go-ja Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 umieściłam info na facebook - powinna się pojawić jakaś kaska od dwóch osób w najbliższych dniach... To tak na początek mam nadzieję :) Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 [quote name='szajbus']Dzieki ciotka Własnie wysłałam przekazem pocztowym na wasze konto dla Poli 500 zł. o dzizas ! Dzięki wielkie szajbuś ! Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 go-ja napisał(a):umieściłam info na facebook - powinna się pojawić jakaś kaska od dwóch osób w najbliższych dniach... To tak na początek mam nadzieję :) dziekuję w imieniu Polci go-ja;) Quote
viola005 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 laikinia napisał(a):Ja tez juz o tym z ludwa rozmawialam... :-o horror, ale wlasciwie nie powinien miec miejsca, bo przewalutowanie jest juz zawarte w normalnej cenie rownowaznej cenie przelewu krajowego- dotyczy to oczywiscie tylko przelewow wewnatrzunijnych i po to sa te cale Swifty... Czyli krotko mowiac zdzieraja z was... :mad: :shake: Jak dziewczyny z Vivy beda mialy czas, to niech sprawdza i w banku nakrzycza :-x;-) A w tak zwanym miedzyczasie my sobie poradzimy droga okrezna :):):) Tak jest! poradzimy sobie droga okrezna i tania! Wlasnie poszedl dzis w poludnie przelew internetowy (tani) na 130zl, powinien dojsc za 2-3 dni robocze - 40zl od Vassiliki Stamatopulu, 40zl ode mnie i moja siostra Alicja (ktora sprawnie i tanio wysyla te przelewy internetem) dolozyla tez od siebie 50zl, tak ja nasza Pola-Poleczka ujela swoim cudnym pyszczusiem w podmalowanymi oczami!:lol: Specjalnie podaje te osoby (z uporem maniaka :razz:) bo sa to osoby SPOZA DOGO (znacie moja obsesje w temacie WYJSC POZA DOGOMANIE I ZEBRAC U 38 MILIONOW :evil_lol:) Quote
Ellig Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wplacilam jednorazowo 59 zl i kupilam karme i wyslalam za 257 zl. Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Ellig napisał(a):Wplacilam jednorazowo 59 zl i kupilam karme i wyslalam za 257 zl. dzieki wielkie Ellig !juz zapisuje ;) Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 viola005 napisał(a):Tak jest! poradzimy sobie droga okrezna i tania! Wlasnie poszedl dzis w poludnie przelew internetowy (tani) na 130zl, powinien dojsc za 2-3 dni robocze - 40zl od Vassiliki Stamatopulu, 40zl ode mnie i moja siostra Alicja (ktora sprawnie i tanio wysyla te przelewy internetem) dolozyla tez od siebie 50zl, tak ja nasza Pola-Poleczka ujela swoim cudnym pyszczusiem w podmalowanymi oczami!:lol: Specjalnie podaje te osoby (z uporem maniaka :razz:) bo sa to osoby SPOZA DOGO (znacie moja obsesje w temacie WYJSC POZA DOGOMANIE I ZEBRAC U 38 MILIONOW :evil_lol:) Dzięki viola i pozadogomaniacy ;) ja tez probuje wyjść poza dogo, chocby na FB. tylko znajomych tam nie mam nie wiadomo ilu.. jestem po rozmowie z Panem z gminy- nawet nie wie, że Poli i małych nie ma już w Broku, dzisiaj mnie przekonywał, że sunia jest gdzie była... a potem mi powiedział, że będzie dochodził na podstawie zdjecia i spotkania z wetem ( który przyjezdza na masowe szczepienia p. wscieklizinie ) czyj to pies... bo ona ma w oczach napisane czyja i kiedy szczepiona i przez kogo chyba...:D Quote
viola005 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Jezu, nie dajcie jej z powrotem w lapy tego "wlasciciela", nawet jesli sie znajdzie! Niech zaszczepia, skoro na to ich stac, ale Pola i dzieci niech pozostana pod Wasza opieka! Zobaczcie jak szybko ich skarpeta sie zapelnia, a to dopiero poczatek. Ta piekna suka podbija ludzkie serca, znajdzie dobry dom! Quote
