Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam dwie dobre wiadomości:)

Pierwsza jest taka, że byliśmy dzisiaj u Cioci Ellig która zaopatrzyła chłopców w wielki wór (15 kg) dobrej karmy, mniejszy worek równie dobrej karmy i smakołyczki do gryzienia:):):)

Dziękujemy ślicznie w imieniu maluchów Elu:loveu::loveu::loveu:

Druga dobra wiadomość to pierwszy sensowny telefon w sprawie chłopaków, a właściwie jednego chłopaka - Kokosza:) dzwoniła Pani która wypatrzyła malucha na portalu przygarnijzwierzaka.pl i jest nim urzeczona :) Pani mieszka na pradze - w bloku, ale w dużym mieszkaniu, przez wiele lat towarzyszył im psiak, ale odszedł kilka dobrych lat temu. Ma trzech synów: 20, 17 i 11 lat, jest jak najbardziej za tym żeby psiak w przyszłości został wykastrowany, zaprasza na wizytę przedadopcyjną i to jak najszybciej, no i oczywiście z chęcią podpisze umowę adopcyjną. Chciałaby przygarnąć Kokosza jak najszybciej...

Co Wy na to?

• Replies 796
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mysza 1 napisał(a):
Gosia, trzeba pojechać. A gdzie ta Praga, jakaś ulica?

Wszystko mam dostać w mailu bo rozmawiałam z Panią jadąc do Ellig, idę sprawdzić może już coś jest:)

Edit: Nie mam jeszcze maila, ale spokojnie - staram się nie ekscytować;) chociaż nie bardzo mi się udaje:evil_lol:

Dostałam za to fotki maluchów od Astaroth, zaraz wstawię:)

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Wszystko mam dostać w mailu bo rozmawiałam z Panią jadąc do Ellig, idę sprawdzić może już coś jest:)

Pewnie jest mail ode mnie ;)

P.S. Z Twojego opisu brzmi nieźle.

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Bo naprawdę rozmowa przebiegała bardzo sensownie, kurcze staram się nie robić sobie nadziei póki co.....

Absolutnie nie ma co się nakręcać, na wszelki wypadek, ludzie są przedziwni ;)

Posted

Na razie zrobiłam:
alegratkę.pl
eoferty.pl
ojej.pl
pineska.pl
petworld.pl
olx.pl
adopcjapsa.pl
kokosy.pl
pajeczyna.pl

Linki aktywujące podałam do siebie i juz sa aktywne. Idę psy wyprowadzić, jutro reszta.

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Bo naprawdę rozmowa przebiegała bardzo sensownie, kurcze staram się nie robić sobie nadziei póki co.....

A może warto do tej Pani oddzwonić, może źle zapisała adres mailowy, może...

Posted

A ja się troszkę martwię, że jak Kajko zostanie sam, to będzie bardzo smutny. Dobrze, żeby chociaż kilka dni pobyły jeszcze razem w nowym miejscu... No, ale z drugiej strony on tam ma towarzystwo innych szczeniorków, a na wspólny dom dla obu chłopaków nie ma co liczyć, więc to chyba dobrze, że jest ktoś chętny i do tego sensowny...

Posted

Tora&Faro napisał(a):

Druga dobra wiadomość to pierwszy sensowny telefon w sprawie chłopaków, a właściwie jednego chłopaka - Kokosza:) dzwoniła Pani która wypatrzyła malucha na portalu przygarnijzwierzaka.pl i jest nim urzeczona :) Pani mieszka na pradze - w bloku, ale w dużym mieszkaniu, przez wiele lat towarzyszył im psiak, ale odszedł kilka dobrych lat temu. Ma trzech synów: 20, 17 i 11 lat, jest jak najbardziej za tym żeby psiak w przyszłości został wykastrowany, zaprasza na wizytę przedadopcyjną i to jak najszybciej, no i oczywiście z chęcią podpisze umowę adopcyjną. Chciałaby przygarnąć Kokosza jak najszybciej...

Co Wy na to?

Tora ta pani mieszka na Targowej i ma na imię Agnieszka?

