Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Polusia i szczeniaczki trzymajcie sie zdrowo!!!!wyjezdzam,bede za 2 tyg i wtedy sobie wszystko przeczytam,pieniadze wysle jak obiecalam,trzymam za Was kciuki i bede myslec!!!!!:)

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam, zaproszono mnie na ten wątek z uwagi na to ,iż od 3 lat prowadzimy na naszym terenie przytulisko dla bezdomnych zwierząt (obecnie 60 psów) . Jako organizacja pozarządowa dostajemy dofinasowanie z urzędu miasta na ten cel. Pieniądze otrzymujemy w wyniku konkursu dla organizacji pozarządowych.
Opieka nad bezdomnymi zwierzętami to zadanie własne gmin , zapisane w ustawie o ochronie zwierząt.
Mam pytanie ? Rozumię, że jesteście taką jak my organizacją.Czy Wasze prosby o pomoc macie na piśmie?Jak przebiega Wasza współpraca z urzędem w tej kwestii ?

Posted

Jestem i ja. Na razie mogę jedynie podnieść, ponieważ mój budżet z powodu braku stałego dochodu się skurczył... Może cosik wysupłam nieco później to wpłacę jednorazowo :)

Posted

basia0607 napisał(a):
Witam, zaproszono mnie na ten wątek z uwagi na to ,iż od 3 lat prowadzimy na naszym terenie przytulisko dla bezdomnych zwierząt (obecnie 60 psów) . Jako organizacja pozarządowa dostajemy dofinasowanie z urzędu miasta na ten cel. Pieniądze otrzymujemy w wyniku konkursu dla organizacji pozarządowych.
Opieka nad bezdomnymi zwierzętami to zadanie własne gmin , zapisane w ustawie o ochronie zwierząt.
Mam pytanie ? Rozumię, że jesteście taką jak my organizacją.Czy Wasze prosby o pomoc macie na piśmie?Jak przebiega Wasza współpraca z urzędem w tej kwestii ?

na piśmie mamy jedną, sprzed roku, jak mi wrzucono psa do ogrodu. Od razu dzwoniłam do gminy, prosiłam o wsparcie. Nie pomogli wcale.
Odpisali,że psa nie miałam i ze u nich ustaleń dot problemu bezdomnych zwierzat nie ma, bo kasy nie ma. Mieli o tym mówic na kolejnej sesji, ale niestety nie powiadomiono mnie, co ustalono ( bo nic nie ustalono, nie wiem czy w ogole o tym mowili).
Rok temu była sprawa z Ogonkiem. Tu na piśmie ustaleń nie ma, byla za to deklaracja bezpośrednio od z-xy burmistrza po rozmowie telefoniczniej z P Burmistrz.
Do tej pory nie zapłacili- chociaz na psa wydałyśmy pewnie ok. 10 tyś złotych :( bo był po wypadku, byl totalnym dzikiem.
Wiem ze bajk21 i abrakadabra tez miały ustalenia telefoniczne z gminą, po tym jak zabrały onka, do którego trzeba było strzelać, bo tez dzikus- gmina najpierw ustala, potem sie wypiera i twierdzi ze dowodów nie ma.
Z Polą była tez moja prosba telefoniczna, po której ona doczekała się "wizji lokalnej w celu ustalenia, ze pies rzeczywiscie istnieje i ma młode" a potem zrobienia zdjec przez pracownika gminy " który po nich będzie dochodził czy to pies, bo na pewno czyiś".

Na to wszystko mamy świadków. To nie wystarczy?

Nie prowadzimy działalności polegajacej na opiece nad psami z Broku- Zabieramy tylko to, co rzeczywiscie potrzebuje pomocy, bo życie owego stwora jest zagrożone. My pomagamy głownie psom ze schroniska w Ostrowi.

basia- doszły mnie słuchy, ze z gminą walczyć się da, że wiesz jak ...Pomożesz?:)

Posted

ewexoxo napisał(a):
Aż miło na dzień dobry takie wieści przeczytać :-) A jak tam dzieciuszki? Mamusia pyta?

no jak...Kluchy straszne, dobierają się do suchej karmy i podciągają od mamy - na przemian :)

Posted

Mamusia już trochę ferajną zmęczona. Ale ma na to sposób. W pokoiku, który dostała do swojej dyspozycji, jest kanapa. Jak małe za bardzo ją męczą, ona wchodzi na kanapę i ma spokój :-)
Grażyna mówi, że to na sto procent był kiedyś domowy pies. Zachowuje czystość, do domu wchodzi bez najmniejszeo problemu. I jak widać, doskonale wie, co to kanapa.

