Jump to content
Dogomania

Gryfik i Dandi,ślepa Viktoria, Liszka, staruszek Dyzio z Krzyczek&Jacuś z Krzyczek

Recommended Posts

Posted

Niektórzy ludzie są ..... dziwni.... mam sąsiadkę, która jak chodziło się po mieszkaniu w kapciach po 22 to stukała w nam w podłogę, swój sufit. Dodam, że mieli kiedyś wyżła, który przez cały czas kiedy oni wychodzili do pracy wył, nigdy nic nie mowiliśmy, bo jak każy normalny człowiek wiemy, że psu nie powiesz 'nie wyj, bo nie wolno'... Mój kuzyn dostał wezwanie na policje za zagłośne zamykanie szuflad...

• Replies 2.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Korenia napisał(a):

Niektórzy ludzie są ..... dziwni.... mam sąsiadkę, która jak chodziło się po mieszkaniu w kapciach po 22 to stukała w nam w podłogę, swój sufit. Dodam, że mieli kiedyś wyżła, który przez cały czas kiedy oni wychodzili do pracy wył, nigdy nic nie mowiliśmy, bo jak każy normalny człowiek wiemy, że psu nie powiesz 'nie wyj, bo nie wolno'... Mój kuzyn dostał wezwanie na policje za zagłośne zamykanie szuflad...

Korenia a można dewocie zrobic głośny sex! szwagier niech się stara i tak co noc - niech sobie posłucha:diabloti:-ciekawe jak by to zgłosiła na policję-kretynka skończona:megagrin:

a tutaj narzędzie "zbrodni" Jacusia!

Liszka:

Posted

Ciekawe co by powiedzieli słysząc Misia, który w trakcie zabawy wydaje tak przeraźliwe dźwieki że az w uszach świdruje:cool1:. My już się prawie przyzwyczailiśmy :evil_lol:. A jak sikanko Jacusia?

Posted

auraa napisał(a):

Ciekawe co by powiedzieli słysząc Misia, który w trakcie zabawy wydaje tak przeraźliwe dźwieki że az w uszach świdruje:cool1:. My już się prawie przyzwyczailiśmy :evil_lol:. A jak sikanko Jacusia?

sikaczek już coraz lepiej jeszcze ale już są postępy wpadłam na pomysł i się sprawdza jest głupi/śmieszny i nawet nie będę pisac:evil_lol:o nim ale skutkuje przy wychodzeniu:grin: jeszcze nie mówiłam o nim TZ-owi bo to dopiero początek ale tylko ja mogłam na to wpaśc:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
dzisiaj się rzucał przy wycieraniu łapek-bo mokro i pada-musi przywyknąc, że po chlupie wyciera się łapy z błota-to następne zadanie:cool1:

Posted

brazowa1 napisał(a):

wyjaw pomysła Oktawia,nie wstydz sie.Najwazniejsze,ze działa.

jest ta głupkowaty, że jak o nim tylko pomyślę to już się śmieję:evil_lol:

Posted

no dobra to powiem:evil_lol:: zaczynam w pokoju i sama do siebie wołam: "Jacuszek, zostaw ał! uuu! oj, oj!" Jacuszek podbiega i serio mnie zaczyna kąsac wtedy znów wołam "aaaj ależ ty osssstry!!!" ale zarazem nie nakręcam go tak by poczuł moją euforię-nie patrzę mu w oczy, staję bokiem, zasłaniam twarz i ogólnie robię z siebie idiotkę, potem Jacuszek praktycznie uczepiony do mnie przenosimy się do przedpokoju ja dalej jak kretynka i biorę szelki ten nadal skacze, gryzie mnie jak cholera zakładam mu szelki i radośnie wychodzimy:evil_lol::evil_lol::evil_lol: no i nie leje przy tym!:razz:

Korenia za strylizację Liszki we wziewie zapłaciłam: 300 zł, wcześniej były badania krwii: 70 zł + EKG 80 zł, potem był zabieg usuwania wyprzeni również we wziewie: 350 zł w międzyczasie były kroplówki codziennie, leczenie jednego oczka-to w skrócie jeśli chodzi o Lisieczkę:cool1:

podane ceny są z upustami jako że mam dużą liczbę psów z którą regularnie i to bardzo tam przychodzę na grubsze sprawy i są to psy uratowane ze schronisk.

Posted

Korenia napisał(a):

Ja pytam z ciekawości, bo musimy ciachnąć Amy, ale sie boimy, więc na razię się orientuję ;)

ależ pytaj pytaj Korenia! śmiało:lol:: mogę podac ile kosztuje gastroskopia wraz z pobraniem wycinka, badania krwii: test hamowania niskimi dawkami dexametazonu, profil tarczycowy: FT3, FT4 i TSH-TSH nie robi się w Polsce-obydwa bad. wsyła się odwirowaną krew do niemieckich laboratoriów, i inne też służę co ile:cool1: rezonans magnetyczy jest w Brnie zaś CT na SGGW-tego nie robiłam jedynie ale kosztuje podobnie jak dla ludzi.

