Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Idusiek!!! Pola wyszła na trawkę na siku????To nic,że na 3 łapkach i powoli, ale wyszła!!! Czyli jest źle, bardzo cierpi, ale nie jest tragicznie, że zero ruchu!!!!

• Replies 617
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dotarłam, poprosiłam Ellig o karmę dla mamy i szczeniąt, jeśli będzie mogła, na pewno pomoże.
Całe szczęście, że sunia się podnosi i próbuje chodzic, moze nie będzie kaleką.

Posted

Raczej nie będzie kaleką :-) Dziś jest sporo lepiej niż wczoraj. Powoli odzyskuje siły, chodzi na wszystkich nogach. Wyniki krwi będą w poniedziałek, babeszii na szczęście nie ma (bo o to bardzo się bałyśmy)

Posted

Felu, jak Pola musiała być wycieńczona i zagłodzona???!!!!! Nie miała już siły chodzić...Sunia powinna teraz zaznać tylko miłości i opieki od człowieka, ciotki o to zadbają.! Miejmy nadzieję,że wyniki krwi nic złego nie wykażą,tfu,tfu...

Posted

Najpewniej i obita...to takie polskie...przegonić sukę w ciąży, a jak szukała pożywienia i schronienia to mogła też oberwać od miłosiernego "człowieka".

Posted

Fela napisał(a):
Raczej nie będzie kaleką :-) Dziś jest sporo lepiej niż wczoraj. Powoli odzyskuje siły, chodzi na wszystkich nogach. Wyniki krwi będą w poniedziałek, babeszii na szczęście nie ma (bo o to bardzo się bałyśmy)

To bardzo dobre wieści... :lol:

Trzymam kciuki za dobre wyniki krwi...

Posted

Brok, znowu to koszmarne miejsce. Niestety byłam tam jakiś czas temu i na własne oczy widziałam ile psiaków wałęsa się po okolicy.
Jeszcze nie mam pomysłu jak pomóc finansowo, ale pomogę.

Posted

Brok nie jest koszmarnym miejscem. To wspaniała okolica. Ale nie dla psów. Każdy z możliwych sposobów maltretowania psów widziałam w okolicach tego miasteczka na własne oczy. Nie sposób milczeć, bo ja mam całą rodzinę z tych stron. Mogę śmiało powiedzieć, że to moje rodzinne strony.

Posted

metstudio ,elmira- niestety macie rację :(
Brok jest cudowny, ale nie dla psów...
Pełno tam "dobrych ludzi" którzy z braku zajęcia strzelają, męczą, zabijają, rzucają petardami..

Ale myślę sobie tez, ze oni to robią, bo gmina nie robi nic, żeby psiaków tam nie było.Ostatni raz psy byly zabierane do schroniska kilka lat temu. Potem gmina stwierdziła, że problemu z psami nie ma.:(

Posted

Elmiro, nie oceniam miejscowości jako miejscowości tylko piszę o psach, bo nawet osoby, u których byłam poruszyły ten temat bezdomnych psów w tej okolicy i mówiły o miejscach gdzie te psy koczują i o tym, że nikt się tam tym nie przejmuje z władz lokalnych. Zastanawiam się też dlaczego w pewnych okolicach dokuczanie zwierzętom to zupełnie normalna sprawa?

Posted

Idusiek, ja wiem, że Wy działacie skutecznie. Ale do cholery, dobrać się do tyłków oficjeli, opisać ich olewczy stosunek do psów, narobić smrodu. Może się ruszą? Niech się wezmą za Ostrów Mazowiecką, niech pomogą. A nie wszystko Wy ciągniecie.

Posted

mestudio napisał(a):
Elmiro, nie oceniam miejscowości jako miejscowości tylko piszę o psach, bo nawet osoby, u których byłam poruszyły ten temat bezdomnych psów w tej okolicy i mówiły o miejscach gdzie te psy koczują i o tym, że nikt się tam tym nie przejmuje z władz lokalnych. Zastanawiam się też dlaczego w pewnych okolicach dokuczanie zwierzętom to zupełnie normalna sprawa?

mestudio, ja bez pretensji pisałam:) Po prostu w głowie mi się to wszystko nie mieści.

Posted

Elmiro to dobrze, bo trochę mi głupio się zrobiło za to dosadne określenie. Mi też się w głowie nie mieszczą takie rzeczy, jak dla mnie to jakieś koszmary, o których nie umiem zapomnieć.

Posted

elmira napisał(a):
Idusiek, ja wiem, że Wy działacie skutecznie. Ale do cholery, dobrać się do tyłków oficjeli, opisać ich olewczy stosunek do psów, narobić smrodu. Może się ruszą? Niech się wezmą za Ostrów Mazowiecką, niech pomogą. A nie wszystko Wy ciągniecie.

ale jak ja do nich pisałam to mnie zlali...