reszta na stracenie i to przez głupotę ludzką-sterylizacja zamiast eutanazji! kupują od rozmnażaczy debilni ludzie, ze stadionu, z pseudo nigdy to się nie skończy bo ludzie są tępi zdjęcia Dyziunia z przedwczoraj: przesypałam worek karmy do pojemnika i przygotowałam opakowkę do wyrzucenia i Dyźmir zaczął warowac przy worku-chciał uciec z tym workiem:evil_lol:: cały mój! tyle do węszenia!!! nie zbliżaj się! włos zjeżony grzywka sczochrana po buszowaniu nie ustąpię ci gówniarzyku!:motz: i ta to było-te spojrzenie w bok na Jacuszka-potem nastąpiła szarża-Dyźmir pilnuje worka po karmie jak swojej michy, ale Jacuszek to najłagodniejszy pies z nich wszystkich! dzisiaj Dyziu jak co dzień jadaczkę na niego piłował to wylizał mu wacka b go ułaskawic:evil_lol: ale to jeszcze nic! w nocy Jacuszek trącił we śnie Dandisia (a on tego bardzo nie lubi) i Dandiłka zaczął na niego warczec-jak zawsze z resztą-w końcu półśpiący podszedł do Jacka nadal warczy jak prujące się gacie i jednocześnie wacka do wylizania nadstawia Jackowi! i oczywiście wylizał mu (jak zawsze) patrzę a Dandik głowa spuszczona śpi ale twardo siedzi! :evil_lol: a z nowości: dzisiaj Jacuś zlał się na świeżo wymienioną pościel :mad:(wczoraj dokładnie wymieniałam) po domu tylko 3 razy mniejsze popuszczanie. Quote
enia Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 o rety co to sie u Ciebie dzieje w tym łóżku.......:evil_lol: Quote
hop! Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Słodki "rozczochraniec"! :loveu: Uroczy "elegant"! :loveu: Quote
auraa Posted May 29, 2008 Posted May 29, 2008 Oktawio jak sobie dajesz radę? Przeciez to duży pies. Co z łóżkiem:-o ? A tak w ogóle to powinna powstać nowa rasa, którą musimy zgłosić Jausiowo- Misiowa!!!;) Quote
oktawia6 Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 auraa napisał(a): Oktawio jak sobie dajesz radę? Przeciez to duży pies. Co z łóżkiem:-o ? A tak w ogóle to powinna powstać nowa rasa, którą musimy zgłosić Jausiowo- Misiowa!!!;) Auroo i Eniu: jak? śpię z nimi-jestem obłożona całą wataszką:lol:Jacuszek zasypia na mnie jednak potem przechodzi do nóg na kołdrze-Viktoria śpi pomiędzy nami na poduszce-ma swoją-przy naszych głowach, Grysio przy mojej paszce Dandiś pomiędzy moimi nogami, czasem dołącza Lisia na doczepkę:evil_lol:, łóżko ma wymiary: 200x160 - to nie jest taka wąska wersalka-jednak lepsze by było 200x200,:cool1: pościel w związku z tym co pare dni wymieniam, narzutę również. rasa Misiowo Jacusiowa:loveu: hop! Dyzio jest słodki i bojowy zarazem!:evil_lol: Dzisiaj mój faworyt chłopczyk-ten o którym pisałam z osiedla był świadkiem jak jakiś fagas wywalił jak śmiecia przy lesie-przy naszym osiedlu psa-wypieprzył go z Malucha i pojechał, chłopczyk go uratował, wołał przerażonego kundelka by szedł za nim, wziął go do domu, już go widziałam -ten pies żył od małego na dworze, ma kleszcze, pchły, dałam biedactwu, Aniprazol oraz Fiprex w sprayu-natychmiast, podzieliłam się karmą, na sobotę muszę załatwic kąpanie-to zaniedbany piesek-choc młody! zrobię mu jutro zdjęcia to Wam pokażę, jutro muszę też po obrożę skoczyc-sąsiadka zasuwa w pracy od rana do po południa, jest samotną matką, ma ciężko-dzisiaj mój chłopczyk płakał ona też-trzeba pokierowac tę sytuacją, dałam również namiary na weta, by pojechali i by wyjął kleszcze które tam są i zbadał go. Piesio był bity to widac od razu, jest przekochany:placz:waży ok. 12 kg, mniejszy od Jacuszka, dostał tabletkę w paszteciku, jest skonany po takich przeżyciach. Quote