Posted

mysza 1 napisał(a):
Na razie zrobiłam:
alegratkę.pl
eoferty.pl
ojej.pl
pineska.pl
petworld.pl
olx.pl
adopcjapsa.pl
kokosy.pl
pajeczyna.pl

Linki aktywujące podałam do siebie i juz sa aktywne. Idę psy wyprowadzić, jutro reszta.

Dzisiaj jeszcze:
neeon.pl
e-zwierzak.pl
szybko-sprzedam.pl
rozglos.net
najpewniej.pl
mammisia.pl
kupiepsa.pl
dwukropek.pl
morusek.pl
ojoj.pl
spacerek.net

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dzisiaj jeszcze:
neeon.pl
e-zwierzak.pl
szybko-sprzedam.pl
rozglos.net
najpewniej.pl
mammisia.pl
kupiepsa.pl
dwukropek.pl
morusek.pl
ojoj.pl
spacerek.net

No to maluchy mają pełen pakiet ogłoszeń już....dziękuję:Rose::Rose::Rose:

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Tak....wiesz coś na Jej temat?

hmm w takim razie jeśli to ta sama to nie rozumiem pewnej opcji, zgłosiła się do mnie w sprawie adopcji szczeniaka który będzie psem dużym wysłałam jej umowę do przeczytania, ankietę do wypełnienia i powiedziałam że z racji tego iż pies jest u koleżanki na dt to ona podejmie decyzję a propos czy pies trafi do tej kobiety,wiem że się ze sobą kontaktowały i miały się spotkać z racji tego że koleżanka ma nienormowaną pracę nie zawsze może odebrać telefon i chyba ze 2 dni temu pani wysłała mi maila że oni na psa czekają i nie wiedzą co się dzieje bo koleżanka nie odbiera telefonu, powiedziałam jej że proszę o cierpliwość widocznie nie mogła odebrać itd itd tylko dziwi mnie to że pani nic nie wspomniała że rezygnuje z naszego psa skoro Tobie mówi że chce Kokosza...u nas też było że jak najszybciej jak najszybciej...
pani miała pudla 20 lat temu i chce teraz psa b.dużego

Posted

Kostek napisał(a):
hmm w takim razie jeśli to ta sama to nie rozumiem pewnej opcji, zgłosiła się do mnie w sprawie adopcji szczeniaka który będzie psem dużym wysłałam jej umowę do przeczytania, ankietę do wypełnienia i powiedziałam że z racji tego iż pies jest u koleżanki na dt to ona podejmie decyzję a propos czy pies trafi do tej kobiety,wiem że się ze sobą kontaktowały i miały się spotkać z racji tego że koleżanka ma nienormowaną pracę nie zawsze może odebrać telefon i chyba ze 2 dni temu pani wysłała mi maila że oni na psa czekają i nie wiedzą co się dzieje bo koleżanka nie odbiera telefonu, powiedziałam jej że proszę o cierpliwość widocznie nie mogła odebrać itd itd tylko dziwi mnie to że pani nic nie wspomniała że rezygnuje z naszego psa skoro Tobie mówi że chce Kokosza...u nas też było że jak najszybciej jak najszybciej...
pani miała pudla 20 lat temu i chce teraz psa b.dużego

Rzeczywiście dziwne.....

Posted

mala_czarna napisał(a):
Tora, zadzwoń może do tej pani, i spróbuj dowiedzieć się o co chodzi. Musisz jakoś delikwentkę pod włos wziąć ;)

Ja bym z gory nie przekreslala kogos z kim nie bylo jeszcze kontaktu osobistego, ma byc wizyta przedadopcyjna to wtedy wyjasnia sie wszystkie sprawy, a juz na pewno bym nie nazywala tej osoby "delikwentka".Po co tego rodzaju "zadymy".
Dla nas, tych ktorzy pomagaja i pomogli Kajko i Kokoszowi najwazniejsze jest ich dobro i to zeby znalazly dobre domy, i to bedziemy sprawdzac.
Nie martw sie mala_czarna nie oddamy psiakow w zle rece.

Posted

mysza 1 napisał(a):
Jeżeli Pani podtrzyma kontakt z Torą &Faro, bo też różnie może być, to pojedziemy z wizytą. Razem razniej. A potem Gosia podejmie decyzję.

Dokładnie tak ustaliłyśmy...zobaczymy....