Tora&Faro Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Mam dwie dobre wiadomości:) Pierwsza jest taka, że byliśmy dzisiaj u Cioci Ellig która zaopatrzyła chłopców w wielki wór (15 kg) dobrej karmy, mniejszy worek równie dobrej karmy i smakołyczki do gryzienia:):):) Dziękujemy ślicznie w imieniu maluchów Elu:loveu::loveu::loveu: Druga dobra wiadomość to pierwszy sensowny telefon w sprawie chłopaków, a właściwie jednego chłopaka - Kokosza:) dzwoniła Pani która wypatrzyła malucha na portalu przygarnijzwierzaka.pl i jest nim urzeczona :) Pani mieszka na pradze - w bloku, ale w dużym mieszkaniu, przez wiele lat towarzyszył im psiak, ale odszedł kilka dobrych lat temu. Ma trzech synów: 20, 17 i 11 lat, jest jak najbardziej za tym żeby psiak w przyszłości został wykastrowany, zaprasza na wizytę przedadopcyjną i to jak najszybciej, no i oczywiście z chęcią podpisze umowę adopcyjną. Chciałaby przygarnąć Kokosza jak najszybciej... Co Wy na to? Quote
mysza 1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Gosia, trzeba pojechać. A gdzie ta Praga, jakaś ulica? Quote
Tora&Faro Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 mysza 1 napisał(a):Gosia, trzeba pojechać. A gdzie ta Praga, jakaś ulica? Wszystko mam dostać w mailu bo rozmawiałam z Panią jadąc do Ellig, idę sprawdzić może już coś jest:) Edit: Nie mam jeszcze maila, ale spokojnie - staram się nie ekscytować;) chociaż nie bardzo mi się udaje:evil_lol: Dostałam za to fotki maluchów od Astaroth, zaraz wstawię:) Quote
mysza 1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Tora&Faro napisał(a):Wszystko mam dostać w mailu bo rozmawiałam z Panią jadąc do Ellig, idę sprawdzić może już coś jest:) Pewnie jest mail ode mnie ;) P.S. Z Twojego opisu brzmi nieźle. Quote
Tora&Faro Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Bo naprawdę rozmowa przebiegała bardzo sensownie, kurcze staram się nie robić sobie nadziei póki co..... Quote
mysza 1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Tora&Faro napisał(a):Bo naprawdę rozmowa przebiegała bardzo sensownie, kurcze staram się nie robić sobie nadziei póki co..... Absolutnie nie ma co się nakręcać, na wszelki wypadek, ludzie są przedziwni ;) Quote
mysza 1 Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Na razie zrobiłam: alegratkę.pl eoferty.pl ojej.pl pineska.pl petworld.pl olx.pl adopcjapsa.pl kokosy.pl pajeczyna.pl Linki aktywujące podałam do siebie i juz sa aktywne. Idę psy wyprowadzić, jutro reszta. Quote
Tora&Faro Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 mysza 1 napisał(a):Na razie zrobiłam: alegratkę.pl eoferty.pl ojej.pl pineska.pl petworld.pl olx.pl adopcjapsa.pl kokosy.pl Dziękuję Kochana:loveu: Quote
Tora&Faro Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Mam nowy bazarek dla maluszków, Majeczki i Amigo: http://www.dogomania.pl/threads/186823-Nalewki-i-kosmetyki-bazarek-dla-szczeniak%C3%B3w-Mai-i-Amigo-do-10.06.-do-godz.00.00?p=14799822#post14799822 Serdecznie zapraszam:) Quote
Nutusia Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Tora&Faro napisał(a):Bo naprawdę rozmowa przebiegała bardzo sensownie, kurcze staram się nie robić sobie nadziei póki co..... A może warto do tej Pani oddzwonić, może źle zapisała adres mailowy, może... Quote
mala_czarna Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Tora&Faro napisał(a): Co Wy na to? Nawet jak nic z tej adopcji nie wyjdzie to i tak dobrze wróży na przyszłość. Zainteresowanie jest! :) Quote
Ewa Marta Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 A ja się troszkę martwię, że jak Kajko zostanie sam, to będzie bardzo smutny. Dobrze, żeby chociaż kilka dni pobyły jeszcze razem w nowym miejscu... No, ale z drugiej strony on tam ma towarzystwo innych szczeniorków, a na wspólny dom dla obu chłopaków nie ma co liczyć, więc to chyba dobrze, że jest ktoś chętny i do tego sensowny... Quote
Kostek Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Tora&Faro napisał(a): Druga dobra wiadomość to pierwszy sensowny telefon w sprawie chłopaków, a właściwie jednego chłopaka - Kokosza:) dzwoniła Pani która wypatrzyła malucha na portalu przygarnijzwierzaka.pl i jest nim urzeczona :) Pani mieszka na pradze - w bloku, ale w dużym mieszkaniu, przez wiele lat towarzyszył im psiak, ale odszedł kilka dobrych lat temu. Ma trzech synów: 20, 17 i 11 lat, jest jak najbardziej za tym żeby psiak w przyszłości został wykastrowany, zaprasza na wizytę przedadopcyjną i to jak najszybciej, no i oczywiście z chęcią podpisze umowę adopcyjną. Chciałaby przygarnąć Kokosza jak najszybciej... Co Wy na to? Tora ta pani mieszka na Targowej i ma na imię Agnieszka? Quote
