Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 643
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W końcu przyjdzie:happy1: Czytałaś na wątku schroniskowym? Pani wzięła takiego rudego staruszka z zaćmą:multi: To jak wygrana w totka. A Lordzik przecież nie taki stary i też się ktoś znajdzie:kciuki:

Posted

Takie tylko ogłaszanie chyba nie odniesie skutku....:shake:
Młodziezy nie macie jakichś genialnych pomysłów, zeby go tak wyjątkowo indywidualnie potraktować.
Teraz to sie chyba "burza mózgów" nazywa....:-o
Linssi klepie w klawiaturke ja tez i _upka blada, nic:-(

Posted

[quote name='savahna']Oj, biedna, zmęczona erka:glaszcze:

Zmęczona owszem również;), ale przede wszystkim wiem, co może tu zwołać trochę ludzi, bo błaganie o pomoc dla ślepego ON-ka juz nikogo nie interesuje:cool3:.

A inna sprawa, to nie wiem, czy naprawde to nie lepsze by było dla niego wyjście niż samotne siedzenie teraz w zimie na tej działce, bez kontaktu z człowiekiem.
Jakbyscie widziały , jaki on tam jest biedny, to może pomyślałybyście również o takim rozwiązaniu.

Posted

Ja bym go nie uspila... never ever... chocby nie wiem co!

a ja kurde albo nie mam talentu do zwolywania ludzi, albo nie wiem, bo nie dosc, ze nikt nie chce przyjsc, to jeszcze dostaje ochrzan za samo zaproszenie :/

Posted

Linssi, ale co zrobić??? Przecież on nie może tam zostać do końca życia!
A jak to jego życie teraz wygląda:-(.
Ma budę na zalesionej działce, gdzie nawet nie może biegać, bo obija się o drzewa, więc porusza się tylko na niewielkim kawałku rozpoznanego terenu. Cały czas tylko stoi z nosem przytkniętym do płotu i stara się cos wywąchać.
Iza tylko chodzi na 5 min, go nakarmić, niestety nie może mu poświęcac więcej czasu,bo ma bardzo chorego męża, który wymaga nieustannej opieki, ma też stado swoich psów.
W lecie, to jeszcze Lord stał przy płocie i wywąchiwał życie, które toczyło sie obok niego, teraz w zimie nawet tego nie będzie miał.
Samotny, ślepy, ma tak do końca życia kręcić się wokół tej budy:-(.

Teraz też musimy pomyśleć o zawiezieniu karmy dla Lorda , bo już mu się kończy.

Posted

Erka, nie ma problemu, moge zawiezc. Trzeba kupic czy jest? Bo Lord ma jeszcze pare groszy na koncie u mnie.

Mimo wszystko uwazam, ze nie po to go pani Iza uratowala, zeby go teraz usypiac... moze jednak zdarzy sie jakis cud noworoczny?

Posted

A czy na tym zbiorczym watku psow do adopcji, nie możnaby jakos szczególnie wyróznić psów takich jak LORD czy ALBINKA?:roll:
Moze rzeczywiscie przy Lordzie napisać "Czy konieczna będzie eutanazja tylko dlatego ,ze nie widzi?!" No i ewentualnie dopisac, jaki szczególnie teraz jest biedny...Właśnie o tym napisać,ze latem nasłuchiwał przy płocie a teraz jest zupełnie sam i ze o te drzewa sie obija...Samotny, niewidomy pies na zalesionej działce....:razz:

Posted

LORD MA DOMEK!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::ylsuper::ylsuper::ylsuper:

Jedzie do Wroclawia. Szukamy transportu, bo domek nie moze sie na niego doczekac :lol::lol::lol:

Posted

Ewelinko_m , ja też się wzruszyłam ogromnie, cuda sie jednak zdarzają:multi::multi:!!!

I to wtedy, kiedy juz straciłam nadzieję, że los Lorda się odmieni , kiedy same czarne myśli przychodziły do głowy.

Dzisiaj, jak dzieliłam się , tą wspaniałą wiadomością z Izą, ona powiedziała, że ogromnie się cieszy, bo jeżeli do wiosny nic by się dla Lorda nie znalazło, nawet inne dt, to sama myslała o konieczności eutanazji, ponieważ właściciele działki, na której jest Lord, rozpoczynaja tam budowę i Lord musiałby działkę opuścić.

Lord będzie miał domek z ogródkiem, oczywiście spanie w domu:). Wcześniej państwo mieli psa, którego juz w starszym wieku wzięli ze schroniska i przeżył z nimi jeszcze 5 lat. Bardzo mili ludzie, rozmawiałam z mężem i żoną, powiedzieli,żeby przywozić go jak najszybciej, bo już na niego czekają.

Poprzedni sunia, ON-ka długowłosa/zapomniałam imienia:eviltong:/, którą też Iza uratowała, tez pojechała do Wrocławia.
Dom tez ma cudowny, państwo często do Izy dzwonia , przysyłaja fotki, podobno trochę sunie za bardzo utuczyli/a był to zagłodzony szkielet/.
A jakis czas temu przygarneli też biedną mix labcię i sunie sie bardzo zaprzyjaźniły:).

Posted

No po prostu nie wierzę...!!!!:klacz:
:cunao::sweetCyb::iloveyou::sweetCyb::iloveyou::sweetCyb::hand::cunao:
Mam nadzieję,ze przyślą Państwo, kiedyś oczywiście, poscielowe zdjęcia Lorda.

Posted

Linssi napisał(a):
LORD MA DOMEK!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::ylsuper::ylsuper::ylsuper:

Jedzie do Wroclawia. Szukamy transportu, bo domek nie moze sie na niego doczekac :lol::lol::lol:

Ranyy! Super!!!:Cool!::Cool!::Cool!::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Nie było mnie trzy dni na dogo a tu taka wiadomość:bigcool::bigcool::bigcool: Wiedziałam, że w końcu znajdzie domek. Ja - nieuleczalna pesymistka - wiedziałam, że gdzieś jest ktoś kto zabierze piesia. No SUPER!!!!! Prawie się poryczałam z radości:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:

Posted

Tylko rzeczywiście w taką pogodę bedzie trudno o transport, ale to już w porównaniu ze znalezieniem domu, to chyba pryszcz.:)
Rozglądajecie się proszę, może jakiś łączony się uda.

Posted

Dziewczynki, ja swego czasu obiecywałam bazarek dla ONka i nawaliłam, nie mam cierpliwosci do mulącego dogo i wgrywania zdjęć, więc czuję się w obowiązku dołożyć się do transportu pieska, deklaruję 50 zł na ten cel. B się cieszę, że ma szansę na normalne życie dzięki Wam