kalcia Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 [quote name='oktawia6'] http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=109748 identyczny jak Jacuś-jednak takich "Jacusiów" jest mnóstwo-typowa uroda kundelka-bardzo dużo los ich przesądzony. Jacuszek śpi teraz w łóżku-on ma chociaż wygodę następny: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110652 jezu, on jest cudowny! takie pieski sa najpiekniejsze, te oczka, ten pyszczek, te uszka! mam takiego podobnego, zreszta wiesz Oktawio, mowilam ci, ze taki podobny do Jacusia ;) Jakbys chciala obejrzec jego jakies zdjecia, to Nobu ma wlasna strone: http://www.nobu.yoyo.pl/ Quote
Korenia Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Oktawio ty jesteś dobra z angielskiego ;) prawda:> ? Mam pytanie czy wiesz może jak są szelki dla psa po angielsku ? Chce jakieś wyszukać na amzaonie, bo u siebie nic fajnego nie mogę dostać ;) Wogóle tam są bardzo tanie ubranka dla psów - około 8-9 $ :O Quote
oktawia6 Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 hop! (dyskusje z Vetrą po nocy to jest to:diabloti:)bardzo mądre to co napisałaś-to głębokie przemyślenia i faktycznie oddające rzeczywistośc-punkt 3 zdecydowanie się z Tobą zgadzam! choc można dyskretne niuanse do tego dodac dla modyfikacji ostatni również-ja jestem tylko do dyspozycji psów-nie posiadam żadnego życia towarzyskiego nigdzie nie wychodzę-oczywiście do weterynarza bardzo często, ostatnio byłam nawet w hurtowni dla psów, jestem tylko dla nich-inaczej byłoby to awykonalne - opieka nad tyloma psami w bloku w malutkim mieszkaniu-ja również wychodzę z każdym osobno-tylko Gryfik i Danduś razem, TZ pomaga przy wychodzeniu. zapomniałam dodac że jeszcze dzisiaj byłam w szpitalu na badaniach i wyszła mi silna anemia-oczywście nie mam prawie wcale Ferrytyny co jest bardzo dziwne:cool1:a wciąż jeszcze chodzę:razz: bardzo śmieszne-moja widzi weta stale ja raz na parę lat-jestem krnąbrna to teraz mam kolejną nauczkę i na dodatek znów dostałam opieprz od mamy-też ma rację. Charly-dziękuję Ci za pamięc dla mojej Viktorii trotylskiej-solenizantka będzie u mnie okrągłe 2 lata 13 sierpnia Liszce minie 1 rok u mnie 15 sierpnia, Dyziunia 13 września Jacuszek z od 21 stycznia jest mnie b.r. Kalcia: Nobik jest jak Agatka!:crazyeye:masz rację-też taki krówek! moim zdaniem maluszek z niego nie będzie-taki jak Agacia i Jacuś-już widzę go jak razem by się pobawił z JAcusiem:evil_lol: Korenia: szelki i obroże po angielsku:obroża: collar, smycz: leashes, szeleczki:harness - luknij jakie fajne są są na tej stronie-chociaż popatrzec bo to są drogie rzeczy-ale w Stanach to normalne: Cute Dog Apparel Clothes takie widziałam już u nas-ale to jest nowośc na rynku całkowita-w dotyku są tak delikatne jak polar a wytrzymałe bardziej niż skóra. P.S. dzisiaj Jacuś nie zlał się w domu! sukces-cieszę się z tego-tylko pokropekował troszkę przy samym wychodzeniu Quote
Vectra Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 Hop , odnośnie Twojej wypowiedzi o psach rasowych.Trochę mylisz chyba pojęcia ;) To co widzisz na ulicach , to są psy nierasowe do złudzenia przypominające oryginał ;) tzw w typie rasy kupione na bazarze :evilbat: Taka hodowla nie ma nic wspólnego z hodowlą psów rasowych.Ale też nie twierdzę , że hodowle pod skrzydłami związku kynologicznego wszystkie było idealne , bo to nieprawda , hodowle psów rasowych niekiedy to wielki przemysł dla kasy.Psy jedynie wychodzą z klatki jak idą na wystawę :angryy: Ale właśnie dzieje się to całe zło , tak jak napisałaś - duża część narodu traktuje psa jak rzecz !!!! Ja zrezygnowałam dla psów z dobrej pracy , wygodnego mieszkania w Warszawie , potraciłam kontakty z wieloma znajomymi.Nie mam wakacji , nie jeżdżę na urlopy , życie mam podporządkowane psom. Ale nie żałuje tego , wręcz przeciwnie :loveu: :loveu: Brawo dla Jacusia :multi: :multi: :multi: Franek dziś obsikał krzesło tylko raz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