mysza 1 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 mysza 1 napisał(a):Na razie zrobiłam: alegratkę.pl eoferty.pl ojej.pl pineska.pl petworld.pl olx.pl adopcjapsa.pl kokosy.pl pajeczyna.pl Linki aktywujące podałam do siebie i juz sa aktywne. Idę psy wyprowadzić, jutro reszta. Dzisiaj jeszcze: neeon.pl e-zwierzak.pl szybko-sprzedam.pl rozglos.net najpewniej.pl mammisia.pl kupiepsa.pl dwukropek.pl morusek.pl ojoj.pl spacerek.net Quote
Tora&Faro Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Kostek napisał(a):Tora ta pani mieszka na Targowej i ma na imię Agnieszka? Tak....wiesz coś na Jej temat? Quote
Tora&Faro Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 mysza 1 napisał(a):Dzisiaj jeszcze: neeon.pl e-zwierzak.pl szybko-sprzedam.pl rozglos.net najpewniej.pl mammisia.pl kupiepsa.pl dwukropek.pl morusek.pl ojoj.pl spacerek.net No to maluchy mają pełen pakiet ogłoszeń już....dziękuję:Rose::Rose::Rose: Quote
Kostek Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Tora&Faro napisał(a):Tak....wiesz coś na Jej temat? hmm w takim razie jeśli to ta sama to nie rozumiem pewnej opcji, zgłosiła się do mnie w sprawie adopcji szczeniaka który będzie psem dużym wysłałam jej umowę do przeczytania, ankietę do wypełnienia i powiedziałam że z racji tego iż pies jest u koleżanki na dt to ona podejmie decyzję a propos czy pies trafi do tej kobiety,wiem że się ze sobą kontaktowały i miały się spotkać z racji tego że koleżanka ma nienormowaną pracę nie zawsze może odebrać telefon i chyba ze 2 dni temu pani wysłała mi maila że oni na psa czekają i nie wiedzą co się dzieje bo koleżanka nie odbiera telefonu, powiedziałam jej że proszę o cierpliwość widocznie nie mogła odebrać itd itd tylko dziwi mnie to że pani nic nie wspomniała że rezygnuje z naszego psa skoro Tobie mówi że chce Kokosza...u nas też było że jak najszybciej jak najszybciej... pani miała pudla 20 lat temu i chce teraz psa b.dużego Quote
Tora&Faro Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Kostek napisał(a):hmm w takim razie jeśli to ta sama to nie rozumiem pewnej opcji, zgłosiła się do mnie w sprawie adopcji szczeniaka który będzie psem dużym wysłałam jej umowę do przeczytania, ankietę do wypełnienia i powiedziałam że z racji tego iż pies jest u koleżanki na dt to ona podejmie decyzję a propos czy pies trafi do tej kobiety,wiem że się ze sobą kontaktowały i miały się spotkać z racji tego że koleżanka ma nienormowaną pracę nie zawsze może odebrać telefon i chyba ze 2 dni temu pani wysłała mi maila że oni na psa czekają i nie wiedzą co się dzieje bo koleżanka nie odbiera telefonu, powiedziałam jej że proszę o cierpliwość widocznie nie mogła odebrać itd itd tylko dziwi mnie to że pani nic nie wspomniała że rezygnuje z naszego psa skoro Tobie mówi że chce Kokosza...u nas też było że jak najszybciej jak najszybciej... pani miała pudla 20 lat temu i chce teraz psa b.dużego Rzeczywiście dziwne..... Quote
mala_czarna Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Tora, zadzwoń może do tej pani, i spróbuj dowiedzieć się o co chodzi. Musisz jakoś delikwentkę pod włos wziąć ;) Quote
Ewanka Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Cieszę się, że chłopaki mają powodzenie ... wcale się nie dziwię ... trzymam kciuki :) Quote
Ellig Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 mala_czarna napisał(a):Tora, zadzwoń może do tej pani, i spróbuj dowiedzieć się o co chodzi. Musisz jakoś delikwentkę pod włos wziąć ;) Ja bym z gory nie przekreslala kogos z kim nie bylo jeszcze kontaktu osobistego, ma byc wizyta przedadopcyjna to wtedy wyjasnia sie wszystkie sprawy, a juz na pewno bym nie nazywala tej osoby "delikwentka".Po co tego rodzaju "zadymy". Dla nas, tych ktorzy pomagaja i pomogli Kajko i Kokoszowi najwazniejsze jest ich dobro i to zeby znalazly dobre domy, i to bedziemy sprawdzac. Nie martw sie mala_czarna nie oddamy psiakow w zle rece. Quote
mysza 1 Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 Jeżeli Pani podtrzyma kontakt z Torą &Faro, bo też różnie może być, to pojedziemy z wizytą. Razem razniej. A potem Gosia podejmie decyzję. Quote
Tora&Faro Posted June 2, 2010 Posted June 2, 2010 mysza 1 napisał(a):Jeżeli Pani podtrzyma kontakt z Torą &Faro, bo też różnie może być, to pojedziemy z wizytą. Razem razniej. A potem Gosia podejmie decyzję. Dokładnie tak ustaliłyśmy...zobaczymy.... Quote
Recommended Posts