oktawia6 Posted June 2, 2006 Posted June 2, 2006 Chciałabym Wam przedstawić moje 2 aniołki-gremlinki słodkie psinki:diabloti: Gryfoniki Brukselskie oto pierwszy agent-Gryfik-2 lata i 6 miesięcy-w sobotę ma urodziny:smilecol: nie zaczepia psów na spacerach, grzeczny, lubi podróżować (tylko miejsca siedzące w autobusie) uwielbia mnie całować, robimy długie rundki wokół parku ;) tu oto jeszcze prtrecik:razz: a tu Dandi-mały owsik-różny temperament, żywe srebro, uwielbia drapanie po brzuszku, zabawę z piłeczką, kiedy się cieszy to natymiast przynosi w zębach pieseczka lub żabkę piszczącą do zabawy, sprytny, zwinny-zaczepia inne psy-ale tylko z daleka, jak się zbliży to przyjmuje pozycję uległą, boczkiem, spuszczona główka-aniołek/diabełek a tu następne zdjęcie zawadiaki-dość stare, sprzed ponad roku:crazyeye: i wspólny portret:smilecol: zdaję sobie sprawę, że może nie każdemu mogą się podobać-przypominają z buzi Gibona lub Marmozetkę:razz: ale mają naprawdę cudowny charakter-jak i ta rasa w całości-oczywiście na pewno są jakieś wyjątki jak w każdej rasie ale one są przekochane:eviltong: zdjęcia z dzeciństwa Gryni na stronie 68:loveu::loveu::loveu: Quote
Pysia Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Śliczne dwa pysie :loveu: Wstawiaj więcej fotek :) Quote
oktawia6 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 [quote name='Pysia']Śliczne dwa pysie :loveu: Wstawiaj więcej fotek :) bardzo się cieszę, że Ci się podobają-więcej fotek? mówisz i masz:cool3: na spacerku w ubiegłe lato-ufff, było gorąco rodzinny portrecik:n00b: Quote
Vectra Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 jak możesz mówić że się mogą niepodobać?? :mad: :mad: :mad: ekstra są :loveu: :loveu: Quote
oktawia6 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 [quote name='Vectra'] jak możesz mówić że się mogą niepodobać?? :mad: :mad: :mad: ekstra są :loveu: :loveu: nooo, niektórzy mówili, że są podobne do małpeczek-ja to wiem-małpeczki są ładne-to w porządku-ale inni porównywali mniej przyjemnie:shake: cieszę się okropniaście, że Ci się podobają:bigcool::ylsuper:Vectra. Właśnie dzisiaj Gryfik ten jaśniejszy kończy 2 lata i 6 miesięcy Quote
Basia&Safi Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 oktavia nareszcie galeria :):):):) sliczne gryfinki :cool3: Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Mam nadzieję, że niedługo galeria pomnoży swoje strony... i zdjęcia ;) A psiaki mają coś w sobie :loveu: Quote
oktawia6 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 a jeszcze coś dla Was dziewczyny-myślicie że małe nie ma ochrony?:razz: szczerze mówiąc-niedawno odkryłam, że można założyć sobie galerię-i niekoniecznie w swojej grupie-ale jestem spostrzegawcza:oops: od lutego tyle czasu mi to zabrało:hmmmm: ten z lewej Dandi:diabloti: jest w typie przywódcy psotnego gremlina:smokin: a ten obok Gryfik to baranek Gizmo:candle: Quote
cuciola Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 sliczne pieski! zapraszam tez do mojej galerii! Quote
Kati Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 Swietne pieski, zawsze bardzo podobały mi się gryfoniki, ale nigdy nie mogę zapamietac które są które. Dzięki waszej galerii zapamiętam, jak wyglądają gryfoniki brukselskie. Quote
dbsst Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Gryfcie Piękonoty są PRZEŚLICZNE i PRZEKOMICZNE fajnie że mają swoją galerie :multi: :multi: Quote
oktawia6 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 bardzo dziękujemy:oops: a ja zajrzę do Waszych psineczek w rewanżyku-wieczorkiem kocham się całować-z Gryfikiem i Dandikiem:multi: Quote
dbsst Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 widze ze i Gryfik uwielbia całowanko z Tobą to spojrzenie :lol: :cool3: :lol: :lol: Quote