oktawia6 Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 [quote name='Vectra'] Ja zrezygnowałam dla psów z dobrej pracy , wygodnego mieszkania w Warszawie , potraciłam kontakty z wieloma znajomymi.Nie mam wakacji , nie jeżdżę na urlopy , życie mam podporządkowane psom. Ale nie żałuje tego , wręcz przeciwnie :loveu: :loveu: Brawo dla Jacusia :multi: :multi: :multi: Franek dziś obsikał krzesło tylko raz :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tak pamiętam te czasy...kiedyś i również nie żałuję! Krzesło zalane powiadasz-są plastikowe-Wiesz łatwo odkazic i wyczyścic-:eviltong: Quote
oktawia6 Posted May 8, 2008 Author Posted May 8, 2008 Vectra napisał(a): Drewniane , w styczniu kupione :diabloti: nieeeeee:smhair2::ekmm: Quote
Vectra Posted May 8, 2008 Posted May 8, 2008 No ,a miałam w kuchni taki śliczny i wygodny narożnik tapicerowany :evilbat: Nie dało się odkazić :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ale wiesz z tymi plastikowymi to masz dobry pomysł :hmmmm: Quote
oktawia6 Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 Vectra napisał(a): No ,a miałam w kuchni taki śliczny i wygodny narożnik tapicerowany :evilbat: Nie dało się odkazić :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: ale wiesz z tymi plastikowymi to masz dobry pomysł :hmmmm: dam Ci konkrety z mebli przy zgraji psów: wypoczynek jeśli się posiada to tylko skóropodobny-żadne zwierzęta nie wchodzą w grę-powody ideologiczne i niepraktyczne, imitacja skóry jest wytrzymalsza łatwiejsza do odkażenia, żadne z materiału a z pluszu to już samobójstwo meble plastik, metal-wszystko co można dobrze wyczyścic, na ścianach najlepiej do połowy kafle-jak w zagranicznych schroniskach. ogólnie jak dobrze to skomponowac wychodzi naprawdę fajny styl modern-to raz a 2 to jest naprawdę wygodne przy dużej ilości psów. Odeszłam też z posłanek pluszowych, nawet tych najsexowniejszych:razz:na rzecz Fer Plastu-tak! środek wymieniam tylko, wycieram i mają idealnie-wcześniej stale zasyfione-teraz co innego-kiedyś to widziałam na Paluchu potem EMIR mi opowiadała, że nie ma lepszego rozwiązania przy większej ilości psów-co innego jak się ma 1 Yorka, do Krzyczek zawoziły nowe posłania-wszystko na śmietnik i w błocie się walało pies zarzygał albo stało w błocie na deszczu a potem Zbyszek puścił smarka na to-tylko Fer-plast, kolory są niebieskie, czarne, bordowe, szare Quote
Vectra Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Oktawio , ja cokolwiek kupując do domu analizuje: 1.czy da się to wyczyścić 2.czy psy tego nie zjedzą 3.czy pazury nie poniszczą 4.czy w razie jak mimo wszystko zjedzą cena jest do przełknięcia 5.czy psom bedzie wygodnie 6.ew jak wytrzymałe jest na skakanie , próby zębowe Ja w domu mam minimalizm :evil_lol: :evil_lol: Co do posłania , psy i tak śpią w łóżku z nami , posłanie mamy owszem - dla noworodków materacyk , powlekany powłoczkami z lumpexu pod tym jest taka antyzalaniowa mata ;) Ferplast faktycznie fajny , ale pamiętaj że ja mam psy z 8 tonowymi szczękami :evil_lol: plastik jak landrynki znika :evil_lol: Na podłogach mam kafle , na ścianach farbę zmywalną , na szafie po kuble farby do odmalowywania - ja miałam niedawno remont i znowu można go zrobić. W ogródku mam pustynie , bo trawa nie nadąża odrastać , ogrodzenie