Posted

Oktawio , pożyczę Ci Frania :diabloti: to idealny piesek do bloku :evil_lol: :evil_lol: wcale nie szczeka !! nie biega i nie skacze :evil_lol: :evil_lol: i sąsiedzi docenią ciszę jaką dostarcza im Jacuś ;)

Posted

Vectra napisał(a):

Oktawio , pożyczę Ci Frania :diabloti: to idealny piesek do bloku :evil_lol: :evil_lol: wcale nie szczeka !! nie biega i nie skacze :evil_lol: :evil_lol: i sąsiedzi docenią ciszę jaką dostarcza im Jacuś ;)

ukamienowali by go chyba:shake:

z dzisiejszego dnia chwila relaxu:

Posted

powiedz Oktawia co chwycilo sie za serce przy rasie takiej jaka jest Liszka np.? Wygladaja oryginalnie, slyszalam ze to psiaki, ktore wiedza czego chca. Jednak ja np. nigdy nie pomyslalabym o takim psiaku, zanim ich tu nie ujrzałam.... Nie przebręłam przez caly watek, wiec nie wiem, czy Liszka tez z odzysku (wtedy pytanie mozna anulowac) czy to swiadomy wybor...Bynajmniej nic nie sugeruje:lol:;)

chodzi mi o informacje na temat charakteru itd. I dlaczego wlasnie ta a nie inna?

Posted

Charly napisał(a):

powiedz Oktawia co chwycilo sie za serce przy rasie takiej jaka jest Liszka np.? Wygladaja oryginalnie, slyszalam ze to psiaki, ktore wiedza czego chca. Jednak ja np. nigdy nie pomyslalabym o takim psiaku, zanim ich tu nie ujrzałam.... Nie przebręłam przez caly watek, wiec nie wiem, czy Liszka tez z odzysku (wtedy pytanie mozna anulowac) czy to swiadomy wybor...Bynajmniej nic nie sugeruje:lol:;)

chodzi mi o informacje na temat charakteru itd. I dlaczego wlasnie ta a nie inna?

Liszka jest ze schronu oczywiście-jest podobna do mego Grysia-gdy ją ujrzałał od razu stanął mi obraz tragedii jaka ją będzie czekac i to więcej jak pewne: poszłąby niesterylizowana ze schronu-taki pies jak ona kończy do rodzenia-umarłaby wcześniej czy później....ma arytmię sercową i nawet sterylizację którą miała u mnie była na wziewie z wszelkimi środkami ostrożności. To było lato rok temu-jechałam po nią-nie było akurat transportu autem-jechałam pociągiem-w pociąg wsiadłam pierwszy raz od ponad 10 lat-boję się pociągów o samolotach nie wspomnę.
pod wpływem uroku tej rasy byłam od zawsze-a Liszka ma wyjątkowy charakter do tego,

Posted

toż jak zacznę pisac o Dyziuniu to znów będzie koopa!:evil_lol:nie prowokowac mnie bym piała nad nim bo i tak wiadomo że pie..olca mam na jego punkcie!:cool1:

Posted

oktawia6 napisał(a):
toż jak zacznę pisac o Dyziuniu to znów będzie koopa!:evil_lol:nie prowokowac mnie bym piała nad nim bo i tak wiadomo że pie..olca mam na jego punkcie!:cool1:

ale to ten dobry pie...olec :evil_lol::evil_lol:

Posted

a z dzisiaj dużo wrażeń-Jacuś boi się dużych psów-dzisiaj myślałam że zrobimy sobie spacerek po lesie przy osiedlu, zrobiłam ale na smyczy bo już jak nieco się zagłębiłam to znów na osiedle pognał -ale tuż przy bramie go dopadłam-to dosłownie kilka kroków od osiedla-osiedle dzieli tylko wąska ścieżka do lasu, zapięłam Jacuszka-z daleka do 2 dużych kolegów-byli naprawdę grzeczni! To Bouvier'y, jeden jego rówieśnik skakał do góry jak kangur-nie w przenośnie tylko jak piłka kauczukowa się odbijał na widok Jacusia i cieszył się-nie na Jacuszka-obok-starszy dostojny ale przyjacielski bardzo-nie natarczywy w żadnym wypadku.
Jacuś bardzo mocno się stresuje-tak jak w aucie: ma stres, wymiotuje, wyje, płacze-chodź go tulę i na kolankach trzymam okno uchylone, większy kolega-bardzo przyjacielski przyprawia go o pianę na pysku, dosłownie: jak przy wściekliźnie z piany leci piana, pysk owinięty śliną spienioną którą toczy z pyska:

szkoda bo dziś nie za gorąco nie za zimno, przemili kumple z miłą właścielką:-(

tutaj w pewnej odległości:

jedynie na pociechę jakieś małżeństwo pochwaliło Jacusia: "jaka piękna lśniąca sierśc! ślicznie wygląda!" to było miłe

Posted

Bo faktycznie Jacek wyglada,jakbys go oliwka wysmarowala.

a moze mili wlasciciele bouwierow czesciej by sie spotykali i pomagali w socjalizacji pieska z duzymi kundlami?Fajne piechy.

Posted

brazowa1 napisał(a):

Bo faktycznie Jacek wyglada,jakbys go oliwka wysmarowala.

a moze mili wlasciciele bouwierow czesciej by sie spotykali i pomagali w socjalizacji pieska z duzymi kundlami?Fajne piechy.

bo on naprawdę tak lśni:eviltong:! i czeszę go bardzo gęstym grzebieniem do tego, wyczesując martwy włos-nie gubi włosa-ale ślicznie po tym wygląda przed też:evil_lol:

Właśnie pogadam z tą panią o tym-ale Jacuś jak wparował do domu to był tak szczęśliwy! każdego psa w domu obwąchał, polizał nawet jakby rok ich nie widział, wypił wodę i obalił się spac:loveu:

Posted

ja jestem co dzień , tylko taka jakaś wstydliwa jestem i nie piszę :diabloti:

Jak ktoś pyta co robię że moje prosiaki tak się błyszczą , odpowiadam , że to z brudu :evilbat: no i SPA w błocie ;)