Lolalola Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Polusia i szczeniaczki trzymajcie sie zdrowo!!!!wyjezdzam,bede za 2 tyg i wtedy sobie wszystko przeczytam,pieniadze wysle jak obiecalam,trzymam za Was kciuki i bede myslec!!!!!:) Quote
milosnicy zwierzat Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 biedactwa umieściłam na nk może coś prześlę pod koniec miesiąca na razie kasy brak Quote
basia0607 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Witam, zaproszono mnie na ten wątek z uwagi na to ,iż od 3 lat prowadzimy na naszym terenie przytulisko dla bezdomnych zwierząt (obecnie 60 psów) . Jako organizacja pozarządowa dostajemy dofinasowanie z urzędu miasta na ten cel. Pieniądze otrzymujemy w wyniku konkursu dla organizacji pozarządowych. Opieka nad bezdomnymi zwierzętami to zadanie własne gmin , zapisane w ustawie o ochronie zwierząt. Mam pytanie ? Rozumię, że jesteście taką jak my organizacją.Czy Wasze prosby o pomoc macie na piśmie?Jak przebiega Wasza współpraca z urzędem w tej kwestii ? Quote
kathrby Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Jestem i ja. Na razie mogę jedynie podnieść, ponieważ mój budżet z powodu braku stałego dochodu się skurczył... Może cosik wysupłam nieco później to wpłacę jednorazowo :) Quote
idusiek Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 basia0607 napisał(a):Witam, zaproszono mnie na ten wątek z uwagi na to ,iż od 3 lat prowadzimy na naszym terenie przytulisko dla bezdomnych zwierząt (obecnie 60 psów) . Jako organizacja pozarządowa dostajemy dofinasowanie z urzędu miasta na ten cel. Pieniądze otrzymujemy w wyniku konkursu dla organizacji pozarządowych. Opieka nad bezdomnymi zwierzętami to zadanie własne gmin , zapisane w ustawie o ochronie zwierząt. Mam pytanie ? Rozumię, że jesteście taką jak my organizacją.Czy Wasze prosby o pomoc macie na piśmie?Jak przebiega Wasza współpraca z urzędem w tej kwestii ? na piśmie mamy jedną, sprzed roku, jak mi wrzucono psa do ogrodu. Od razu dzwoniłam do gminy, prosiłam o wsparcie. Nie pomogli wcale. Odpisali,że psa nie miałam i ze u nich ustaleń dot problemu bezdomnych zwierzat nie ma, bo kasy nie ma. Mieli o tym mówic na kolejnej sesji, ale niestety nie powiadomiono mnie, co ustalono ( bo nic nie ustalono, nie wiem czy w ogole o tym mowili). Rok temu była sprawa z Ogonkiem. Tu na piśmie ustaleń nie ma, byla za to deklaracja bezpośrednio od z-xy burmistrza po rozmowie telefoniczniej z P Burmistrz. Do tej pory nie zapłacili- chociaz na psa wydałyśmy pewnie ok. 10 tyś złotych :( bo był po wypadku, byl totalnym dzikiem. Wiem ze bajk21 i abrakadabra tez miały ustalenia telefoniczne z gminą, po tym jak zabrały onka, do którego trzeba było strzelać, bo tez dzikus- gmina najpierw ustala, potem sie wypiera i twierdzi ze dowodów nie ma. Z Polą była tez moja prosba telefoniczna, po której ona doczekała się "wizji lokalnej w celu ustalenia, ze pies rzeczywiscie istnieje i ma młode" a potem zrobienia zdjec przez pracownika gminy " który po nich będzie dochodził czy to pies, bo na pewno czyiś". Na to wszystko mamy świadków. To nie wystarczy? Nie prowadzimy działalności polegajacej na opiece nad psami z Broku- Zabieramy tylko to, co rzeczywiscie potrzebuje pomocy, bo życie owego stwora jest zagrożone. My pomagamy głownie psom ze schroniska w Ostrowi. basia- doszły mnie słuchy, ze z gminą walczyć się da, że wiesz jak ...Pomożesz?:) Quote
idusiek Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 milosnicy zwierzat napisał(a):biedactwa umieściłam na nk może coś prześlę pod koniec miesiąca na razie kasy brak dzieki wielkie ! Quote
idusiek Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 ewexoxo napisał(a):Aż miło na dzień dobry takie wieści przeczytać :-) A jak tam dzieciuszki? Mamusia pyta? no jak...Kluchy straszne, dobierają się do suchej karmy i podciągają od mamy - na przemian :) Quote
Fela Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Mamusia już trochę ferajną zmęczona. Ale ma na to sposób. W pokoiku, który dostała do swojej dyspozycji, jest kanapa. Jak małe za bardzo ją męczą, ona wchodzi na kanapę i ma spokój :-) Grażyna mówi, że to na sto procent był kiedyś domowy pies. Zachowuje czystość, do domu wchodzi bez najmniejszeo problemu. I jak widać, doskonale wie, co to kanapa. Quote
ludwa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Mnie jak by szóstka ganiała to i na sufit bym wlazła i dyndała;) Choć do tej pory tego nie robiłam;) A kanapa...każdy pies się szybko przyzwyczaja;) Quote