mam brzydkie , ale za to solidne ,wysokie i nikt paszczy nie wsadzi. Łóżko mam metalowe :diabloti: Drzwi tylko teraz muszę kupić do kuchni kolejne , chyba tym razem jednak metalowe , bo przez drugie też Franio przebiegł , jak były zamknięte. Klamki mam kulkowe , bo psy nauczyły się zwykłe otwierać W oknach mam krate , w razie jak by któreś zapragnęło wyjść na dwór z szybą. W domu mam wiecznie piaskownice piachu , odkurzacze często wymieniam.Chociaz teraz nie , bo kupiłam przemysłowy - dla budowlańców :evil_lol: firanki też mam wiecznie porozrywane , bo jak dłuższa to kundle załatwią ... lubią siedzieć na parapecie z nosem wklejonym w szybę.Szyby wiecznie upaćkane ..... Pościel co dwa dni muszę zmieniać , no czasem zdjęta od razu ląduje w koszu na śmieci ;) bo to sie dziwnie rozerwała - słabe te materiały jakieś robią , pies raz pazura wbije i po pościeli :evilbat: Chciałam ostatnio kupić fotele sobie , dzwonie do TZ , że fajne - tanie a TZ to kup owszem i od razu na bulel rzuć :evil_lol: co za różnica czy teraz czy za miesiąc i tak ta banda zaraz porozrywa , zaszczy , pozaciąga , upiaszczy , upapra :evil_lol: :evil_lol: No i nie mam foteli ale mam psy :) które kocham , i nawet im wybaczam fakt , że mój samochód wygląda jak by tornado po nim przeleciało :evil_lol: Lalka się na masce bawiła z kotem , ganiali się po dachu potem po bagażniku. Miałam tez fajną ławe :diabloti: ale któregoś pięknego dnia , pieski się ganiały i niechcący zupenie na nią wpadły .... drewno słabe takie jakieś teraz :evilbat: Dywanów też nie mam , szkoda kasy :evil_lol: ale psy mam :) Quote
oktawia6 Posted May 9, 2008 Author Posted May 9, 2008 ale bajer! popieram!:lol:a dywany nawet jakbyś nie miała psów to siedlisko bakterii i złuszczonego naskórka! fe!!! mnie bardzo podobają się drzwi.....nie zgadniesz jakie....grodzie ogniotrwałe-takie są w rzeźniach/chłodni-gdy zobaczyłam takie na Resident Evil ocipiałam na ich punkcie! nie mam pojęcia ile kosztują-ale w rzeźni by wiedzieli lub w chłodni-takie z okrągłą szybką jak w tym filmie-odjazd:ylsuper: ja nie mam w pokoju nawet fotela dla gości a co tam im ma byc wygodnie-podstawa! P.S. łoże matalowe rządzi!:cool3: Quote
hop! Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Dziewczyny, "normalni" ludzie to powiedzieliby, że Wy jesteście :stupid::ekmm: Mnie Wasze zwierzenia niesamowicie rozbawiły... Pełen luz. Mam tylko jedną sofę skóropodobną... Jeden chodnik w przedpokoju, bo Gabiszon lubi się ocierać, a ja nie mogę pozbawiać go tej przyjemności... Psy mają "drybedy"... Ludzie i psy mają materace na podłodze... Mam bardzo oryginalną ażurową pościel... Rzadkich gości zapraszam na twarde i niewygodne krzesła... Vectra, jestem laikiem w sprawach hodowli psów rasowych. Jak widzę np.: boksera, to automatycznie myślę o nim jak o psie rasowym i nie wchodzę w szczegóły. Z dogo dowiedziałam się o zasadzie pies rasowy = rodowodowy, a co za tym idzie cena wyższa. Tak, czy inaczej moim zdaniem powinno się ograniczyć liczbę hodowli psów rasowych - niech zostaną te najlepsze, elitarne, hobbistyczne, a nie nastawione na trzaskanie kasy. Tylko pytanie: jak to zrobić? Ostatnio przeczytałam artykuł w "Moim Psie" o nowej modzie w Stanach Zjednoczonych na mieszańce dwóch ras... Oktawio, zadbaj o swoje zdrowie. Wiem, że łatwiej mówić, a trudniej wykonać. Zdaje się, że jesteś wegetarianką - ja również od ponad 15 lat. Też mam skłonność do anemii i co pewien czas muszę brać preparaty z żelazem. Quote