elmira Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 idusiek napisał(a):Dzięki viola i pozadogomaniacy ;) ja tez probuje wyjść poza dogo, chocby na FB. tylko znajomych tam nie mam nie wiadomo ilu.. jestem po rozmowie z Panem z gminy- nawet nie wie, że Poli i małych nie ma już w Broku, dzisiaj mnie przekonywał, że sunia jest gdzie była... a potem mi powiedział, że będzie dochodził na podstawie zdjecia i spotkania z wetem ( który przyjezdza na masowe szczepienia p. wscieklizinie ) czyj to pies... bo ona ma w oczach napisane czyja i kiedy szczepiona i przez kogo chyba...:D Ale inicjatywę wykazał;) Może Polę, albo maluchy po prostu zapytać, co za matołek ją wyrzucił i skazał na poniewierkę. A może odpowie i poda wszystkie dane.;) Quote
ludwa Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Ciotki, weszło dzisiaj sporo wpłat ale podam je pewnie jutro:) Viola005, wpłaciłas na nasze konto pieniądze z opisem Omar. On nie jest pod naszą opieką...Co zrobić z tymi pieniążkami? Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 elmira napisał(a):Ale inicjatywę wykazał;) Może Polę, albo maluchy po prostu zapytać, co za matołek ją wyrzucił i skazał na poniewierkę. A może odpowie i poda wszystkie dane.;) Myslę, ze poda, przeciez doskonale wie, kto jej sprezentował śrut w łapie,prawda? po co weta wzywać na identyfikację ( a w ogole to nie wiedziałam ,ze są juz takie kartoteki ze zdjeciami psów ze szczepienia "na Placu" u okolicznych wetów ,wow!) to co ma nie podać. A jak nie to postaramy się świadka przesłuchać metodą "lampką po oczach" Quote
viola005 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 ludwa napisał(a):Ciotki, weszło dzisiaj sporo wpłat ale podam je pewnie jutro:) Viola005, wpłaciłas na nasze konto pieniądze z opisem Omar. On nie jest pod naszą opieką...Co zrobić z tymi pieniążkami? Ludwa, to musi byc pomylka, siostra wplacala na OMENA (chory husky od Nijase), 50zl , ponizej wklejam dowod wplaty: "-50,00 2010-06-05 2010-06-05 fundacja VIVA!, 00-367 Warszawa, ul.Kopernika 6/8 dla OMENA - od viola005" Teraz powinno byc ok? Nie wiem, skad zmiana imienia, siostra w przelewie wpisala Omen (patrz wyzej). Czekam na potwierdzenie, ze Omen dostal 50zl i ze wszystko w porzadku. Pozdrawiam, calym sercem z Pola i jej kluskami! V. Quote
aneta.w Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 suńka trzymaj się !!! boziu nie moge narazie pomóc ale trzymam kciuki porozsyłam troche tą historię... i pytanie jak mogę sobie ustawic baner z sunią?? jestem w miarę nowa i nie udaje mi się to :( co do gmin to chyba wszystkie się wykręcają od problemu bezdomności zwierząt. ja mialam 4 dzikuski w tym sunie do tego co pół roku szczeniaki. i nic mi nikt nie pomóg wszystkie szczeniaki przygarnialam a sunie złapałam po roku i pojechala do Azylu pod psim aniolłem za co dziękuję Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 bannerek trzeba zaznaczyc, kliknąc mysza kopiuj a potem przejsc do profilu użytkownika , wybrać opcję edytuj sygnaturę i tam wkleic banner.;) Viola- są 2 albo i 3 konta Vivy- z tym samym adresem, tylko numerami się różnią- moze wszystko poszło na nasze? Quote
aneta.w Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 co do wiadomości o suni i jej historii to proponuję umieścić ją w gazecie METRO tam zawsze jest dużo podobnych historii i gazeta szybko się rozchodzi bo jest darmowa Quote
