Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a może uderzyć z tym do telewizji? np. do programu magazyn ekspresu reporterów, celownik, interwencja. Zwłaszcza ci pierwsi. Pan Andrzej Tomczak często robi reportaże dotyczące okrucieństwa wobec zwierząt i zwykle jest spory odzew. Mogłoby to być nagłośnienie sprawy jeżeli chodzi o urzędy + pokazania Waszej funkcji jako osób które na los bezdomnych psów nie są obojętne?

może warto jakoś spróbować...?

Posted

W dzisiejszym wydaniu Magazynu Ekspresu Reporterów zostanie poruszony problem łamania Ustawy o ochronie zwierząt i stosunku urzędników państwowych do tematu zwierząt.
8 czerwiec 2010 godź 21.45 program TVP 2

Posted

[quote name='idusiek']ok obowiazek obowiązkiem, ale oni mogą powiedziec ,ze nie maja kasy albo ze problemu nie ma i nie ma na nich siły.
Bo to samorząd lokaln sam sobie rzadzi, sam sobie uchwala i nikt im nie moze kazac albo bronic.
Tak mi dzisiaj powiedziano :/

Co z tego, ze muszą jak nie musza?- i nie ma na nich siły.
Basia znajdz mi proszę na to przepis- ze gmina musi i koniec, ze wyjscia nie ma i kropka.
Bo ja juz nie wiem co mam zrobic.

Sprawy te reguluje Ustawa z dnia 21 sierpnia 1997 r. Dokladnie Art.11 pnk. 1 , 3.4.
Jeżeli macie ochotę sprawe poprowadzic wdług moich zaleceń tzn. drogą prawną (pisemną) krok po kroku nic na telefon slużę pomocą. Pamietajcie, że każda odpowiedz na Wasze pismo może być dowodem na złamanie prawa administracyjnego a osoba, która na nie odpowie będzie zastanawiać się pod czym się podpisuje.

W Ekspesie reporterów prawdopodobnie będzie również nasza interwencja u hycla w Małaszycach. Tam dopiero jest mur urzędniczy ale na skalę krajową.

Posted

[quote name='Isadora7']A podesle mi ktoś sensowny krótki tekscik i dane kontaktowe oraz foty w oryginale na maila? Takie nie cięte prosto z aparatu. Jakosc wtedy jest zdecydowanie lepsza i nawet przy druku na plujce jest żyleta.

[email protected]

Isadora, niezawodna jesteś!!! dzięki wielkie!! :loveu:
a Twoje plakaciki nawet w opcji 'szarość' wyglądają rewelacyjnie!!
Profesjonalizm!!

Posted

idusiek napisał(a):
oj, ja robiłam jej zdjecia, ale wszystkie mam już zmiejszone:/
za duzo tego, żeby w kompie trzymać bez odbrobienia...

to i tak podeślij jakie masz, po ściąganiu ze strony jeszcze bardziej tracą, wszystkie hostingi obniżaja rozdzielczość.

Posted

idusiek napisał(a):
a ja informuję, że przyszły 2 wpłaty z Facebooka 10 funtów od Pana Darrena C oraz 50 zł od Pani Agnieszki W :)

Zacieram raczki, ludzie spoza dogo wplacili! wlasnie o to mi chodzi (i nam wszystkim ), tylko tak dalej!

To, co pisze ponizej LadyBell o tv jak najbardziej popieram, tylko z tej odleglosci nic nie moge zrobic, potrzebna osoba "kontaktowa" (moze Idusiek? bo juz nad tym pracuje) w Polsce, ktora podzwonilaby do stacji tv, nie tylko jednej "Interwencji", ale w ogole, do roznych stacji, nawet tych lokalnych, telewizja dociera wlasciwie wszedzie, wszyscy maja telewizory. Mozna w aspekcie "urzedy", mozna takze "wolontariat - sposob na zycie", moglby to byc takze program o kims konkretnym, to jest zawsze ciekawe dla odbiorcy, prawdziwa osoba/osoby i prawdziwa historia, albo o dogomanii jako spolecznosci i wreszcie - o konkretnych psach, jak nasza Poleczka z podmalowanymi oczetami.

Ida, w 3 poscie jest blad (pod filmikiem), moja wplata laczona to 130, a nie 140, popraw, bo nie doliczycie sie, bedzie Wam brakowalo dyszki. Duza buzka,
skrupulatna z A.

Posted

oj, ja juz poprawiam wpłatę.
TV tez juz nasłałam....jak juz będzie po ( bo nie wiadomo kto to czyta...) to dam wam znac ;)

szajbuś - dzisiaj ludwa była w terenie wiec nie aktualizowała wpłat, na pewno da jutro znać ;)

Posted

A jak tam oględziny? Zeznała Polcia, czyja jest? A pan z urzędu lata?

Przepraszam za czarny humor. Ale chociaż durnym wpisem podniosę wątek.

Nieustannie trzymam za Was kciuki!