kalcia Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Oktawio, Nobu jest teraz w wieku Jacusia, a jest od niego o polowe mniejszy, wiec chyba za wielki to on nie bedzie ;D Owszem, taki sredniaczek to na bank :) Nobu kuli sie przed duzymi pieskami, wiec i Jacusia by sie wystraszyl ;D Brawa dla Jacusia, za coraz mniejsze zlewanie sie ;D Chyba wyczul, ze juz nie idzie na wydanie i zostaje u ciebie ;] Quote
Korenia Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Dziękuje bardzo Oktawio :* Na amazonie kennelówka dla dużego psa 30 $, a okulary do kąpieli, takie jak u nas na wystawach sprzedają za 150zł tam 20$... aż mnie zamurowało... Quote
oktawia6 Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Hop! znów nas nakryłaś na nocnych pogaduszkach!:eviltong:a to była krótka wymiana zdań i porad o wystroju wnętrz skończywszy na grodziach Tak jestem wege tak jak Ty również dokładnie 17 lat-ale to nie ma znaczenia, to jakiś defekt wrodzony bo od dziecka mam to-a matka pasła mnie kotletami sama na mięsie i również ma nawroty anemii-odmian anemii jest wiele tutaj chodzi o prawie całkowity brak ferrytyny w organiźmie-a teraz łykam Hemofer na dobry początek. Co do ras "modnych" to znam ten proceder to 2 rasy krzyżowane-powstaję po prostu kundle za które ludzie płacą słono a debilnie rozmnażacze dopuszczają się karygodnego czynu-gdzie genotyp jednej rasy nie powinien miec nic wspólnego z drugim: np. : krzyżowane Ratlerka z Pekińczykiem:angryy:-wychodzą mutacje-to jest dla mnie skandal. goście na niewygodych krzesłach:evil_lol:to jest to!:happy1: Kalciu-to Nobiś jest taki bojaźliwy? maluszek! na pewno Jacusia by się nie wystraszył bo on nawet histerycznego Ratlerka na podwórku nie przyprawił o pisk a podobno na widok każdego psa tak reaguje a na Jacusia nie:razz:, dzisiaj podlal częściowo tylko w 2 miejscach potem tylko raz w kuchni i potem w przedpokoju takie większe kropelkowanie-i to wszystko;). Korenia-drobiazg! nieraz warto sobie porównac dla czystej ciekawości - ja uwielbiam wszelkie nowości-widziałam też interaktywne zabawki które mi się bardzo podobają-rozwijają inteligencję u psa ale są cholernie drogie:-(: http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/interaktywne Quote
Charly Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 [quote name='oktawia6']dam Ci konkrety z mebli przy zgraji psów: wypoczynek jeśli się posiada to tylko skóropodobny-żadne zwierzęta nie wchodzą w grę-powody ideologiczne i niepraktyczne, imitacja skóry jest wytrzymalsza łatwiejsza do odkażenia, żadne z materiału a z pluszu to już samobójstwo meble plastik, metal-wszystko co można dobrze wyczyścic, na ścianach najlepiej do połowy kafle-jak w zagranicznych schroniskach. ogólnie jak dobrze to skomponowac wychodzi naprawdę fajny styl modern-to raz a 2 to jest naprawdę wygodne przy dużej ilości psów. Odeszłam też z posłanek pluszowych, nawet tych najsexowniejszych:razz:na rzecz Fer Plastu-tak! środek wymieniam tylko, wycieram i mają idealnie-wcześniej stale zasyfione-teraz co innego-kiedyś to widziałam na Paluchu potem EMIR mi opowiadała, że nie ma lepszego rozwiązania przy większej ilości psów-co innego jak się ma 1 Yorka, do Krzyczek zawoziły nowe posłania-wszystko na śmietnik i w błocie się walało pies zarzygał albo stało w błocie na deszczu a potem Zbyszek puścił smarka na to-tylko Fer-plast, kolory są niebieskie, czarne, bordowe, szare powalajace sa te teksy:evil_lol::evil_lol: a styl modern odjazd. Plus te drzwi o ktorych wyzej pisałas. takie sa chyba w duzych kuchniach w restauracjach ( z filmow amerykanskich:lol:)tez nie? takie z okraglym okienkiem Quote
hop! Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 [quote name='oktawia6'] http://www.zooplus.pl/shop/psy/zabawki_szkolenie_psa/interaktywne Zabawki fajne, ale nie dla moich psiaków. Jestem pewna, że chciałyby się bawić po swojemu, czyli najlepiej rozwalić i rozgryźć. ;) Quote