basia0607 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 idusiek napisał(a):na piśmie mamy jedną, sprzed roku, jak mi wrzucono psa do ogrodu. Od razu dzwoniłam do gminy, prosiłam o wsparcie. Nie pomogli wcale. Odpisali,że psa nie miałam i ze u nich ustaleń dot problemu bezdomnych zwierzat nie ma, bo kasy nie ma. Mieli o tym mówic na kolejnej sesji, ale niestety nie powiadomiono mnie, co ustalono ( bo nic nie ustalono, nie wiem czy w ogole o tym mowili). Rok temu była sprawa z Ogonkiem. Tu na piśmie ustaleń nie ma, byla za to deklaracja bezpośrednio od z-xy burmistrza po rozmowie telefoniczniej z P Burmistrz. Do tej pory nie zapłacili- chociaz na psa wydałyśmy pewnie ok. 10 tyś złotych :( bo był po wypadku, byl totalnym dzikiem. Wiem ze bajk21 i abrakadabra tez miały ustalenia telefoniczne z gminą, po tym jak zabrały onka, do którego trzeba było strzelać, bo tez dzikus- gmina najpierw ustala, potem sie wypiera i twierdzi ze dowodów nie ma. Z Polą była tez moja prosba telefoniczna, po której ona doczekała się "wizji lokalnej w celu ustalenia, ze pies rzeczywiscie istnieje i ma młode" a potem zrobienia zdjec przez pracownika gminy " który po nich będzie dochodził czy to pies, bo na pewno czyiś". Na to wszystko mamy świadków. To nie wystarczy? Nie prowadzimy działalności polegajacej na opiece nad psami z Broku- Zabieramy tylko to, co rzeczywiscie potrzebuje pomocy, bo życie owego stwora jest zagrożone. My pomagamy głownie psom ze schroniska w Ostrowi. basia- doszły mnie słuchy, ze z gminą walczyć się da, że wiesz jak ...Pomożesz?:) Mnie się udało a nasze pierwsze realacje z gminą były podobne do Waszych. . Ja bardzo szybko się zorientowałam aby nic na gębę. Dodam, że najgorzej jest z wójtami ale Ci też już wiedzą, że nie mogą zbyć zwierzaka w potrzebie a nawet proszą abym przejeła od nich psy, płacąc za to. Przeważnie odmawiam bo mam psy ze swojego terenu ale obecnie załatwiam zgodę na pobudowanie schroniska gminnego. Mam kilka pytań? Jesteście organizacją pozarzadową, macie status OPP , czy gmina o której mówimy ma podpisana umowę z jakimś schroniskiem. Prywatnie powiem, że bardzo lubię gdy dzwonie do urzędu i słyszę, że u nich nie ma bezdomnych zwierząt albo na nie nie ma pieniędzy.To jest to co mówią wszyscy ale nie wiedzą, .że ja wiem, że to jest ich zasrany obowiązek a w budżecie musi być zapisana pula pieniędzy na bezdomne zwierzęta. Notabene, budżet jest do wglądu, możecie sprawdzić. Quote
Plicha Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Jak tam Polusia się dziś czuje? Lepiej chodzi? Co do postu Basi, zgadzam się w 100%, co najważniejsze to nie załatwiać spraw z gminą przez telefon bo w razie czego wszystkiego się wyprą. Niektóre gminy kombinują na różne sposoby jak tu pozbyć się obowiązku opieki nad bezdomnymi zwierzętami, ale taki obowiązek istnieje. Basiu Twoje rady na pewno będą bardzo cenne :) Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 ok obowiazek obowiązkiem, ale oni mogą powiedziec ,ze nie maja kasy albo ze problemu nie ma i nie ma na nich siły. Bo to samorząd lokaln sam sobie rzadzi, sam sobie uchwala i nikt im nie moze kazac albo bronic. Tak mi dzisiaj powiedziano :/ Co z tego, ze muszą jak nie musza?- i nie ma na nich siły. Basia znajdz mi proszę na to przepis- ze gmina musi i koniec, ze wyjscia nie ma i kropka. Bo ja juz nie wiem co mam zrobic. Polcia ok, wyniki krwi niezle, aczkolwiek bardzo watrobowe podniesione- przez to co jadla, przez stres, przez pobicie/potrącenie. Quote
ludwa Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 viola005 napisał(a):Ludwa, to musi byc pomylka, siostra wplacala na OMENA (chory husky od Nijase), 50zl , ponizej wklejam dowod wplaty: "-50,00 2010-06-05 2010-06-05 fundacja VIVA!, 00-367 Warszawa, ul.Kopernika 6/8 dla OMENA - od viola005" Teraz powinno byc ok? Nie wiem, skad zmiana imienia, siostra w przelewie wpisala Omen (patrz wyzej). Czekam na potwierdzenie, ze Omen dostal 50zl i ze wszystko w porzadku. Pozdrawiam, calym sercem z Pola i jej kluskami! V. Ciotka, ale to weszło dzisiaj i jest u nas.... Quote