oktawia6 Posted June 3, 2006 Author Posted June 3, 2006 dbsst napisał(a):widze ze i Gryfik uwielbia całowanko z Tobą to spojrzenie :lol: :cool3: :lol: :lol: to prawda-uwielbia się całować a Dandi ten rudy jak mnie całuje i Gryfik jest blisko to słychać tylko wrrrr:evilbat: i musi łuczkiem go ominąć-Dandi go nie ugryzie-tylko udaje:diabloti: ale każdy niech mnie po trochu:loveu: Quote
Vectra Posted June 3, 2006 Posted June 3, 2006 śliczne :loveu: :loveu: :loveu: sto lat ,sto lat dla solenizanta :new-bday: :new-bday: :BIG: :BIG: :BIG: :tort: Quote
oktawia6 Posted June 4, 2006 Author Posted June 4, 2006 a to jest "intymne" zdjęcie jak Gryfik wygląda przed czesaniem-oczywiście była chyba 12 godzina a czesany był rano-to już kupa czasu:razz: a ty było lato w zeszłym roku-gorąco jak diabli-w domu chłodek-gładł się często na deskach=przy ziemi bardziej ciągnie-tak się chłodził-razem się chłodziliśmy-wtedy najlepiej w domu;) Quote
oktawia6 Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 jeszcze jeden portrecik rodzinny:loveu: a tu psotny Dandi z lewej i grzeczny uczeń Gryfik mówi "czy prościutko siedzę?";) Quote
Vectra Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Gryfik to wygląda jakby był obrażony :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ,a Dandi jak by się śmiał :loveu: :loveu: :loveu: super są morduchy - one chyba takie psotne są cio?? bo mają takie figlarne oczka , zwłaszcza Dandi :cool3: :cool3: Quote
LAZY Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 Oktawio one są boskie! Ten jasny jak dla mnie wypas! nie wiedzialam, że takie jasne też sie trafiaja! Czy ona ma dluższa siersc od Dandiego? Quote
oktawia6 Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 [quote name='LAZY']Oktawio one są boskie! Ten jasny jak dla mnie wypas! nie wiedzialam, że takie jasne też sie trafiaja! Czy ona ma dluższa siersc od Dandiego? Wiesz Lazy Gryfik to jest anioł-jasny-fakt-ludzie jak nas spotykają to sobie na głos mówią-"o, ten biały mi się podoba-albo ten rudy jest fajny"-Gryfoniki powinny być raczej rude, czarne i czarne podpalane-Gryfik jest po prostu kombinacją genetyczną-jego kolor prawie biały-musi być po przodkach-niekoniecznie ze strony tatusia czy mamy-chociaż tatusia zdjęcia nigdy nie widziałam i w internecie również nie znalazłam-jeśli chodzi o sierść to jest w dotyku jak kota perskiego-czeszę go kilka razy dziennie-dobrze, że kocham czesanko:loveu: , ma dłuższą i zupełnie inną jak Gryfoniki;) fajnie, że wpadłaś tutaj;) bardzo ciepło pozdrawiam Sylwię-po sąsiedzku pozdrów ją odemnie;) . Vectra co do Dandisia-to jest mały owsik:cooldevi: -bardzo bardzo inteligentny, uwielbia biegać za piłeczką, piszczące zabawki kocha, jeśli zobaczy, że jesteś smutna to pociesza-jak mi kiedyś łzy leciały po polikach to łapką je łąpał i zaglądał w oczy-spostrzegawczy-wiele cech ma z psa myśliwskiego;) ale z kotami osiedlowymi to by się bawił-strasznie je zachęca do zabawy:Dog_run: -tylko nie rozumie, że to koty nie pieseczki:cool3: trudniej go też "ustawić" do zdjęcia-Gryfik to kochana klusia:lilangel: -słodki anioł, nawet u weta jak mu krewkę pobiera to stoi nieruchomo jak trusia:dog: , tu na fotce powiedziałam mu żeby siedział-i patrzył na mnie i tak to śmiesznie wyszło:roflt: :ylsuper: Quote
Vectra Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 To fajne te Twoje psunie :loveu: :loveu: w sumie to dobrze że każdy jest inny znaczy ma inny charakterek , ale po oczkach widać który jaki ma temperamencik. Chyba mało jest tych piesków w polsce ?? a takie słodkie pysie mają :lol: Quote
oktawia6 Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 Tak Vectra jest to mało popularna rasa w Polsce-naprawdę mają wspaniałe charaktery-tylko w domu niech coś usłyszą za oknem lub za drzwiami:mdleje: Quote
oktawia6 Posted June 7, 2006 Author Posted June 7, 2006 coś klimatycznego dla Was na dobranoc od Gryfika-ten jasny i Dandisia-rudy;) Quote
Recommended Posts