ewelinka_m Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 Lordziku kiedy na ciebie przyjdzie czas? :-( Quote
Elka_Ka Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 W końcu przyjdzie:happy1: Czytałaś na wątku schroniskowym? Pani wzięła takiego rudego staruszka z zaćmą:multi: To jak wygrana w totka. A Lordzik przecież nie taki stary i też się ktoś znajdzie:kciuki: Quote
savahna Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Takie tylko ogłaszanie chyba nie odniesie skutku....:shake: Młodziezy nie macie jakichś genialnych pomysłów, zeby go tak wyjątkowo indywidualnie potraktować. Teraz to sie chyba "burza mózgów" nazywa....:-o Linssi klepie w klawiaturke ja tez i _upka blada, nic:-( Quote
Linssi Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 mnie juz brakuje pomyslow...prawda jest taka, ze byly ogloszenia w necie, wydarzenia i cuda na kiju na FB, ogloszenia drukowane...i co? i nic. Quote
erka Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Proponuje ,żeby napisac w tytule ,że usypiamy Lorda, z pewnością odzew będzie... Quote
Nayantara Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Całkiem dobre! xD Lordziku szukaj domku! Quote
savahna Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='erka']Proponuje ,żeby napisac w tytule ,że usypiamy Lorda, z pewnością odzew będzie... Oj, biedna, zmęczona erka:glaszcze: Quote
erka Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='savahna']Oj, biedna, zmęczona erka:glaszcze: Zmęczona owszem również;), ale przede wszystkim wiem, co może tu zwołać trochę ludzi, bo błaganie o pomoc dla ślepego ON-ka juz nikogo nie interesuje:cool3:. A inna sprawa, to nie wiem, czy naprawde to nie lepsze by było dla niego wyjście niż samotne siedzenie teraz w zimie na tej działce, bez kontaktu z człowiekiem. Jakbyscie widziały , jaki on tam jest biedny, to może pomyślałybyście również o takim rozwiązaniu. Quote
Linssi Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Ja bym go nie uspila... never ever... chocby nie wiem co! a ja kurde albo nie mam talentu do zwolywania ludzi, albo nie wiem, bo nie dosc, ze nikt nie chce przyjsc, to jeszcze dostaje ochrzan za samo zaproszenie :/ Quote
erka Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Linssi, ale co zrobić??? Przecież on nie może tam zostać do końca życia! A jak to jego życie teraz wygląda:-(. Ma budę na zalesionej działce, gdzie nawet nie może biegać, bo obija się o drzewa, więc porusza się tylko na niewielkim kawałku rozpoznanego terenu. Cały czas tylko stoi z nosem przytkniętym do płotu i stara się cos wywąchać. Iza tylko chodzi na 5 min, go nakarmić, niestety nie może mu poświęcac więcej czasu,bo ma bardzo chorego męża, który wymaga nieustannej opieki, ma też stado swoich psów. W lecie, to jeszcze Lord stał przy płocie i wywąchiwał życie, które toczyło sie obok niego, teraz w zimie nawet tego nie będzie miał. Samotny, ślepy, ma tak do końca życia kręcić się wokół tej budy:-(. Teraz też musimy pomyśleć o zawiezieniu karmy dla Lorda , bo już mu się kończy. Quote
Linssi Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Erka, nie ma problemu, moge zawiezc. Trzeba kupic czy jest? Bo Lord ma jeszcze pare groszy na koncie u mnie. Mimo wszystko uwazam, ze nie po to go pani Iza uratowala, zeby go teraz usypiac... moze jednak zdarzy sie jakis cud noworoczny? Quote
savahna Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 A czy na tym zbiorczym watku psow do adopcji, nie możnaby jakos szczególnie wyróznić psów takich jak LORD czy ALBINKA?:roll: Moze rzeczywiscie przy Lordzie napisać "Czy konieczna będzie eutanazja tylko dlatego ,ze nie widzi?!" No i ewentualnie dopisac, jaki szczególnie teraz jest biedny...Właśnie o tym napisać,ze latem nasłuchiwał przy płocie a teraz jest zupełnie sam i ze o te drzewa sie obija...Samotny, niewidomy pies na zalesionej działce....:razz: Quote
Linssi Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Gdyby ktoś mógł wysmarować taki tekścik to byloby super. Mnie co najwyzej wychodza takie malo dramatyczne teksty jaki napisalam do ogloszen. Help please!!! Quote