Posted

Mnie jak by szóstka ganiała to i na sufit bym wlazła i dyndała;) Choć do tej pory tego nie robiłam;) A kanapa...każdy pies się szybko przyzwyczaja;)

Posted

Fela napisał(a):
Mamusia już trochę ferajną zmęczona. Ale ma na to sposób. W pokoiku, który dostała do swojej dyspozycji, jest kanapa. Jak małe za bardzo ją męczą, ona wchodzi na kanapę i ma spokój :-)
Grażyna mówi, że to na sto procent był kiedyś domowy pies. Zachowuje czystość, do domu wchodzi bez najmniejszeo problemu. I jak widać, doskonale wie, co to kanapa.

To dobre wiadomosci- latwiej pozniej przy adopcji :)

Posted

go-ja napisał(a):
Jestem... Piękna sunia! Bardzo ładna. Postaram się coś wpłacić i promować gdzie się da. Trzymaj się Pola!

dzieki wielkie!

Elmira- jakby się udało...nigdy, od 3 lat nie udało :(

Posted

[quote name='idusiek']viola my mamy te kody i jak Boga kocham uwierz mi,ze moze Twój bank pobiera 0,5 euro ale nasz DBnord pobiera 50 zł za przewalutowanie i przyjącie zagranicznej kasy..
Dotad 2 osoby wpłaciły i w tych 2 przelewachodliczono ( ale to juz na naszym koncie , nie na koncie przelewającego) marżę za " operacje" czy jakoś tak w wysokości 50 zł. :(

to ten kto dostaje płaci- nie ten kto wysyła ;)
miałam takiego maila od ludwy na ktorym pięknie było to widać, ale cholera skasowałam...

Przyszło 15 euro, co dało jakieś 55 zł , odliczono 50 zł i zostało na koncie 5 zł z tego przelewu...seriowa...:(
nasze kody to :

iban PL65137011090000170648387306
swift: MHBFPLPW

Ale prosze, nie rób tego, bo to marnowanie kasy tylko :(lepiej paypalem- ja juz załozyłam tam konto. [email protected]

Ida, dziekuje za szybka i wyczerpujaca odpowiedz. Czy opisane przez Ciebie przypadki to byly przelewy internetowe i-banking? Jezeli jest prawda, ze odbierajacy przelew placi az 50zl, to jest rozboj w bialy dzien i wola o pomste do nieba. Ja to jeszcze sprawdze, ale podejrzewam, ze moze chodzic o to, ze konto jest w zlotowkach i bank bezczelnie liczy sobie tak slono za przewalutowanie euro.

Nie znam paypala i nie chce sie na starosc uczyc, wiec jak zwykle po prostu wysle mi siostra w zlotowkach internetem, juz do niej wlasnie napisalam, bedzie to rownowartosc 10 euro, czyli 40 zl od mojej szefowej, Vassiliki Stamatopulu, i drugie tyle ode mnie.

Piekne zdjecia Poli i fajny filmik, dziekuje ciotkom-opiekunkom za to i za zabranie tej pieknej matki z kluskami w bezpieczne miejsce. Ja z daleka nic nie moge wiecej przy komputerze zrobic i sprawia mi ulge mysl, ze sa osoby, ktore wsadza do samochodu, wezma do domu, zawioza do weta, zaloza watek, wstawia zdjecia i film. W przyszlosci postaram sie cos jeszcze doslac.

Posted

viola005 same jestesmy w szoku. Ale rzeczywiście były dwie operacje i dwie prowizje po 50 zł. Mamy konto złotówkowe. Nie wiem czy możemy coś zmieniać ale marne szanse, ponieważ korzystamy z użyczonego nam przez Vive subkonta, więc raczej nic nie zmienimy, bo w rzeczywistości nie jesteśmy przecież jego właścicielem....

Posted

Ja tez juz o tym z ludwa rozmawialam... :-o horror, ale wlasciwie nie powinien miec miejsca, bo przewalutowanie jest juz zawarte w normalnej cenie rownowaznej cenie przelewu krajowego- dotyczy to oczywiscie tylko przelewow wewnatrzunijnych i po to sa te cale Swifty... Czyli krotko mowiac zdzieraja z was... :mad: :shake:
Jak dziewczyny z Vivy beda mialy czas, to niech sprawdza i w banku nakrzycza :-x;-) A w tak zwanym miedzyczasie my sobie poradzimy droga okrezna :):):)

Posted

Rozmawiałam z vivą, tozem i Argosem- wszyscy mówią to samo- jak gmina nie chce to nie musi, zawsze moze powiedziec ze problemu nie ma albo pieniędzy nie ma.
Trzeba rozkręcić burzę medialną...chyba tylko to moze jakoś pomóc :(