brazowa1 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 Dobre dziecko z tego sasiada,widac tez,ze Twoja nauka nie poszła w las.Mam nadzieje,ze szybko piesek znajdzie dom,a oni beda mogli go do tego czasu przetrzymac.Czy te psie biedy i bestialstwo nigdy sie nie skończa? Quote
oktawia6 Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 tak to podłe świnie-chłopczyk jest super-dzisiaj jak im radziłam mieli jechac do weta i pojechali, widziałam wcześniej jego uszy były czarne-zakładałam że bankowo są tam kleszcze w tym goownie i były.... nie jeden, z niego też powyciągali mu kleszcze, dostał na 3 dni Aniprazol-wczoraj miał i dziś i jeszcze jutro, za 2 tygodnie szczepienia p/zakaźnym, w poniedziałek będzie wykąpany, dobrze go określiłam: ma niecały roczek:-(tyle przeszedł-jest kochany bardzo! oto on: nie widac tego-ale ja widzę on jest biały-teraz jest beżowy, będzie biały-ma różowy nosek i różowe pazurki cechy albinotyczne. Mój chłopczyk absolutnie nie chce go nikomu oddawac! marzył zawsze o psie matka/sąsiadka już dzisiaj trochę ochłonęła-wczoraj siedziałam tam i piastowałam i Śnieguska i ich:eviltong: , wcześniej wcześniej nie mieli swego mieszkania i byłoby to niemożliwe-teraz są już sami. Dał mu na imię Śniegusek, w poniedziałek muszę pojechac po posłanko dla niego-jest na zastępczym ręczniczku-wybrał to miejsce. Quote
brazowa1 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 rozumiem,ze jest szansa aby piesek juz tam zostal? Quote
oktawia6 Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 brazowa1 napisał(a): rozumiem,ze jest szansa aby piesek juz tam zostal? tak!:lol: pomagam jak mogę przy Śnieżku-początek zawsze jest stresujący-ale jest coraz lepiej Quote
brazowa1 Posted May 30, 2008 Posted May 30, 2008 wiesz,Ty jestes argumentem nie do przejscia:) w koncu widza,ze masz 6 psow,wiec czymze jest jeden mizerny,maly Śniezek? Quote
oktawia6 Posted May 31, 2008 Author Posted May 31, 2008 brazowa1 napisał(a): wiesz,Ty jestes argumentem nie do przejscia:) w koncu widza,ze masz 6 psow,wiec czymze jest jeden mizerny,maly Śniezek? :eggface:prawda? a teraz 7-my jestem jego matka chrzestną:evil_lol:-też mają metraż taki jak ja-ich 30 metrów wydaje się takie wieeelkie z tylko jednym pieskiem:evil_lol:-Śnieżek waży 12.5 kg, instruowałam chłopczyka by za każdym razem miał w garści przysmaczkowe ciateczka i po siku i kuupce dawał mu nagrodę i adresówka została Quote
brazowa1 Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 bardzo bym chciala,zeby bylo dobrze-psu i dziecku sie to nalezy. Quote
Weronia Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Oktawia, ale masz piękne pieski!! :) ale ja już gryfoniki wcześniej widziałam- na pupilach ;) ile gryfoniki już mają latek??? Może ja też założę swojej suni wątek :) Quote
auraa Posted May 31, 2008 Posted May 31, 2008 Ja juz nie mam siły. A ile psiaków biegnie w las albo pod samochody?:shake: Ten maluch miał duzo szczęścia. Quote
Recommended Posts