laikinia Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Fela napisał(a):Mamusia już trochę ferajną zmęczona. Ale ma na to sposób. W pokoiku, który dostała do swojej dyspozycji, jest kanapa. Jak małe za bardzo ją męczą, ona wchodzi na kanapę i ma spokój :-) Grażyna mówi, że to na sto procent był kiedyś domowy pies. Zachowuje czystość, do domu wchodzi bez najmniejszeo problemu. I jak widać, doskonale wie, co to kanapa. To dobre wiadomosci- latwiej pozniej przy adopcji :) Quote
go-ja Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Jestem... Piękna sunia! Bardzo ładna. Postaram się coś wpłacić i promować gdzie się da. Trzymaj się Pola! Quote
ludwa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 a tymczasem kolejn bazarek:) Zajrzyjcie Ciotki:) http://www.dogomania.pl/threads/187085-Zdrowie-kobiety.-Co-każda-z-nas-wiedzieć-powinna.-Dla-Poli-do-16.06 Quote
elmira Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 O rany, jak by się Wam udało gminę za tyłek chwycić. Przecież Wy nie uciągniecie opieki nad tyloma psami. Quote
idusiek Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 go-ja napisał(a):Jestem... Piękna sunia! Bardzo ładna. Postaram się coś wpłacić i promować gdzie się da. Trzymaj się Pola! dzieki wielkie! Elmira- jakby się udało...nigdy, od 3 lat nie udało :( Quote
viola005 Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 [quote name='idusiek']viola my mamy te kody i jak Boga kocham uwierz mi,ze moze Twój bank pobiera 0,5 euro ale nasz DBnord pobiera 50 zł za przewalutowanie i przyjącie zagranicznej kasy.. Dotad 2 osoby wpłaciły i w tych 2 przelewachodliczono ( ale to juz na naszym koncie , nie na koncie przelewającego) marżę za " operacje" czy jakoś tak w wysokości 50 zł. :( to ten kto dostaje płaci- nie ten kto wysyła ;) miałam takiego maila od ludwy na ktorym pięknie było to widać, ale cholera skasowałam... Przyszło 15 euro, co dało jakieś 55 zł , odliczono 50 zł i zostało na koncie 5 zł z tego przelewu...seriowa...:( nasze kody to : iban PL65137011090000170648387306 swift: MHBFPLPW Ale prosze, nie rób tego, bo to marnowanie kasy tylko :(lepiej paypalem- ja juz załozyłam tam konto. [email protected] Ida, dziekuje za szybka i wyczerpujaca odpowiedz. Czy opisane przez Ciebie przypadki to byly przelewy internetowe i-banking? Jezeli jest prawda, ze odbierajacy przelew placi az 50zl, to jest rozboj w bialy dzien i wola o pomste do nieba. Ja to jeszcze sprawdze, ale podejrzewam, ze moze chodzic o to, ze konto jest w zlotowkach i bank bezczelnie liczy sobie tak slono za przewalutowanie euro. Nie znam paypala i nie chce sie na starosc uczyc, wiec jak zwykle po prostu wysle mi siostra w zlotowkach internetem, juz do niej wlasnie napisalam, bedzie to rownowartosc 10 euro, czyli 40 zl od mojej szefowej, Vassiliki Stamatopulu, i drugie tyle ode mnie. Piekne zdjecia Poli i fajny filmik, dziekuje ciotkom-opiekunkom za to i za zabranie tej pieknej matki z kluskami w bezpieczne miejsce. Ja z daleka nic nie moge wiecej przy komputerze zrobic i sprawia mi ulge mysl, ze sa osoby, ktore wsadza do samochodu, wezma do domu, zawioza do weta, zaloza watek, wstawia zdjecia i film. W przyszlosci postaram sie cos jeszcze doslac. Quote
ludwa Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 viola005 same jestesmy w szoku. Ale rzeczywiście były dwie operacje i dwie prowizje po 50 zł. Mamy konto złotówkowe. Nie wiem czy możemy coś zmieniać ale marne szanse, ponieważ korzystamy z użyczonego nam przez Vive subkonta, więc raczej nic nie zmienimy, bo w rzeczywistości nie jesteśmy przecież jego właścicielem.... Quote
laikinia Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Ja tez juz o tym z ludwa rozmawialam... :-o horror, ale wlasciwie nie powinien miec miejsca, bo przewalutowanie jest juz zawarte w normalnej cenie rownowaznej cenie przelewu krajowego- dotyczy to oczywiscie tylko przelewow wewnatrzunijnych i po to sa te cale Swifty... Czyli krotko mowiac zdzieraja z was... :mad: :shake: Jak dziewczyny z Vivy beda mialy czas, to niech sprawdza i w banku nakrzycza :-x;-) A w tak zwanym miedzyczasie my sobie poradzimy droga okrezna :):):) Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 wspracie finansowe a za chwilę ogłoszenia i domy dla całej 7.. łatwo nie będzie :( Quote
idusiek Posted June 7, 2010 Author Posted June 7, 2010 Rozmawiałam z vivą, tozem i Argosem- wszyscy mówią to samo- jak gmina nie chce to nie musi, zawsze moze powiedziec ze problemu nie ma albo pieniędzy nie ma. Trzeba rozkręcić burzę medialną...chyba tylko to moze jakoś pomóc :( Quote
szajbus Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Puk, puk, jest tu ktoś? Chce wam wysłać kasę , ale do przekazu pocztowego potrzebna jest nazwa banku. Quote
szajbus Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Dzieki ciotka Własnie wysłałam przekazem pocztowym na wasze konto dla Poli 500 zł. Quote
Recommended Posts