viola005 Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 idusiek napisał(a): Viola- są 2 albo i 3 konta Vivy- z tym samym adresem, tylko numerami się różnią- moze wszystko poszło na nasze? Ida, ja nie wplacalam na psa o imieniu Omar, nigdy o nim nie slyszalam. Czy mozecie sprawdzic czy w tytule przelewu jest "od viola005"? bo sa inne viole, moze to kto inny wplacil? I na jaka sume? Jezeli moglybyscie przyslac mi na pw kopie otrzymanego przelewu (zeby bylo widac, z jakiego konta na jakie poszly pieniadze), to sprawdze, czy poszedl z rachunku bankowego mojej siostry, wtedy bedzie pewnosc kto wyslal. Ale dziwna sprawa, nie? ja pikuje... Quote
ludwa Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Mamy taką wpłatę: 2010-06-07 50,00 PLNDLA OMENA - OD VIOLA005 B..........-T................. ALICJA ............. GDYNIA. Pierwsza cyfra rachunku to 5, ostatnia 9. Quote
ludwa Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [FONT=Arial CE]Wpłaty wczorajsze[/FONT] [FONT=Arial CE][/FONT] [FONT=Arial CE]G-D Anna[/FONT][FONT=Arial CE] Warszawa-[/FONT][FONT=Arial CE]143[/FONT] [FONT=Arial CE]W- S Bernadeta [/FONT][FONT=Arial CE]Kąty Wrocławskie-[/FONT][FONT=Arial CE]50[/FONT] [FONT=Arial CE]Z Mariola [/FONT][FONT=Arial CE]Mordy-[/FONT][FONT=Arial CE]50[/FONT] [FONT=Arial CE]ZACHARY- [/FONT][FONT=Arial CE]200[/FONT] [FONT=Arial CE]B. Karolina, [/FONT][FONT=Arial CE]Radom- 30[/FONT] [FONT=Arial CE]S. Beata[/FONT][FONT=Arial CE] Starachowice- [/FONT][FONT=Arial CE]25[/FONT] [FONT=Arial CE]W. Małgorzata, [/FONT][FONT=Arial CE]Gdańsk- [/FONT][FONT=Arial CE]55[/FONT] [FONT=Arial CE]L. Monika, [/FONT][FONT=Arial CE]Białystok-[/FONT][FONT=Arial CE]50[/FONT] [FONT=Arial CE]BJUTA- [/FONT][FONT=Arial CE]10[/FONT] [FONT=Arial CE]NIJASE-[/FONT][FONT=Arial CE]5[/FONT] [FONT=Arial CE]D. Joanna,[/FONT][FONT=Arial CE] Wiązowna-[/FONT][FONT=Arial CE]50[/FONT] [FONT=Arial CE]O. Joanna, [/FONT][FONT=Arial CE]Busko Zdrój- [/FONT][FONT=Arial CE]30[/FONT] [FONT=Arial CE]KMURDZ [/FONT][FONT=Arial CE]za 3 miesiące- [/FONT][FONT=Arial CE]30[/FONT] [FONT=Arial CE]G. Kamil (od Gosia F)[/FONT][FONT=Arial CE]Gdynia- [/FONT][FONT=Arial CE]100[/FONT] [FONT=Arial CE]Z. Monika, [/FONT][FONT=Arial CE]Warszawa- [/FONT][FONT=Arial CE]15[/FONT] [FONT=Arial CE]ANNAA- [/FONT][FONT=Arial CE]20[/FONT] [FONT=Arial CE]R. Michał,[/FONT][FONT=Arial CE] Kalisz- [/FONT][FONT=Arial CE]17,81[/FONT] [FONT=Arial CE]G. Elżbieta,[/FONT][FONT=Arial CE] Warszawa- [/FONT][FONT=Arial CE]48,96[/FONT] [FONT=Arial CE]R. Agata,[/FONT][FONT=Arial CE] Toruń- [/FONT][FONT=Arial CE]15,35[/FONT] [FONT=Arial CE]SAPHIRA- [/FONT][FONT=Arial CE]100[/FONT] [FONT=Arial CE]K-D. Wiesława,[/FONT][FONT=Arial CE] Granica- [/FONT][FONT=Arial CE]20[/FONT] [FONT=Arial CE]B. Blanka,[/FONT][FONT=Arial CE] Gdańsk [/FONT][FONT=Arial CE](z facebooka)-[/FONT][FONT=Arial CE]30[/FONT] [FONT=Arial CE]RANIAS- [/FONT][FONT=Arial CE]50[/FONT] [FONT=Arial CE]W-M Anna,[/FONT][FONT=Arial CE] Warszawa- [/FONT][FONT=Arial CE]30[/FONT] [FONT=Arial CE]CZERDA- [/FONT][FONT=Arial CE]30[/FONT] [FONT=Arial CE]W. Joanna,[/FONT][FONT=Arial CE] Czechowice-Dziedzice-[/FONT][FONT=Arial CE]50[/FONT] [FONT=Arial CE]K. Agnieszka [/FONT][FONT=Arial CE]Kłodzko[/FONT][FONT=Arial CE] (z facebooka)-[/FONT][FONT=Arial CE]100[/FONT] Zaktualizuję bo są też nowe:) Ogromne dzięki za wielką pomoc:) Quote
Recommended Posts