Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

madcat1981 napisał(a):
A ochrona danych osobowych? :lol:

Ty, madcat, weź się lepiej za robotę i rozsyłanie wątku, bo ludzi nam do pomocy trzeba ;)

kurdę, mało nicków ( moja wina, bo nie napisałam na dzien dobry, zeby podawać nick)- jak my dojdziemy kto jest kto?
cioki, przybywajcie, żeby napisać która z Was to która!;)

Posted

ludwa napisał(a):
Nie ma danych:) Kopiowałam, bo sporo było i ppotem usuwałam dane:) Już nie ma:)

Ja je mam i na pewno wykorzystam w niecnym celu, na przykład sprzedam na czarnym rynku :lol: Uwaga, teraz możecie mnie winić drodzy darczyńcy za każda ulotkę w swej skrzynce pocztowej:diabloti:

idusiek napisał(a):
Ty, madcat, weź się lepiej za robotę i rozsyłanie wątku, bo ludzi nam do pomocy trzeba ;)

Tak się składa, że w sobotę, gdy dowiedziałam się o tej sprawie, wysłałam wiadomości do wszystkich adresatów z dogo, których mam adresy e-mail. Z oczywistych przyczyn nie wysyłam pw - tracić minutę na każde to marnotrawstwo czasu:roll: ;-) Inaczej już w stanie pomóc nie jestem, więc zaczęłam się ustaw czepiać;-)

Posted

no no no !
proszę się nie czepiać, bo ludwa dobrze chciała :P
i dane szybciuko pracowicie usuneła ;)

wiem ,ze porozsyłałaś, wiem ciotka- wielkie dzięki :)

Posted

Ależ nie ma za co, nawet bym się tym nie pochwaliła, gdyby mnie ktoś nie sprowokował ;-) To tylko żarty wszystko.... ale sytuacja Matki Polki i szczeniorów już żartem niestety nie jest :sad:

Posted

niestetety nie jest.

a po wczorajszej rozmowie z gminą to nie wiedziałąm czy mam się smiać czy płakać, jak mi pan urzędnik rzucał tekstami typu:

"ja znajde jej właściciela i mu powiem ,zeby ją zabierał a jak nie to niech ją do schroniska wywiezie"
"a jak sie nie znajdzie, to mam ich zdjecia, wrzucę na , stronę Broku, napiszę gdzie są i jak ktos będzie chętny to sobie pojdzie i wezmie" ( do tej szopy).
"ją ktoś tylko skopał proszę Pani, nie jest chora".

a najlepszy tekst: "suka jest tam gdzie była" -a suczka została przez nas zabrana w czwartek,nie?
a drugi który mnie rozbawil na maxa: spotkam sie z wtereynarzem, pokażę jej zdjecie, na pewno mi powie czyj to pies"

tjaaaaaaa

"

Posted

Ja pierdykam co za chorzy ludzie. Wstyd mi, bo sama jestem urzędnikem i wstydzę się za takich ludzi. Powinni wylecieć na kopach za takie gadanie. A drugi pan dobry, może pokażcie mu wszystkie zdjęcia psiaków z Waszego bliskiego schroniska, napewno będzie wiedział, który jest czyj :} chore

Posted

Dzwoniłam go gminy- Pn urzednik twierdzi iż ( od wczoraj) ustala jaki wet ostatnio szczepil psy w Broku.
Po ustaleniu spotka się z nim w celu identyfikacji suczki oraz odnalezienia jej właściciela...

Ręce mi opadły do samej ziemi.

Na moje pytanie- jak się miewa suczka- odparł, że "Nie wie ,bo nie sprawdzał ostatnio".

Posted

Gdyby głupota miała skrzydła, to niektórzy by śmigali jak te jaskółki po nadbużańskich łąkach.:D Rozbrajający jest ten pan.

A co w przypadku, kiedy sunia nie była szczepiona? Albo pan weterynarz jej nie pamięta. To Ci problem;)

Posted

Mnie dziwi, że urzędnik pierniczy takie głupoty oficjalnie z ramienia gminy. To że nic nie robi i nic nie wie to jedno, ale gadać jako oficjalny przedstawiciel takie kocopały i pokazywać jak rzeczywiście gmina pracuje, to zwolnienie dyscyplinarne pd ręki;)
A tymczasem aktualiacja wpłat:)

Katarzyna S. Ostrowiec Świętokrzyski- 50
Jeremi N. Jabłonna- 40
Viola005 (ponownie witamy:)), to ta wpłata łączona:)- 130

Dziękujemy:)

Posted

elmira napisał(a):
Gdyby głupota miała skrzydła, to niektórzy by śmigali jak te jaskółki po nadbużańskich łąkach.:D Rozbrajający jest ten pan.

A co w przypadku, kiedy sunia nie była szczepiona? Albo pan weterynarz jej nie pamięta. To Ci problem;)

no to wtedy pan urzednik uruchomi plan B - czyli da jej zdjecia na stronę i z informacją w jakiej szopie przbywa z maluchami i jak ktos będzie zainteresowany, to sobie wezmie...

Błyskotliwość na poziomie 10... minus 10

Posted

[quote name='ludwa']Mamy taką wpłatę:
2010-06-07 50,00 PLNDLA OMENA - OD VIOLA005
B..........-T................. ALICJA ............. GDYNIA. Pierwsza cyfra rachunku to 5, ostatnia 9.

Ludwa, to sie zgadza, to sa dane mojej siostry Alicji i ta wplata jest dla husky Omena. Czy mam zrozumiec, ze zostala wplacona na niewlasciwe konto? i trafila do Was? czy na tym koncie Vivy zbieracie rowniez na Omena od Nijase? a co z Omarem?