oktawia6 Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 Charly napisał(a): powalajace sa te teksy:evil_lol::evil_lol: a styl modern odjazd. Plus te drzwi o których wyzej pisałas. takie sa chyba w duzych kuchniach w restauracjach ( z filmow amerykanskich:lol:)tez nie? takie z okraglym okienkiem tia:evil_lol:te drzwi są w 2 wersjach: właśnie w restauracjach-ale są bez klamek-2 skrzydłowe-otwierane jak drzwiczki w saloonie, są też w podziemnych laboratoriach, właśnie w chłodniach mięsnych i na bazach wojskowych-oni się muszą skądś w nie zaopatrywac do licha! a na necie nie znalazłam żadnej takiej oferty tych grodzi. a co do zabawek to myślę, że trzeba by było na początku psu pokazac nieco jak to się robi potem by załapał. Quote
hop! Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Oktawio, Jacuś ma/miał taką samą zabawkę jak miały moje psiaki. Niestety, w mig ją rozgryzły, a myślałam, że będzie trwalsza. Czy Jacuś ma ją jeszcze? http://img156.imageshack.us/img156/7783/tnp4190300ky6.jpg Jakiś czas temu kupiłam im piłki sznurkowe - bawiły się nimi bardzo chętnie i dosyć długo. Teraz nie mogę nigdzie takich znaleźć. Były niedrogie - około 8 zł, a przy tym bardzo fajne. Quote
oktawia6 Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 [quote name='hop!'] Oktawio, Jacuś ma/miał taką samą zabawkę jak miały moje psiaki. Niestety, w mig ją rozgryzły, a myślałam, że będzie trwalsza. Czy Jacuś ma ją jeszcze? http://img156.imageshack.us/img156/7783/tnp4190300ky6.jpg Jakiś czas temu kupiłam im piłki sznurkowe - bawiły się nimi bardzo chętnie i dosyć długo. Teraz nie mogę nigdzie takich znaleźć. Były niedrogie - około 8 zł, a przy tym bardzo fajne. miał:cool1::evil_lol: ostał się krab sznurowy jeszcze a piłki sznurkowe-wiem o czym mówisz-ale w takiej cenie w żadnym sklepie nie widziałam-za to za jakiś czas wybieram się do hurtowni po karmę dla Jacuszka i reszty-taniej nieco wychodzi-więc jakby co możesz się ze mną zabrac hop!:razz: Quote
hop! Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 oktawia6 napisał(a):za to za jakiś czas wybieram się do hurtowni po karmę dla Jacuszka i reszty-taniej nieco wychodzi-więc jakby co możesz się ze mną zabrac hop!:razz: To propozycja nie do odrzucenia. ;) :evil_lol: Quote
oktawia6 Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 hop! napisał(a): To propozycja nie do odrzucenia. ;) :evil_lol: to jesteśmy umówione-jakby co to wcześniej dam znak:razz: Quote
Korenia Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Oktawia, prosze zoabacz: http://www.allegro.pl/item362784373_pekinczyk_suczka_oddam_za_darmo_.html http://www.allegro.pl/item362484490_pekinczyk_piekny_zdrowy_znaleziony_oddam.html Może trzeba im wysłać ostrzeżenie o pseudohodowcach? Quote
oktawia6 Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 [quote name='Korenia'] Oktawia, prosze zoabacz: http://www.allegro.pl/item362784373_pekinczyk_suczka_oddam_za_darmo_.html http://www.allegro.pl/item362484490_pekinczyk_piekny_zdrowy_znaleziony_oddam.html Może trzeba im wysłać ostrzeżenie o pseudohodowcach? Dziękuję Korenia-wysłałam już ostrzeżenie, dodałam też że mogę im przesłąc formularz umowy adopcyjnej i służę radą w razie co.:roll: Quote
Korenia Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Super, wiem, że "obracasz" się w pekińczykach, dlatego też 'uderzyłam' do Ciebie. Warto wysłać takie ostrzeżenia, my robimy tak jak pojawia się jakaś świnka na allegro. Wysyłamy ostrzeżenie, żeby uważali na ludzi posiadających węże... Quote
Recommended Posts