Linssi Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 LORD MA DOMEK!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::ylsuper::ylsuper::ylsuper: Jedzie do Wroclawia. Szukamy transportu, bo domek nie moze sie na niego doczekac :lol::lol::lol: Quote
divia_gg Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 O woow. Pierwsza pisze , pierwsza;_) Ale swietne wiesci. N szok normalnie;) Supcio:) Quote
mariusz pp Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 To super,bo aż cięzko było czytać. Quote
ewelinka_m Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 :mdleje: :mdleje: kurna i znowu się uryczałam jak i po telefonie :eviltong: Quote
DuDziaczek Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: to ma chłopak szczęście!!!!!!! Quote
erka Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Ewelinko_m , ja też się wzruszyłam ogromnie, cuda sie jednak zdarzają:multi::multi:!!! I to wtedy, kiedy juz straciłam nadzieję, że los Lorda się odmieni , kiedy same czarne myśli przychodziły do głowy. Dzisiaj, jak dzieliłam się , tą wspaniałą wiadomością z Izą, ona powiedziała, że ogromnie się cieszy, bo jeżeli do wiosny nic by się dla Lorda nie znalazło, nawet inne dt, to sama myslała o konieczności eutanazji, ponieważ właściciele działki, na której jest Lord, rozpoczynaja tam budowę i Lord musiałby działkę opuścić. Lord będzie miał domek z ogródkiem, oczywiście spanie w domu:). Wcześniej państwo mieli psa, którego juz w starszym wieku wzięli ze schroniska i przeżył z nimi jeszcze 5 lat. Bardzo mili ludzie, rozmawiałam z mężem i żoną, powiedzieli,żeby przywozić go jak najszybciej, bo już na niego czekają. Poprzedni sunia, ON-ka długowłosa/zapomniałam imienia:eviltong:/, którą też Iza uratowała, tez pojechała do Wrocławia. Dom tez ma cudowny, państwo często do Izy dzwonia , przysyłaja fotki, podobno trochę sunie za bardzo utuczyli/a był to zagłodzony szkielet/. A jakis czas temu przygarneli też biedną mix labcię i sunie sie bardzo zaprzyjaźniły:). Quote
savahna Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 No po prostu nie wierzę...!!!!:klacz: :cunao::sweetCyb::iloveyou::sweetCyb::iloveyou::sweetCyb::hand::cunao: Mam nadzieję,ze przyślą Państwo, kiedyś oczywiście, poscielowe zdjęcia Lorda. Quote
eliza_sk Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Widzisz Linsii - to chyba jakaś staruszkowa dobra passa :) Quote
andzia69 Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 kochani - zagladnijcie na wątek Azy i Barta:( mają ponad 800 zł długu w hoteliku...Agnieszka24 została z tym wszystkim sama:( http://www.dogomania.pl/threads/186814-Bez-domu-bez-SZANS-bez-NADZEI-*Psiaki-z-Nowego-Miasta-n.Pilic%C4%85*-URATUJ-JE!!?p=14798506#post14798506 a z domku dla Lorda baaaardzo się cieszę:):) gorzej z transportem...w tych warunkach:( Quote
Elka_Ka Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Linssi napisał(a):LORD MA DOMEK!!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::ylsuper::ylsuper::ylsuper: Jedzie do Wroclawia. Szukamy transportu, bo domek nie moze sie na niego doczekac :lol::lol::lol: Ranyy! Super!!!:Cool!::Cool!::Cool!::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: Nie było mnie trzy dni na dogo a tu taka wiadomość:bigcool::bigcool::bigcool: Wiedziałam, że w końcu znajdzie domek. Ja - nieuleczalna pesymistka - wiedziałam, że gdzieś jest ktoś kto zabierze piesia. No SUPER!!!!! Prawie się poryczałam z radości:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2: Quote
erka Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Tylko rzeczywiście w taką pogodę bedzie trudno o transport, ale to już w porównaniu ze znalezieniem domu, to chyba pryszcz.:) Rozglądajecie się proszę, może jakiś łączony się uda. Quote
egradska Posted November 28, 2010 Posted November 28, 2010 Dziewczynki, ja swego czasu obiecywałam bazarek dla ONka i nawaliłam, nie mam cierpliwosci do mulącego dogo i wgrywania zdjęć, więc czuję się w obowiązku dołożyć się do transportu pieska, deklaruję 50 zł na ten cel. B się cieszę, że ma szansę na normalne życie dzięki Wam Quote
Recommended Posts