Posted

Została wpłacona na niewłaściwe konto. Omen nie jest pod naszą opieką. Nie znam Omena, otarłam się tylko o niego w związku z naszą Lilka, która ma jechać do Nijase i dlatego skojarzyłam imię psa.

Posted

[FONT=Arial]viola Viva ma kilka kont tzw subkont.[/FONT]
[FONT=Arial]Pewnie Twoja siostra się pomyliła i wpłaciła kase na nasze konto a miało być na konto którym opiekuje się mru z wątku Omena.[/FONT]
[FONT=Arial]Myslę,ze ludwa dopusciła się literówki pisząc Omar- chodziło zapewne o Omena.[/FONT]

[FONT=Arial]to jest nasze subkonto:[/FONT]

[FONT=Arial]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA![/FONT]
[FONT=Arial]POKOCHAJ PSY NICZYJE[/FONT]
[FONT=Arial]ul. Kopernika 6 m. 8[/FONT]
[FONT=Arial]00-367 Warszawa[/FONT]
[FONT=Arial]Numer konta: 65 1370 1109 0000 1706 4838 7306 [/FONT]

[FONT=Arial]a to subkonto mru opiekunki Omena:[/FONT]

[FONT=Arial]Fundacja Międzynarodowy Ruch Na Rzecz Zwierząt Viva![/FONT]
[FONT=Arial]00-367 Warszawa, Kopernika 6 m 8, [/FONT]
[FONT=Arial]22 1370 1109 0000 1706 4838 7304[/FONT]

[FONT=Arial]a to konto Dużej Vivy- głównej :[/FONT]
[FONT=Arial]FUNDACJA MIĘDZYNARODOWY RUCH NA RZECZ ZWIERZĄT VIVA![/FONT]
[FONT=Arial]00-367 Warszawa,[/FONT]
[FONT=Arial]ul. Kopernika 6/8[/FONT]
[FONT=Arial]76 1370 1109 0000 1706 4838 7302[/FONT]

[FONT=Arial]i nie wiem czy nie ma ich jeszcze więcej ;)[/FONT]
[FONT=Arial]dlatego jak sie wpłaca, to trzeba patrzec gdzie ;)[/FONT]

Posted

Tak, teraz juz wszystko rozumiem.:multi: Omar to Omen. Viva ma kilka kont, nawet juz przed wejsciem tu sprawdzilam, ze konto dla Omena ma nr zakonczony na 7304, a Pola 7306. Nawet latwo zapamietac to ostatnie 06, bo ma szostke klusek. Czyli "Polam - i wszystko jasne!" :lol:

Wina lezy po mojej stronie :oops: i w tej sytuacji nie moge Poli-Poleczce wyjmowac ze swinki, wiec zaksiegujcie "pomylkowo wpisane imie Omen zamiast Pola" czy jakos tak, zebyscie nie mialy z tym problemu, a Omenowi wplacimy osobno, na jego wlasne konto zakonczone na 04.

Bardzo Wam dziekuje za cierpliwosc i wyrozumialosc :oops:, a ostatni post Idy wyjasniajacy subkonta jest juz naprawde super, calkowicie zrozumialy nawet dla mnie, czyli dla Murzyna bez matury. A ze moja prababka nazywala sie Ida, wiec tym bardziej pozdrawiam Iduska z wielka sympatia.
No i oby Pola wyszla na prosta, a po niej - jej kluski.

Posted

Czy Pola i jej dzieci sa jeszcze do adopcji? Jaki jest aktualny stan rzeczy? Jesli psiaki i/lub mama sa do adopcji, to prosze o kontakt, tu lub na pw.
Pozdrowienia
Mirka

Posted

I jeszcze o sprawach bankowych i kasie.
Przelewajac z zagranicy (mowie o terenie UE) TRZEBA wybrac opcje SHA, czyli share, czyli ze kazdy - i nadawca, i odbiorca niby oplacaja po równo operacje bankowa. Wtedy nie placi nikt. Tak mi poradzono w banku, kiedy wsciekla zadzwoniłam, bo za przelanie +-50 zl (12 euro) zaplacilam 25 euro prowizji: a.) za przewalutowanie, bo podałam sumę w zł, i b.) za sama operacje, szlachetnie bowiem na siebie wzięłam oplate bankowa.
Należy wiec tez przelewać w euro, nawet jeśli odbiorca ma konto w złotówkach, nie szkodzi.
Zatem:
- przelewamy kasę w euro, niewazne czy odbiorca ma konto w euro czy zl
- wybieramy SHA
= nic sie nie placi lub bardzo niewiele
Przelewalam w ten sposób dziesiątki razy do roznych bankow, wiem, co mowie:-).

Posted

Pola i maluchy bardzo dziękują Ellig za jedzonko :Rose::Rose:
Wyniki krwi suczki w miarę w porządku, przekroczone trochę próby wątrobowe. Lekarze zinterpretowali to jako ewentualny efekt potłuczenia. Mamusia dalej opiekuje się dziećmi, ale już troszkę się od nich odsuwa. Chętnie spędza czas na trawce.
I chodzi już całkiem całkiem!
Maluchy też są powoli spacerowane - słoneczkowane. Przydałby się dla nich kojec przenośny, żeby nie rozłaziły się po całym ogródku. Coś będziemy kombinować...

Em_ Pola i dzieciaki będa jak najbardziej do adopcji za jakieś dwa tygodnie. Wtedy maluchy już będą na tyle samodzielne, że będa mogły wędrować sobie do domów.